DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Vlastnik vozidla?
Jak muzu zaplatit neco u ceho me nikdo nechytil, nejsem odpovedny za to co kdo dela s mym vozidlem. Ja mam podle zakona jenom za povinost spolupracovot s PCR. Nemuzu nic za nikoho odskakovat.Postihnout by me mohli v pripade, ze bych rek, ze to byl kamarad a ze odmitam rici jaky. Pokud je to muj pribuzny, tak sorry nemuzu vypovidat. Museli by si najit svedky, musi vest rizeni proti ridici ne majiteli vozidla. -
« Re: Vlastnik vozidla?
Proti blizkemu pribuznemu nemusis vypovidat. Tak to za nej zaplatis.To je prece uplne logicky.Nevidim v tom zadnej problem.Ten je vsude v Evrope davno vyresenej. Zmeri te radar dostanes slozenku na tvoje jmeno (auto)a na druhou stranu slozenky napises kdo to auto ridil, ten se pak dostane do policejni evidence. O ty penize ani tak nejde, to se domluvis s tim pribuznym. -
« Vlastnik vozidla?
Co je pravdy na tom, ze pokuta nebo jina sankce muze byt udelana jenom konkretnimu ridici a ne autu..Zni to prirozene. Takze kdyz ja pojedu obci 100 Km/h a sejme me radar a ja za obci hlidce nezastavim a ujedu a oni si zapisi cislo auta. A co ted. Prijde me predvolani k podani vysvetleni. Ja prijdu a budu tvrdit, ze v dobe spachani udajneho hrubeho poruseni dopravnich predpisu byl uplne nekde jinde. Pak jsem ale povinnen sdelit jmeno toho komu jsem moje auto zapujcil. Jenze ja jsem ho zapujcil blizkemu rodinemu prislusnikovi a proti blizekemu rodinemu prislusnikovi nejsem povinem vypovidat. Timto by melo projednavani prestupku skoncit. Jedina vec za kterou jsem osobne odpovedny je zbran. Tu kdyz si ode me nekdo pujci nebo mou nedbalosti se ztrati tak budu postihnut v pripade, ze s ni nekdo neco provede, ale u auta to neplati. Je to tak ja si myslim? -
« Re: obchvat kolem Bratislavy to wawrik
S tim kruhovym objezdem je to opravdu tak, ze plati pravidlo prave ruky (neni-li to oznaceno znackami). Jestli nekdy drive mela vozidla na kruhovem objezdu prednost, tak uz je to hodne dlouho. Ja jsem delal ridicak jeste davno za Rudejch Khmeru a to platilo pravidlo prave ruky. -
2HonzaD: s tou rychlostou mas samozrejme pravdu, upisal som sa - malo tam byt "iba v pripade, ze je tam znacka...". Sorry za mlhu. To ale (chvalabohu :-)) nic nemeni na tom, akou rychlostou mozes prejst ten obchvat Blavy.
Mimochodom, maly detail: my uz mame cestny zakon, vy stale iba vyhlasku.
Ked sme pri rozdieloch, nemalo kedysi vozidlo iduce po kruhovom objazde prednost pred vozidlami prichadzajucimi na objazd? V nasom zakone to neviem najst a podla testov plati aj na kruhovom objazde pravidlo pravej ruky . -
Nevím, nakolik se vyhláška na Slovensku změnila od doby rozdělení federace, ale pokud vím, tak jediný rozdíl je v té vaší 60ce v obci.
V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, (u vás 60) a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1, pokud není dopravní značkou č. B 20a dovolena rychlost vyšší.
. Takže se mi tvůj výklad moc nezdá. -
« Re: Krizovatky to Kerim
Význam dopravních značek
Čl. 6
Platnost svislých dopravních značek...
...
(2) Zákaz, omezení nebo příkaz vyplývající z příslušné značky končí na nejbližší křižovatce, pokud není dříve ukončen jinak. Omezení vyjádřené značkou č. B 20a končí též u značek č. D 38a a č. D 38b.
§ 2
Výklad pojmů
odst 9.
“Křižovatka” je místo, v němž se silnice protínají nebo spojují. Za křižovatku se nepovažuje vyústění polní nebo lesní cesty na jinou silnici.
Takže naprosto nic o tom, že křižovatka musí být značená. Policajti jenom buzerujou využívajíce neznalosti účastníků silničního provozu.
-
« Re: Je konec!!! - policaji a střelba
Teoreticky to samozrejme mozne je - pad pistole, vystrel, smrtelny zasah cloveka. Ale ten pocet pripadu je priliz velky a navic je znamo jenom minimum takovych vystrelu, kdy nebyl nikdo zranen.
Pravdepodobnost vystrelu pri padu teto konkretni pistole (vz. 82) byla stanovena na 2% (pri policejni expertize - tj. opravdu *). Pak uz staci jenom spocitat, jaka je pravdepodobnost nahodneho zasahu cile o velikosti hlavy v prostoru... Vyhrat prvni ve Sportce by bylo pravdepodobnejsi a tady je hned nekolik takovych pripadu. -
« Re: obchvat kolem Bratislavy
2johny: v meste nemozes ani po dialnici chodit rychlejsie, ako 80 km/h, a to ani v pripade, ze je tam znacka povolujuca vyssiu rychlost (to je presny vyznam jedneho paragrafu, presne citovat nemozem, mam ju doma). Ako tu niekto pisal, krizovatka rusi predchadzajucu znacku iba vtedy, ked je ako krizovatka oznacena, alebo je riadena (tak nejak to je formulovane). Takze od znacky 80 km/h mozes ist az po prve semafory (tusim pred gymplom) osemdesiatkou, za nou 60. -
« Re: Krizovatky to Kerim
Jak to ela je stím, že křižovatka zákaz ruší ???? Je to opravdu takto někde uvedeno ??? Např v Rakousku je běžné, třeba od Znojma na Vídeň, že je před nějakou malou křižovatkou mimo obec 70, pak je křižovatka a pakje teprve kousek dál konec té sedumdesátky .... A je na dálnici sjezd nebo nájezd opravdu křižovatka ?? Já mám pocit, že na dálnici snad ani žádná " křižovatka " být nemůže !!! Ale znovu : kde je psáno, že křižovatka ruší předchozí značky ??? -
« Re: Je konec!!! - policaji a střelba
To login: Tvá interpretace pádů pistolí tak sedí, že z toho až mrazí. Napadá mne jen jeden dost naivní argument proti: že je patolog schopen určit úhel vniknutí kulky do těla. Nepředpokládám ale, že by se s takovou "prkotinou" při vyšetřování někdo zabýval. To patří do detektivek:-))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Blikejte klidně dál a policajtům můžete říct, ať si pořádně přečtou vyhlášku, protože nic takového v ní není. Ono totiž v § 30 odst. 1 je doslovně toto:
Zvukové výstražné znamení smí řidič dávat jen tehdy, jestliže je to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, a mimo obec i k upozornění řidiče předjížděného vozidla.