OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
« Zajizdeni TDI 2.0
Ceka me nova sluzebni OII TDI 2.0. S naftou jsem jezdil naposled ani nepamatuji, zajimali by mne vasi zkusenosti se zabehem dieselu. U Hondy mi poradily na benzinu, ze bych to zatim nemel tocit nad 7.000, u TDI 2.0 takove cislo asi nebude na budiku. -
« CHIPTUNING
Ctel bych se zeptat, jestli mel nekdo moznost projet se v octavii 1.9 TDI PD 96kW 310 Nm a 1.9 TDI 81kW 235 Nm + chiptuning (tj. 97kW 307 Nm). Rozdil je oproti PD +1 kW a -3 Nm. ale ta chipnuta 81 ma hezci krivku vykonu i kroutaku. Muze mi nekdo rict jak se s nima jezdi a v cem je rozdil? Popripade ktera jede lip....?...dikes ;-) -
« vrzání
VRZÁNÍ...
Názdárek, poslední dobou v aut? sliším takový divny pazvuky, n?co jako kdyby byla nekde moucha a chtela ven... Už jsem dokonce lokalizoval to místo a je to n?kde uprost?ed st?echy. Netuší n?kdo co by to mohlo bejt? Dost m? to roz?iluje, ale dávat to do servisu.....pokud by se tam dostali, tak mozn aže by sundali celý vnit?ní obložení. Už jsem fakt bezradnej . :? -
« Re: Brzdy
110: co je ale podstatnejsi, ze nebrzdi :-) V minule octavii meli nasi kotouce a snad i desticky od ate, ale dali je tam tesne pred tim, nez auto prodali, takze jsem se k tomu ani poradne nedostal abych to vyzkosel. Ted jezdim v octavii, ktera ma brdy jeste originalni, ale v blizke dobe me ceka asi vymena. Uz jsem se byl informovat na ceny Bremba a vypada to, ze je zkusim. -
matuS 18.04.05 10:30
znama ma golfa tdi a stane sa jej, ze na vyssich prevodovych stupnoch jej auto prestane tahat. ked zastavi, vypne a zapne motor, tak zasa to ide chvilku normalne a potom opat problem.
podla mna typicky problem vahy vzduchu.
v servise jej tvrdia, ze je to turbo a treba ho vymenit! (btw diagnostika im ukazuje 0 chyb)
zrejme ju chcu ojebabrat (btw ten servis je v anglicku), tak jej radim nech zmeni servis a nech im povie aby vymenili tu vahu vzduchu, ale problem je, ze nepoznam ten oficialny anglicky nazov vahy vzduchu, poradte plz. -
"-- skrytý --" 12.04.05 09:51
« Re: A jeste jednou SPOTREBA
To Loop: Žádnou osobní zkušenost s produkty této firmy nemám, ale n?jaké "zázra?né" vodi?ky ?as od ?asu použiji, n?kdy spíše jen na zkoušku a ze zv?davosti, jindy z akutní pot?eby n?co co nejrychleji, nejjednodušeji a nejlacin?ji vy?ešit. Výsledkem jsem ob?as velmi pot?šen, málokdy nadšen, v nejhorším p?ípad? náklady p?ipíšu k "nutným ztrátám" (p?išel jsem v život? o víc...).
Bohužel musím konstatovat, že práv? ty nejlépe fungující produkty (nap?. zn. Cyclo) se na trhu vyskytují obvykle pouze jednorázov? a znovu je pak už prost? nelze sehnat. Zato šmejd? je všude plno a trvale! -
modus ponens 12.04.05 08:43
« Re: A jeste jednou SPOTREBA
Cely problem merania presnej spotreby je v tom, ze nepoznas presny objem nadrze. Idealne by bolo vypustit nadrz (prip. ju vycistit - neviem, ci tam moze byt sajrajt) a naliat tam vopred znamy objem benzinu/nafty. Tym myslim obist tankovanie na pumpe, ktore uz bolo tolkokrat spochybnovane. Nakoniec zistis presny objem nadrze, ale v praxi Ti to aj tak moc nepomoze, pretoze na tej pumpe tankovat predsalen budes. 8-s Ale zaujimali by ma takto zistene hodnoty objemu nadrze viacerych aut rovnakeho modelu. Mozno by sa ukazalo, ze nie su rovnake. A mozno aj nie. :) -
« A jeste jednou SPOTREBA
Tak jsem panove "nazvejknul" nadrz,odhadem na tech 60l - 63l.Udelal jsem na ni 892 km do zastaveni motoru a zavzdusneni!(Menil jsem stejne filtr)Nejde ted o to kolik mi to sezralo.( dost najeto,siroky gumy 225 a nic jsem ji nedaroval,dalnice nejde pod 150km/h a okolo nejsviznejc jak to jen slo)Prostym vypoctem to vzalo 6,72l na 100km pri predpokladanych 60ti spotrebovanych litrech.Jde o to kolik ukazal pocitac.Ten "vypocital" spotrebu 6,1l.Odchylka je patrna.ZKUSTE TO NEKDY NEKDO TAKHLE PODOBNE.A nemusite jit do extremu az se zastavi auto,staci az se rucicka uz proste nehne ani pri prudsi zatacce.Nepresnost mereni?Je to z praxe.Takovy vysledky me zajimaji.Pro toho,kdo by nahodou psal,ze ma oct. nadrz ofic na 55l,verte,ze se tam da nalit mnohem vic. Dotaz pro Mitsi: Uz nejaky ten rok pouzivam vyrobky ktere jsou na odkazu [odkaz] a musim vyslovit dost pozitivni zkusennosti. Zajima me Tvuj nazor,diky -
spitfire 10.04.05 17:04
« Re: to spitfire
to Tommy_02: Mám najeto cca. 10.000 km, disky tam mám standardní hliníkové 15" a kydž tak pozoruju kvalitu silnic, po kterejch jezdim, jsem rád, že jsem odolal pokušení dát tam 17".
Maximálku jsem zatim nezkoušel, možná n?kdy, až budu v N?mecku a pojedu sám...
Obcas si nekdo stezuje na duneni kolem 2000 ot.,je to vec vkusu,pokud jste si na benzin zvykl,budete si odvykat tezko. Auto je to ale nadmiru pohyblive,fantasticka saltpaka a drahy razeni - skace to tam samo.Ve meste setsku moc neuzijete,na dalnici Vam ztisi celou jizdu.
Je PODSTATNE tissi,nez jeji predchudci TDI. Kroutici moment je uchvatny.