NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 09.09.02 16:59
« Re: STK
Cleanere, co to mas za pravdu? Jak vis, ze byl KAT tak funkcni, jak by mel? Az budes nekdy na emisich s nejakym starym kramem, co mel v povinne vybave katalyzator (ne s tvou Fabkou, to si jeste pockas...), tak uvidis, co vse prochazi, aniz by melo. Zasadni vec je (bohuzel) v tom, ze motor ma limity, ktere musi plnit a ty jsou dany pred uvedenim vozu do provozu. Proto Trabant plni limit a plnit bude vzdy, protoze na motoru nema co odejit (horsi uz to byt nemuze) a ma "mekky" limit. U starych aut s katalyzatorem muze vsak vypovedet sluzbu KAT a tedy by jiz auta nemusela projit emisemi. nemela by... A PRESTO PROCHAZEJI! -
"-- skrytý --" 05.09.02 15:15
« Re: STK
BMW 300kkm byl v pohode a stale plnil normu EURO4?? :-) To snad ne. Anebo ze by BMW....? Katalyzator u zazehovych motoru casem odchazi, tak jako odchazi nam katalyzator u sluzebni Feldy, ktera ma 160 kkm. Uz je citit. A ze projde na emisich... no samozrejme ze projde! To je totiz celkem jina otazka. Ale normu EURO urcite nesplni. -
"-- skrytý --" 05.09.02 14:54
« STK
Ja jezdim levneji nez ty a pritom nesmrdim do ksichtu nikomu. Jinak jsem s tebou zajedno. Na emisich jsem splnil normu na 20%. Zadnej viditelnej kour na prebehove otacky, to jest na takove, ktere NIKDY nevyuzivam (jezdim max. 3000, prebehove jsou 4600). Jsem zvedavej na tvou Fabii po 160 000 km :-) A to emise na tvy Fabii zmeri na volnobeh, protoze jinak by se na plnej kotel vyvalilo tolik skodlivin, ze by technik za cely den zdechnul. Nevim, kdo to vymyslel, ale je to nelogicke. Pritom prave benzinove motory jsou vytaceny do max. otacek. Naftove malokdo vytaci (proc by mel?) -
« Re: Zdrazeni nafty
Sice nejsem kdovíjakej ekolog, ale bylo by mi dost trapný jezdit sice levně, ale smrdět přitom ostatním do ksichtu (zatímco já si užívám čistý vzdoušek). Možná by to bylo tržní (i když mě by se diesel určitě stejně nevyplatil), ale přece jenom hodně čuňácké - takže nic pro mě. -
"-- skrytý --" 05.09.02 14:29
« Re: Zdrazeni nafty
Pokud se ti to libi, tak se podle toho zarid, jako my ostatni. Asi ne vsichni majitele dieselu si poridili tenhle motor z lasky k vznetovemu motoru jako ja. Proste se chovali a uvazovali trzne. A pokud se ti nelibi smrad, tak co delas v Praze, ta smrdi cela, a neni to zdaleka jen kvuli autum.