OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
« Re: to fija
to Hufnagl: Máš jenom částečnou pravdu. Když máš silnější pixlu, tak sice předjedeš rychlejc, ale jseš pořád drzejší a za nějakou dobu máš tendenci to přeceňovat. Když máš línou mrchu, tak se hodíš do klidu a nikam se nesereš a tím pádem negeneruješ nebezpečný situace. Samozřejmě, když je někdo * a nepřipustí si, že mu to nejde, tak je nebezpečnej, ale když je * v silnym autě, tak je ještě nebezpečnější. -
« to fija
Počet rizikových situací s tím souvisí. Pokud se táhneš za avií nebo ještě líp za kamionem a musíš předjet, tak v RSku budeš před ním za 6s a v 1.2HTP tak za 20s, pokud to ovšem stihneš ;o)
Nechci tím říct, že se předjíždět musí. Někteří to vzdají a vytvoří nám ostatním kolonu. Hurá. Pokud máš ale na předjetí úsek 300m, tak s RSkem je to s rezervou a třeba is TDI 66kW naopak s "přesahem". Buď Ti uhnou, nebo ne. -
« Re: ASR
howard> jo, tak to v tom pripade bezpecnosti pomaha i silnejsi motor. Tvymi slovy. I kdyz ja bych rekl, ze tenhle typ bezpecnosti je ovlivnen jen mozkem - cim silnejsi motor, tim vic si troufas na predjizdeni i tam, kde bys to se slabsim nezkusil - takze pocet "rizikovych" situaci s tim nesouvisi. Mymi slovy - ja tomu bezpecnost nerikam. -
« Re: ASR
ASR je potřebné u motorů, které disponují vysokým točivým momentem v nízkých otáčkách se strmým náběhem. To se týká turbobenzínů a hlavně turbodieselů s vyšším litrovým výkonem. U atmosférických motorů ho vzhledem k plynulejšímu nárůstu výkonu není třeba.S plným plynem do zatáčky lze vjet bezpečně jedině za pomoci ESP. -
Howard 06.02.04 19:33
« ASR
to fija: No mne ASR pomaha k bezpecnosti, kdyz mi obcas blikne pri predjizdeni a ja si uvedomim, ze ten podklad nedrzi jak jsem si puvodne myslel a jedu opatrneji. Bez ASR bych ani nepoznal, ze se pri zrychleni nejake kolo na chvilicku "urvalo".
A co tim chtel basnik rict? Ze i ASR prispiva k bezpecnosti, i kdyz nejezdim jako Huf ;o) -
« Re:
mfilip> 60 na petku je u meho TDIcka pitomost, to by tam teoreticky bylo tak 1150-1200 otacek a motor by se trapil jaxvina. Petku radim nejdriv v 70ti, kdy je tam asi 1350 otacek. Pri osmdesati to muze bejt zhruba 1500, pri stovce cca 2000, pri 120ti cca 2500. Ale to nevim jiste, jen si to tak v duchu predstavuju, kde asi tak mivam rucicku otackomeru pri tech rychlostech. Pri ustalene rychlosti 80 km/h je spotreba dle PP cca 3.1, pri 100 cca 3.9 a pri 120 cca 4.7. V sedesati na ctyrku je to asi tak 3.7. Nicmene ze bych jezdil presne temito rychlostmi, ustalene a po rovine, abych to potvrdil presne, to ne. Jsou to "kvalifikovane odhady" :-) -
« Re: to fija & huf
Osobne, jo? Hmm. Nevim jestli jste nekdo zkousel, ale ohledne ASR by me zajimalo jestli je rychlejsi rozjezd primerenou hrabackou a pomoci ASR, nebo uplne bez hrabacky. Me se to zkouset nechce a navic sam to asi ani nezjistim. ( Mám jenom 2 ruce a automat jako ace2 nevedu) -
« Re: to fija
andree_cz> my se s Hufem osobne zname, takze jemu je jasny, ze ja ASR nepotrebuju, a mne je jasny, ze von jo :-) Holt je mladej a neklidnej. Mne staci se vyblbnout na motokarach, von blbne v provozu - ale faktem je, ze ma dost vyzkouseno, kde je hrana, a obvykle jezdi na ni nebo pred ni - za hranou opravdu jen vyjimecne ;-)))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!