DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

25.01.00  01:50

« Re: Dopravní obsluha

to kerim:ano,na úrovni. to K:to jsi měla pěknou smůlu. Ten polda se mohl slitovat. Bohužel nějaký argumenty, že z druhý strany.. ti moc nepomůžou.
    Nezaviněně jsi doplatila na vandalství nějakýho vožraly. Bohužel tam ale byl jenom zákaz, takže zákaz, nepoznáš jestli cedule upadla, nebo se tam změnila úprava. Takže jedině zajít na MÚ,nebo kdo to má nastarosti. Peníze by ti ale stejně asi nikdo nevrátil.
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.00  17:08

« Dopravní obsluha

Díky. A ještě jedna věc. Minulý týden mě pokutoval policajt za zákaz odbočení doprava pod kterým byla odjakživa (alespoň od té doby co mam řidičák) dodatková tabulka "mimo dopravní obsluhu" (následně po tom zákaz vjezdu, mimo dopravní obsluhu), ke vší smůle se ale tahle tabulka někomu tak moc líbila, že si jí odnesl domů. Policajt mi nebyl schopen logicky odpovědět, proč někdo kdo jede z druhé strany, brzdí pruh při odbočování a další dva v protisměru(kde neni zrovna moc vidět, protože je to pod horizontem v zatáčce)přejíždí odbočit může, a já, která nikomu cestu nekřížim, vjíždim do té samé ulice to mam za 200. On byl v tu chvíli prostě bůh a já jsem to prostě vzdala. Má člověk někde odvolání? Jsou všichni policajti takhle natvrdlý? Nebo to prostě nechápu já?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.00  14:48

« Re: Dopravní obsluha

Znamena, ze znacka nad ni neplati pro "vozidla zajistujici zasobovani nebo opravarenske, udrzbarske, komunalni a podobne sluzby, na vozidla s oznacenim O1 nebo O2 (oznaceni invalidu = trojuhelnik nebo vozicek), vozidla taxisluzby a vozidla, jejichz ridici, popr. provozovatele maji v mistech za znackou bydliste, sidlo nebo garaz".
    Je to fuska, nez to clovek opise.
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.00  14:08

« Dopravní obsluha

Můžete mi prosím někdo osvětlit dodatkovou tabulku (třeba pod zákazem vjezdu) "mimo dopravní obsluhu" ?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.00  08:01

« Re: konec znacky Obytna zona=dej prednost v jizde

Mne sice taky ne, ale nize zminovany §21 je citovany presne podle vyhlasky, fakt to tam je. Neni tam sice, ze obytna zona=misto lezici mimo silnici, ale vyjizdeni z ni je na urovni vyjizdeni z mista mimo silnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.00  00:00

S tím místem mimo silnici se mě to nezdá. Podle mě je to normálně silnice se zvláštním režimem.
    Rychlost je omezena na 20km a chodci se po ní mohou volně pohybovat, ale musí umožnit průjezd vozidel.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.00  10:57

No vyhláška tam nějaká platí určitě :-))) Ale oproti normální cestě tam mají absolutní přednost chodci, nesmí se parkovat jinde než na označeném místě, je tam maxim. tuším 30 km/h, no a jeto už zmiňované místo mimo silnici... V Ostravě jsou totiž na sídlištích obytné dvory označené značkou obytná zóna hodně často, a není to žádná dlážděná pěší zóna s kytičkami...prostě normální asfaltové cesty . Teoreticky by se v těch dvorech mělo parkovat jenom na značených parkovištích, ale praxe je " trošku " jiná :-)) Teď už na to serou i policajti, dřív tam ještě rozdávali botičky.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.00  07:38

Ale ja uz jsem nemluvil o te prednosti, ja jen s DIMem nesouhlasim v tom, ze v obytne zone neplati vyhlaska. O te prednosti to beru, fakt to tam je.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.00  03:17

kerim:ne,ne.Správně to říká Honza D. Takže to shrneme. Při výjezdu z obytné zóny se dává přednost všem vozidlům, ať už jedou z prava či ne. Značka dej přednost v jízdě tam už po značce konec obytné zóny není, je zbytečná.
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.00  16:12

« Jeste obytna zona

To DIM: plati, viz § 66: "neni-li v teto casti (Zvlastni ustanoveni o provozu v obytne a pesi zone) stanoveno jinak, plati pro provoz v obytne a pesi zone ostatni ustanoveni vyhlasky."
    Uz se kaju a listuju vyhlaskou.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  14:18

« Re: Odvolavam, co jsem odvolal

Tomasi vzbud se. Je znacka konec obytny zony a slus. Nic vic. Pokud to chces videt, tak si zajed treba do Brezhradu u HK. To je o Pardubic nejbliz, co vim o obytny zone.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  11:34

Sem zahanben!Honza ma samozrejme pravdu, presne takhle to je ve vyhlasce.Jen bych takovou situaci chtel videt v realu.Nejak si ji nedovedu predstavit.Prece vzdycky je znacka konec obytny zony a za ni kdyz je krizovatka, tak tam sou normalne znacky.Kdyby tam ta znacka nebyla, tak by mela dal pokracovat obytna zona, ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  10:46

Honzo, díky, stihl jsi to dokázat dříve než já. Sám by ch na to asi taky nepřišel, ale existuje tuším v karviné jeden kruhový objezd, kam ústí několik cest a jedna z nich nemá značku dej přednost, je tam ale konec obytné zóny, a v rádiu to nějaký policajt takto zdůvodnil- že už je tam značka zbytečná....a já jsem čuměl :-)))) Ale jinak v obytné zóně právě NEPLATÍ vyhláška jako všude jinde, právě naopak. Absolutní přednost mají chodci i zespoda, ale pravidlo pravé ruky asi zůstává ....
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.00  07:43

« Odvolavam, co jsem odvolal

Hmm, asi bych mel obcas pouzit tu rolovaci listu vpravo, a hlavne se do te vyhlasky zase kouknout.
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  07:41

Hort: Jo, dava, ale zprava, pri odbocovani vlevo a na zaklade znacek "dej prednost v jizde" a "stuj, dej prednost v jizde". Ale to plati i mimo obytnou zonu. V obytne zone plati vyhlaska jako vsude jinde, pokud neni vyslovne receno neco jineho.
    A znalost vyhlasky se hodi pri diskuzi s policajtama, obvykle ztrati svoji bohorovnost, zvlast, kdyz jim reknes i cislo paragrafu (coz neni muj pripad)
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  06:51

Já už na vás drahnou dobu koukám, jak se tady dohadujete a jen tiše zírám na vaše znalosti vyhlášky.

§ 21

Vjíždění na silnici

(1) Při vjíždění z místa ležícího mimo silnici na silnici musí dát řidič přednost v jízdě vozidlům jedoucím po silnici. To platí i při vjíždění z polní nebo lesní cesty, ze stezky pro cyklisty anebo z obytné nebo pěší zóny na jinou silnici.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.00  02:39

Obytna zona neni misto lezici mimo silnici. Ale prednost se dava, urcite to tam nekde je napsany.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.00  15:29

Zajimalo by me, kde si vycetl, ze obytna zona je misto mimo slinici?Vyhlaska
    nic takovyho nerika.Ta definuje obytnou zonu jako:"zastavenou oblast, jejíz zacátek a konec je oznacen dopravními znackami c.D 49a a c. D 49b..."Tak kde si to sebral?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.00  14:01

Ale ve vyhlasce nic takoveho neni ani ve vykladu pojmu "misto lezici mimo silnici" ani "obytna zona" ani jinde. Mozna jsem spatne hledal, kde to teda je?
    A k tomu sedadlu ridice - "v motorovem vozidle se smeji prepravovat osoby na mistech k tomu urcenych" a ridici je urceno sedadlo ridice. Ktere to je, rika zase vyhlaska o podminkach provozu, je tam, co vsechno musi sedadlo ridice splnovat (vyhled, dostupnost ovl. prvku, unava atd.). Takze to vymontovane sedadlo by muselo byt zapsane v technicaku.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.01.00  10:49

Já jsem si to taky myslel, že dávat přednost z výjezdu z obytné zóny je blbost , ale je to OMYL !!! Problém je v tom, že ta značka označuje MÍSTO LEŽÍCÍ MIMO SILNICI, což ale automaticky znamená, že při výjezdu z takového místa se musí dávat všem přednost !!!!! Je to jako pozemek, garáž, ale taky parkoviště nebo pumpa. A mimochodem, na taková místa se může odbočovat i přes PLNOU ČÁRU, takže k pumpě nebo na parkoviště, nebo do obytné zóny klidně přes plnou lajnu. A navíc to vlastně není tím pádem žádná křižovatka !! A s tím řízením a řidičem : je někde vysloveně napsáno, že řidič ( jako termín řidič ) musí sedět za volantem ??? Co když budu mít dva a půl metru , odmontuju přední sedadlo a budu řídit ze zadního ??? :-)))
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…