DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  15:24

« Re: WARNING ,čím

A další "čert" : Mezi 50.km dálnice D1 ( cca. Vlašimí ) a Prahou jsem viděl bílou Octavii ( Hatchback ) s pražskou SPZ - normálně v policejních barvách .
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  14:43

« Re: Naboreni auta ...

Pokud máš pojištění, tak si myslím, že pokud ta škoda vznikla, tak ji prostě pojišťovna hradí, i když není znám pachatel. Jinými slovy můžu nahlásit takovou příhodu i za nějaký čas s tím, že pachatel( viník) není znám. S tou slušností to ale dost souvisí, Pokud už jsem to svou blbostí zavinil, tak bych měl být schopen nést následky ..... se stejnou logikou můžu nechat jednou tebe ležet na cestě po té, co tě srazím, a jet dál, protože se přece nenechám zavřít, a tobě už beztak nebylo pomoci. Prostě tvoje smůla.....Sorry, ale já bych teda ten lístek za ten stěrač asi dal.............
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  14:34

Tak sem ted volal do pojistovny (ceske) a tam mi slecinka rekla, ze pokud nemam havarijni pojisteni (coz samozrejme nemam), tak si muzu polibit ... ;((
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  14:11

Jo - je! Jedine co uznavam, je ta omluva. Situaci to totiz vubec neresi. Poskozeny si zajde do pojistovny a ta mu to zaplati - od letoska nemusi byt znam vinik. Ten se jenom vystavuje postihu (ztrata casu, pokuta, zaznam v karte ridice, dohadovani s poskozenym, ktery prd oceni najakou slusnost, max. bude nadavat, ze ma odrene auto, ztrata bonusu u pojistovny atd., atp.)

Uvedu priklad - na jedne strane silnice stala auta hrebenove, na druhe podel. Jel jsem tak dvacitkou a z te hrebenove rady zacalo couvat auto. Jenom kousek (pul metru) popojelo a zastavilo, jak si ridic(-ka) vsiml(-a), ze jedu. Jel jsem tedy dal, ale auto najednou prudce popojelo smerem na me. Stihl jsem to jenom strhnout ke strane, couvajici riric si odrel bok o muj zadni naraznik a ja prednim naraznikem odrel bok (dvere + blatnik) parkujicimu autu.

Na co jsem tam mel podle Tebe jako cekat? Jestli slusnost znamena dohadovani se s volem, co na me nacouval, cekat sto let na policajty, navic s rizikem, ze by to buhvi jak dopadlo, popr. dalsi tahanice potom, nechat si nadavat od majitele parkujiciho auta... Aniz by se tim prakticky cokoliv vyresilo - parkujici auto dostane zaplaceno tak jako tak, couvajici (pokud taky odjel) de-facto taky (muze tvrdit, ze parkoval a nekdo do nej najel). Tak co.

Argument s poserou je pekny. Jenom bych to trochu pozmenil: Bud chlap - zaplat pokutu 1000 korun, nech si vynadat od majitele auta, riskuj, ze Ti policajti seberou ridicak, prijd o bonus u pojistovny, ztrat par hodin casu cekanim na policajty a dalsich par hodin tahanim po DI.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  12:01

Takze kazdy, kdo projevi naznak zakladni slusnosti, je vul??? Otec me ucil, ze se nemam schovavat jako posera, kdyz neco provedu, a kdyz jsem zacinal jezdit, pripominal mi, ze kdyz se mi neco takoveho podari, mam napsat na listek adresu s omluvou a dat ji za sterac. Ale to uz asi vyslo z mody...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  09:04

Jde to zaonacit a nemusis ani podvadet. Zavolej si do pojistovny - at Ti reknou co mas delat. Kdyz neni znam pachatel, tak by to mela zaplatit Kancelar pojistitelu, nebo jak se to jmenuje. To je jedina vyhoda novyho systemu pojisteni (ten s tim odrenym naraznikem si muze zajit pro prachy taky :-). Na co mel jako cekat? Na policajty, aby dostal pokutu? To by byl vul!
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.00  22:22

« Naboreni auta ...

Nekdo mi na parkovisti promacknul zadni dvere - je tam 5cm vysoka stopa po cernym narazniku a je to asi 2 cm promackly. ;((. No ale ten nekdo samozrejme ujel a tak sem jednou (asi po dvou dnech) tuto skutecnost zjistil. Je nejaka moznost, jak to zaonacit, abych to neplatil ja? S rozbitim skla (od odlitnutyho kaminku) je jednoduchy rict kamosovi kterej se k tomu "jako" prizna a je to, ale za tohle by von dostal asi pokutu, ne ? Sem tak nasranej ......
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.00  08:48

« Re: Zdvojené předjíždění .

Vyhlaska to vyslovne nezakazuje, ale nesmi se ti tri navzajem ohrozit, resp. predjizdejici nesmi predjizdene ani omezit, nemluve o ostatnich. Takze ten prostredni nemusi byt vzdycky ten spatny, je spousta variant teto situace.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.00  07:31

No jo, DIMe , to je vskutku "zajímací" téma - zvlášť ve 110 km/h rychlosti ve zpětném zrcátku ... Předjíždět jako třetí bez ohledu na čáry . No - sám jsem to zažil i jako ten pravý auťák, jako ten prostřední - i jsem to už párkrát v přehledné situaci a široké silnici udělal jako ten levý auťák . To se přiznám . Ale zdá se mi ,(zdůvodňuji to řidičským citem a ne citací vyhlášky...), že vinen by v případě průseru byl ten prostřední, kdo pomaleji předjíždí - protože si v zrcátku neověřil, jestli ho někdo rychlý nehodlá předjíždět a sám svůj manévr předjíždění vůbec zahájil ! Ale jinak si zcela s chladnou hlavou a selským rozumem myslím, že třeba na Benešovské či Strakonické silnici , zvláště mezi Mirošovicemi a Voticemi , tahle jízda tří aut vedle sebe není vůbec ani nebezpečná . Tam je to tak široké a přehledné, že by tam snad přistál i Boeing 747 Jumbo Jet ...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.00  20:35

Předjíždět v zákazu předjíždění ?! No to už si samo o sobě odporuje. Předjíždět podél plné čáry se může, pokud ji nepřejedeš, ale určitě ne, pokud už tam byl i zákaz předjíždění. A zákaz předjíždění platí pouze pro předjíždění dvoustopých vozidel....Když je povoleno předjíždět traktory, no tak můžeš předjíždět traktory. V tom problém nevidím. Jedině pokud je tam současně i ta plná čára. Pak bys ji neměl přejet, takže teoreticky přes tu plnou stejně nemůžeš přejet. Ale co je to traktor, to je otázka :-))) Ale ten příklad předjíždět jako třetí bez ohledu na čáry a zákazy mě zajímá. Podle mě to výslovně zakázáno není, ale co pak ten uprostřed ?? Současně musí jako předjížděný předjet co nejrychleji ale z pohledu předjížděného mě zas musí nechat předjet :-))) No asi by se to nemělo, ale přesto.....
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.00  15:56

A můžu v Zákazu předjíždění předjet mopeda nebo cyklistu (bez přejetí čáry)? Co v případě dodatkové tabulky "Traktory předjíždět dovoleno"?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.00  15:49

A můžu předjíždět na zákazu předjíždění, když nepřejede střední dělící čáru? (ten předemnou mi uhne). Kdysi jsem četl názor, že se v tomto případě o předjíždění nejedná a tedy můžu.
  • 00 Reagovat !

foto

16.02.00  14:34

« Zdvojené předjíždění .

Tak zkusíme něco nového : můžu předjíždět jako třetí, tzn. na normální cestě můžu předjíždět auto, které už předjíždí ?? Ne že by to bylo zvlášť bezpečné, ale principiálně ??
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.00  14:32

« Re: Průběžný jízdní pruh:

No, to to teda vysvětlili :-))) Takže přednost zprava , ale pokud budu v tom pruhu rychleji zleva, tak už se mi tam zprava natlačit nesmí . Super. Takže : nejlépe přejíždět z levého do pravého skokem , nejlépe smykem, protože pak jsem z obliga.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.00  10:27

Jak tuhle situaci zhodnotila Policie si můžete přečíst na adrese [odkaz]
    I když se přiznám, že mi to zdůvodnění připadá trochu divný.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.00  07:43

Hele,lidičky. Držte se základního dotazu, ten se řeší. To,co v kostce napsal DIM 11.2. v 11.24 hodin. Mrkněte na to zpět. To není ani o připojovacím pruhu, ani o dálnici. No, já si fakt myslím, že by to mělo být tak, jak už jsem to napsal - že se tam uplatní to, že pokud se dva pruhy sbíhají v jeden, má pravý přednost před levým . A pak se uplatní to, že ten střední je průběžný a tak jede první . Tak bych to alespoň podle (mého pochápání) vyhlášky na tuto situaci aplikoval.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  15:26

Napíšem Bambasovi ať se k tomu vyžvejkne.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  15:23

Pánové smiřte se s tím, že vyhláška tuto situaci neřeší. Proto díru ve vyhlášce řeší policajti. Stejně tak by se na základě jiného pravidla dalo oponovat třeba tím, že řidič předjížděného vozidla nesmí zvyšovat rychlost jízdy ani jinak bránit předjíždění, což se tady děje, protože ten zprava brání předjíždějícímu vozidlu v zařazení.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  15:09

Prednost neurcuji policajti, ale vyhlaska. Zkus si, prosim, vzpomenout, jak to konkretne vysvetloval, ve vyhlasce o tom fakt nic neni!

Tim jsem nechtel znovu otevrit diskuzi na tema "policajti a vyhlaska".
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.00  14:47

jeste jednou - prednost je podle policajtu jednoznacna. podle vyhlasky si to nejak vykladaji, a protoze uz bylo takto nekolik nehod tak se ta redaktorka ptala a on ji jasne odpovedel. Mam pocit, ze prednost ma ten zprava. Kazdopadne to neni o tom, ze kdo je rychlejsi vyhrava, pripadne ze se musi domluvit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…