NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine
"-- skrytý --" 03.09.02 15:49
« Re: Zdrazeni ano/ne
Kdes to vzal, ze v USA nejezdi diesely? :-) A zit v ekonomickem raji (USA), tak za ten amerrickej vydelek a cenu toho americkyho benzinu bych nebyl vynucenej setrit jako tady. V Cechach musim uvazovat nad vyhodami a nevyhodami toho_ktereho motoru, proste bych si v USA koupil auto, ktere pekne vypada a pekne jede. -
« Re: Zdrazeni ano/ne
Je to hrozny, ale musím souhlasit. To mi teda taky nejde do hlavy - přitom vzdycky neopomenou plácnout něco o EU. Snad ani neví, že zdanění benzinu už je u nás vyšší než v Unii, zatímco zdaneni nafty a ostatnich PHM je stale jeste o dost nizsi. Mozna je to ale jen takova taktika - proc nasirat dopravce a zemedelce u predem - takle maji dost......... - zvyseni zdaneni nafty bude takové nenapadné překvapení ( ale nebude to najednou o 6 Kč - spíše 3-4 Kč) -
"-- skrytý --" 26.08.02 16:12
« Re: ZDRAŽENÍ NAFTY O 6 Kč
Nafta neni drazsi jen ve Svycarsku, ale to je jedno. Smrad a kour je dusledek spatneho stavu vozidel nebo prilis ojetym vozovym parkem (u nas stat. prumer = 16 let), nikoliv vznetovym motorem. A ve Svycarsku asi nebudou jezdit 20-ti lete Skodovky, proto je tam cisty vzduch :)))
A propo, benzinak po cca 200 000 km uz ma katalyzator v haji a smrdi jako pes a k tomu jiste zere jeste hromadu oleje, to se o vznetovem motoru neda rict (teda pokud to neni treba Ford nebo Fiat), ten je akorat v plne sile a oxidacni katalyzator je neznicitelny.
Za celou dobu, co jsem na fórech s lidma z USA, jsem nepotkal nikoho, kdo by měl nafťáka. Ba ani recenzi nějakého naftového modelu jsem na žádném "automotive" serveru nikdy neviděl.