DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Výstražné znamení.
Me jeste nikdy zadnej policajt nezastavil, tak bych mel skromny dotaz.
1, to se meri v obou smerech, nebo jaky smysl ma blikat na protijedouci vozidla?
2, jaky policista me uvidi ze blikam, kdyz od nich odjizdim a za nimi cca 50-200 m zablikam na protijedouci auto?
Sorry jestli jsem neco nepochopil. -
Se nečertím. Taky si bliknu a radši se spoléhám na sebe než na protiblikače. Což nic nemění na tom, že buzerace za blikání není právně opodstatněná, ale na druhou stranu si nedělám iluze, že "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde". U našich policajtů po platí dvojnásob. -
« Z pruhu do pruhu.....
Představte si : jedu na dálnici v levém pruhu, předjíždím dlouhý kamion, mezitím se na dálnici zprava připojí další pruh, já se chci po předjetí zařadit před ten kamion a totéž dělá z toho pravého pruhu nově přijíždějící.auto. A co teď ?? Kdo do toho pruhu má přednost ?? On zprava nebo já, protože on musí dávat přednost při vjezdu na dálnici ?? Ale co když už v tom pruhu bude třeba ze dvou třetin a řekne, že už byl v pruhu a tudíž já jsem tam už vjet nemohl ?? A co když se srazíme bokem přesně uprostřed ?? Na dálnici to nemusí být sranda ...... -
Blikání asi nebudou mít policajti příliš v lásce, stejně jako antiradary. Ale berte to tak trochu jako sport, apek žádné blikání nepotřebujete : oni mě chytají, já se jim nechci skočit na špek. Na četníky a na zloděje Plně doporučuji !! Člověk je pořád ve střehu a nemusí se na nic spoléhat .... A na to, kolik toho najezdím něco platím hodně výjimečně. Dělejte to stejně, a kromě toho , že se to vyplatí, si jen tak nerozflákáte obličej. Spoléhat se na protiblikače je " nečestné a nesportovní " :-)))) -
« Výstražné znamení.
Blikáte na protijedoucí řidiče a upozorňujete je, že se blíží k radaru nebo policejní hlídce? Pak jste se už určitě setkali i názorem policajtů, že se tím dopouštíte přestupku, protože používat výstražné znamení je možné jen k odvrácení hrozícího nebezpečí... Už jsem to párkrát slyšel v rozhlase i v televizi.
Blikejte klidně dál a policajtům můžete říct, ať si pořádně přečtou vyhlášku, protože nic takového v ní není. Ono totiž v § 30 odst. 1 je doslovně toto:
Zvukové výstražné znamení smí řidič dávat jen tehdy, jestliže je to nutné k odvrácení hrozícího nebezpečí, a mimo obec i k upozornění řidiče předjížděného vozidla.
-
« Re: Vlastnik vozidla?
Jak muzu zaplatit neco u ceho me nikdo nechytil, nejsem odpovedny za to co kdo dela s mym vozidlem. Ja mam podle zakona jenom za povinost spolupracovot s PCR. Nemuzu nic za nikoho odskakovat.Postihnout by me mohli v pripade, ze bych rek, ze to byl kamarad a ze odmitam rici jaky. Pokud je to muj pribuzny, tak sorry nemuzu vypovidat. Museli by si najit svedky, musi vest rizeni proti ridici ne majiteli vozidla. -
« Re: Vlastnik vozidla?
Proti blizkemu pribuznemu nemusis vypovidat. Tak to za nej zaplatis.To je prece uplne logicky.Nevidim v tom zadnej problem.Ten je vsude v Evrope davno vyresenej. Zmeri te radar dostanes slozenku na tvoje jmeno (auto)a na druhou stranu slozenky napises kdo to auto ridil, ten se pak dostane do policejni evidence. O ty penize ani tak nejde, to se domluvis s tim pribuznym. -
« Vlastnik vozidla?
Co je pravdy na tom, ze pokuta nebo jina sankce muze byt udelana jenom konkretnimu ridici a ne autu..Zni to prirozene. Takze kdyz ja pojedu obci 100 Km/h a sejme me radar a ja za obci hlidce nezastavim a ujedu a oni si zapisi cislo auta. A co ted. Prijde me predvolani k podani vysvetleni. Ja prijdu a budu tvrdit, ze v dobe spachani udajneho hrubeho poruseni dopravnich predpisu byl uplne nekde jinde. Pak jsem ale povinnen sdelit jmeno toho komu jsem moje auto zapujcil. Jenze ja jsem ho zapujcil blizkemu rodinemu prislusnikovi a proti blizekemu rodinemu prislusnikovi nejsem povinem vypovidat. Timto by melo projednavani prestupku skoncit. Jedina vec za kterou jsem osobne odpovedny je zbran. Tu kdyz si ode me nekdo pujci nebo mou nedbalosti se ztrati tak budu postihnut v pripade, ze s ni nekdo neco provede, ale u auta to neplati. Je to tak ja si myslim?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Jinak můžete napsat jaký máte zkušenosti se silničníma kontrolama. Jestli vam dělali důkladnou šťáru, nebo jenom papíry a dost. Mě posledně luxoval 10 minut papíry, sjel gumy a nálepku a děsně ho zajímalo odkud jedu ve dvě v noci.