NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 11.02.02 17:28
« Re: Nazdar smraďoši
Vlami > No vidis , tak Ty mas vlastne takovy vonavy ekologicky traktor -))) Divis se jak muzou projit emisemi stare Skodovky a Ziguli ? Stejne jako ta tvoje (vonava) chrchla !! Kdyz vis kam mas jet na emise , tak Ti to projde vzdycky . Dale , jestli jsi si nevsimnul , tak jsem nikdy a nikde nesrovnaval stare benzinove motory ze staryma dieslama , nybrz nove a rizenym katalyzatorem vybavene benziny s novyma dieslama vybavenych oxidacnimi katalyzatory + filtrem pevnych castic . Hlavne me nepresvedcuj ze smradosi (diesly) nekouri ! Od te doby co je tahle diskuse tak si toho vsimam snad jeste vic, proste kazdy diesel kdyz mu nalozis ta huli !!! Promin, kazdy ne , tvuj trakturek je asi vyjimka potvrzujici pravidlo -)))) -
1. CHIPTUNING je každýho osobní věc
2. Víte kolik benzínových Hond, Toyot, Acur, ale i Mustangů a F-bodies má jiný chip? To byste se divili...
3. S Lagunou 3.0 V6 jsem jezdil za 13,5l/100km. S Lagunou 1.9 dTi už jenom za 6,5l/100km, což je při 50.000km ročně rozdíl ve výši 80.000 Kč (!!!). Jo, kdo šetří, má za tři! -
"-- skrytý --" 10.02.02 23:56
Jeste jednou se vratim k nepochopitelnym nazorum Cleanera a Rybizu. Ted uz ale v cislech.
Byl jsem 8.2. na technicke kontrole, Felda 1.9D, takze obycejnej traktorovej diesel. Na emisich se hodnoti kourivost na plnej plyn, coz ja osobne u sveho auta nikdy - opakuji NIKDY - neprovozuji. Ale presto, zde jsou cisla z emisi:
Hodnota kourivosti - dovolena hodnota = 1,55, mne namerili 0,45, tedy cca na 30% dovolene urovne.
Dale se hodnoti rozpeti kourivosti ctyr po sobe jdoucich mereni - opakuji - na plny plyn, v mem pripade 4762 otacek:
Dovolena hodnota = 0,25, mne namerili 0,14, tedy mene nez 60%.
Jeste jedna zalezitost - nevsiml jsem si, ze by pri seslapnuti pedalu na podlahu zakourilo z vyfuku....
A jeste jedna vec nakonec. Cleaner [156] rika, ze kazda socka si koupi starej diesel, kterej smrdi - ale ja myslim, ze kazda socka si koupi Skodu 105-120, ktera stoji do 10000 Kc a ja musim zavirat vetrani, kdyz jede prede mnou - smrad je jeste horsi nez u Favoritu, ten miva alespon nerizeny katalyzator. Jak tyhle auta muzou projit emisema, to by mne teda zajimalo.... Dneska jsem jel za brachou [TakyFelda1.9D] 100 km v kuse a uplne v pohode jsem mu jel za * - zadnej smrad. Pak mne predjel Citroen a hned jsem musel zavirat vzduch do kabiny... hruza.