NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: poruchovost elektroniky
Vlami: No, to ze nema co podelat neni tak uplne pravda, kdyz ma auto svuj vek, problemy se dostavi zcela jiste taky, ale jejich riziko je nekde v dali a pomerne maly... Muj 124/300D ma najeto cca 800 tisic, najedu asi 50 rocne a motoru jsem se co to mam krome vymeny jedne zhavky a trech hydrostelu vubec nedotknul!:) -
"-- skrytý --" 03.06.04 08:29
« poruchovost elektroniky
Zadek / Oddie: I kvuli tomu mam atmosferickyho diesela. Na to se nema co rozbit.
DUCHclean: Ajeje - ten co tvrdi, ze kazdy naftak kouri a smrdi a ten co rikal, ze nafta bude drazsi jak benzin je tu! :))) Cleanere, stale tankuji za 20,60 Kc bionaftu - to je to palivo, co ma 50% kourivost oproti nafte. Ovsem ani nafta mi u me VW 1,9D nekouri, vis? -
« Re:
Z jinyho soudku uplne. Ohledne spolehlivosti tech novejch vymozenosti...
Ma Renoulta Clio asi rok nebo dva staryho - nevim, to jenom podle toho jak vypada a co rikal. Potrebuje odtahnout do servisu, ma problem s nakou elektronikou, uz ho asistencni sluzba odtahovala prej asi 10x, auto uz upne nenavidi a koupi si prej radsi nakej starej skopek, aby mel zase klid jako za starejch dobrejch casu...:-)) -
"-- skrytý --" 10.05.04 01:28
« Bez nadpisu
Tak jen k par poslednim prispevkum. 1) SETA ma 19% DPH jako nafta, takze je to jedno, co se tyce vratky DPH. 2) Taky neznam nikoho, kdo ma VW [treba i Feldu] a bionafta mu ublizila. Pokud se nekdo objevi a zjistite podrobnosti, zjistite nakonec, ze to byly prave usady NAFTY a neznalost "spotrebitele" pri prechodu na bio. 3) Co budete tankovat, az se bude MEŘO povinne michat s naftou? No preci onu slabou bionaftu :)) Nic jineho na trhu nebude. Ale v takovem malem mnozstvi nemusite mit strach, ze to bude mit negativni vliv na vas vuz. Naopak, udelate i VY neco pro SVOJE zivotni prostredi... 4) PS: Kdyby mne mela oprava cerpadla stat statisic, jako tu nekdo uvadi, tak bych snad taky jezdil jen na naftu :-) A rikal bych si, jak je to auto nedokonaly a zaroven drahy. -
« Re: Re: Re: Re: Re:
to oddie: presne tak ma to jako soukromy auto a blbec do toho lije, co je zrovna nejlevnejsi. Jinak ja ho mel chvili sluzebni, v normalnim atmosferaku a bylo to super auticko. Byla to verze Multispace, ruzny odkladaci prostory, 5 sedacek atd. Hlavne kdyz bylo potreba hodil jsem do nej lednici, televizi a pracku najednou. Nebo jsem v nem prevezl tri trimetrovy tuje. Na tyhle veci bylo super. -
"-- skrytý --" 28.04.04 13:21
« Re: Re: Re: Re:
Se nečertim, mně je to fuk, ale ty HDi se sypou seta neseta... Nicméně stejně nechápu, proč to tankoval - to to má soukromé, to Berlingo? Jako soukromé bych to teda nechtěl... A jestli je to služební, tak je lepší tankovat normál kvůli vracení DPH, ne? Ale jestli to má soukromé a po záruce, vím kdyžtak o maníkovi, který má pár HDi pekáčů rozebraných na díly, kdyby zas bylo něco potřeba a něco se mu zas vysypalo. Jak říkám, já to domů nechci... leda zadarmo :-) Zlaté staré mechanické diesely od PSA, ty nové stojí za ... -
"-- skrytý --" 28.04.04 12:55
« Re: Re: Re:
To jsem sám zvědav. Budu prostě brát co je a když mi zpuchří těsnění, budu ho asi muset nechat dát vyměnit. Ničemu jinému než těsnění palivové soustavy pokud vím bio neškodí. Ale asi to zase nebude tak horký, když i ty auta, co nemaj povolenou bio, jezděj v EU na naftu, do který je už teď ta bio přimíchavaná, jak to bude začas i u nás. -
"-- skrytý --" 28.04.04 10:58
« Re: Re:
Četl, a co má jako bejt??? Znám víc případů, kdy na HDI lehlo čerpadlo, a to aniž by jezdilo na setu. Jeho problém, že za to platil 20tis, já bych si tam dal radši jiné... teda když pominu, že bych HDi vůbec nechtěl. A jinak, co teda hodláte tankovat, až budou ty 3% bio nebo kolik vlastně v KAŽDÉ naftě??? -
« Re:
to oddie: tys necetl co jsem napsal? Na tom berlingu mu dvakrat odeslo naftovy cerpadlo. Na podrobnosti se me neptej, nejsem technik. A u ty Mazdy je to vyslovne zakazano. Jestli to VW motory dovoluji, tak nic proti nim, ale i u Felicie nam to zalepilo vstrikovace a musely se menit. -
"-- skrytý --" 28.04.04 08:56
« Bez nadpisu
Čím se ničí motor, na tu setu? Že se Vlamimu ani Monastovi ještě úplně nezničil, když už na to jezdí tak dlouho :/ Já už jí sice víc jak rok neberu, u nás je za stejnou cenu jako normál, a když se vrací daň... ale dřív jsem na ní najezdil taky dost. Jsem zvědavej, co tedy budete tankovat, až jí zrušej, a budou jí přimíchávat do normální nafty, ty 3 nebo 5% nebo kolik to bude, he? Doporučuju petrolej, nebo olej z friťáku... -
"-- skrytý --" 28.04.04 08:45
« Re: Re: Ono a problemy
No dobře, tak třeba HDI Setu nebere, Opel ji taky nebere, ale VW ji výslovně schválil a nevím o nikom s Oktávkou, komu by Seta ublížila. A znám pár lidí, který nalítali za rok 100 tisíc komplet na Setu. Já její cenu nesleduju, ale tehdy byla asi o 3 koruny levnější. -
« Re: Ono a problemy
a proc si pri skoro stejnych cenach nafty a SETY nicit motor? Jeden znamy ma Citroen Berlingo HDi a dvakrat oprava cerpadla. Nastesti jenom oprava ale i presto to bylo dvakrat po 20 000,-. Ja mam Mazdu 6 v nafte a v servisu mi vyslovene zakazali neco jako Setu tankovat, s tim, ze pokud se znici naftovy cerpadlo budu ho muset zaplatit. Poznaji to dle rozboru. Cena cca 150 000,-