NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  10:57

« Re: ZDRAŽENÍ NAFTY

Napřed je proto, že jinak by nebyl vůbc použitelný. Však ho to taky řádně prodražuje a až bude nafta dražší než benzin tak se diesel prostě nevyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.02  10:56

Oddie: Ano, asi to bude 5%, moc se mylit nebudeme. A copak jen vlaky a kamiony, ale i lode [pokud nemaj atomovej pohon], agregaty, stavebni technika, traktory, kombajny, autobusy :-)
    Joo, v SSSR meli autobusy (LAZ, PAZ) a i lehci nakladaky (GAZ, ZIL) na benzin, to byla svanda. A toho smradu, koure, hluku, prehrivani a ta spotreba a poruchovost! To bylo uzasny sledovat, jak to nekdo zbabral. Asi nejakej ruskej Cleaner.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.02  10:50

Oddie: Jednoznacne souhlasim, mam diesel taky z tohoto duvodu + ma dalsi vyhody oproti zazehovemu motoru.
    Ano, jiste prime vstriky u benzinu neco zmeni, stejne tak mohu rici, ze vznetove motory PD neco zmeni. Inu, vznetovy motor je v pokroku vzdy pred zazehovym :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.08.02  10:11

Hm, vZtřikování určitě něco ukončí...
    Jinak, osobní diesely se na spotřebě nafty podílejí jestli 5%, tak moc. Zbytek sežerou náklaďáky, vlaky, lodě atd... Z tohoto ohledu mi přijde "boj" proti osobním dieselům víc než k smíchu. Proč radši neprosazujete, aby na benzín nejezdily třeba vlaky a kamiony? To se pak smíchy opravdu potrhám...
    A na okraj, já na tom svém dieselu zas tak extra nelpím. Je mi docela fuk, v čem si vozím *, a světe div se, nejčastěji je to MHD. Toho diesela mám proto, že mi zatím nikdo nenabídl lepší alternativu, co se týče provozních nákladů a spolehlivosti auta vzhledem k pořizovací hodnotě.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.02  09:34

« ZDRAŽENÍ NAFTY

Jednotné daně a přímé vztřikování benzinu snad konečně ukončí tuto smradlavou epizodu v dějinách motorismu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.02  20:04

Cleaner: PS: Jeste nejsme v EU, to musi napred vlada utratil 200 mil. Kc na propagaci, aby to z nas vytahla zdrazenim PHM :))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.02  20:04

Cleaner: Nekecej a tankuj! :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.08.02  20:03

« Re: kartel cerpacich stanic

Profe, mas recht, ted jsi mne dostal... :-) Fakt.
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.02  10:43

« ZDRAŽENÍ NAFTY

to už víte že nafta půjde o 4 Kč nahoru?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.02  17:48

vlami: Tak to je dobře. Já si říkám, že hlavně když nám chutná jíst a občas je nějaká *:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.07.02  11:42

Prof: :)))) Ani jsem to cely nedocetl, a musim se smat :)))))) Potrefenej se preci ozval :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.02  07:04

vlami: Kdy už se konečně zamyslíš nad seriózností informací, které vysílají naše média? Zaměstnanci čerpacích stanic opravdu hlásí ceny na ústředí. Tím jejich pracovní povinnosti v tomto směru končí, stejně tak taky končí jejich vědomosti o tom, jakým způsobem se tyto informace zpracovávají. V jejich případě bych se raději namísto žvanění s redaktory snažil o vyšší stupeň sebevzdělávání v oblasti motoristických potřeb, aby dokázali zákazníkovi poradit, kterej olej na dolití si má koupit. To co dělá ústředí dál, ví jedině Pán Bůh, avšak žádnej hlasatel z Rádiožurnálu. Nevysílali náhodou živej vstp z tý kartelový schůze? :-))))))Pokud to tam ovšem potvrdil např. Slepička z Aralu (možná jsem si to spletl a je u OMV), tak by se tomu dalo věřit, ale jinak to není nic jinýho než blábol, kterej má vyplnit vyslací čas pro ovce, jejichž hlavním úkolem je bečet podle toho, jak pastýř píská, ne? Úkolem médií je šťourat, aby zodpovědní lidé, kteří dané problematice rozumí, byli nuceni sáhodlouze vysvětlovat, že to je jinak. I kdyby argumenty, který takový nafouklý bubliny splasknou jak malinu, byly sebelepší, stačí takovýmu redaktorovi za celý rozhovor nablábolit větu: "O tom, jak to ve skutečosi je, si již každý posluchač může vytvořit úsudek sám.", což v lidovým překladu znamená: "Ať si kecá co chce, kdo ví, jak to skutečně je? My tomu sice houby rozumíme ale stejně mu nevěříme. Pane vrchní, ještě jednu rundu!" Zajímavější je, že všechny média zajímá domělej kartel distributorů PH ale vůbec je nezajímá naprosto jednoznačnej kartel, dokonce veřejnej, státem požehnanej a oficiální, kterej vytvořily pojišťovny (Kancelář pojistitelů) a oficiální dovozci automobilů (Svaz dovozců automobilů). To jsou kartely, ktrý mi leží v žaludku mnohem víc, jelikož prachy, o který tě díky svý dohodě natahujou, se počítají v tisícch a desetiticících, a ne v halířích, který dohromady tvoří sumu, kterou jinak běžně necháváš v hospodě jako spropitný a to zhruba asi tak stejně často, jako tankuješ.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.02  09:11

« Re: levnejsi?

Ajvn: JET s cenou manipuluje asi dost casto. Pokazdy, kdyz tam jedu, maji jinou cenu (jezdim tam pravidelne 2x tydne).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.02  08:12

« kartel cerpacich stanic

Tak dnes rano na Radiozurnalu podrobneji povidali,jak se urcuje cena PHM na cerpacich stanicich (Profe, precti si tento prispevek 2x a pomalu). Pry obsluha cerpacek hlasi dopredu cenu na nejake ustredi, tam se sejdou zastupci z 8 nejvetsich firem a dohodnou se na cenach. Doslova rikali, ze ceny urcuji po okresech podle kupni sily obyvatelstva (cha cha) a pak se vola zpatky na jednotlive cerpacky a urci se jim cena. Tuto informaci potvrdilo nekolik pracovniku cerpacich stanic. Tak a mate to... trzni hospodarstvi v nejbenzinovatejsi republice Evropy :))) Osobne jsem rad, ze ONO nepatri mezi velke firmy a ze s nima neni kartelova dohoda. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.02  20:59

« Re: levnejsi?

Kecy kecy kecicky zlevnovat, dneska uz byla nafta u JETu v Kralovaku za 18.90 a to byla jeste nepletu-li se vcera za 18.70 .. * .. taky mohli pockat, az si natankuju plnou! :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.02  16:58

« levnejsi?

V novinach probehla informace o tom, ze ma nafta zase zlevnovat? Co? Ale koruna oslabuje.... :)
  • 00 Reagovat !

foto

19.07.02  10:22

« bio v PV

Petra - Olomoucká 15,90, Paramo - Vrahovická 16,40.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  17:15

« Re: ONO - Nafta

Ajvn: Taky by mne to zajimalo. Mam konstrukcne stary diesel, motor je temer 6 let stary, a nebyl problem ani s naftou a neni problem ani se SETAdieselem z ONA. A pistole odmeruji litry taky presne. Takze takhle nizka cena se tvori nejak jinak - treba obratem. Proste normalni cena. Vsichni okolo jsou drazsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  16:02

Me by zajimalo, do jake miry ma ONO kvalitni klasickou naftu. Preci jen se bojim (i vzhledem k tem cenam), ze ta nafta nemusi byt nejcistsi. Mozna je to neopodstatnene .. proto by me zajimaly zkusenosti nekoho z Vas, kdo do novych dieselu davate jejich klasickou naftu, jestli jste spokojeni.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.07.02  15:04

Ajvn (399): Diky - prave tohle jsem mel na mysli, kdyz jsem (Profovi) psal, ze mame nejvetsi neekologickou sit cerpacek, ktere jiz nepudou zcela vycistit a je nam to presto houby platne. Jsme proste nejflekatejsi ropna republika v Evrope, blahopreji tem, co to tak rozhodli, povedlo se. Jeste ze tu je ONO (kupodivu jim nikdo neumi vyhrozovat - KDO, prispevek 401), protoze ja muzu tankovat 1x za 800 km a tudiz tu bio za 14,30 Kc vzdy tankuji u ONA.
    JINOU CERPACKU NEPOTREBUJI.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…