OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.05  08:43

« Re:

to Polda:
    uspokoji, ale nenadchne, to je presny ;-)
    Je to bezproblemovej motor - v podstate krome bezne udrzby potrebuje akorat obcas vycistit klapku, jinak se nema na tom co rozbit. Zhlediska spolehlivosti zadny problem.
    Spotreba silne zavisla na stylu jizdy. Da se s tim jezdit kolem 8 pri rozumne dynamice i pres 10, pokud jedes 160 na dalnici.
    Pokud najezdis hodne km, tak TDi. Ja jsem s nim najezdil za 2 roky 40tkm, az budu menit karu, tak jdu do dieselu - spotreba.
    Kdyz jedes sam, dynamika vcelku slusna, plne nalozenej uz je to horsi, ale da se.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 02.06.05  10:57

« Re:

Jízní vlastnosti jsou O.K., motor uspokojí, ale nenadchne.
  • 00 Reagovat !

foto

01.06.05  23:12

« Bez nadpisu

Ahoj,prosím o názor na jízdní vlastnosti škody octavie 1.6 MPI 75 kW. D?kuji
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.05  14:26

« Bez nadpisu

kolko mi este moze vydrzat?
    a kolko stoji, nemas predstavu?
    da sa to aj opravit, alebo len vymenit?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.05.05  14:24

« Re: Zblbnute otacky

To Ti jen klapka dává "p?edb?žný sbohem". P?iprav se na její vým?nu!
  • « 00 Reagovat !

foto

26.05.05  13:29

« Zblbnute otacky

naposledy sa mi stalo, ze som rano nastartoval a ako pozeram tak pozeram, otacky behali 1500-2000 raz jedna hodnota, raz druha, potom sa to ustalilo, ale cely cas aj ked bolo auto zohriate, tak neklesli pod tisic a dost nekludne siel motor
    robilo to jeden den a potom to prestalo, tak neviem, ale uz mi to raz spravilo niekedy pred dvoma mesiacmi
    skrtiaca klapka vycistena asi tak 3000 km dozadu
    co to moze byt?
    mam octaviu 1,6 55KW r. v. 2000
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.05  13:57

« Re: Re: 1.8

no asi spis dilenska prirucka.
    Shanim to pro znamyho, ktery ma tenhle motor v Toledu a dela si na tom vsechno sam.
    No a ted po nejake oprave mu tam zbyla jeden drat (podle jeho slov), ktery nevi kam strcit. A od te doby mu to spatne drzi otacky na volnobeh a startuje pri urcite teplote.
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.05  08:57

« Re: 1.8

dílenská p?íru?ka nebo manuál by sta?ila?
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.05  12:33

« 1.8

zdar
    nemate nekdo prosim v el. podobe schema tohoto motoru, popr. odkaz nebo aspon oznaceni tohoto motoru?
    Googlim, googlim a nic vygooglit nemuzu.
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.05.05  09:13

« Re: Re: návod

to Beny_: Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

20.05.05  20:44

« Re: návod

Najdes to tady:
    [odkaz]
    Beny
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.05.05  19:08

« návod

Je možno n?kde sehnat návod k octavii combi v po?íta?ové podob? (doc, pdf, ...).
    Budu kupovat starší auto z n?mecka a návod k n?mu v ?J asi nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 16.05.05  14:35

« Re: Re: Jak rozeznat jednotlivé modely na silnici

Je.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.05.05  19:11

« Re: Re: Jak rozeznat jednotlivé modely na silnici

Jo, je to tak. Jinak je od sebe asi nerozeznas. Poznas snad jen 1.9 TDi 66kW podle toho, ze ma vzadu bubny. To ma mozna i nejslabsi benzin 1.4 55kW, ale tim si ted nejsem uplne jistej. Ja bych mel kazdopadne auto radsi bez stitku, ale kupoval jsem ojety(se stitkem) a sundavat se mi zrovna nechce. Ono kdyz te pak dojede nejakej lojza v potunenym "zihadle", asi nebude stihat jak mu ten kombik plachne pred ocima... :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.05.05  16:40

« Re: Jak rozeznat jednotlivé modely na silnici

Z fotek na netu jsem zjistil, že má 1.8T vzadu napsáno 20V TURBO. Je to tak?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.05.05  20:34

« Jak rozeznat jednotlivé modely na silnici

Budu kupovat combi 1.8T. Potom, co jsem si tady ve fóru p?e?etl zkušenosti s tímto vozem, nemohu se (pochopiteln?) do?kat. Mnohem více te? koukám na octavie na silnici i parkovištích.
    Rozeznání model? je pro mne však problém. Ne všechna auta mají vzadu pod ozna?ením modelu škodovky motor. U 1.9 TDi je to ozna?ené snad vždy, ale co 1.8T?
    Díky za reakci na m?j nevšední dotaz >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.05.05  10:01

« Re:

M?l jsem asi stejný problém s Octávií TDI 66 kw. P?i jízd? najednou auto ztratilo výkon a byla problematická akcelerace. Hned 2. den ráno jsem jel do servisu-auto šlapalo normáln?. Tam mi ?ekli, že pokud by to byla váha vzduchu, d?lá to trvale. Bu? je to turbo,nebo n?jaký ventil(nejsem mechanik,nevím jaký).Vym?nili cca za 1200,- K? ventil s tím, že pokud to nepojede, je to turbem. Od té doby myslím 15000,- km, auto šlape normáln?.
  • 00 Reagovat !

foto prekladys

prekladys 05.05.05  11:33

« Bez nadpisu

sje? si nejd?íve prohlédnout výbavy a pak porovnávej ceny, aby to nebyla octavia junior >:D
  • 00 Reagovat !

foto

05.05.05  10:51

« Octavka z Polska

Nemáte náhodou n?kdo zkušenosti jak je to s nákupem novýho auta v zahrani?í. V Blesku jsem ?etl, že v Polsku stojí 1,4 Clasic po ode?tení DPH a zaplacení DPH u nás (19%) asi 310 000,-. Nevím kolik je DPH v Polsku. Servis a záruka by asi u nás nem?l být problém. Dík za info
  • « 00 Reagovat !

foto spitfire

spitfire 05.05.05  09:47

« Re: Zajizdeni TDI 2.0

to zoom: Já jsem auto nikdy n?jak speciáln? nezajížd?l, snad jsem si dával trochu pozor, abych tomu nedával moc plnej kotel a zbyte?n? to nep?etá?el. To u O2 ale neni pot?eba, výkonu to má dost, aby to ?lov?k nemusel po?ád nutit do extrému. P?i normální jízd? se dá v pohod? ?adit už n?kde okolo 2.300 otá?ek aniž by ?lov?k stratil schonost svižné akcelerace. P?i p?edjížd?ní asi není nutné n?jak extrémn? pod?azovat, já ale nejsem ten správnej p?ípad, tohle je m?j teprve druhej diesel a ješt? asi nemám všechny dieselový návyky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…