OCTAVIE jízdní dojmy od 1.4 - 1.8T a TDi
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Octavia
-
"-- skrytý --" 03.10.05 09:14
« Re: Re: stiera?e
P?esn? tak! Riziko, že st?ra?e odejdou v moment?, kdy je nejvíc pot?ebuji, je totiž p?íliš veliké. Jednou mne to v praxi postihlo (v cizin?, za pr?trže mra?en, v níž jsem jel už 200 km a dalších 400 km cesty p?ed sebou) a rad?ji nikdy více... -
« Bez nadpisu
410 tisíc km-spot?eba narostla o 1l/100 km, emise atd. jsou o n?co horší, zvýšená kou?ivost. Ten motor je ale kvalita, je precizn? ud?laný. K životnosti: spojka na Feld? mi vydržela 120 tis. km, na O I 245 tis. km, náprava pod t?žkým dieselem (stabilizátory) 190 tis. km, pak 340 tis. km -
« Re: Životnost TDI
410 000 km je hezkých. Jak se chová motor po takové dávce. Co spot?eba paliva, oleje, emise, výkon? ?íkal mi to jeden automechanik, který to vy?etl. Osobní zkušenost s takhle jetými diesly nemá (takhle mi to i p?iznal) Vzhledem k tomu, že se mi auto od známého líbí (má 66 ?ipnutou na asi 85kW), tak jsem se radši cht?l zeptat, než pak t?žce financovat GO turbodieslu. Jaká je cca životnost ostatních ?ástí auta? Kolik cca vydrží p?ední náprava, nebo spojka (vím, že je to specifické, ale každé info dobré) -
"-- skrytý --" 18.09.05 12:36
« Bez nadpisu
to Mitsi:
pocitam, ze otinu tak za rok strelim, tak snad to nejak vydrzi, nechce se mi za to zbytecne utracet
BTW: vzal jsem na silnici nejakej klacek a odrbal jsem pravy prah - az na kov, tj. odrbal jsem i takovou tu PVC hmotu. Staci to pretahnout lakovou tuzkou nebo je treba napatlat jeste nejakou vrstvu pres to? -
"-- skrytý --" 17.09.05 20:41
« St?ra?e
Zdar všem,
díky za info ke st?ra??m (nebyl jsem te? dlouho na netu). Promaznul jsem je WD-?kem: prost? jsem bez jakékoli demontáže nast?íkal na horní stran? pouzder WD-?ko a nechal jsem to vzlínat a proto?il jsem st?ra?e.
Ud?lal jsem to takhle n?kolikrát a pohoda, šlape to.
Snad to n?jakou chvilku vydrží.
Tom -
« Životnost TDI motoru
Ahoj vespolek, známý mi nabízí TDI Oktávku 4x4 s 200 tis km na tachometru. Ježd?ná jedním ?lov?kem, pravidelný servis ve Škoda servisu. Z doslechu jsem slyšel, že TDI motory díky Turbu mají znateln? menší životnost než b?žný benzín - prý okolo 250 tis. Jaké jsou vaše zkušenosti, máte n?kdo najeto p?es 200, jede auto v pohod?, nežere olej, nekou?í, neztrácí výkon? Díky za vaše zkušenosti. -
« Promazání st?ra??
Ke? sa mi to stalo prvýkrát, dal som si ich premazat v servise, ale upozornili ma že sa to ?oskoro bude opakova? a mali pravdu po cca 6 mesiacoch sa stiera?om opä? nechcelo hýba? a tak si myslím že najlepšie je kúpi? hne? nový mechanizmus s ktorým bude pokoj aspo? na 3 roky a vyjde to aj lacnejšie. -
« špatné starty p?i teplot? nad 5 C
Prosím Vás, mám následující problém. P?i "letních" teplotách, kdy se nezapíná žhavení tak trvá cca 2-3 vte?iny než naskoší motor. Pokud se ale vypne senzor teploty a simulují se studené starty, motor nabíhá okamžit?. Máte n?kdo podobnou zkušenost ? Startér i palivové ?erpadlo jsou zcela funk?ní (nové a nastavené). D?kuji -
« Re: Pazvuky - rucna brzda
tino :
JÓÓÓ, to tedy znám, když to za?alo, málem m? z toho ranila mrtvice, jen když jsi vzpomenu, jak jsme se ženou za jizdy lozili po aut? a hledali zdroj, tak ot?esného a na nervy stále lezoucího zvuku.
Když jsme na to nakonec po dlouhé dob? a hledání (v?etn? zoufalého a extrémního úklidu interiéru :*) ) p?iliš jsme tomu necht?li v??it.
Asi by pomohlo n?jak tomu zm?nit hmotu (evidetn? to rezonuje na n?jaké vlastní frekvenci shodné s n??ím v aut?), t?eba zevnit?, ale já to nakonec vy?ešil prodejem této O1, a? si to vy?eší další majitel.
Po aut? se jen zaprášilo, takže mu tento sic ozdobný, ale docela ?ábelský detail až tak nevadil... -
« SPORTmotor ZKUŠENOST a DOPORU?ENI ?
Asi každý kdo má TDI si po delší dob? zvykne na výkon a už mu auto nep?ipadá tak dynamické a rychlé a to také ?lov?k musí zohlednit i to že t?eba generace OCTAVIE I. a OCTAVIE II., je také v TDI motorech d?ív se tam dával nejslabší TDi 66kw 210Nm nyní nová generace má nejslabší "jen" 74kw 240Nm Chci se zeptat vybral jsem si SPORTmotor jelikož nabízí nejlevn?jší chipování TDI (je ale kvalitní ta firma? Mám strach u TDI motoru to že mi tam bude n?kdo pájet chip! co když to špatn? spojí ? (chipování staršího TDI bohužel lze jen p?epájením a dáním nového chipu kdežto u nové Octavii II, to lze p?eprogramovat. Mám se bát? a co ?íkáte na toto fimu (zatím sem nenšl špatné preference na www