DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..
« Re: Průběžný jízdní pruh:
Pravidlo pravé ruky nic neřeší.Jízda v pruzích má svoje pravidla. Přece nemůžeš třeba z pravého pruhu do levého na základě přednosti zprava !!! Pokud tam oba vjíždějí současně, tak jsou oba napůl v tom prostředním :-)))) Možná že řešení by mohlo nastínit ta zmínka o tom, že v levém pruhu se jezdí rychleji a tudíž levý se musí uvolnit rychlejším.....ale to je taky pitomost :-))) Takže asi dojde na pravidlo, že se musí řidiči domluvit. Ale na dálnici při rychlosti nad 100 a třeba za deště je těžko brzdit a gestikulovat do zapršených skel ......Asi by to pak obhájil spíš ten , který tam bude o něco víc najetý, takže už by mohl tvrdit, že už v tom pruhu byl a tudíž mu tam už nikdo vjet nesmí ...pokud to přežije :-((( -
« Re: Průběžný jízdní pruh:
Když odhlídnem od toho připojovacího pruhu tak v případě, že máme třípruhovou dálnici, jedno vozidlo jede v krajním pravém a druhé v krajním levém a obě současně budou chtít do středního, pak přednost má ten z pravého. V pravidlech to není, ale policajti to vysvětlujou právě na základě přednosti vozidla přijíždějícího zprava. Dochází ovšem k paradoxní situaci, protože vozidlo jedoucí v pravém pruhu v tom případě de facto musí předjet vozidlo jedoucí v levém pruhu zprava, takže naprosto čisté by to bylo pouze v obci. Ať žije vyhláška. -
« Re: Průbě ný jízdní pruh:
Ale rozeznava, jenze tady je rec o silnici o trech rovnocennych jizdnich pruzich, navic v obci. A v levem krajnim i v pravem krajnim pruhu jedou auta a soucasne se rozhodnou, ze prejedou do prostredniho. Takze zadny pripojovaci ani prubezny pruh neni.
Nejzakladnejsi pravidlo neplati tady, ale pri jizde krizovatkou (§20). A jsme tam, kde jsme byli. -
« Re: Průběžný jízdní pruh:
Nad čím furt bádáte? Tady platí to nejzákladnější pravidlo na silnicích a to přednost vozidel jedoucích zprava. Takže přednost má ten z pomalejšího pruhu. Pokud jde o tu kombinaci se zařazováním vozidla z připojovacího pruhu, tak v tom případě má přednost ten levej protože jede v průběžném pruhu (tedy všech pruzích) a taky tam není co řešit. -
« Re: Průběžný jízdní pruh:
nevim jak jste prisli na tento priklad, ale prave na tuto dopravni sutuaci se ptali v TV Fatem toho dopravniho nadporucika (Popp?) a on jim odpovedel podle vyhlasky. Odpoved si presne nepamatuji, ale bylo to neco co me prekvapilo. Tudiz asi ze ma prednost ten v pomalejsim pruhu. Kazdopadne to vyhlaska upravuje. -
« Re: při pondělku...
Kerime, už jsem ji dneska založil : Auto-moto fóry a fórky. Přidejte tam, dámy a chlapi , nač si okolo toho vzpomenete -... a pak to třeba vydáme knižně či na kazetě - jako Zdeněk Izer posbíral ty fóry o policajtech ... Tak tam mrkněte . Ahoj,váš Gregory . -
« Re: Průběžný jízdní pruh:
Obavam se, ze konkretne tuhle situaci vyhlaska neresi. To, ze ridic v pravem pruhu ma prednost, presneji ze ridic v levem jej nesmi ohrozit, se podle vyhlasky tyka jen situace, kdy se dva pruhy sbihaji. Takhle jsou na tom oba stejne, oba prejizdeji do jineho pruhu a ty se nesbihaji. Selsky rozum mi rika, ze ten, co je o kousek vzadu, by mel pocitat s tim, ze ho ten druhy spis neuvidi (je v mrtvem uhlu zrcatka). Podle vyhlasky fakt nevim, v praxi to neni problem, pokud na sebe narazi dva defenzivni slusnaci.
Jinak volam spolu s Gregorym: Napred blikat, pak zatacet!!! Ta packa neni pod volantem proto, aby se milostive vystrcil prst az kdyz uz tocim volantem. -
« při pondělku...
Hele,"o vekendě"jsem zaslechl dobrý fór,tak ho dám "do placu": Staví policajt náklaďák s cisternou a nadává řidiči: "Už Vás stavím potřetí a říkám Vám,že si to máte opravit,že Vám z toho teče voda!"-"A já vám říkám už počtvrtý,že jsem kropící vůz!!!" Hezký den,lidi!Čau. -
« ODPOVÍDÁM DIMovi a TD :
NO JASNĚ,UŽ JSEM PŘI PÁTKU "BLBEJ": Mám tam překlep,mělo tam samozřejmě být PRAVÝ=POMALÝ a LEVÝ=RYCHLEJŠÍ. Jestliže je prostřední pruh průběžný,jede první.Pak jede pravý pruh a naposled se musejí zařadit ti z toho levého,"nejrychlejšího". Tak sorry,to byla moje chyba-pletly se mi prsty na klávesnici-nebo kolečka v makovici...Přeji hezký víkend-DIMe i TD. -
« Průběžný jízdní pruh:
Teda,člověče-v předpisech to je...Který jízd.pruh pokračuje dále,ten je "hlavní".Pak má přednost ten levý ("pomalý" pruh) a nakonec ten levý, "nejrychlejší". To je jediný možný výklad ! A když už na téhle stránce zase jsem,ještě něco: Lidi-hlavně taxikáři,autobusáci,tiráci a "sváteční kloboučníci" ! KOUKEJTE VŠUDE, kde máte, dávat při odbočování, zajíždění na krajnici nebo dokonce otáčení, DÁVAT BLINKRY !!! Kdo má zatraceně v poslední chvíli,sakra, číst Vaše myšlenky, blbouni líní!!! Trochu taky u toho řízení myslete!!! -
« Re: sjizdeni do stredniho pruhu
Preci jenom bych se jeste rad vratil k otazce sjizdeni do dtredniho pruhu. Rekli jsme si, jak to chodi v praxi, ale jak je to podle vyhlasky? Co si myslite? Hovorim ted o situaci, kdy jsou tri klasicke rovnocene pruhy a auta s krajnich se "slevaji" do prostredniho. -
« Tunel u Lipníku n.B.
Tak si myslím, že lepší případ policejní buzerace by člověk těžko hledal : asi rok je na nově otevřeném úseku dálnice Olomouc - Lipník asi tak 100 metrový, rovný , široký a přehledný tunel ( údajně má sloužit jako lávka pro zvěř, proto to není klasická lávka, jinak by to byl první tunel který musel být nasypán !! :-))) Ale o co mi jde : v tom " tunelu " bylo celý rok podle všech úplně zbytečně 80km/h . A protože je to s kopce , tak se tam muselo ze 130 km/h dost brzdit na 80, měli tam policajti žně . Měřili tam ve dne v noci......A světe div se : ta osumdesátka tam konečně zmizela !!!! Jak pak rozumíte těm jejich hláškám, že měří tam, kde se stávají nehody a podobné pindy ?? Značka zmizela a policajti taky !!!! Vůbec nerozumím tomu, který myslitel tam takovou značku natlačil ! Že by vycházel z toho, že v rakouských tunelech je taky 80 ?? Ale tam mají tunely i několikakilometrové :-))) Jedině jsem tomu chtěl rozumět tak, že pokud je to stezka pro zvěř, tak se snažili omezit hluk. A teď je pryč !!! Kéž by to tady četl někdo z policejní správy Olomouc - pokud teda vůbec umí číst - a zkusil to nějak vysvětlit. Jinak si lepší jméno ti kovbojíčci v uniformách těžko vyslouží. Málem jsem jedněm policejním šel normálně vynadat, když na jedné z nejrušnějších křižovatek v centru Ostravy vypadly semafory a oni stáli přede mnou beznadějně na vedlejší asi 15 minut, na zadním platu ty zelené vestičky, ale vylézt ven ani náhodou.....Raději jsem se otočil..... -
« WARNING ,čím "čerti" grilujou za jízdy ?
Kdo to ještě neví,tak si dávejte"majzla" na "chlupatý" auta s radary,kteří mezi námi jezdí. 1/Tmavě zelený VW PASSAT s praž.SPZ,světle žlutý Favorit s SPZ PH-- a bílá "zelenoprouhatá Felda" s pražskou SPZ= tito tři jezdí nebo stojí"v křoví" mezi Prahou-Černým Mostem,Prosekem,Vinoří,Brandýsem,Lysou n/L.a Ml.Boleslaví. A na sever od Ml.Boleslavi na Turnov,Železný Brod,Malá Skála,Tanvald,Desná,Harrachov (okresy JN,LB,SM)jezdí 2 červené Renaulty Laguna !!!