DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  09:09

« Re: Je konec!!! - policaji a střelba

S tim, ze by policajti nemeli chodit ozbrojeni plne souhlasim. Jenom tim provokuji zlocince a ohrozuji sebe a slusne lidi.

Ale k tem padum policejnich pitoli na zem. Vsadim se s kymkoliv o jakoukoliv rozumnou castku, ze neni mozne aby pistole pri padu vystrelila a v nekolika pripadech trefila nekoho do hlavy, jak se to u nas uz nekolikrat stalo. Neni potreba rozumet zbranim, ale samotna logika veci - kdykoliv policistovi spadne pistole, tak nekoho trefi a ten je zpravidla na miste mrtev, napovida, jak to je ve skutecnosti. Prvni fizl se na to chytre vymluvil a proslo mu to, tak to zkousi i ostatni, kdykoliv je vhodna prilezitost. (v armade, kde je stejna pistole ve vyzbroji, neni znam jediny takovy pripad a to s nimi strili kdejaky diletant, co vidi pistoli poprve v zivote)

CZ chce vyhrat konkurz, tak radsi mlci a hadejte, kdo rozhoduje (ma hlavni slovo) o zalezitostech ostatnich odborniku pres zbrane (koncese, ZP, zbrojni sklady ap.). Policajti jsou normalni vrazi - zadne pady pistoli.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.00  08:49

« Re: Krizovatky to Kerim

No vetsi kravinu (nez co rikal ten policajt, ne Beranek) jsem neslysel. Asi bude dobre vozit vyhlasku furt v aute, a kdyz je tak chytry, at to najde. A k tem nehodam, pokud je to jenom par plechu a resi to policajt na miste, nepodepisu protokol, se kterym nesouhlasim. A pokud nezna vyhlasku ani nacelnik dopravky, podam stiznost na magistrate, a kdyz ani to nepomuze, tak dal a jeste dal... Nejak se zdraham uverit, ze ta banda tupcu nema nad sebou nikoho.
  • 00 Reagovat !

foto

30.01.00  15:10

« obchvat kolem Bratislavy

Kdo jsete jeli tímto směrem: od Brna přijíždíte do Bratislavy tam na semaforech odbočíte doprava na obchvat směr Rusovce. Začíná čtyřpruhová silnice která se po cca 2km přechází na skorodálnici. Na jednom místě je sice 80ka ale pak je odbočka na Vídeň a do města, vyjíždí se po dálnici z Bratislavy ale žádná značka ani konec Bratislavy ani dálnice. Teoreticky bych měl po tej highway měl asi 5-10 km jet 60kou až do konce kde se znenadání objeví kaskáda 100-80-60. Z druhej strany taky zajímavý: na začátku dálnice 100km/h a až do zmiňovaného semaforu ve městě žádná značka (ani začátek obce). Můžu pak projezdit Bratislavou křížem krážem 90kou? Pokud ne, kde už musím jet 60kou? (sitace platná k jaru a létu roku 1999)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.00  09:38

« Re: Je konec!!! - policaji a střelba

Já bych naopak prosazoval aby policisté u nás chodili neozbrojeni. V UK to funguje celá léta a tak ani běžní zločinci nenosí kvéry a zbytečně se nestřílí. Ti naši policisté stejně neumějí střílet a když potom netrénovanou rukou střílí po kolech auta většinou trefí hlavu řidiče. Vždy když mě nejaký policista okrádá o to nejcenější co v životě mám, tedy o čas, důkladně kontroluji jestli má zapnutý opasek a zbraň pevně upevněnou v pouzdře. Kdyby mu náhodou vypadla na zem a bych nebyl zbytečně postřelen. Už se to někomu stalo. Kromě toho u policie pracuje dost mladíčků mentálně nedospělých mít dost odpovědnosti při řízení policejního vozu natož nošení služební zbraně. Když už musí náš stát utrácet těžké miliardy za policejní kvéry ať novelizuje zákon o policii s tím, že služební zbraň smí nosit policista až od svých třiceti let.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  23:46

Omlouvam se, v minulem prispevku uplne chybi pointa.Ta krizovatka byla neoznacena(ve meste!!!)A ten polda tvrdil, ze neoznacena krizovatka nerusi znacky, takze sem mel jet 40!Blbost, ze jo?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  23:31

Jo, to mas pravdu, ale az se stane dopravni nehoda a budou to policajti projednavat, dojde na my slova.Muzu uvest jeden priklad z my zkousky autoskoly, uz sem ho tady psal - jedu, 40cka, fajn, jedu 40, krizovatka, zrychlim na 60 a policajt:"Jak to ze jedete 60?"A ja mu rikam, no dyt tam byla krizovatka, ta to rusi, ne?"Ve vyhlasce o tom neni ani "ň" a ty lidi, co by jeli z vedlejsi(vlastne by tam byla prednost zprava) by o ty znacce prece nevedeli, ale nejak to policajta nedralo.Byl sem rad, ze sem ten ridicak tenkrat uhadal.Proste dneska, co rekne policajt je svaty, i kdyz to je sebevetsi blbost!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  23:25

« Re: Je konec!!!

Marty, diky za vtipny komentare, aspon sem se dostal z depky z toho navrhu zakona! :))) Ze u nas spravni soudnictvi nefunguje je smutna pravda a jen tezko se to zmeni ze dne na den!Nevim, proc se skutecne nevenujou vypilovani stavajicich zakonu, ale vymyslej novy, ktery se v ustanovenich prekrejvaj?Pred chvili sem to docetl a zkritizoval, bude to snad behem vikendu na my strance, ale reknu vam ten, kdo to psal, byl peknej amater.Uvedu vam jedno ustanoveni:Řízení o přestupku lze zahájit nejpozději do jednoho roku ode dne, kdy se orgán příslušný k projednání přestupku o spáchání přestupku dozvěděl,
    nejpozději však do dvou let ode dne, kdy ke spáchání přestupku došlo. Přestupek nelze
    projednat, uplynuly-li od jeho spáchání tři roky.."A ted si to preberte!Takovou prasarnu sem uz dlouho nevidel!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  20:58

to login: Hmm, válka mezi zloději a policajty přitvrzuje a odnášej to normální lidi. Začarovaný kruh, jak z něj ven?
    Vraťme se ale k silničním přestupkům. Jak nejefektivněji snížit nehodovost, co byste poradili policii/MV/PSP? Očekávám konstruktivní návrhy. Navrhuji jedno, naznačil to už DIM: úplně přehodnotit místní úpravu, zvýšit rychlost kde je to možné na nějakou rozumnou rychlost, popř. naopak. Odstranit přebytečné značky. Tím by tyto značky získaly větší autoritu a lidi by je snad více dodržovali. Pokud je na každým kroku nějaký nesmyslný omezení po chvilce ho to přestane bavit a začne to ignorovat a pak vlítne 80-90 někam kde ta padesátka byla na místě.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  13:39

U nas Te policajt taky muze beztrestne zastrelit a to nejen za spatny pohyb rukou, ale proste jen tak, ze se mu chce. (je to zakotveno primo v tr. zakone)

Hned vysvetlim, jak to v USA vzniklo (treba v Polsku uz to taky tak zacina byt a nas to taky brzo nemine)

Auto nezastavi policajtum a zacne ujizdet. V civilizovane zemi ho nechaji ujet, popr. jedou za nim a sleduji ho, dokud mu nedojde benzin nebo se sam nevzda. (napr. Norsko, Svedsko ap.) To same treba pri prepadeni banky (zadne prestrelky). Ne tak v dementni zemi, s debilnimi obcany co volaji po vyssich pravomocich mistniho gestapa. (nerikam, ze je to zrovna CR)

V takovych zemich se strhne honicka spojena se stavenim zatarasu a strilenim po ujizdejicim voze. Zlocinci se tedy postupem casu ani nesnazi uhizdet, ale jenom pribrzdi, vytahnou Skorpiony (nebo jinou seriozni zbran) a policajty pokropi. Gestapaci jako protiopatreni udelaji to, ze kazdeho, co blbe pohne rukou pri rozhovoru s nimi odstreli.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  13:25

« Re: MARTY

Ne , Marty, určitě nejedu vždy 50 , ale dost se o to snažím. Paradoxně mám teď dost koní na to, abych se i na pětku bezbolestně rozjel na konci obce a tím asi jezdím i pomaleji. U Feldy a pod. mě bylo vždycky líto ztratit rychlost a pak ji těžce dohánět. Když se nezapomenu, jsem tak na těch 60, ale souhlasím s tím, že si to se zavedením 50 více sleduji....
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  13:13

Souhlasím s Martym, že o odebráním řdičáku či velké pokutě má rouhodovat soudce. Policajt je totiž osoba, ktera většinou sotva někde dálkově dodělala maturitu a neměla by mít pravomoc rozhodovat o těchto závažných věcech. Je třeba definovat přesně za co ti může dát pokutu (a jak velkou) a za co jdeš před soud. Samozřejmě vždy mít rozumnou možnost odvolání. Bohužel tohle tady jaksi nefunguje. Rozhodně ale nemám osobně pocit, že žiju v policejním státě, přestože občas taky porušuji zákon. Samozřejmě v každé zemi má policajt určité pravomoci větši než normální občan (a musí je mít). A všude dochází k jejich zneužívaní. Mimochodem v USA, prej člověk musí při kontrole dávát bacha aby ho při kontrole nezastřelili kvůli špatnému pohybu rukou.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  11:48

« Re: MARTY

S tím trvalým porušováním vyhlášky je to samozřejmě trochu nadsázka. Pravda je, že díky neustálým novelizacím zákonů je staly tak trochu gumové a já při nejlepší vůli si takových zákonů nemohu vážit. (typickou ukázkou je třetí novelizace zákona o tom jestli, když liška honí ocas jezevčíkovi to není týrání zvířete. Na záznam projednávání s PSP ČR jsem se vydržel dívat do rána a opravdu nevím proč televize točí Silvestry:-)))To ovšem nevylučuje, že ctím PRÁVO na rozdíl od státu, který například neuznává pojem majetek viz zákon na ochranu nájemníků a deregulace atd ...
    To DIM: Otázka na tělo dodržuješ padesátku? Pro mne osobně bylo zavedení padesátky účinné - snížil jsem rychlost v obci z 80 na 70 a podle mne tím bylo dosaženo výsledku, který se očekával...

Ještě poznámečka minisr dopravy nemá řidičák. (to se to potom panečku komunikuje s odborníky na tuto problematiku...:-)) Ministr spravedlnosti, který neví, že se v obci má připoutat si taky nezaslouží mnoho respektu. Nepřipoutat se je jedna věc ale NEVĚDĚT!!! (Já se například poutám jednak kvůli airbagům a jednak proto, že jsem viděl pár crashtestů a je mi úplně fuk jestli je to jako povinnost v zákoně nebo ne - to je příliš intimní oblast: jestli přežiju nebo ne, tam si žádný zákon nepustím, to bych se taky mohl dočkat zákona, který mi bude přikazovat v jaké poloze mám zakládat rodinu:-)))
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.00  10:06

« MARTY

Problém je v tom, že každý má tu svoji hranici jak kde jet jinou. Těžko si můžeš takto přizpůsobovat předpisy ke svému obrazu, to je jako střílet v ulicích s tím, že tam stejně zrovna nikdo nešel..... Myslím že pokud je někde omezená rychlost zbytečná, tak je třeba změnit tu úpravu.....Já pokud bych měl volit mezi tím, ať jezdí každý jak uzná za vhodné nebo striktně podle předpisů , pak jsem jednoznačně pro to druhé!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  09:11

No snad poslanci nejsou uplny idioti, takze to neprojde. Potiz je ale v tom, ze kdyz se ten zakon vrati, tak do nej pridaji jeste vychcanejsi formulace paragrafu a jednou se ten zakon prijmout musi. Gestapo to proste jenom tak zkousi a bude zkouset, az jim to jednou projde.

Policie v Chorvatsku je snad ten nejblbejsi priklad, co jsem kdy slysel - to v takovem Rusku... a jsou i staty, kde policajti dostavaji za zastreleni kohokoli priplatky. A pri prejizdeni z jedny vesnice do druhy, je oprvadu mozny, ze nekoho pet let nezastavi. Jinak ne. (Gestapaku je na pocet obivatel a miru trestne cinnosti asi o polovinu vic, nez v normalnich, srovnatelnych, statech.)

Je to podobne jako se zakonem o zbranich - nikdo ho nezna, ale vsichni jsou pro jeho zprisneni. Policajti nasadili stejnou taktiku - priserny navrh (zamitnuto), jeste horsi navrh (zatim ho schvalila jenom vlada). + Lobbing v televizi a tisku, jak se s legalne drzenymi zbranemi... Navic v tomhle pripade prokazatelne lzou, falsuji statitiky, nespravne (uplne jinak) prelozili smernici EU ap. Je to proste verbez - policie nesmi mit zadnou moc. Musi to byt proste jenom sluhove obcanu a ne bozi co maji vzdycky pravdu a o vsem rozhoduji.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  07:52

« Re: Krizovatky

To kerim:

Situace 5: na tu vedlejsi se dostanes tak, ze normalne po ni prijedes od sousedni obce, ktera je radne oznacena z obou stran.

Situace 6: Ono to z toho obrazku neni patrne, ale draha toho modreho auta je mirne konkavni tzn. dokopecka a z kopecka pricemz vrchol je priblizne ve stredu vozovky, ktera je v tomto pripade hlavni, takze, co je namalovano na zemi za silnici
    (prechod, prejezd pro cyklisty) neni moc patrne, pokud zrovna nejedete Liazkou.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  07:34

« Re: Krizovatky

Dovolil bych si nesouhlasit s Berankem v nasledujicim:

Ad 1: nikde neni receno, ze bych se mel zajimat o znacky na silnici, po ktere nejedu, navic na ni mnohde neni z te "hlavni" videt, tudiz nemuzu vedet, jestli tam je nebo ne.

Ad 5: obec je kdyz..."zastavena oblast, jejiz zacatek a konec je VYZNACEN znackami..."

Ad 6: z pozice ridice auta neni zrejme, jestli ta stezka konci pred krizovatkou, a tudiz cyklista vjizdi na silnici, nebo ji protina a je radne oznacena (podobne jako prechod) - tuhle moznost jsem posledne opomenul, a pak je cyklista v podobne pozici jako chodec na prechodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.00  02:43

PSP zase typicky řeší nevalnou situaci vydáním dalšího zákona zajisté plného hrubek a protimluv. Já bych jim dal tak pět let parlamentní prázdniny. Stávající zákony možná nejsou dokonalé, ale stačilo by zajistit jejich vynutitelnost, tam kde nás to trápí a naopak větší toleranci tam, kde jsou zhovadilé. Tenhle zákon (četl jsem jen pár odstavců - nechci dostat infarkt) je přímo ukázkou kvalitního policejního lobbyngu. Policajt PánBůh a občan promiňte mi ten výraz sračkohlav (odvozeno od nechat si * na hlavu). Už dnes policie nezakrytě přiznává, že v oblasti dopravy se orientuje pouze na vybírání pokut. A jakýmkoli zpřísněním norem se nevyřeší podle mne nijak tragická situace na silnicích, jen stát dává policii mohutnější nástroj k vydírání občanů.
    Ať jsou sankce přísnější -prosím, ale ať o pokutě nad 1000 korun a o odebrání řidičáku rozhoduje SOUDCE a ne policajt! Zatím mne osobně ze státních úředníků vydírají pouze policajti, když se dopustím přestupku (většinou je rozum a "morální" právo stejně na mé straně takže se necítím vinnen). Co ale až to napadne třeba berního úředníka a začne mne vydírat kvůli nějaké prkotině?

Úvahy o tom jestli je tu policejní stát se mi zdají nemístné. Vždycky byl policejní a vždy bude policejní, jako ostatně v různých mírách všechny státy na světě. Do té doby dokud ti blbci budou mít potřebu býti ve stádě a ti chytří míti potřebu to stádo ovládat a zdaňovat bude vždy potřeba určité míry policejního státu.

Ale vrátím se k tomu zákonu. Namátkou:
    1) zákaz telefonování bez HF je zbytečný - vyhláška praví že řidič je povinnen věnovati se za jízdy řízení...
    2) s absolutní předností chodců na přechodech souhlasím v případě, že budou přechody absolutně značeny, jinak bude chudina úmyslně vbíhat pod kola drahých limuzín
    3) zákaz používání antiradarů je protiústavní, neboť ústava této země deklaruje právo občanů na svobodnou informaci... A tak by se dalo hodně dlouho pokračovat. Jezdím přes 16 let a vždy jsem se snažil být slušný a ohleduplný (k tomu nepotřebuji žádný zákon nebo vyhlášku - tak mne maminka a tatínek vychovali:-)))) A při té vší slušnosti a ohleduplnosti trvale porušuju vyhlášku v mnoha bodech celých těch 16 let bez nehody. (rychlost, parkování, jízda v pruzích atd.) Jsem schopen předjet tramwaj zleva je -li to bezpečné, ale vždy pustím chodce, Jsou místa v obci kde jedu klidně 140 a místa, kde je třicítka rychlá. Jinak dodržuju handicapovou 50ku tzn. 70km/h (50kou bych jel tak ve Wartburgu nebo ve š100, ve Ferrari 80-90:-))). Nikdy bych si v hustém provozu nedovolil nedat blinkr nebo jet na červenou. Ale klidně tu čevenou projedu ve dvě hodiny ráno odbočujíc na přehledné křižovatce vpravo. A tak bych mohl zase pokračovat.
    Nejdůležitější pravidlo silničního provozu je podle mne nepřekážet, neomezit a neohrozit. Zbytek jsou detaily.
    Co dodat. Když pozoruji další ukázku "legislativní smršti", napadá mne, že jediným způsobem jak se za volantem bránit zlovůli zákonodárců a policie je nikdy si nedělat řidičák a jezdit rovnou bez něj - nebyl bych vydíratelný a nemít trvalé bydliště...
  • 00 Reagovat !

foto

27.01.00  23:35

« Krizovatky

c.1)Modry jede, ma se za to, ze kdyz nema znacku a ten druhej ma vedlejsi(ma cumet k nemu), pocita se silnice po ktery jede modry za hlavni!
    c.2)prasarna, zalezi, kdo bude rychlejsi, ale asi zase prednost zprava
    c.3)to samy, spatny znaceni, ale nechal bych jet to modry(oba vedlejsi, jakoby nerozlisena, tudiz prednost zprava)
    c.4)co na to rict...
    c.5)musi jet 50, i kdyz tu znacku neminul, proste je v obci a hotovo, to neuhadate, zazil sem to!
    c.6)stezka=misto mimo silnici, cyklista dava prednost(rekl bych)
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.00  23:30

Problem neni ani tak ve zvednutych sankcich, jako v tom, ze kdyz nic nespachate a budete se s poldama dohadovat, jestli jo nebo ne a oni reknou, ze jo, prijdete vo papiry a nestekne po vas ani pes.Neodvolate se!Vsechny odvolaci instance jsou zase jen policajti a hadejte, komu budou verit?Proto policejni stat, neexistuje poradna kontrola policajtsky buzerace!Muzeme se jen modlit, ze to v Parlamentu neprojde!Jinak mame i spatny blikani po papirech!
  • « 00 Reagovat !

foto

27.01.00  18:08

Tak pokud si myslíte, že je ČR policejní stát, tak to jste nejezdili v Chorvatsku. Tam jsem zažil tyto situace: 3 policejní kontroly během 10 km jízdy, 10 policejních kontrol během 10 dnů, 2x kontrola rychlosti ve 2h v noci (i mimo hlavní tranzitní tahy), pokuta za nedání bliknru při zastavování u silnice. Strašně to zdržuje jízdu, protože při každé kontrole 10 min. vypisují jakýsi protokol. Mají tam taky bodový systém, každej už pečlivě počítá body, jěště že cizincům žádný body nemůžou dát. Já jezdím už pět let a u nás mě jěště žádnej policajt nikdy nazastavil. Takže s výrazem "policejní stát" opatrně. Co týká 5000 Kč pokut, klidně bych je dával, ale za těžký přestupky (100 km/h v obci, projetí 2 cm před chodcem na přechodě, jízda s neosvětleným kolem v noci mimo obec ap.).
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…