NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

10.09.02  10:03

« Emise

A kde Cleaner vzal, že diesely mají horší emise ???
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  16:59

« Re: STK

Cleanere, co to mas za pravdu? Jak vis, ze byl KAT tak funkcni, jak by mel? Az budes nekdy na emisich s nejakym starym kramem, co mel v povinne vybave katalyzator (ne s tvou Fabkou, to si jeste pockas...), tak uvidis, co vse prochazi, aniz by melo. Zasadni vec je (bohuzel) v tom, ze motor ma limity, ktere musi plnit a ty jsou dany pred uvedenim vozu do provozu. Proto Trabant plni limit a plnit bude vzdy, protoze na motoru nema co odejit (horsi uz to byt nemuze) a ma "mekky" limit. U starych aut s katalyzatorem muze vsak vypovedet sluzbu KAT a tedy by jiz auta nemusela projit emisemi. nemela by... A PRESTO PROCHAZEJI!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  12:29

aaaale znam auta, ktera "normalne" prosla i bez katu, a to na emisich fyzicky byla ...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  12:01

No to je fakt - pořád dokola opakovat pravdu už ani mě nebaví. (jinak to BMW prošlo STKsamozřejmě normálně (jinak bych o tom nepsal) a neplnilo EU4, ale kat musel být funkční - toť vše.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  09:52

no nerikam, ze je to dobre. Jen upozornuju na fakt Cleanera (ale tomu to je stejnu fuk a bude dal mlit to svoje porad dokola)....
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  09:30

« Plzen - nafta 18.20 Kc

Novy ARAL a ONO na vypadovce na Domazlice. Cosa Nostra di Praga zatim stale drzi 22.90 Kc.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.09.02  16:36

FiJa: Presne tak. Teda.... bohuzel...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  16:17

na emisich se da projit i s autem, ktere tam vubec nedojede ... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  15:15

BMW 300kkm byl v pohode a stale plnil normu EURO4?? :-) To snad ne. Anebo ze by BMW....? Katalyzator u zazehovych motoru casem odchazi, tak jako odchazi nam katalyzator u sluzebni Feldy, ktera ma 160 kkm. Uz je citit. A ze projde na emisich... no samozrejme ze projde! To je totiz celkem jina otazka. Ale normu EURO urcite nesplni.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  15:10

to je nějaká pověra těch 100tis km nebo co???? Znám benzina co má 300tis s katem (BMW) a na emisích byl úplně v pohodě - tak nevím nevím.........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  15:09

Podivam se jakou normu plni, ale to se BOHUZEL neda srovnavat. Proc, uz jsem psal. Ale jak dlouho ty nove zazehove motory budou plnit tu EURO4? :)) Az jim po 100kkm odejde katalyzator? :))
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  14:58

A jakou normu ta Felda plní? Je to alespoň Euro 2??? Benzinový motory už plní v pohodě Euro 4.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  14:54

« STK

Ja jezdim levneji nez ty a pritom nesmrdim do ksichtu nikomu. Jinak jsem s tebou zajedno. Na emisich jsem splnil normu na 20%. Zadnej viditelnej kour na prebehove otacky, to jest na takove, ktere NIKDY nevyuzivam (jezdim max. 3000, prebehove jsou 4600). Jsem zvedavej na tvou Fabii po 160 000 km :-) A to emise na tvy Fabii zmeri na volnobeh, protoze jinak by se na plnej kotel vyvalilo tolik skodlivin, ze by technik za cely den zdechnul. Nevim, kdo to vymyslel, ale je to nelogicke. Pritom prave benzinove motory jsou vytaceny do max. otacek. Naftove malokdo vytaci (proc by mel?)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  14:35

« Re: Zdrazeni nafty

Sice nejsem kdovíjakej ekolog, ale bylo by mi dost trapný jezdit sice levně, ale smrdět přitom ostatním do ksichtu (zatímco já si užívám čistý vzdoušek). Možná by to bylo tržní (i když mě by se diesel určitě stejně nevyplatil), ale přece jenom hodně čuňácké - takže nic pro mě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  14:29

Pokud se ti to libi, tak se podle toho zarid, jako my ostatni. Asi ne vsichni majitele dieselu si poridili tenhle motor z lasky k vznetovemu motoru jako ja. Proste se chovali a uvazovali trzne. A pokud se ti nelibi smrad, tak co delas v Praze, ta smrdi cela, a neni to zdaleka jen kvuli autum.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  14:21

No to bude super - budeme všichni jezdit na naftu - sice budou všude mraky smradu, ale Špidlošík vybere díky malý spotřebě a nízký spotř. dani daleko méně daní - to se mi líbí.......
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.02  14:18

Cleaner: Logiku ma... jezdete na naftu, je levnejsi, je bezpecnejsi, je lobistictejsi..... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.09.02  14:06

No alespoň něco, ale logiku ten rozdíl žádnou nemá.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.09.02  00:00

« Zdrazeni nafty

Cleaner: V EU je rozdil spotrebni dane mezi naftou a benzinem 15% a uvazuji o snizeni rozdilu na 10% ve prospech nafty. U nas je stale rozdil 25%. Takze nafta bude zrejme zdrazovat, nikoliv vsak na uroven benzinu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.02  23:16

« Re: Zdrazeni ano/ne

Rbaron: To chapu, americani nemusi o naftacich vubec premyslet. Chtel bych mit jejich bezstarostne starosti :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…