NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

16.07.02  12:35

« Re: ONO - Nafta

Osobně si myslím, že to je vlivem prostředí. Antimonopolní úřad s tím bez důkazů nic nenadělá a když někdo výrazně zlevní proti okolí, příjde pár anonymů a pak třeba červený kohout. Viděl jsem jednou v tržnici v Holešovicích vietnemce, jak řval na jednoho českýho stánkaře se stejným zbožím, ať neprodává tak levně, nebo ho to bude mrzet. Tohle je stejný. :-((
  • 00 Reagovat !

foto

15.07.02  13:49

« Olomouc 12.7.

SETA v Olomouci na vyjezdu na Brno - 15.70, na vyjezdu smer Sternberk 15.60
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  11:30

No, tak to jsi me moc nepotesil :-( Jsou to stejne *, jak videli, ze vsude okolo vylezli s cenou nad 20, tak proc by meli mit samozrejme za 18.10. Jak ukazovali vcera ve Strepinach .. mame sice nejhustsi sit cerp.stanic v Evrope, ale konkurencni prostredi nejak podezrele nefunguje.. skoro by se reklo, ze tu kvete kartel.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  10:53

JETka mela naftu za 18,10 ale ted uz 19,50 ...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  10:33

Jo, OMV v Berouně se mydlí cenama s JETkou u Králováku, už jsem si taky všiml.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.07.02  10:22

Beroun OMV směr Plzeň v pátek nafta 19,10.
    To je ta Klausova síla trhu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  10:20

Hm. Praha - OMV: nafta 22,90 a bio 17,90. Slušný rozdíl...
  • 00 Reagovat !

foto

15.07.02  10:17

« ONO - Nafta

Nafta na ONU je za 17,90, bionafta za 14,30.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.07.02  07:22

« ONO Nyrany a Slovensko

Nejlevnejsi nafta je zase jen u ONA. Nafta jiz pod 19 Kc. Bionafta stale za 14,30 Kc.
    Byl jsem nyni na Slovensku, cena nafty je vsade 27,80 Sk (kde je ten volny trh?), coz je v prepoctu kurzu cca 19,40 Kc.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.02  15:14

« cena bio

Praha - nová benzínka pod Cukrákem - bionafta 15,50 Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  14:44

« Re: to Prof

Ono to obvykle chvilku drží, jelikož palivové soustavy jsou nyní již malinko přetlakové. Ovšem když přetlak přesáhne kritickou hodnotu, jde to způsobem, jaký popisuje kdo. Jinak ty distanční prostory jsou i v nádržích, takže plná se točí tak, že se tam vrazí pistole a zajistí a když vycvakne, tak je plná nádrž. Pokud okamžitě nepojedete v kuse delší vzdálenost (například při cestě přes hranice, že?), nemá cenu tam dobryndávat až po hrdlo. Některý plnicí otvory nádrží jsou ale udělaný tak nešťastně, že pistole vypíná téměř pořád, takže tam musíte stát a stále to hlídat. Obvykle pomůže, když ji natočíte doprava nebo doleva, jakoby naležato. Když to pomůže, tak potom vypne opravdu tehdy, až když je opravdu paliva dost. Zvlášť v těchto vedrech je to o džku. Představte si, že přifrčíte na parking k pumpě na kafe a na cigáro, a zaparkujete vedle takovýho přebryndanýho a už počůranýho benzínovýho auta. Jedno škrtnutí a pak je už jen malinkej krůček k tomu, aby začalo opravdový horko :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  12:41

to 388: jednou jsem tohle viděl u něčí Škodovky 120. Asi si nabral do plna a nechal to stát na slunci. Bylo to ze svahu a podle rozměru fleku bych to na pár litrů tipoval (bylo to pod třemi vedlejšími auty) a při pohledu z blízka mě překvapila ta rychlost s jakou se to valilo přes víčko. V jednom příspěvku jsem psal, že jsem měl ucpané odvzdušnění nádrže u BMW E30. Překvapilo mě, že víčko bylo na fest a žádnej přívod vzduchu. Ve víčku vyraženo O.L. (asi Ohne Luftung) Když jsem rozebral krytku nad nádrží pod zadním sedadlem, viděl jsem, že podle nalévacího hrdla vedou trubičky zpět, tak jsem v pravém zadním podběhu nad kolem objevil pod krytem expanzní nádobu, odhadem tak na 5 litrů, do které expanduje teplé palivo z hrdla a při poklesu teploty, nebo hladiny se vrací do nádrže a teprve z vrcholu té nádoby (nad rovinou nalévacího hrdla nádrže) vede odvzdušnění pod auto. Mnozí to jistě znáte, ale mě v té chvíli napadla slova z Tajemného hradu v Karpatech.. "jak primitivní, ale jak účinné"
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  12:21

V postatě je to asi normální vlastnost teplé nafty (nevím jak u Sety), protože když jsem ji přelejval do průhledného kanistru, myslel jsem, že tam je teplé pivo. Jedna třetina nafta, zbytek pěna, která fakt klesala rychleji. U benzínek to není tak pozorovatelný, protože jsou nádrže v zemi a nafta je studená. Ale stejně to ke konci chce tankovat pomalu.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  12:00

Souhlas - bacha na roztažnost. Já zvyklý na plnění po vrch kvůli měření spotřeby jsem po natankování pod nádrží loužičky jak to přetíkalo přepadem. Takže raději hned po tankování něco ujet.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.02  08:37

No neboj, tak okate bych to urcite nedelal, radeji doma na dvorku :-))) S kanystrem jsem lital cely prodlouzeny vikend v aute, nastesti nebyl potreba, tak ted lezi v chladku v garazi. Ono bylo nastesti taky mensi vedro :-)

My sme byli donedavna ciste benzinacka rodina, takze nemame zkusenost, a tak se ptam, jestli je opravdu normalni, ze klasicka nafta (zadna SETA atd) vypada co do penivosti jako Cola? :)) Sice ta pena seda daleko rychleji, nez kdyz si date Colu :), ale stejne jsem z toho trochu udivenej. :o)
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.02  06:06

Ajvn: Je to úplně jednoduchý, s rabatem 30 halířů si takovýhle výstřelky mohou dovolovat jen ti, kteří si to mohou dovolit a kteří tím asi chtějí něco dát najevo. Co, to se uvidí. Do toho kanystru se skutečně vejde 11 litrů, přesto bys měl do něj točit jenom 10 l. Ta vzduchová mezera tam je jako bezpečnostní vzduchovej prostor, kterej má vyrovnávat tepelnou roztažnost toho, co v tom kanstru je. Takže jestli ti můžu radit, raději ten litr rychle vybryndej do nádrže, jinak by bylo lepší takto naplněnej plastovej kanystr přepravovat v těchhle vedrech ve funkční lednici :-) Pokud bys chtěl zjistit, jestli jim to dává to, co má, měl by sis vzít nějakou kalibrovanou nádobu. Pokud bys však chtěl kolem stojanu chodit s odměrným válcem, tak si dej pozor, aby sis nevykoledoval nějakej malér v podobě rozbitýho čelního okna. Někde to nemají moc rádi. Kde, to už ti nebudu radit, ale tam, kde mají v současný době naftu přes 20Kč to určitě nebude :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.02  18:05

Profe, tech 18.10 je tam i na stojanu .. a od nedele i v me nadrzi :-) Spis me zarazi jina vec. Koupil jsem .. asi klasicky?? .. plastovy kanystr na 10l, s tou oranzovo-cervenou hubici az do hrdla, kanystr sam je cerny. Nekoukal jsem vecer, kdyz jsem ho plnil, kde ma rysku, ale u prave tohoto JETu v Kralove Dvore jsem do toho kanystr vmestnal 11.90 l nafty :-) Tak by me zajimalo, cim to je, ze se mi tam veslo podle stojanu prave tolik? :-)) Je teda pravda, ze ta nafta docela slusne penila (to je u normalni nafty bezne?) Kdo vi, jak jim to meri a proc pak mozna maj tu naftu tak lacinou.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.02  17:31

Viados: Nikdo z nás netuší, co s tím sledujou. To je vysoká hra, do který nikdo z nás nevidí. Je mi to jedno, mám to tam stejně daleko. Někdy se taky stává, že na totemu je něco jinýho, než na stojanu, jelikož obsluha neoplývá gramotností :-))
  • « 00 Reagovat !

foto oleowr1

oleowr1 08.07.02  13:30

« Nafta na Ostravsku

JET před Dobrou (směr od FM na ČT) nafta za 18,90, Karviná ČSAD 20,10Kč.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.07.02  10:14

« to Prof

Profe, co rikas nafte (ne bio) za Kc 18,10 u JET u Berouna na D5? Asi poprve nekdo cenou podstreil ONO. Jak to bude ted s rabatem a dumpingem? Za kolik kupuje naftu JET? :o)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…