NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Cleaner - UBL
Hele, Monastus, neber si mně do huby a přestaň prudit takvejma hloupostma jako jsi tady teď uváděl, neb to sám nevíš !!! :o) Prostě benzin je benzin, nečoudí to, nesmrdí to, nezamrzá to a to vy líný naftový hlavy prostě nemůžete skousnout, tak to je !!! Nafta patří do kamen :o) ! Krom toho řízenější spalování má samozřejmě benzín, protože se lépe zapaluje. A LPG je na tom ještě lépe. Ono donutit naftu k nějakému výkonu, je vlastně umění - to musí být prostě pořádnej tlak a teplota, aby to vůbec jelo. Pokud se motor už trochu ochodí, tak to prostě nefunguje. Proto to tak kouří a smrdí, je to jako by jsi jezdil na uhlí ... -
« Cleaner - UBL
He TY Cleaner, nejsi Ty náhodou něco jako UBL (teda, tady se ta diskuze rozjela)??? Mluvíš jak ženská, která ví hov.. co je v prde.. měkkýho (:o))) Víš jak funguje spalování nafty ??? Na jakém to funguje principu ??? Jak funguje spalování benzinu ??? Na jakém to je principu a jaký je tedy tímto rozdíl mezi naftou a benzinem, potažmo LPG ??? Teploty spalování ??? Dokážeš to porovnat Ty chytrá hlavo ??? Víš co má řízenější spalování ??? Dokážeš to definovat ??? Víš vůbec Ty dube dubová něco o oktanech, hexadekanech, palivářských hodnotách těchto doposud používaných paliv ??? Víš jak to tam v těch motorech funguje ??? Pouč mně, já to totiž nevím !!! (:o))) Jaká je teplota hoření nafty ??? Jaká benzínu ??? Jaká LPG ??? Víš něco o oxidaci ??? -
« Re: Add Cleaner a debaty s ním spojené...
To rybiz: Rybiz jako ovoce ostatně naprosto nesnáším...:-)) Proč nevěříš, že diesel, který má najeto přes 300.000km nekouří??? Koukal jsi snad některejm na tachometr? Vlastnil jsi někdy nějakýho diesela? Už hodně let jedu jenom v naftě a můžu tě ujistit, že jsou auta, který nehulej ani když maj 500 tisíc a víc a jsou auta, který maj 70.000km a hulej. Neházej všechno do jednoho pytle.
A kouření benzíňáků není jenom vyfukováním špatně spálenýho oleje, ale je to hlavně špatně seřízeným vstřikováním, karburátorama a špatným zapalováním... Aby to bylo jenom olejem, to by musely ty auta žrát aspoň litr oleje na 100km. -
« to Cleaner
Ne! Není to jedno. Když totiž například majitel 20let staré škody 120 začne rozumovat, co je a není na *, tak jediné, co vidím je potřeba odůvodnit si, proč sám nějaké dobré nové auto nemá. Prostě si tím pohojí své komplexy a lépe se mu snáší být chudý. Já v klidu uznám, že je xxx lepších aut, než mám já a taky je jejich majitelům přeju. Pokud z nich mají radost, jako já ze svého, pak plní účel na 100%.
Nechci, abys to pochopil jako Tvé zaškatulkování to kategorie mnou popsanou. Jen věř, že svými komentáři se tam sám protláčíš. -
« To rybiz:
Hmm... pak je určitě hovadina vyrábět naftový motory, když je nafta výrobně nákladnější... ;o)))
BTW Pro tvoje info, žil jsem jeden čas s našima ve Švýcarsku, takže vím, čím se tam topí a ještě ti ktomu dám jednu informaci, vloni tam měli referendum o podpoře obnovitelných zdrojů energií (to jsou sluneční a větrný elektrárny) a dopadlo to tak, že žádná podpora nebude. A jestli něvěříš ani tomuhle, pak Švýcarsko asi neexistuje! Já se tímhle živým, tak vím, o čem píšu!!! -
"-- skrytý --" 14.02.02 00:00
« Re: Add Cleaner a debaty s ním spojené...
DP> nafta neni levnejsi proto ze jeji vyroba je levnejsi , je to proto ze je mene danena nez benzin . Treba vyroba LPG je asi o tretinu drazsi nez vyroba benzinu nebo nafty a presto stoji kolem 11 Kc . Je to tim ze je na nej velmi nizka spotrebni dan . A jeste mi prosim Te , bud od te dobroty , objasni zdroj tvych informaci ve kterem se uvadi ze 80% Svycarskych domacnosti topi naftou !? Tomu totiz neverim asi tak stejne jako tomu ze diesly nehuli a nesmrdi !! Jak zde nekdo uvedl, dokonce ani diesly ktere maji najeto pres 300 tisic a jsou stare 15 a vice let ! -)))) To je hovadina !!-))) To jsem nevidel !!-)) -
« Add Cleaner a debaty s ním spojené...
1. Švýcarsko bych vynechal, je to zvláštní země, která má zvláštní lid a zákony. Víte, že v roce 1992 tam stál litr benzínu 80 Rappe (0,8 CHF) a Švýcaři si ho v referendu zdražili na 1 CHF? A ještě pro odpůrce jaderné energie, výte proč je Švýcarsko tak čisté? Protože má čtyři jaderné elektrárny!!! A poslední věc, víte čím topí 80% procent švýcarských domácností? No přece topnou naftou!!! Něco jako plynofikace tam vůbec neexistuje!!! Takže pokud se někdo nechcete ztrapnit, Švýcarsko sem jako baštu ekologie v srdci evropy příliš netahejte (ikdyž je fakt, že jaderná enrgie je statisticky suverénně nejčistší a nejbezpečnější - Francouzi to dobře vědí!!!)!!!
2. Nafta je levnější snad proto, že její výroba je levnější, protože je to pouze zbytkový produkt při výrobě benzínu, tedy alespoň podle mé, středoškolské chemie.
3. Ještě jsem neviděl, že by bylo nějaký auto zakouřený tak, že by to nebylo poznat, co je to za model, za to co jsem viděl, to je fakt, že v USA nafťáky nemají katalizátory vůbec, a přesto tam ani dvacet let starý naftový Suburbany nekouří, čím to asi je? Můžete my to někdo vysvětlit?
4. Vzdávám to a doporučuji těm vzdělanějším, aby to vzdali také, protože někomu, kdo dieselům a věcem s nimi spojeným nerozumí, tomu to nelze vysvětlit!!!