DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  11:19

« Re: Zdvojené předjíždění na dálnici

Hank:No,vzhledem k tomu cos napsal,neměl ten VW náhodou chrudimskou SPZ?Já věřím,že jo,to sedí na chrudimáka...A takovýhle smrkáči na silnici,to mě dokáže nejvíc vytočit.Machruje před ženskou,místo co by se před ní předved klidnou jízdou,debílek...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.08.01  10:52

« Re: Zdvojené předjí?dění na dálnici

Co mi na to... Za chvili sem napise nejej XXX ze jel na dalnici, chtel predjet dve skodovky, kdyz tu najednou jedna zacala predjizdet rychlosti o 1 km/h vetsi nez ta druha. Protoze ho to ale po 2 km nebavilo jet za vama, tak vas predjel prostredkem... Neni to jedno?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.01  09:06

« Zdvojené předjíždění na dálnici

Vzpomněl jsem si na jeden zážitek z dálnice. Měl jsem tehdy Š125 LPG. Dálnice byla čtyřproudá (dva pruhy jedním směrem). Jel jsem do mírného kopce rychlostí asi 100 km/h. Samozřejmě v pravém jízdním pruhu.

Podíval jsem se do zrcádka a viděl jsem, že mě začíná předjíždět Š120 rychlostí tak o 5 až 10 km/h vyšší, než jakou jsem jel. Samozřejmě jsem mu to nijak neztěžoval.

A když už byl na mé úrovni, tak se podívám do zrcátka a řítil se MEZI nás nějaký starý VW. Představte si, že se mezi nás narval! Teda musel jsem uhnout za krajnici, jinak nevím! Takže jsme ve dvou pruzích jeli tři. Ten nejrychlejší uprostřed!

Zrcátka nám naštěstí zůstala, ale šok to teda byl! Ani jsem se nezmohl na zatroubení...

Byl to nějaký náctiletý boreček s ženskou. Asi to viděl v TV, tak se chtěl předvést. Ještě, že jsme se s tím druhým škodovkářem podívali do zrcátek, jinak jsme byli všichni v sobě. Co vy na to?
  • 00 Reagovat !

foto

27.08.01  10:03

« Lidi jsou prasata

Mě taky kdysi naboural ňákej dobroděj na parkovišti auto,škoda tak za 2 litry.Za stěračem jsem ale našel lístek se jménem,adresou a telefonem.Tak si říkám,že dobří lidé ještě nevymřeli...Celej lístek byl komplet vymyšlenej,telefon neexistující atd.lidi jsou prostě svině na druhou!Stalo se to taky někomu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.08.01  06:50

« Re: Re2: naboreni auta to login

Tak jak to tady čtu tak se mi u některých příspěvků "pění krev"-slabě řečeno!!!Chytnout tak někoho jak mi odřel auto a snaží se ujet...asi by mne zavreli za úmyslné rozčtvrcení toho hovada!!!!

Tak a teď co jsem chtěl Vám vy chytráci říci.Mne na parkovišti naboural auto (škoda 9000,-) ,jsem pojištěn(zák.+havar.)Jenže má to háček i když mám svědka který toho ničitele viděl je mi to prd platné...!Proč?Protože je pachatel(ne neznámý,ale není k zastižení),je hledaný republikově(je to rom...)Policajti nic nevyřešili a pojišťovna s tále čeká(já také) na vyjádření policie...
    takže aš někdo zase nabourá na parkovišti či jinde tak ujeďte! vy stvůry...!!To je opravdu řešení...!(jinak měřím 2m a váha 105kg + zelený pás Ju-Jitshu) Tak máli někdo zvás chuť mi nabourat auto a ujet tak to skuste...
    Pavel
    P.S.Jsem klidná povaha,ale to to mne dokáže vytočit na max. vy volové...
  • « 00 Reagovat !

foto

26.08.01  20:35

« Re: Průběžný jízdní pruh:

čau Gregory, nevím jestli tohle ještě přečteš, ale nedalo mi to. Proč škatulkuješ stylem řidiči autobusů, kamionů, taxikáři apod. Jezdil jsem s tágem a už pár pátků jezdim s náklaďákem.Já a moji kolegové blikáme mnohokrát i tam, kde to není třeba (nepřikazuje to vyhláška, např. cyklista za krajnicí)Vyčítal bych to spíš řidičům obřích kamionů ve stilu ford transit apod. Lidi, který si sem tam sednou do něčeho většího než je felda a nechápou, že cyklista přes ně prostě není vidět.A ruku na srdce, všichni jsme líní stejně, nebo občas někdo zapomene.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.02.00  11:01

To: Login To je samozřejmé, že likvidace monopolu ČP nic lepšího nepřinesla, než že stát se zbavil nepříjemné záležitosti s povinným ručením. ČP byla jen správcem tohoto pojištění pro MF. Co se stalo nového? Pojišťovny s licencí se nabalily dalším aparátem plus aparát kanceláře pojistitelů a další nové funkce u policie a na okresních úřadech. Já ta místa těm lidem samozřejmě přeju, ale kdo tu všechnu režii zaplatí a nejen ji, pojišťovny budou chtít produkovat i nějaký zisk. Nabízí se analogie se zdravotnictvím, kdy je člověk rád když k doktorovi nemusí a pojišťovny hradí co uznají za vhodné. Takhle buď budou víc ždímat nás (což zatím ze zákona nemůžou) a nebo nás budou tlačit do spoluúčastí jako v havárce. Platit se nikdy nikomu nechce, ani nám.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.00  09:59

A jo! V tom pripade nema novy system pojisteni proti monopolu CP zadnou vyhodu, ale je to jedna velka nevyhoda. (Smrt pojistovnam!) Za ty prachy, co se jim narvou, by to klidne mohli platit - kdybych mel pojistovnu, tak bych to dal svym klientum jako nadstandard. :-)

V kazdem pripade ale plati, ze pokud bude ten kdo ujel pozdeji delat problemy, tak poskozeny nedostane nic, cast, nebo si par let pocka.

A co se tyce te moji nehody, tak jsem stejne nebyl vinik, ale jenom ucastnik, takze vlastne o nic neslo.

Petrikovi nezbyva nic jineho, nez to udelat tak, jak chtel puvodne. Teda pokud mu z toho rozcileni nad nabouranym autem nevznikla skoda na zdravi. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

22.02.00  09:59

« Re3:naboreni auta

K vcerejsimu prispevku - prave se se vratil z Allianz, kde jsem resil uvedenou vec. Mohu tedy potvrdit z overenych mist, ze je stanoveno, ze z garancniho fondu se hradi skody pouze na zdravi a v pripade smrti (neni li znam pachatel).
    Howg
  • « 00 Reagovat !

foto

22.02.00  02:11

Logine nerozciluj se, ale nemas pravdu. Jak jsi napsal nize § 24 ods.2 je jedina skoda,kdyz neni znam vinik, co se plati z garancniho fondu. Jedna se o poskozeni zdravi nebo usmrceni. Nikde neni psano o majetkove skode zpusobene nezjistenym vinikem. Proto vsichni hledaj svedky a vinika. BEZ VINIKA TI NIKDO NEDA Z GARANCNIHO FONDU ANI KORUNU. Proto az priste nekoho odres tak tam nech aspon listek.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.00  18:06

« Re: Re2: naboreni auta

DIKY! Ale kam to mam nahlasit ?? Na pojistovnu myho povinneho ruceni ? A jak jim dokazu, ze sem si to neudelal sam? Mam na to zavolat policajty ??
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.00  17:29

Proste - komu neni rady, tomu neni pomoci... Jeste jednou opakuju - skody, ktere spachal neznamy clovek s neznamym autem se od 1.1.2000 plati z garancniho fondu. Poskozeny nemusi mit vubec zadnou pojistku, dokonce ani zaplacene povinne ruceni!

Pokud je nekdo takovy vul, ze shani nejake svedky, vinika, atd. tak by si mel zajit k psychiatrovi. Policajti z toho radost samozrejme maji, protoze do hlaseni daji, ze odhalili pachatele dopravni nehody, ktery z mista cinu ujel a pak pekne vypadaji, jaci to nejsou sikulove.

Proc jsi toho cloveka co Te naboural nahanel? Protoze si dovolil nabourat Ti auto a neomluvit se? Co kdyby rekl, ze Te nenaboural, he? Takhle to firma dostane zaplaceno za par tydnu (zduraznuju, ze z povinneho ruceni, havarijni pojistka s tim nijak nesouvisi). V pripade, ze by se vinik vzpouzel, tak by se to mohlo protahnout i na par let, zvlast, kdyz se to i policajtum zdalo byt divne nabourany. Advokata a vsechny vylohy by mu samozrejme platila pojistovna.

P.s.: Napr. na Slovensku je minimalni limit pro volani policajtu k nehode tusim 30 000 SK. Ta tisicovka u nas je smesna, pak nemaji byt tak vysoke dane - byt to u nas taky tak, tak by se klidne mohlo par set policajtu vyhodit, at jdou delat nic nebo dokonce neco uzitecnyho.
  • 00 Reagovat !

foto

21.02.00  15:12

« Re2: naboreni auta to login

V utery v noci me na stejnem parkovisti jako je nize popsana historka naboril Felcku nejaky *. Smiril jsem se s tim, ze to zacvaka firma, ale nastesti se mi v patek ozval svedek, ktery vedel ktere auto to bylo (nevedel SPZ ale 2x tydne u nas parkuje). Vzhledem k tomu, ze to byly dvere , blatnik a naraznik tak jsem to nahlasil na policii. Nastesti prijeli hned, byly slusni , akorat me osocili, ze je to bouchle nejak divne a jestli jsem tomu nepomohl sam. Tak jim rikam ze vime auto,ale ne SPZ a ze ji budu vedet casem. Sepsali to s tim, ze SPZ casem dodam.V nedeli jsem mel za steracem listek abych volal toho co mi to naboural,protoze ten svedek mu to mezitim sdelil -ze ho videl a ze je to na policajtech.Telefonicky jsem zjistil meno,pojistovnu,SPZ s tim, ze se v pondeli rano sejdem na policajtech to uzavrit. Nedosel a telefony mi nebral, takze jsem ho praskl. Policajti byli nadseni a vzhledem k tomu, ze ten svedek dosvedcil, ze to auto ridil on, dostal 2000,- Kc. Me to stalo dohromady cely den litani-policajti, pojistovna a protoze autoservis Samohyl u nas ve Zline (fir. vuz -musim k nim) pracuje ,,ke spokojenosti" zakazniku , jsem uz 1,5 tydne bez auta (kunkurence mi zarucila max 4 dny dobu opravy). Takze takovym mladym grazlum, co ma auto za 3/4 mil,mobil za 20 000,-,znackove hadry a nedokaze nechat vzkaz za steracem s kontaktem s vymluvou, ze nemel cas, protoze spechal na hory lyzovat, by meli useknout kou...
    Nechal jsem se trosku unest, ale vzhledem k tomu, ze zamestnavatel plati jen na havarijnich pojistkach pres 1 mil. rocne mi to doufam prominete.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.00  09:33

« Re: Naboreni auta ...

Uz je to tak - jsem proste hulvat, co ujel. :-) A co se tyce toho nechani lezet cloveka co mu uz nebylo pomoci, tak to je docela zajimavy, protoze by se tim padem nejednalo o neposkytnuti pomoci a bylo by tedy opravdu vyhodnejsi zkusit ujet. Pro ujizdece je tedy paradoxne lepsi, kdyz nejsou zadny raneni - tj. bud se nikomu nic nestalo nebo uz jim neni pomoci. :-)))

ZÁKON č. 168/1999 Sb. o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla §24 odst. 2

Kancelář poskytuje z garančního fondu poškozenému plnění za

a) škodu na zdraví nebo usmrcením způsobenou provozem nezjištěného vozidla, za kterou odpovídá nezjištěná osoba, ...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.02.00  07:38

« Re: MARTY

No jo , jasně . Spousta situací se dá bez ohrožení bezpečnosti provozu vyřešit rozumným úsudkem a seriózností - kde je na půl kilometru viditelnost a chodci nikde, pojede tam 70 - 80 km/h každý ... Ale na druhou stranu se mi na podzim na Moravě stala "jedlá" historka : Jel jsem - na tachometru 55 km/h., na radaru ten policajt viděl 52 km/h - a už mně stavěl (Snad proto,že mám na autě SPZ Prahy-východ PHK ...???) . Argumentoval jsem, že tachometry Škody Felicia má toleranci cca 3 % +/- 1% . Čili při 55 na tachometru se vcházím do tolerance tachometru i policejního radaru - protože ten má toleranci 2% ... Takže při 55 na tachometru Feldy jedu zhruba přesně 50 km/h . A navíc šlo o široký, přehledný úsek na konci obce mezi Uherským Brodem a Brnem... Když mi nedal pokoj, řekl jsem, že se s ním budu hádat třeba u soudu a ať zaprotokoluje naměřenou hodnotu na radaru a zavolá kolegy, ať do prošetření odstaví radar pro kontrolní přeměření jeho přesnosti ...(Člověk dneska na silnici musí mít alespoň základní právní znalosti - a hned si nesednout na zadek...) Policajt asi tak 30 vteřin mlčel-pak mi vrátil papíry a mohl jsem bez postihu pokračovat ... Tak co vy na to, kolegové řidiči ? Máte podobné historky kolem "rychlostních kontrol"?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.00  01:22

Pokud neni znam vinik, tak ti to bez havarijniho pojisteni nikdo nezaplati. Kancelar pojistitelu hradi skody od viniku, co nemaj zaplaceny zakony pojisteni. Musi ale bejt znamy. Logine, to od tebe bylo necestne a nesportovni :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.00  17:36

To je pravda, ja ted poctive dodrzuji 60tku a kdyz je prehledna dobra silnice tak 70tku.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.00  15:22

Já si myslím, že to logiku má. Když se snížila rychlost ze 60 na 50, znamená to, že se ve skutečnosti SNÍŽILA Z 80 NA 70. Nebo snad ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  15:48

Víte, co mne na téhle věci zajímá ? Při nařizování povinnosti jet v obci 50 km/h nebral nikdo z "pomazaných hlav" v potaz dvě věci : Značně mnoho aut je tu z let 70. a 80. - a ty mají většinou jen 4-stupňovou převodovku konstruovanou tak, aby "čtyřka" jela na rovině až v 60 km/h . ( Viz LADY,WARTBURGY ,Š 100 - 120, DACIE, TRABANTY ,atd. ) Buď tedy pojedu celým městem na trojku, nebo dám za "4" a pojedu 60 ... --- A co při tom nařízení brát taky nutnost zodpovědnosti chodců, doslova bez rozhlédnutí vbíhat pod auta ! ---...Dnes jsou dokonalejší podvozky, brzdy, i často už ABS, lepší pneu- to vše proti 70. a 80. letům - a my jezdíme pomaleji, místo abychom si nechali alespoň tu "šedesátku" ...!!! Jsem velmi proti tomuhle dnešnímu pravidlu . A že to mají i Rakušani a Němci , atd ? Žiji tady , a když často jezdím tam venku vím , že oni to stejně nedodržují . Jezdí tam po městech i obcích tak kolem 70 km/h. Takže přizpůsobení se cizím předpisům pro mně fakt není rozumný argument - to ať se na mně nikdo nezlobí !!!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.02.00  15:30

Znamy prihlasoval auto a po vystani mnohahodinove fronty na DI mu krava za okynkem vratila vsechny papiry s tim, ze na fakture neni cislo faktury. :-) On by byl byval opravdu schopen jet asi sto kilometru na vrakoviste, kde auto koupil a dohadoval se tam s nima o tom, jak mu to vyplnili blbe - at mu zaplati ztraceny cas a benal. Je to totiz vul! Nastesti jsem u toho byl ja, cislo tam dopsal a on vystal novou frontu a modlil se, aby si ho ta krava nevsimla, popr. nesel primo k ni.

Jina prihoda - moje babicka si sla udelat pas, aby mohla jet do Rakouska. Prisla ke krave, podala ji vsechny potrebne doklady a krava zabucela: Vy nosite bryle? Babicka (prosta to duse) rekla, ze ano. V tom pripade se nechte vyfotit znovu. (Tj. cekani na fotky cca mesic, pozvani uz by bylo neplatne, nestihla by se vyridit vyjezdni dolozka, nebo jake k tomu musely byt kraviny) Nastesti ji kolegyne v praci presvedcila, aby tam sla znovu a bez bryli.

Secteno, podtrzeno: Co rika nejaka * v CP, ktera jenom kvuli tomu, ze neni rok 1943 nedela seznamy Zidu co pujdou do koncentraku, ale placa nesmysly do telefonu, je uplne jedno. Podstatne je, co rikam ja a DIM - dostanes to zaplaceny (zjisti si co k tomu potrebujes jinde).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…