NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Nafta v Plzni
Nechci předvídat. Ale faktem je, že v Plzni a okolí je (s vyjímkou pár měsíců vloni, kdy došlo k "rozhození cen") nafta nejlevnější už hodně dlouho. Odhaduju tak nejmíň dva roky. A konkurují si tam hlavně značkové pumpy (vyjímkou je už proslavená ONO, která je vždy úplně nejlevnější). Mimochodem, naftu za 21,30 mají i na dálnici D5 za Žebrákem u ESSa. Nepředpokládám, že by těch pump v Plzni mohlo ještě přibývat. Takže otázkou je, jestli můžeme očekávat, že se ti "velcí" dohodnou a ceny pak vylítnou o pár korun nahoru... -
« Nafta v Plzni
To je vše do času, jde jen o to, jestli jsou schopni se pumpaři domluvit a kdo chce jakou benzinku koupit. Pokud je v Plzni ještě řada privátních neznačkových pump, pak je to signál o tom, že velcí (ARAL, OMV, ESSO...) je drtí držením nízkých cen a pak až to neunesou je koupí a nahodí vysoké ceny. Přesně stejný proces byl před asi dvěma lety v Brně. A pak bum Bác, přelepily se loga na polovině soukromých pump na samé ARAL, ESSO (skoupili pět pump), SHELL. V zápětí šly ceny o 3-4Kč nahoru a začaly se stavět další nové pumpy, neboť při předpokladu udržení vysokých marží to je stále zajímavé. V Brně nafta na cenách 22,90 - 23,90 se zatím drží, Bio nafta 17,30 - 17,90. To je taky vejvar. Když někde stojí 13,- Kč a to ji neprodávají bez přirážky, tak co pak na ni rejžujou když ji prodávají za skoro 18,00 :-) PTD -
« Nevěřil jsem svým očím
V okamžiku, když jsem projížděl Kolínem a viděl ceduli - bionafta 15,10 Kč. Za tuhle cenu tam maj EKO u dvou pump přímo za sebou a o 5 km dál za 15,20 Kč. Hnedle jsem měl další cestu přes Kolín, tak jsem nezapomně vzít do kufru kanystry. Při 150 litrech je to proti OMV úspora 360 Korun, což už je myslím cítit. -
« Re: Ceny
BRNO: Neuvěřitelný kartel. Pryč jsou doby, kdy ARAL u BOBY Centra diktoval vąem nízké ceny. Je to benzinka s největąím obratem. Pak se jednoho dne domluvili se SHELLEM (tomu rostl obrat díky kartě) a s ESSEM, který skoupil malé soukromé pumpy a získal velké procento trhu. SUPER stal v Brně ve zlatých dobách 19,30 kdyľ v jiľních čechách stál 24,20. Po uzavření dohody se Brno vyhouplo na nejdraľąí město v ČR. Ostatní pumpy se s radostí přidaly. Dnes stojí nafta úplně vąude 23,20 a to jak na dálnici tak na poslední zastrčené pumpě. Bionaftu jsem bral v prosinci za 15,30 a dnes ji nekoupím pod 17,30. Jinak cena Bio obvyklá je 17,50. PTD -
Bohužel vypydá to, že v Praze se domluvili na cenách. Nesleduji tolik Bionaftu, ale v Naftě má dnes většina (>90%) cenu 23.5 Kč. Pokud nejsou domluvený, tak alespoň odmítli si cenově konkurovat. Bohužel ropa jde zatím stále na nová maxima dnes přidává dalších pár desítek centů na barel. Je dost pravděpodobné, že během několika dnů zvýší Česká rafinérská své ceny. Na to reagují všechny pumpy v Praze jasným signálem. Už jsem tady psal o dvou pumpách, které drží nižší cenu a zároveň k nim mám důvěru. -
Saab 09.02.00 14:23
Zdražovat se bude. Důvod: přibližování se k EU. Benzín by měl jít nahoru o cca 2,- kč. Hůře jsou na tom kuřáci, protože cigarety chtějí zdražit o 50 nebo 100% (teď přesně nevím). Problém je ale v tom, že daně, které má EU nižší než mi nechce naše vláda snížit :-( Už teď máme jedny z největších daní na SVĚTĚ ! A naše vláda nás chce asi dostat na první místo :-o
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!