DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: sjizdeni do stredniho pruhu
Preci jenom bych se jeste rad vratil k otazce sjizdeni do dtredniho pruhu. Rekli jsme si, jak to chodi v praxi, ale jak je to podle vyhlasky? Co si myslite? Hovorim ted o situaci, kdy jsou tri klasicke rovnocene pruhy a auta s krajnich se "slevaji" do prostredniho. -
« Tunel u Lipníku n.B.
Tak si myslím, že lepší případ policejní buzerace by člověk těžko hledal : asi rok je na nově otevřeném úseku dálnice Olomouc - Lipník asi tak 100 metrový, rovný , široký a přehledný tunel ( údajně má sloužit jako lávka pro zvěř, proto to není klasická lávka, jinak by to byl první tunel který musel být nasypán !! :-))) Ale o co mi jde : v tom " tunelu " bylo celý rok podle všech úplně zbytečně 80km/h . A protože je to s kopce , tak se tam muselo ze 130 km/h dost brzdit na 80, měli tam policajti žně . Měřili tam ve dne v noci......A světe div se : ta osumdesátka tam konečně zmizela !!!! Jak pak rozumíte těm jejich hláškám, že měří tam, kde se stávají nehody a podobné pindy ?? Značka zmizela a policajti taky !!!! Vůbec nerozumím tomu, který myslitel tam takovou značku natlačil ! Že by vycházel z toho, že v rakouských tunelech je taky 80 ?? Ale tam mají tunely i několikakilometrové :-))) Jedině jsem tomu chtěl rozumět tak, že pokud je to stezka pro zvěř, tak se snažili omezit hluk. A teď je pryč !!! Kéž by to tady četl někdo z policejní správy Olomouc - pokud teda vůbec umí číst - a zkusil to nějak vysvětlit. Jinak si lepší jméno ti kovbojíčci v uniformách těžko vyslouží. Málem jsem jedněm policejním šel normálně vynadat, když na jedné z nejrušnějších křižovatek v centru Ostravy vypadly semafory a oni stáli přede mnou beznadějně na vedlejší asi 15 minut, na zadním platu ty zelené vestičky, ale vylézt ven ani náhodou.....Raději jsem se otočil..... -
« WARNING ,čím "čerti" grilujou za jízdy ?
Kdo to ještě neví,tak si dávejte"majzla" na "chlupatý" auta s radary,kteří mezi námi jezdí. 1/Tmavě zelený VW PASSAT s praž.SPZ,světle žlutý Favorit s SPZ PH-- a bílá "zelenoprouhatá Felda" s pražskou SPZ= tito tři jezdí nebo stojí"v křoví" mezi Prahou-Černým Mostem,Prosekem,Vinoří,Brandýsem,Lysou n/L.a Ml.Boleslaví. A na sever od Ml.Boleslavi na Turnov,Železný Brod,Malá Skála,Tanvald,Desná,Harrachov (okresy JN,LB,SM)jezdí 2 červené Renaulty Laguna !!! -
« Re: Výstražné znamení.
Jo, platí to obecně u víceproudých komunikací, já jsem schválně zvolil ten případ, že se připojuje další pruh, aniž bych o tom věděl, protože pak tam už vůbec nemůžu nikoho čekat......Nejvíc jsem tím " trpěl " v Německu s feldou, když jsem začal nějaký kamion předjíždět, vždycky se zezadu objevili nějací supi kterým to jelo asi tak třikrát rychleji a člověk mačkal plyn až pod koberec a pak chtěl rychle skočit doprava před ten kamion a hele, on už se tam tlačil někdo jiný zleva. Zvlášť před velkými městy je těch pruhů třeba i 6 a aut neurekom..... -
1. k blikani jako upozorneni na radar. Jen blikejme a nechapu co se jim na tom nelibi, kdyz potom tim mistem ridici projizdej vicemene predpisove, to by snad mel byt jejich cil ne? Nebo vam panove policajti jde jen o to vybirat a ne dbat o bezpecny provoz? To preci ne.
2. k sjizdeni pruhu, jeste zajimavejsi ta situace je na 3 proude silnici ve meste (treba prazska Jizni spojka), kde dve auta predjizdej v krajnich pruzich auto v pruhu prostrednim a pak se chtej najednou oba zaradit do pruhu prostredniho, v praxi se to vetsinou resi tak, ze kdo driv prijde teb driv mele, ale mam zkusenost, ze ten z levyho pruhu se ne vzdy poradne diva... -
Me teda jeste nikdy nestaveli, ale kdyz jsem jezdival v noci MHD, tak staveli naproti zastavce a tak jsem je vzdycky pozoroval a co me zaujalo, bylo to, ze svitili baterkou jakoby do interieru nekde v oblasti sloupku. A vic aut za sebou, jestli svitili dovnitr jestli se tam nepovaluji kradeny radia nebo hasak nevim...:-) -
U nás většinou měřej ve vobou směrech, na což už doplatil kolega, kterej je viděl, ale jen klid, měřej opačnej, no a tak platil. Blikat tě uviděj jiný poliši, protože jak jedny někde stojej, tak tam k nim jedou další. To se mě stalo už dvakrát.
Jinak můžete napsat jaký máte zkušenosti se silničníma kontrolama. Jestli vam dělali důkladnou šťáru, nebo jenom papíry a dost. Mě posledně luxoval 10 minut papíry, sjel gumy a nálepku a děsně ho zajímalo odkud jedu ve dvě v noci. -
Me jeste nikdy zadnej policajt nezastavil, tak bych mel skromny dotaz.
1, to se meri v obou smerech, nebo jaky smysl ma blikat na protijedouci vozidla?
2, jaky policista me uvidi ze blikam, kdyz od nich odjizdim a za nimi cca 50-200 m zablikam na protijedouci auto?
Sorry jestli jsem neco nepochopil. -
Se nečertím. Taky si bliknu a radši se spoléhám na sebe než na protiblikače. Což nic nemění na tom, že buzerace za blikání není právně opodstatněná, ale na druhou stranu si nedělám iluze, že "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde". U našich policajtů po platí dvojnásob. -
« Z pruhu do pruhu.....
Představte si : jedu na dálnici v levém pruhu, předjíždím dlouhý kamion, mezitím se na dálnici zprava připojí další pruh, já se chci po předjetí zařadit před ten kamion a totéž dělá z toho pravého pruhu nově přijíždějící.auto. A co teď ?? Kdo do toho pruhu má přednost ?? On zprava nebo já, protože on musí dávat přednost při vjezdu na dálnici ?? Ale co když už v tom pruhu bude třeba ze dvou třetin a řekne, že už byl v pruhu a tudíž já jsem tam už vjet nemohl ?? A co když se srazíme bokem přesně uprostřed ?? Na dálnici to nemusí být sranda ...... -
Blikání asi nebudou mít policajti příliš v lásce, stejně jako antiradary. Ale berte to tak trochu jako sport, apek žádné blikání nepotřebujete : oni mě chytají, já se jim nechci skočit na špek. Na četníky a na zloděje Plně doporučuji !! Člověk je pořád ve střehu a nemusí se na nic spoléhat .... A na to, kolik toho najezdím něco platím hodně výjimečně. Dělejte to stejně, a kromě toho , že se to vyplatí, si jen tak nerozflákáte obličej. Spoléhat se na protiblikače je " nečestné a nesportovní " :-))))
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!