OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  12:05

« Re: to fija

hele, huf zije ;-))) Mno ... kdo nema v palici nasrano, tak ASR ke svy bezpecnosti nepotrebuje :-))) Kdyz vidim, ze mi to hrabe na petku, tak halt vyslapnu spojku, at se kola chyti, a pockam, az mi otacky zase spadnou tam, kde maj bejt. Proste k bezpecnosti to fakt neprispiva - jen to pomuze projet pod plynem to, co bys stejnou rychlosti projel bez plynu. No a pro lidi, co vyjizdeji zasnezene kopce stylem "pod kopcem plnej knedlik a vono to uz nejak vyjede", tak tem to ten kopec vyjet pomuze. Vo tom nemuze bejt sporu :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.04  10:00

« Re: tom filip

Ne. Jezdim jen na volnobeh:-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.04  01:17

« Lakování

Jen tak pro zajímavost:

nevíte někdo, jak se provádí lakování? V listopadu mi měnili v servisu haubnu za novou a samozřejmě ji lakovali. Vnější povrch je nalakován tak perfektně, že nejde poznat rozdíl oproti původnímu. Na vnitřní straně je to lakování trošičku "divné". Prostě místama prosvítá bíla barva. Tam, kde jsou hrany, nebo výstupky kolmé (resp. svírají úhel)na rovinu haubny je málo barvy, takže prosvítá podkladová bílá.

Zajímá mě jak se to lakuje, takhle to vypadá jako kdyby to lakoval nějaký stroj, co prostě přejíždí nad haubnou a lakuje. Proto na kolmých částech, resp. v prohlubních apod. je méně barvy. Je to tak nebo se pletu? Bylo to tedy lakováno v nějakém boxu.

Samozřejmě - není důležité, ale prostě mě to vcelku zajímá, jakým způsobem se lakují náhradní díly apod...

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.04  00:00

« Počasí

Tak jsem v sobotu umyl auto. Naposled bylo myty v listopadu (po oprave v servisu :-)) a je fakt, ze bylo z venku pekne spinavy, SPZ uz nebyla ani videt. No a dneska jsem prijel, a moc se to nelisi od toho stavu v jakem to bylo pred poslednim mytim :-(.

Na druhou stranu se musi nechat, ze ten vosk od posledne na tom drzi, takze po umyti se to lesklo jak psi kulky :o)

• 00 Reagovat !

foto

02.02.04  20:17

« tom filip

a vytocis to nekdy i nad 2000otm-1 ?
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.04  20:15

« to Huf

jo fakt jsem doma, nevim jak jsi to zjistil. A auto pouzivam tak casto, ze mi z toho v tech mrazech zamrzla baterka.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.02.04  09:33

« Re: Re:

Ja si taky uzivam akcelerace u 1.8T. ale tu spotrebu delaji hlavne predvidave dojezdy. Razantni dobrzdovani a razantni vyjezdy z krizovatek ve mne nezanechavaji dojem. Zivotnost desticek a kotoucu na mych autech bude asi stejna, jako u fijy:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.04  23:58

« to andree_cz

No fakt bude to, že své auto asi využívám znatelně víc než Ty ;o) Když k tomu připočteš ten rozdíl výkonu, tak jsi doma. Mít 81kW oktávku, taky bych to možná nehodnotil až tak vysoko.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.04  20:24

« Re: to fija

no Huf to bere nejak moc vazne, ja s 81kW a 235Nm ASR vyuzivam jenom na snehu, kdyz predjizdim na v kopci nejakyho idiota na letnakach. Jinak mi vyuziti ASR s timto motorem prijde mizive.
  • 00 Reagovat !

foto

01.02.04  12:29

« Nova octavia

Zdravim vsetkych priaznivcou stvorkolesovyvh vozitiek, zaujima ma nazor vas vsetkych na "novu" Skodu octavia, zatial sa mi do pozornosti dostalo par spionaznych foto a jeden snimok tu na AUTO.CZ, piste vsetko co sa vam na nej paci a co nepaci. Moj nazor znie: bud je to dobre tahanie za nos alebo je to fakt nejaky velky omil. Dakujem za nazor vsetkych fajnsmekrou a fandou.
    Stevo s Popradu
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.04  11:59

« to fija

Velký omyl. ASR je velký příspěvek bezpečnosti. Hlavně teď, když mám 124kW a 352NM. Na mokru je to vítaný pomocník při rychlém rozjezdu do zatáčky (tedy jak píšeš, spíš posouvá možnosti vozu dál), ale na sněhu a ledu ASR zajišťuje to, že při i mírném přidání plynu se kola nezačnou šíleně protáčet a tím pádem neztratíš kontrolu nad vozem, protože když se kola roztočí (z 50km/h na třeba 120km/h), tak auto jede rovno nebo do *, jen ne do Tebou původně zvoleného poloměru zatáčení. De fakto můžeš jet do zatáčky s plynem na podlaze a ASR + EDS to řeší za Tebe.

A iluze, že ASR pomůže s vyjetím do strmého zasněženého kopce, je blbost. Právě pro tyto případy (stejně jako pro vyjetí ze závěje) je vypinatelné. 100x vyzkoušeno ;o)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.04  09:42

« tak jeste jednou :o) Octavia II

je to na:

[odkaz] a musíte si na to doklikat :o)

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.04  09:42

« Octavia II

• « 00 Reagovat !

foto

30.01.04  07:49

« Re:

to mfilip: Tak to gratuluju, průměr 6,5 litru s 1.8T. Nevím jak to děláš :-)) Já osobně jsem se kdysi dostal na kratší trať na 5,8 a to jsem myslel, že umřu (nebylo kde a jak předjet). Standard mám 7,5 - 9,0 (s čipem).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.04  07:47

« Re: to STAVROS

to Eric: a kolik tak zere? Da se s nim trochu radit v terenu?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.04  07:19

« to STAVROS

Cau ...

Forester je v nejlepsi kondici. Ma najeto uz 15 tisic, pujde na olej a je uplne, uplne v pohode :). Nemam ho ja, ale mati, i kdyz s nim taky sem tam jezdim :).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  18:24

« Re:

to mfilip: Ověřuješ v praxi to, co jsem slyšel mnohokrát - totiž že 1,8T při decentní jízdě vezme málo. Já jsem s ní nějakou dobu jezdil a nějak jsem se k decentní jízdě nedostal. Radost z toho, jak to pěkně táhne byla silnější, než spořivost...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  16:27

« Re:

Martin> to s tim ABS a de3lsi brzdnou drahou na suchu je povera. Bejvavalo u starsich systemu ABS. Soucasne systemy, ktere vyhodnocuji to, zda se kolo otaci nebo ne klidne 15x za sekundu, uz to maji prinejhorsim stejne, jako auta bez ABS (a to uz v tom bez ABS musi sedet nekdo, kdo fakt UMI brzdit - a nemysli si, i brzdeni je kurefske umeni! Prej i takovej Kresta nebo Enge v rallye vyuzivaji brzdny potencial auta "pouze" na 75-80% )
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.04  16:25

« Re: Bouchání na nápravě + kotouče

PP neni presny, u mne se odchylka pohybuje od 0.3 do 0.6 l/100km. Cili prumerne to muze byt 4,3 l/100km. Mozna je odchylka zpusobena tim, ze z tech 100 tkm je 95 tkm najeto na bionaftu ...
    Spotrebu pres 7 litru bych nechapal ani u TDI 4x4, takze stale nechapu, jak to "delas" ...
    ABS ma predevsim vyhodu, ze i kdyz to zaslapnes, tak muzes auto ridit. Cos se hodi prinejhorsim k hledani vhodneho mista, kam auto poslat, kdyz je jasny, ze to fakt neubrzdis. Bez ABS kdyz dostanes smyk a zpanikaris, tak si ani toto nemuzes vybrat ...
    Problemem servisu je, at autorizovanych, nebo neautorizovanych, ze nikdo tomu moc nerozumi. I kdyz se vsichni tvari, ze jo ...
    Nejlepsi snad je najit si automechanika, ktery sam ma Octavii. Nemusi mit zadny servis, muze to byt mala dilna, ale pokud ma stejny auto, na 99% tomu bude rozumet a hlavne bude mit zajem se pripadne i neco noveho naucit, pro pripad, ze by to sam casem potreboval ...
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.04  15:38

« Bez nadpisu

ABS taky prodlouzi drahu na suchu. Spotreba ? s 1.8 T mam za zimu 6.5 / 100. Jsem z toho celkem nervozni. S Bravou jsem byl na 6.7. Tak dlouhe mrazy ( dnes rano zase -15 ) mi uz lezou na nervy.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…