DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..
« Re: obchvat kolem Bratislavy to wawrik
S tim kruhovym objezdem je to opravdu tak, ze plati pravidlo prave ruky (neni-li to oznaceno znackami). Jestli nekdy drive mela vozidla na kruhovem objezdu prednost, tak uz je to hodne dlouho. Ja jsem delal ridicak jeste davno za Rudejch Khmeru a to platilo pravidlo prave ruky. -
« Re: obchvat kolem Bratislavy to wawrik
2HonzaD: s tou rychlostou mas samozrejme pravdu, upisal som sa - malo tam byt "iba v pripade, ze je tam znacka...". Sorry za mlhu. To ale (chvalabohu :-)) nic nemeni na tom, akou rychlostou mozes prejst ten obchvat Blavy.
Mimochodom, maly detail: my uz mame cestny zakon, vy stale iba vyhlasku.
Ked sme pri rozdieloch, nemalo kedysi vozidlo iduce po kruhovom objazde prednost pred vozidlami prichadzajucimi na objazd? V nasom zakone to neviem najst a podla testov plati aj na kruhovom objazde pravidlo pravej ruky . -
« Re: obchvat kolem Bratislavy to wawrik
Nevím, nakolik se vyhláška na Slovensku změnila od doby rozdělení federace, ale pokud vím, tak jediný rozdíl je v té vaší 60ce v obci.
V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, (u vás 60) a jde-li o dálnici nebo silnici pro motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1, pokud není dopravní značkou č. B 20a dovolena rychlost vyšší.
. Takže se mi tvůj výklad moc nezdá. -
Význam dopravních značek
Čl. 6
Platnost svislých dopravních značek...
...
(2) Zákaz, omezení nebo příkaz vyplývající z příslušné značky končí na nejbližší křižovatce, pokud není dříve ukončen jinak. Omezení vyjádřené značkou č. B 20a končí též u značek č. D 38a a č. D 38b.
§ 2
Výklad pojmů
odst 9.
“Křižovatka” je místo, v němž se silnice protínají nebo spojují. Za křižovatku se nepovažuje vyústění polní nebo lesní cesty na jinou silnici.
Takže naprosto nic o tom, že křižovatka musí být značená. Policajti jenom buzerujou využívajíce neznalosti účastníků silničního provozu.
« Re: Je konec!!! - policaji a střelba
Teoreticky to samozrejme mozne je - pad pistole, vystrel, smrtelny zasah cloveka. Ale ten pocet pripadu je priliz velky a navic je znamo jenom minimum takovych vystrelu, kdy nebyl nikdo zranen.
Pravdepodobnost vystrelu pri padu teto konkretni pistole (vz. 82) byla stanovena na 2% (pri policejni expertize - tj. opravdu *). Pak uz staci jenom spocitat, jaka je pravdepodobnost nahodneho zasahu cile o velikosti hlavy v prostoru... Vyhrat prvni ve Sportce by bylo pravdepodobnejsi a tady je hned nekolik takovych pripadu. -
« Re: obchvat kolem Bratislavy
2johny: v meste nemozes ani po dialnici chodit rychlejsie, ako 80 km/h, a to ani v pripade, ze je tam znacka povolujuca vyssiu rychlost (to je presny vyznam jedneho paragrafu, presne citovat nemozem, mam ju doma). Ako tu niekto pisal, krizovatka rusi predchadzajucu znacku iba vtedy, ked je ako krizovatka oznacena, alebo je riadena (tak nejak to je formulovane). Takze od znacky 80 km/h mozes ist az po prve semafory (tusim pred gymplom) osemdesiatkou, za nou 60. -
« Re: Krizovatky to Kerim
Jak to ela je stím, že křižovatka zákaz ruší ???? Je to opravdu takto někde uvedeno ??? Např v Rakousku je běžné, třeba od Znojma na Vídeň, že je před nějakou malou křižovatkou mimo obec 70, pak je křižovatka a pakje teprve kousek dál konec té sedumdesátky .... A je na dálnici sjezd nebo nájezd opravdu křižovatka ?? Já mám pocit, že na dálnici snad ani žádná " křižovatka " být nemůže !!! Ale znovu : kde je psáno, že křižovatka ruší předchozí značky ??? -
« Re: Je konec!!! - policaji a střelba
To login: Tvá interpretace pádů pistolí tak sedí, že z toho až mrazí. Napadá mne jen jeden dost naivní argument proti: že je patolog schopen určit úhel vniknutí kulky do těla. Nepředpokládám ale, že by se s takovou "prkotinou" při vyšetřování někdo zabýval. To patří do detektivek:-)) -
« Re: Je konec!!! - policaji a střelba
S tim, ze by policajti nemeli chodit ozbrojeni plne souhlasim. Jenom tim provokuji zlocince a ohrozuji sebe a slusne lidi.
Ale k tem padum policejnich pitoli na zem. Vsadim se s kymkoliv o jakoukoliv rozumnou castku, ze neni mozne aby pistole pri padu vystrelila a v nekolika pripadech trefila nekoho do hlavy, jak se to u nas uz nekolikrat stalo. Neni potreba rozumet zbranim, ale samotna logika veci - kdykoliv policistovi spadne pistole, tak nekoho trefi a ten je zpravidla na miste mrtev, napovida, jak to je ve skutecnosti. Prvni fizl se na to chytre vymluvil a proslo mu to, tak to zkousi i ostatni, kdykoliv je vhodna prilezitost. (v armade, kde je stejna pistole ve vyzbroji, neni znam jediny takovy pripad a to s nimi strili kdejaky diletant, co vidi pistoli poprve v zivote)
CZ chce vyhrat konkurz, tak radsi mlci a hadejte, kdo rozhoduje (ma hlavni slovo) o zalezitostech ostatnich odborniku pres zbrane (koncese, ZP, zbrojni sklady ap.). Policajti jsou normalni vrazi - zadne pady pistoli. -
« Re: Krizovatky to Kerim
No vetsi kravinu (nez co rikal ten policajt, ne Beranek) jsem neslysel. Asi bude dobre vozit vyhlasku furt v aute, a kdyz je tak chytry, at to najde. A k tem nehodam, pokud je to jenom par plechu a resi to policajt na miste, nepodepisu protokol, se kterym nesouhlasim. A pokud nezna vyhlasku ani nacelnik dopravky, podam stiznost na magistrate, a kdyz ani to nepomuze, tak dal a jeste dal... Nejak se zdraham uverit, ze ta banda tupcu nema nad sebou nikoho. -
« obchvat kolem Bratislavy
Kdo jsete jeli tímto směrem: od Brna přijíždíte do Bratislavy tam na semaforech odbočíte doprava na obchvat směr Rusovce. Začíná čtyřpruhová silnice která se po cca 2km přechází na skorodálnici. Na jednom místě je sice 80ka ale pak je odbočka na Vídeň a do města, vyjíždí se po dálnici z Bratislavy ale žádná značka ani konec Bratislavy ani dálnice. Teoreticky bych měl po tej highway měl asi 5-10 km jet 60kou až do konce kde se znenadání objeví kaskáda 100-80-60. Z druhej strany taky zajímavý: na začátku dálnice 100km/h a až do zmiňovaného semaforu ve městě žádná značka (ani začátek obce). Můžu pak projezdit Bratislavou křížem krážem 90kou? Pokud ne, kde už musím jet 60kou? (sitace platná k jaru a létu roku 1999) -
« Re: Je konec!!! - policaji a střelba
Já bych naopak prosazoval aby policisté u nás chodili neozbrojeni. V UK to funguje celá léta a tak ani běžní zločinci nenosí kvéry a zbytečně se nestřílí. Ti naši policisté stejně neumějí střílet a když potom netrénovanou rukou střílí po kolech auta většinou trefí hlavu řidiče. Vždy když mě nejaký policista okrádá o to nejcenější co v životě mám, tedy o čas, důkladně kontroluji jestli má zapnutý opasek a zbraň pevně upevněnou v pouzdře. Kdyby mu náhodou vypadla na zem a bych nebyl zbytečně postřelen. Už se to někomu stalo. Kromě toho u policie pracuje dost mladíčků mentálně nedospělých mít dost odpovědnosti při řízení policejního vozu natož nošení služební zbraně. Když už musí náš stát utrácet těžké miliardy za policejní kvéry ať novelizuje zákon o policii s tím, že služební zbraň smí nosit policista až od svých třiceti let. -
« Re: Krizovatky to Kerim
Jo, to mas pravdu, ale az se stane dopravni nehoda a budou to policajti projednavat, dojde na my slova.Muzu uvest jeden priklad z my zkousky autoskoly, uz sem ho tady psal - jedu, 40cka, fajn, jedu 40, krizovatka, zrychlim na 60 a policajt:"Jak to ze jedete 60?"A ja mu rikam, no dyt tam byla krizovatka, ta to rusi, ne?"Ve vyhlasce o tom neni ani "ň" a ty lidi, co by jeli z vedlejsi(vlastne by tam byla prednost zprava) by o ty znacce prece nevedeli, ale nejak to policajta nedralo.Byl sem rad, ze sem ten ridicak tenkrat uhadal.Proste dneska, co rekne policajt je svaty, i kdyz to je sebevetsi blbost! -
« Re: Je konec!!!
Marty, diky za vtipny komentare, aspon sem se dostal z depky z toho navrhu zakona! :))) Ze u nas spravni soudnictvi nefunguje je smutna pravda a jen tezko se to zmeni ze dne na den!Nevim, proc se skutecne nevenujou vypilovani stavajicich zakonu, ale vymyslej novy, ktery se v ustanovenich prekrejvaj?Pred chvili sem to docetl a zkritizoval, bude to snad behem vikendu na my strance, ale reknu vam ten, kdo to psal, byl peknej amater.Uvedu vam jedno ustanoveni:Řízení o přestupku lze zahájit nejpozději do jednoho roku ode dne, kdy se orgán příslušný k projednání přestupku o spáchání přestupku dozvěděl,
nejpozději však do dvou let ode dne, kdy ke spáchání přestupku došlo. Přestupek nelze
projednat, uplynuly-li od jeho spáchání tři roky.."A ted si to preberte!Takovou prasarnu sem uz dlouho nevidel!
« Re: Je konec!!!
to login: Hmm, válka mezi zloději a policajty přitvrzuje a odnášej to normální lidi. Začarovaný kruh, jak z něj ven?
Vraťme se ale k silničním přestupkům. Jak nejefektivněji snížit nehodovost, co byste poradili policii/MV/PSP? Očekávám konstruktivní návrhy. Navrhuji jedno, naznačil to už DIM: úplně přehodnotit místní úpravu, zvýšit rychlost kde je to možné na nějakou rozumnou rychlost, popř. naopak. Odstranit přebytečné značky. Tím by tyto značky získaly větší autoritu a lidi by je snad více dodržovali. Pokud je na každým kroku nějaký nesmyslný omezení po chvilce ho to přestane bavit a začne to ignorovat a pak vlítne 80-90 někam kde ta padesátka byla na místě. -
« Re: Je konec!!!
U nas Te policajt taky muze beztrestne zastrelit a to nejen za spatny pohyb rukou, ale proste jen tak, ze se mu chce. (je to zakotveno primo v tr. zakone)
Hned vysvetlim, jak to v USA vzniklo (treba v Polsku uz to taky tak zacina byt a nas to taky brzo nemine)
Auto nezastavi policajtum a zacne ujizdet. V civilizovane zemi ho nechaji ujet, popr. jedou za nim a sleduji ho, dokud mu nedojde benzin nebo se sam nevzda. (napr. Norsko, Svedsko ap.) To same treba pri prepadeni banky (zadne prestrelky). Ne tak v dementni zemi, s debilnimi obcany co volaji po vyssich pravomocich mistniho gestapa. (nerikam, ze je to zrovna CR)
V takovych zemich se strhne honicka spojena se stavenim zatarasu a strilenim po ujizdejicim voze. Zlocinci se tedy postupem casu ani nesnazi uhizdet, ale jenom pribrzdi, vytahnou Skorpiony (nebo jinou seriozni zbran) a policajty pokropi. Gestapaci jako protiopatreni udelaji to, ze kazdeho, co blbe pohne rukou pri rozhovoru s nimi odstreli. -
« Re: MARTY
Ne , Marty, určitě nejedu vždy 50 , ale dost se o to snažím. Paradoxně mám teď dost koní na to, abych se i na pětku bezbolestně rozjel na konci obce a tím asi jezdím i pomaleji. U Feldy a pod. mě bylo vždycky líto ztratit rychlost a pak ji těžce dohánět. Když se nezapomenu, jsem tak na těch 60, ale souhlasím s tím, že si to se zavedením 50 více sleduji....