OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 15.12.03 16:04
« Re: Ozubený řemen vs. řetěz...
To ladao (8210): Rád bych někdy do tajů konstrukce motocyklových motorů blíže nahlédl, ale právě zde vyloženě trpím nedostatkem vhodných příležitostí. A tak alespoň v němém úžasu obdivuji parametry a technická řešení u skutečně vymakaných motorek! -
to: Mitsi On rozvodový řetěz obvykle pohání jenom ty ventily, max. může ještě pohánět olejové čerpadlo, ostatní příslušenství motoru pohání potom normální drážkový řemen(klíňák) jako u ostatních motorů s rozvodovým řemenem. A je úplně jedno jestli je motor o objemu 600-900-1200-1400 v motorce nebo v autě... asi si budou hrozně podobný i tou délkou řetězu. A taky nikde není napsáno, že musí bezpodmínečně pohánět u V motoru obě strany jeden řetěz, který je potom sakramentsky dlouhý...Tím, že jsou přesazeny strany válců tak tam mohou být v pohodě i řetězy dva a nemusejí se "zatáčet" na kola. U motoru BOXER je to víceméně dáno automaticky, že musejí být řetězy dva. Taky může řetěz pohánět jen jednu vačku a ta je potom spřažená s druhou oz. kolem, tím pádem je řetěz kratší. Těch řešení rozvodů řetězem je tolik variant, kolik si konstruktér vymyslí. U řemenu je to jednodušší, tam se moc vymýšlet nic nedá, ale pořád je to u řetězu o spolehlivosti a výdrži. -
« Re: Vánoční dárky pro naše miláčky(plechové) ne milenky !
to ladao: U tý firmy s těma eskymákama jsem se ptal, do kolika tu naftu maj, vysvětlil jsem, že jedu na sever a oni mi poradili, ať si pro sichr koupim tu vodičku. Problém je v tom, když natankuješ v mírném klimatu, přejedeš do větší zimy (Norsko) a pořád tam máš zbytek nafty z domova. -
« Vánoční dárky pro naše miláčky(plechové) ne milenky !
to: tomcat Čoveče ty jsi se nedíval v televizi na tu reklamu, jak přijeli natankovat nemrznoucí naftu i Eskymáci, sakra... od který firmy to bylo ... ne ta reklama ta nafta :-) A ty mu kupuješ vodičku, jen aby to nebyla obyčejná voda, ta by ti zmrzla i u nás :o) -
"-- skrytý --" 15.12.03 14:21
To daytona (8204): V motorkách se opravdu nevyznám, ale "teoretické" vysvětlení tzv. od boku se pokusím podat - malá vzdálenost mezi osami klikového hřídele a vačkami; rozvoďákem se nemusí pohánět nic dalšího (tj. jiné "příslušenství"); ale hlavně vícelamelová spojka v olejové lázni, která bývá spojena přímo s konstrukcí rozvodu (tzv. "primární řetěz"), a ta společná olejová lázeň navíc zajišťuje chlazení válců (vodní chlazení u motorek znamená často pouze chlazení hlavy motoru, zatímco válce a blok jsou chlazeny olejem. To vše berte s rezervou - teď opravdu spíše střílím od boku na základě toho mála, co o motorkách vím... -
to:ace2 Si mě trochu zmátl, tedy tu plachtu sem nějak nepochopil, to tedy jako že parkuješ pozlacený auto na chodníku a zakrýváš ho plachtou aby to nikdo neviděl ? :-) To já tomu svýmu dal nový kolečka OZ Racing, ale gumy budou až po vánocích.
-
« Pinnacle
Jen tak mimo auta. Neumíte někdo s programem na stříhání videa Pinnacle Studio 8? ne že bych s ním neuměl, to není problém. Problémem je, že mi při rendrování konečného střihu hodí že "frame rare" neodpovídá něčemu a samozřejmě rendering ani nezačne. Zkoušel jsem všechy codecy a něco je prostě špatně. Pro rejpaly mám program legálně zakoupen. -
jo já dal. Koupil jsem autu chromovanou pěkně drahou mřížku chladiče s pozlacenýma ornamentama, a další stejně pozlacené emblémy a to jen tak do foroty no a nesmím zapomenout na kvalitní olej s filtrem, nebo na přesně šitou plachtu z téměř kosmírného maximálně prodyšného materiálu. :-) -
No tedy pánové, týden jsem byl na dovče a vás to pořád ještě drží. Dyk budou vánoce, tak přemýšlejte o něčem jiném, třeba o tom co dáte svému plechovýmu miláčkovi pod stromeček, jestli novej řemen nebo řetěz...:o) pcha tfujtajbl co to plácám, už jste mne taky nakazili: BTW a stejně je řetěz lepčí :-))) Jo holt kalsika je klasika... -
To oddie: a jeste neco, byl's to Ty kdo jeste zadne argumenty pro kontra neuvedl, ze prej se nechces rozepisovat, ale pak v 10-ti prispevcich dlouho ses rozepisoval o tom, jak jsou tady vsichni technicky nevzdelani. A kdyz si prectes muj prvni prispevek, byl jsem to ja, kdo prvnikrat rikal ze ani remen neni na vyhazov, protoze splnuje pozadavky ktere ma splnovat, jenom si zalistuj nize. No pak jste ale zacali pomlouvat retez, ze tedy jenom a pouze remen...
BTW: teda dneska to byla jizda, pekne blby pocasi...