OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

22.01.04  14:37

« Re: Denní osvětlení

to Tommy78: Já bych řekl, že to bude spočívat v osazení jednoho relé do volné pozice, chtělo by to ale verifikovat s nějakým elektrikářem.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.04  13:51

« Denní osvětlení

Dotaz:

Škoda teď nabízí "Automatické spínání světel", stojí to cca 900 Kč. Jezdím pořád s rozsvícenými světly, takže by se mi tohle líbilo. Hlavně by mi pořád nesvítila palubka. Ale 9 stovek za to taky nedám :o). Nevíte někdo o tom nějaké podrobnosti, zda to odsahuje nějakou elektroniku, relátka apod., nejlépe zapojení? Klidně si to sestavím a zapojím sám, no problem, ale nechce se mi to vymýšlet.

Thanx

• « 00 Reagovat !

foto

21.01.04  20:55

« Re: Jak jezdit s TDI?

Myslím si, že patří k základním znalostem každého automobilisty, že našňupnout motor a nechat ho převalovat, je největší kravina. To samé platí od podtáčení, žádný motor by v provozním režimu neměl běhat pod 1500 otáček za minutu, ve kterých se teprve začíná mazat hořejšek motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.04  08:07

Já se v tom moc nevyznám, ale řekl bych, že se s TDI jezdí úplně normálně. Nastartuju, pokud je potřeba počkám, až se odmrazí/odmlží přední okno a jedu. Za studena na to moc nešlapu. Neviděl bych v tom žádný specifika.
  • « 00 Reagovat !

foto dcgsd

dcgsd 21.01.04  07:55

u vetsiny motoru se doporucuje dosahnout provozni teploty co nejdrive a to jde pouze zatezi. Pri volnobehu se provozni teploty nemusi vubec dosahnout a navic je horsi mazani. Proste nejlepsi je nastartovat a jezdit ale neslapat na to.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.04  07:40

Ja to tak isto nechávam v zime trošku zohriať na voľnobeh. Myslím, že tam ide hlavne o to, či na ten voľnobeh vytlačí čerpadlo studený olej všade tam, kde treba. Mám plnú syntetiku 0W-40 Mobil 1, takže sa spolieham, že je to dostatočne mastené. Niekto, kto sa vyzná, by sem mohol napísať koľko tlačí olejové čerpadlo na voľnobehu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.04  13:25

hmm a co kamiony, autobusy, ktere za studena tlakujou brzdy ? Myslim, ze to nebude tak zhave.
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.04  12:48

« Jak jezdit s TDI?

Našel jsem docela zajímavý článek popisující provoz TDI motorů. Píšou tam, že není dobré před jízdou nechávat nějak zvlášť zahřívat motor, protože prej volnoběžné otárky TDIčku škoděj... Já tedy své TDIčko nechávám teď v zimě alespoň trošku zahřát na volnoběh, ale podle toho článku je to blbost nebo ne?
    Celý článek je www.autoimage.cz/clanky/2004-004-TDI.…
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.04  13:45

« Re: brzdy

......sůl na kotoučích ve spojení s vlhkostí.....je to jako mýdlo. Až se to rozehřeje, vyschne to.....
  • 00 Reagovat !

foto

16.01.04  11:21

« Bez nadpisu

Moc casu nemam, ale vzal jsem si dovolenou kvuli chripky a kdyz uz mne nebavilo lezet, vrtal jsem se v aute. Potreboval jsem neco napajit na ovladac, ktery je aktivni pri zapnutem zapalovani. Nakonac jsem to napojil na spinac rozmrazeni zadniho okna. Myslel jsem si, ze co se tyce rozebirani veci mne uz nemuze potkat nic horsiho nez Brava, ale ona ta Oktavka mne prave tim stredovym panelem moc nepresvedcila. Ale zatim vede, jde tam pomerne snadno sundat tapecirung dveri, oblozeni 5. dveri, plastove listy apod. I v tom motoru je jaxi vice mista, ale zase takova obycejna vymena papiroveho filtru potrebuje taky trosku vice nasili, nez u Bravy.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.01.04  08:56

« Re:

mfilip - nevrtas sa v tom aute nejako moc casto? Mas kopu zbytocneho casu a bavi ta to alebo "zlata Brava"? :-)
  • 00 Reagovat !

foto

15.01.04  09:53

« Bez nadpisu

Poradi mi nekdo, jak se dostat ke konektorum spinace ventilatoru topeni na stredovem panelu. Vypada to, ze se musi sundat cele oblozeni stredoveho panelu nebo na to je nejaka finta. V pohode jde sundat ramek panelu ( dekor ), vytahnout radio, ale pres suplik uz se dal nedostanu. Octavie 1999. Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.04  09:44

mne se tak prilepily desticky ke kotoucum, ze jsem po 1 km musel zastavit a podivat se, jestli mi nezhavi kotouce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.01.04  18:06

Mne se presne to samy stalo jednou na novy Lagune 1,9 dCI. Najel jsem s ni 40kkm a vazne jen jediny selhani brzd. Servis nic neobjevil.
  • 00 Reagovat !

foto

13.01.04  17:04

« brzdy

Tak jsem tudle skocil do auta, nastartuju, vyrazim a u prvni krizovatky
    zjistim, ze mi to vubec nebrzdi, pedal tvrdej a tvarilo se to, jako by mi
    nekdo pres noc ukrad posilovac :-) Po par seslapnuti pedalu vsecko ok. Stalo se
    to uz nekomu? Jo projevuje se mi to u exemplare audi a4 1.9 tdi s abs...vim, nejsem ve spravny rubrice, ale je to v ramci koncernu :-) Doted
    to bylo naprosto pohodovy a bezproblemovy auticko, ale navsteva servisu me asi
    nemine, nerad bych zjistil pri nejakym emergency brzdeni na dalnici, ze mi
    vypad posilovac..
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.04  19:00

« Re: Snímač na spojce + předpínače

Mitsi: no, oktávka ho má např. právě kvůli emisím - aby na volnoběh a se sešlápnutou spojkou nedával motor zbytečný výkon (to vím 100% ... z doslechu od informovanějších ;o) ).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.04  18:27

To našrot: Ale já jsem se s tím ještě nesetkal! Tedy kromě případů, kdy auto mělo tempomat nebo bylo na montáž tempomatu připraveno - pak ale byl ten spínač samozřejmě "mrtvý" (tedy nezapojený). U Škodovky bych si tipnul na "přípravu pro tempomat" nebo na "periferii pro ESP či ASR" (to je samozřejmě pouze můj odhad, konkrétně nevím).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.04  15:59

to našrot: aha, to mě nenapadlo, dík za info
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.01.04  15:57

to ace2:
    jojo, přesně jak popisuješ :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.04  02:27

Tommy98: No já vím ono se to nezdá, ale pohled na rychloměr je jasný, nevíce zřetelné jak to zresluje je u videa

[odkaz]

Tam v té druhé části kde je pohled přímo z kamery je rychlost zcela nudná a tak jsem tam musel umístit titulek s aktuální rychlostí.. jinak to totiž vypadá na 140 km/h:)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…