OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  06:29

« Re: Octavia Combi TDi 66kW

mfilip> na Octavii TDI model '98 se meni rozvodak (plus by se mela menit i napinaci kladka, i kdyz ta je predepsana co druhou vymenu rozvodaku - ale proc riskovat?) kazdych 60tkm. Od MR 2000 co 90tkm, i TDI PD 74kW snad co 120tkm. Jestli se teda seredne nepletu (jak casto na TDI PD 96kW netusim)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  06:26

zivotnost motoru 1.9 TDI 66kW je odhadovana (strizlive) na 500 tkm + (tj. s rezervou vic, nez 500 tkm). Tyka se samosebou motoru, ne turba nebo vstriku, cerpadla atd. - ty asi odejdou driv. Ale jinak bych se tech kilometru samotnych nebal - vice zalezi na stavu zbytku auta a uprimne, po 170tkm uz to bude hodne nachylne na "poruchy" a bude potreba menit to ci ono - loziska, klouby, cepy, tlumice ... ? Nemusi to byt hned, ale postupne se to urcite zacne projevovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  06:23

« Re: Bouchání na nápravě + kotouče

po 4,5 letech a 100tkm mam porad original desticky a kotouce, a to tak, ze desticky jsou "skoro nove". No a kotouce rezaveji po obvodu a vevnitr (v chladicim prostoru), nicmene tloustku maji zmensenou vlastne neznatelne - pod pul mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  06:22

« Re: Bouchání na nápravě + kotouče

tommy78> po 100tkm mi taky "neco boucha". Ne pri prejezdu kazde nerovnosti, nic hlasiteho, ale ja to proste slysim. Jsem ve stadiu zkoumani a nejpravdepodobnejsi se jevi (podle meho odhadu pravdepodobnosti): uchyceni stabilizatoru v naprave v silenblocich, horni uchyceni prednich tlumicu a nebo polamany (nalomeny) plastovy spodni kryt motoru.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.04  06:18

« Re: Jak jezdit s TDI?

rbaron> ja to taky slysel. Jenze to "slysel", to je stejny, jako kdyby to rikala moje mama - z ni taky obcas vypadne moudro, ale nikdy jnevis, kdy presne :-) Dobrej olej udrzi film, pokud to nenechas stat hodne dlouho na slunci, a soucasne, pokud ma nizkou viskozitu, tak velmi rychle maze. Predpokladem techto povidacek je, ze olejove cerpadlo (obvykle zubove) uz nema takovy tlak, aby olej dostalo vsude, kam patri - cemuz (ne)pomuzes, kdyz bude motor starej a olej "hustej". Inzenyr pres motory, co ma najeto 2 mil. km, ten asi v praci jezdi, spis nez by delal do motoru, ne ???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.04  00:00

« Re: Dotaz

to Brazdis: jo tak to nevim, k ABS se dodavalo nekdy EDS a MSR dle motoru, prip. i ASR, ale co byl tehdy standard to netusim. Já nemam ani ABS, takze moc nevim.

Jinak současné Octavie dle www.skoda-auto.cz maji od verze AMBIENTE ABS+MBA+MSR standardne, + ASR ma Tdi 81 a 96 kW a benzin 110 kW, ESP ma standardne 110 kW 4x4 jestli jsem to nepopletl. No, na tech webovych strankach je to kazdopadne prehlednejsi.

Co vim, tak se do Octavii montovalo standardne v roce 97 ABS pouze do TDi 81 kW a 1.8 92 kW, jinak i u nejlepsich verzi si musel priplacet i za ABS. Takze o nejakem standardnim ESP nemuze byt ani rec, kdyz Skoda setrila i na ABS :o)

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.04  00:00

sorry, spletl jsem ti jmeno :o)

jinak srovnavat standardni vybavu Octavie a Avensis asi moc dobre nejde, Avensis je o tridu vys

• « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  23:34

« OPRAVA

Dává vůbec Škodovka do Oktávek ESP jako součást některé ze standardních výbav.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  23:32

To Tommy78: Tak to vše vysvětluje. Nevíš co vše tady má ve výbavě, když je tam ABS a ASR ??? Dává vůbec Škodovka do nějaké ze současných výbav Oktávek ASR jako standard ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  20:02

oddie: je to jasný :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  20:01

ve standardu ji určitě neměla
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.04  18:24

« Dotaz

Kamrád má Oktávku TDi 81kW a dodnes si myslel že má ve výbavě ESP. Dnes se projel mým Avensisem s obdobným systémem jízdní stability a zjistil, že ho tam buď nemá, nemo mu nefunguje. Nevíte někdo, jestli Octavie TDi SLX 81kW měli v roce 1998 ve standardní výbavě ESP ? Každopádně tam má ASR, to mu funguje.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  17:55

Tommy: to máš holt těžký, kdo se v tom neorientuje, tak mu nic jiného než ten servis nezbyde. Vyznat se v autech je docela výhoda, člověk ušetří, ale je jasné, že všichni se v nich vyznat nemůžou. Holt se zas vyznaj v něčem jiném... Já bych například nemohl dělat účetnictví nebo právníka, to jsou věci, které snad nikdy nepochopím. Takže, když např. budu potřebovat právníka, tak se pro změnu prohnu já - a to dost možná víc než právník v servisu :))))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  17:43

to oddie:

jojo, kouk jsem na ten web. Já mám právě benzína 1.6-ku, takže o nafťákách toho moc nevím, čili nebudu do toho fušovat :o).

Právě známému odešlo na ojetý otině turbo, a měl to v aut. servisu. Když mi řekl cenu opravy, tak jsem jen valil oči... Kdyby vědel před tím co jsi mi napsal, tak mohl dost ušetřit. Takhle se v servisu pěkne prohnul :-)).

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  17:36

« Re: Octavia Combi TDi 66kW (81kW) vs 406 HDi

No já bych to viděl asi takto: pokud hodláš vozit občas vzadu i dospělé lidi, tak na Oktávku rovnou zapomeň. Vím o čem mluvím :o)).

Navíc 406-ka je auto o třídu výše než oktávka. A design je taky hoooodně pěknej. Co si pamatuju, kamarád sháněl 406-ku v dieselu taky. Jediná věc, která se mu na ní nelíbila byly crashtesty...

• « 00 Reagovat !

foto

26.01.04  16:00

asi mas pravdu, musel bych to nejdrive videt a s nekym se o tom pobavit, slibil mi fotky... asi na leasing na 2 roky pri 30 akontaci
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  15:51

Ten pažout je větší a pohodlnější, ovšem je otázka, jestli o tolik, o kolik je taky dražší... Co znamená to "středně bouranou na zadek (40000,-)", to má být cena opravy? To odhadl kdo, dovozce??? V tom případě počítej cenu opravy dvojnásobnou! (vyzkoušeno min. 10x :)))) To bude zas na leasing, jako ta Omega? V tom případě bych se možná ještě trochu uskrovnil...
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.04  15:47

« Octavia Combi TDi 66kW (81kW) vs 406 HDi

a co si myslite ze je lepsi?
    Ten pazout je r.v. 12/2000, je to maximalni vybava (4x AIRBAG, 80kW Hdi) Combi a chce za to 329000, ma to pry 78000 (??) a je to z Holandska... za 8200 euro nekdo nabizi Octavku z r. 2003 v plny vybave, nejak stredne bouranou na zadek (40000,-) + asi DPH tak ze 150 000,- = 27000,-
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  15:26

Tommy: asi jak kde. Zeptej se v autorizovaném servisu, zač ti to vymění. Pak se zeptej např. Valáška (www.specialturbo.cz) či jiného turbínáře, zač je oprava u nich... a pak se zeptej v nějakém malém servisu. A pak srovnej ceny... Do 15tis se dá koupit to turbo i nové, pod rukou, ono ve škodovce se dost krade.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.04  15:21

to oddie: tak to jo, já někde zaslech, že výměna turba přijde případně na 40 -50 000, za 15-ku je to v pohode
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…