rsion="1.0" standalone="yes"?> CAS.sk {literal}

DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  13:51

« Re: Průběžný jízdní pruh:

Pravidlo pravé ruky nic neřeší.Jízda v pruzích má svoje pravidla. Přece nemůžeš třeba z pravého pruhu do levého na základě přednosti zprava !!! Pokud tam oba vjíždějí současně, tak jsou oba napůl v tom prostředním :-)))) Možná že řešení by mohlo nastínit ta zmínka o tom, že v levém pruhu se jezdí rychleji a tudíž levý se musí uvolnit rychlejším.....ale to je taky pitomost :-))) Takže asi dojde na pravidlo, že se musí řidiči domluvit. Ale na dálnici při rychlosti nad 100 a třeba za deště je těžko brzdit a gestikulovat do zapršených skel ......Asi by to pak obhájil spíš ten , který tam bude o něco víc najetý, takže už by mohl tvrdit, že už v tom pruhu byl a tudíž mu tam už nikdo vjet nesmí ...pokud to přežije :-(((
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  11:31

Když odhlídnem od toho připojovacího pruhu tak v případě, že máme třípruhovou dálnici, jedno vozidlo jede v krajním pravém a druhé v krajním levém a obě současně budou chtít do středního, pak přednost má ten z pravého. V pravidlech to není, ale policajti to vysvětlujou právě na základě přednosti vozidla přijíždějícího zprava. Dochází ovšem k paradoxní situaci, protože vozidlo jedoucí v pravém pruhu v tom případě de facto musí předjet vozidlo jedoucí v levém pruhu zprava, takže naprosto čisté by to bylo pouze v obci. Ať žije vyhláška.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  09:25

« Re: Průbě ný jízdní pruh:

Ale rozeznava, jenze tady je rec o silnici o trech rovnocennych jizdnich pruzich, navic v obci. A v levem krajnim i v pravem krajnim pruhu jedou auta a soucasne se rozhodnou, ze prejedou do prostredniho. Takze zadny pripojovaci ani prubezny pruh neni.

Nejzakladnejsi pravidlo neplati tady, ale pri jizde krizovatkou (§20). A jsme tam, kde jsme byli.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  08:19

Teda vidím, že tady jen málokdo rozeznává "průběžný jízdní pruh" a "připojovací jízdní pruh". Pak, pokud to rozeznáváte, je to po letmém prolezení autoškolou jasné.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  07:47

Nad čím furt bádáte? Tady platí to nejzákladnější pravidlo na silnicích a to přednost vozidel jedoucích zprava. Takže přednost má ten z pomalejšího pruhu. Pokud jde o tu kombinaci se zařazováním vozidla z připojovacího pruhu, tak v tom případě má přednost ten levej protože jede v průběžném pruhu (tedy všech pruzích) a taky tam není co řešit.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  07:22

pokud tohle ustanoveni v te vyhlasce vystaras, tak to sem schvalne dej, diky
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.00  18:12

nevim jak jste prisli na tento priklad, ale prave na tuto dopravni sutuaci se ptali v TV Fatem toho dopravniho nadporucika (Popp?) a on jim odpovedel podle vyhlasky. Odpoved si presne nepamatuji, ale bylo to neco co me prekvapilo. Tudiz asi ze ma prednost ten v pomalejsim pruhu. Kazdopadne to vyhlaska upravuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.00  14:59

« Re: při pondělku...

Kerime, už jsem ji dneska založil : Auto-moto fóry a fórky. Přidejte tam, dámy a chlapi , nač si okolo toho vzpomenete -... a pak to třeba vydáme knižně či na kazetě - jako Zdeněk Izer posbíral ty fóry o policajtech ... Tak tam mrkněte . Ahoj,váš Gregory .
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.00  14:49

« Re: při pondělku...

Dobry, ostatne vis, kolik je na svete vtipu o policajtech?

Zadny, vsechno je to pravda...

Co takhle zalozit na tohle tema novou rubriku?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.00  14:45

Obavam se, ze konkretne tuhle situaci vyhlaska neresi. To, ze ridic v pravem pruhu ma prednost, presneji ze ridic v levem jej nesmi ohrozit, se podle vyhlasky tyka jen situace, kdy se dva pruhy sbihaji. Takhle jsou na tom oba stejne, oba prejizdeji do jineho pruhu a ty se nesbihaji. Selsky rozum mi rika, ze ten, co je o kousek vzadu, by mel pocitat s tim, ze ho ten druhy spis neuvidi (je v mrtvem uhlu zrcatka). Podle vyhlasky fakt nevim, v praxi to neni problem, pokud na sebe narazi dva defenzivni slusnaci.

Jinak volam spolu s Gregorym: Napred blikat, pak zatacet!!! Ta packa neni pod volantem proto, aby se milostive vystrcil prst az kdyz uz tocim volantem.
  • 00 Reagovat !

foto

14.02.00  09:40

« při pondělku...

Hele,"o vekendě"jsem zaslechl dobrý fór,tak ho dám "do placu": Staví policajt náklaďák s cisternou a nadává řidiči: "Už Vás stavím potřetí a říkám Vám,že si to máte opravit,že Vám z toho teče voda!"-"A já vám říkám už počtvrtý,že jsem kropící vůz!!!" Hezký den,lidi!Čau.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.00  12:36

« ODPOVÍDÁM DIMovi a TD :

NO JASNĚ,UŽ JSEM PŘI PÁTKU "BLBEJ": Mám tam překlep,mělo tam samozřejmě být PRAVÝ=POMALÝ a LEVÝ=RYCHLEJŠÍ. Jestliže je prostřední pruh průběžný,jede první.Pak jede pravý pruh a naposled se musejí zařadit ti z toho levého,"nejrychlejšího". Tak sorry,to byla moje chyba-pletly se mi prsty na klávesnici-nebo kolečka v makovici...Přeji hezký víkend-DIMe i TD.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.00  11:24

Nejde o sbíhání dvou pruhů, jde o normální třípruhovou cestu a do toho prostředního chtějí současně z každé strany dvě auta.....
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.00  10:36

Gregory, nemas tam nejak moc tech levych pruhu? :-))
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.00  10:18

« Průběžný jízdní pruh:

Teda,člověče-v předpisech to je...Který jízd.pruh pokračuje dále,ten je "hlavní".Pak má přednost ten levý ("pomalý" pruh) a nakonec ten levý, "nejrychlejší". To je jediný možný výklad ! A když už na téhle stránce zase jsem,ještě něco: Lidi-hlavně taxikáři,autobusáci,tiráci a "sváteční kloboučníci" ! KOUKEJTE VŠUDE, kde máte, dávat při odbočování, zajíždění na krajnici nebo dokonce otáčení, DÁVAT BLINKRY !!! Kdo má zatraceně v poslední chvíli,sakra, číst Vaše myšlenky, blbouni líní!!! Trochu taky u toho řízení myslete!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

11.02.00  09:26

« Re: sjizdeni do stredniho pruhu

Preci jenom bych se jeste rad vratil k otazce sjizdeni do dtredniho pruhu. Rekli jsme si, jak to chodi v praxi, ale jak je to podle vyhlasky? Co si myslite? Hovorim ted o situaci, kdy jsou tri klasicke rovnocene pruhy a auta s krajnich se "slevaji" do prostredniho.
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.00  15:24

« Tunel u Lipníku n.B.

Tak si myslím, že lepší případ policejní buzerace by člověk těžko hledal : asi rok je na nově otevřeném úseku dálnice Olomouc - Lipník asi tak 100 metrový, rovný , široký a přehledný tunel ( údajně má sloužit jako lávka pro zvěř, proto to není klasická lávka, jinak by to byl první tunel který musel být nasypán !! :-))) Ale o co mi jde : v tom " tunelu " bylo celý rok podle všech úplně zbytečně 80km/h . A protože je to s kopce , tak se tam muselo ze 130 km/h dost brzdit na 80, měli tam policajti žně . Měřili tam ve dne v noci......A světe div se : ta osumdesátka tam konečně zmizela !!!! Jak pak rozumíte těm jejich hláškám, že měří tam, kde se stávají nehody a podobné pindy ?? Značka zmizela a policajti taky !!!! Vůbec nerozumím tomu, který myslitel tam takovou značku natlačil ! Že by vycházel z toho, že v rakouských tunelech je taky 80 ?? Ale tam mají tunely i několikakilometrové :-))) Jedině jsem tomu chtěl rozumět tak, že pokud je to stezka pro zvěř, tak se snažili omezit hluk. A teď je pryč !!! Kéž by to tady četl někdo z policejní správy Olomouc - pokud teda vůbec umí číst - a zkusil to nějak vysvětlit. Jinak si lepší jméno ti kovbojíčci v uniformách těžko vyslouží. Málem jsem jedněm policejním šel normálně vynadat, když na jedné z nejrušnějších křižovatek v centru Ostravy vypadly semafory a oni stáli přede mnou beznadějně na vedlejší asi 15 minut, na zadním platu ty zelené vestičky, ale vylézt ven ani náhodou.....Raději jsem se otočil.....
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.00  14:05

« policejní Laguna

Jo jo Renault Laguna je pravda. A hlavně se jí nepokoušejte jí ujet. Teda pokud nevlastníte Porsche či Ferrari. Ta Laguna je totiž 3.0 V6. No to jenom tak na okraj
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.00  13:42

« WARNING ,čím "čerti" grilujou za jízdy ?

Kdo to ještě neví,tak si dávejte"majzla" na "chlupatý" auta s radary,kteří mezi námi jezdí. 1/Tmavě zelený VW PASSAT s praž.SPZ,světle žlutý Favorit s SPZ PH-- a bílá "zelenoprouhatá Felda" s pražskou SPZ= tito tři jezdí nebo stojí"v křoví" mezi Prahou-Černým Mostem,Prosekem,Vinoří,Brandýsem,Lysou n/L.a Ml.Boleslaví. A na sever od Ml.Boleslavi na Turnov,Železný Brod,Malá Skála,Tanvald,Desná,Harrachov (okresy JN,LB,SM)jezdí 2 červené Renaulty Laguna !!!
  • 00 Reagovat !

foto

10.02.00  11:43

« Blikání....

Nejlepší rada je na blikání nespoléhat, počítejte s tím , že měří vždy a všude, a jste v klidu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…