NEJLEVNĚJŠÍ NAFTA - OnLine

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.08.05  07:53

« Re: Re: LEVNA NAFTA

Nejlevnejsi jsou vsechny ostatni jine zdroje, nez tankovani u benzinky...:)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.08.05  22:35

« Re: LEVNA NAFTA

A je to dobre!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.05  22:18

« LEVNA NAFTA

Od te doby co je draha nafta se vubec nebavime, kde je levna :-) Asi nikde... :)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.08.04  07:58

« Re: Re: Re: Re: Re: Co se u pumpy čepuje v USA

Mam postarsi dva Mercedesy, objemy 5 a 5,6 litru a v zivote bych si nedovolil lejt tam naky sracky...
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.04  18:30

« Re: Re: Re: Re: Co se u pumpy čepuje v USA

woe, tys me nepochopi, nebo si delas *, kazdopadne jsem se zasmal...
    >:D >:D >:D
    Mam ameriku, ne moc bezny objem, ale taky tam muzu nalit co chci... Zatim to bylo jedno jestli tam sel N95 nebo 98, nebo nejaky stary benzin co jsem nasel na dilne... (byl to vubec benzin???)
    >:D >:D >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.07.04  07:58

« Re: Re: Re: Co se u pumpy čepuje v USA

RABUKATE: Ty se divas na emericky filmy, co? >:D Tam pri drobnem narazu hned auta shori :-) Dokonce i naftove nakladaky ve filmu vybuchuji jako by vezly dynamit :)
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.04  00:55

« Re: Re: Co se u pumpy čepuje v USA

no von velky objem - temer samozapal >:D - amerika- shori vse!
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.04  14:26

« Re: Co se u pumpy čepuje v USA

No jestli to není latina.Když se místo benzínu dá 80% LTO,co je vlastně nafta,tak to musí blbě startovat (hlavně v zimě)a hrozně smrdět.Kdysi dávali šetřílci do starejch Moskvičů a Volh topnou naftu míchanou s benzínem,ne že by to nejezdilo ale ten smrad.Taho by si asi někdo všimnul.
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.04  21:45

« to je sila

tak proto ty ameriky tak moc vydrzi... jsou staveny na provoz na sracky...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.04  18:04

« Co se u pumpy čepuje v USA

Z webu [odkaz] je to dobrý čtení:
    Našimi odběrateli byly malé, většinou nezávislé pumpy, ne značková jména. Prodávali jsme a rozváželi pěkný sajrajt. V tu dobu byl mání benzin s olovem, 86 oktanů, pak bez olova, 86 oktanů a super s 92 oktany. My jsme rozváželi: Místo olovnatého benzinu lehký topný olej (LTO). Místo bezolovnatého benzinu směs 80 % LTO a 20% benzinu bez olova, to kvůli barvě, LTO také nemá olovo. Jako super jsme prodávali zázračnou směs 68 % LTO, 20% super benzinu (zase kvůli barvě, je do červena) a 12 % směsi jejíž základ je alkohol který zvyšuje oktanové číslo, a toluenu. Možná, že námi prodávané šmejdy skutečně v laboratoři požadované hodnoty dosahovaly, ale jisté je, že na tenhle "benzin" ujedou auta míň. Taky jsme vozili naftu a nikdy bych nevěřil, že tak základní produkt je vůbec možné nějak pančovat. Jde to. Námi dodávaná nafta byla nahnědlá, kalná, zkrátka sajrajt. My sami jsme to do nádrží našich traků nedávali, bylo to přísně zakázáno. Jednou se mi stalo že mi došla nafta na cestě z Los Angeles do San Diega, bylo to v noci, spíš nad ránem. Zavolal jsem rádiem o pomoc a protože hned za mnou jel trak vezoucí "naftu", zastavil u mne a v kbelících jsme donesli něco nafty do mých nádrží. Příští den šel trak do dílen, vypustit nádrže, propláchnout potrubí a vyměnit palivové filtry. Dobře jsem si zapamatoval, že nemám kupovat benzin jinde než u značkových pump, pokud možno u těch, které patří přímo dotyčné firmě a nemá je někdo v pronájmu. V noci jsme totiž vozilí naše svinstva i do těch pronajatých.
    Zažil jsem tam mnohé hrůzy, mnohokrát se mi stalo, že jsem přijel k pumpě a můj náklad se do podzemního tanku nevešel. Řeší se to tak, že třeba benzin s olovem se napustí do bezolovnatého, on ten náš stejně žádné olovo neměl. Potíž je v tom, že člověk neví že je tank plný, dokud se tok benzinu nazastaví. Co potom? Hadice, 10cm v průměru, 5 metrů dlouhá plná benzinu. Většinou jsou nádrže pod zemí spojeny odvzdušňovací trubkou a ta je vyvedena do výšky nad zem. V tom případě stačí uzavřít výtokový ventil a počkat až benzin v hadici přeteče do jiné nádrže. Je jedno do které, všecko je to stejný šmejd. Když se mi stalo ve dne, že tam trubka nebyla a nepřeteklo to, čekal jsem až prodají dost benzinu na to, aby hladina v mé hadici klesla. Když se to stalo v noci, byl to malér. Připravit si kbelík, odpojit hadici a vypustit benzin do kbelíku je dobrý nápad, částečně i uskutečnitelný. Než jsem konec hadice stačil strčit do kýble, byl benzin na zemi všude kolem mne a jediné co jsem mohl udělat a udělal, bylo vzít hadr a vytřít dosucha. Tu špínu jsem pochopitelně ždímal, inu kam jinam, než zase do podzemní nádrže
  • 00 Reagovat !

foto

24.06.04  14:13

« Bez nadpisu

ceny v Polsku - Bielsko Biala - N95 3.50, N98 3.80, nafta 2.96,LPG 1.61 - pronasobte kursem 6.85
  • « 00 Reagovat !

foto

23.06.04  11:56

« Re:

Oddie: To ti to trvalo, chudak mlada, musela tak dlouho cekat...:-)) Mel bys ji radsi koupit neco poradnyho, prijed se podivat jaky auta preferujou zensky ke mne....:-)))))))))))))))
    Pro ostatni: My se s Oddiem zname, takze to je jen legracka a ne naka vytahovacka jak by se mohlo zdat...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.04  12:24

« Bez nadpisu

Huš s tím ONO furt... ;-) Teďka jsem naposledy tankoval: noname na Harfě tuším 23.80, tam beru dost často neb je to vedle servisu, a úplně naposledy dvě auta naráz u JETu Králův dvůr - 23.30. Jinak hnedka vedle Nýřan - v Tlučné - jsem minulý týden koupil celkem pěknou přestavbovou 205 1,9D... se musím pochlubit, no, mám auto pro mladou :)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.04  11:56

« Re: Re: cena nafty

U nas tankuju za 24,20 a rikam si, ze to je levna pumpa. V Praze jinak uplne normalne u znackovejch pump i 26,90.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.06.04  21:57

« Re: cena nafty

Cena nafty v Nyranech je uz 21,70 Kc/l. Jde jeste nekde cena dolu? Divil bych se...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.04  21:33

« cena nafty

Nejlevnejsi nafta na ONU Nyrany - 21,90 Kc /l. Bionafta uz neni. Jinde jeste bionafta je, ovsem je drazsi nez nafta na ONU :)
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.04  16:00

« Re: Re: 1,9D

Ještě to Vlami: Ale mohu tě uklidnit, všechno kromě motoru už je vyměný, to mě opustilo. Menil jsem napínáky řemene, alternátor, vývěvu, dva hydroštely, jednu žhavku, převodovku, startér, kardanku, diferák, hardy spojky a jednu zadní polonápravu. To teda krom jiného, to jsem jenom jmenoval díly týkající se pohonného ustrojí....:-))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.06.04  15:57

« Re: 1,9D

Vlami: No, je to proste naftovej Mercedes třídy E, ty hodně najížděj...
    Navíc je tohle ten nejsilnější atmosférickej dieselovej motor, kterej volili ti, kteří se chystali s autem hodně najezdit a nechteli se trápit se slabounkým dvoukilem... O těchto motorech se traduje, že při dobré údržbě vydrží bez závažnější opravy i 2 miliony km!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.04  13:35

« Re: 1,9D

Á, koukám, že mám zrovna teď nejmíň jetý motor - 1,9TD, cca 170tis km. Akorát do toho auta nepatří, ale zatím tam je. Časem se na jeho místo vrátí 1,9D bez turba, s cca 210tis km na kontě, ten teďka podpočívá pod stolem :-) Ale hned tak to asi nebude, ten TD jede přeci jen o dost líp :))))
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.06.04  13:07

« 1,9D

800 tisic? No vidis a drzi, takze to jsem myslel. Ja mam jen 200 kkm a do 800 kkm ho fakt mit nebudu... to by mi trvalo 20 let :))) pri me jizde cca 25-30 kkm rocne. V.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…