OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 22.01.04 13:51
« Denní osvětlení
Dotaz:
Škoda teď nabízí "Automatické spínání světel", stojí to cca 900 Kč. Jezdím pořád s rozsvícenými světly, takže by se mi tohle líbilo. Hlavně by mi pořád nesvítila palubka. Ale 9 stovek za to taky nedám :o). Nevíte někdo o tom nějaké podrobnosti, zda to odsahuje nějakou elektroniku, relátka apod., nejlépe zapojení? Klidně si to sestavím a zapojím sám, no problem, ale nechce se mi to vymýšlet.
Thanx -
« Re: Jak jezdit s TDI?
Myslím si, že patří k základním znalostem každého automobilisty, že našňupnout motor a nechat ho převalovat, je největší kravina. To samé platí od podtáčení, žádný motor by v provozním režimu neměl běhat pod 1500 otáček za minutu, ve kterých se teprve začíná mazat hořejšek motoru. -
« Re: Jak jezdit s TDI?
Ja to tak isto nechávam v zime trošku zohriať na voľnobeh. Myslím, že tam ide hlavne o to, či na ten voľnobeh vytlačí čerpadlo studený olej všade tam, kde treba. Mám plnú syntetiku 0W-40 Mobil 1, takže sa spolieham, že je to dostatočne mastené. Niekto, kto sa vyzná, by sem mohol napísať koľko tlačí olejové čerpadlo na voľnobehu. -
« Jak jezdit s TDI?
Našel jsem docela zajímavý článek popisující provoz TDI motorů. Píšou tam, že není dobré před jízdou nechávat nějak zvlášť zahřívat motor, protože prej volnoběžné otárky TDIčku škoděj... Já tedy své TDIčko nechávám teď v zimě alespoň trošku zahřát na volnoběh, ale podle toho článku je to blbost nebo ne?
Celý článek je www.autoimage.cz/clanky/2004-004-TDI.… -
« Bez nadpisu
Moc casu nemam, ale vzal jsem si dovolenou kvuli chripky a kdyz uz mne nebavilo lezet, vrtal jsem se v aute. Potreboval jsem neco napajit na ovladac, ktery je aktivni pri zapnutem zapalovani. Nakonac jsem to napojil na spinac rozmrazeni zadniho okna. Myslel jsem si, ze co se tyce rozebirani veci mne uz nemuze potkat nic horsiho nez Brava, ale ona ta Oktavka mne prave tim stredovym panelem moc nepresvedcila. Ale zatim vede, jde tam pomerne snadno sundat tapecirung dveri, oblozeni 5. dveri, plastove listy apod. I v tom motoru je jaxi vice mista, ale zase takova obycejna vymena papiroveho filtru potrebuje taky trosku vice nasili, nez u Bravy. -
« Bez nadpisu
Poradi mi nekdo, jak se dostat ke konektorum spinace ventilatoru topeni na stredovem panelu. Vypada to, ze se musi sundat cele oblozeni stredoveho panelu nebo na to je nejaka finta. V pohode jde sundat ramek panelu ( dekor ), vytahnout radio, ale pres suplik uz se dal nedostanu. Octavie 1999. Diky -
« brzdy
Tak jsem tudle skocil do auta, nastartuju, vyrazim a u prvni krizovatky
zjistim, ze mi to vubec nebrzdi, pedal tvrdej a tvarilo se to, jako by mi
nekdo pres noc ukrad posilovac :-) Po par seslapnuti pedalu vsecko ok. Stalo se
to uz nekomu? Jo projevuje se mi to u exemplare audi a4 1.9 tdi s abs...vim, nejsem ve spravny rubrice, ale je to v ramci koncernu :-) Doted
to bylo naprosto pohodovy a bezproblemovy auticko, ale navsteva servisu me asi
nemine, nerad bych zjistil pri nejakym emergency brzdeni na dalnici, ze mi
vypad posilovac.. -
"-- skrytý --" 10.01.04 18:27
« Re: Snímač na spojce + předpínače
To našrot: Ale já jsem se s tím ještě nesetkal! Tedy kromě případů, kdy auto mělo tempomat nebo bylo na montáž tempomatu připraveno - pak ale byl ten spínač samozřejmě "mrtvý" (tedy nezapojený). U Škodovky bych si tipnul na "přípravu pro tempomat" nebo na "periferii pro ESP či ASR" (to je samozřejmě pouze můj odhad, konkrétně nevím). -
« Re: Snímač na spojce + předpínače
Tommy98: No já vím ono se to nezdá, ale pohled na rychloměr je jasný, nevíce zřetelné jak to zresluje je u videa
[odkaz]
Tam v té druhé části kde je pohled přímo z kamery je rychlost zcela nudná a tak jsem tam musel umístit titulek s aktuální rychlostí.. jinak to totiž vypadá na 140 km/h:)