DOPRAVNI PREDPISY-kličky, mezery, nesmyslné značky, pokuty..

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

20.06.02  15:37

« Bez nadpisu

test
  • « 00 Reagovat !

foto

21.05.02  12:31

« Re: přestupek

to Darda:Jeste pro presnost, od novely 62/2002 Sb. ucinne od 1.4.2002 to jiz neni v §22 odst. zakona prestupcich pismeno e), ale pismeno f).Ani se mi nechce verit, ze jsou policajti, s prominutim, opravdu tak blbi, ze nekomu skoci na to, co pises.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.05.02  20:48

PYe
    ti si § 18 (Rychlost jízdy) ZÁKONA 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a pak § 22 zákona 200/1990 Sb. o pYestupcích, kde cituješ odst.1 a), jenže jsi zapomnl na odst. 1. e)! Když si pYe
    teš odst.2, tam jsou výše pokut (odst. 6) - pokuty v blokovém Yízení).

Policajty ale jde prý oblbnout, jeden
    lovk si vozí kopie toho par. se zvýraznným odst.1 a) a když to dal policajtum s odovodnním, že jel v limitu, tak si to 5 minut
    etli a ho si nevšímali a on normáln odjel :-))

Odst. 1. e) si málokdo všimne a policajt už vobec :-)

• « 00 Reagovat !

foto

18.05.02  21:15

to beranek: Tak to máš dobře naštudovaný :o) Nicméně, tohle na nás vytahovala policajtka předevčírem, když jsme platili litránek. Já jen seděl vzadu a poslouchal ty žvásty. Sorry za mystifikaci.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.02  20:02

Rbaron, prosim te, nemystifikuj tady lidi.Ucastnikem spravniho rizeni se muzes stat i u prestupku podle §22 odst.1 pism. f) zakona o prestupcich, tj. i u prekroceni rychlosti do 30 v obci a do 50 mimo obec.Blokove rizeni se nevede nikdy obligatorne, viz §84 zakona o prestupcich.I za prekroceni rychlosti o vic nez 30 v obci nebo o vic nez 50 mimo obec lze ulozit pokutu v blokovem rizeni.Ridicak ti za takovy jeden prestupek taky vzit nemuzou.Podrobne informace na [odkaz] a na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.02  06:20

to amigo: Ne. Do těchto limitů to řeší pokuta na místě nebo domluva podle uvážení policisty. Nad tyto limity se stáváš účastníkem správního řízení na okrese, které rozhodne, zda Ti bude odebrán řidičský průkaz.
  • 00 Reagovat !

foto

18.05.02  02:12

« přestupek

V učebnici autoškoly jsem našel: Přestupku se dopustí ten, kdo překročí nejvyšší povolenou rychlost v obci o 30km/h, mimo obec o 50km/h (možná je tam 40, teď si nejsem jist), ... Jak tomu mám rozumět? Znamená to snad, že mohu v obci jet až 80km/h a mimo obec třeba na dálnici až 180km/h a nikdo mi nedá pokutu? Najdete to v učebnici někde o dopravních přestupcích. Možná mi něco uniklo. Tak se k tomu nějak vyjádřete.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.05.02  06:58

« Re: Zdvojené předjíždění na dálnici

darda - 201: Škoda, že takovýhle tabulky nečtou povinně řidiči Liazek, který mají závodnický choutky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.02  09:03

« Re: Zdvojené předjí?dění na dálnici

Vzorec? Ja jsem to odhadl :-)). Ale vzorec by mohl byt treba : s = (L / (v2 - v1)) * v2. v1 - rychlost predjizdeneho, v2 - rychlost predjizdejiciho, L delka predjizdeneho (vcetne mezery pred a za), s je draha ujeta behem predjizdeni. Tech 220m mi vyslo prostou uvahou pro L = 20m. Kdyz budes mit pred a za 20m a auto dlouhe 5m bude potrebna draha 495m.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.02  00:00

no ja nevim, to bylo nekde na netu v tabulce rychlosti uvedeno (kdesi u stare skodovky nebo co to bylo), nemeril jsem ani neprepocital, 227m nma predjeti? A co vzdalenost pred a za vozidlem? Rekneme ze pred a za vozidlem musi zustat 20m, vozidlo je dlouhe 5m, jaky bude vzorec?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.05.02  10:41

« 3 jizdni pruhy .. problem !?

Chci se zeptat na mně ne zcela jasnou situaci, která může nastat na víceproudých komunikacích, v místě, kde je úsek tří pruhů v témže směru. Jedou-li dva vozy, každý v jednom z různých krajních pruhů a oba současně chtějí přejet do pruhu prostředního (v tu chvíli volného), jak jsem se dočetl, podle §9 odst.5 má přednost vůz jedoucí v krajním pravém pruhu, z analogie sjíždění do jednoho pruhu ze dvou pruhů, u kterých není zjevné, který z nich je průběžný. Obávám se, že toto by většina řidičů intuitivně řešila právě opačně a tedy chybně! Předpokládám, že tatáž situace nastává v místech jako kopce, kdy kromě dvou pruhů (rychlého a klasického) je ještě pruh "stoupavý" pro pomalá vozidla. V místech, kdy tento pruh končí a lze z přejet přes přerušovanou čáru do pruhu průběžného, mají tato "pomalá" vozidla přednost před vozy, které by rovněž chtěly přejet do "klasického pravého" pruhu, ale z levého rychlého. Nepletu se? Ale co nastane v následující situaci?! .. Máme 2 dálniční pruhy a 3.pruh vpravo, který je PŘIPOJOVACÍ. U takového pruhu bývá zpravidla značka "Dej přednost v jízdě". Napadá mě podotázka. Musím tuto přednost v jízdě dát POUZE vozům, které jedou v "klasickém pravém", tedy průběžném pruhu, do kterého logicky najíždím ... nebo se tato přednost vztahuje i na vozidla jedoucí v rychlém levém pruhu, do kterého ale nemohu najet dříve, než v jedu do pruhu průběžného pravého, kde dám zcela korektně přednost?? Co tedy nastane, kdy jeden vůz pojede v rychlém levém pruhu a bude chtít odbočit do průběžného pravého a ZÁROVEŇ pojede druhý vůz v připojovacím pruhu a bude chtít přejet ROVNĚŽ do průběžného pruhu, aniž by oba tyto dva vozy omezovalo jiné 3.vozidlo v průběžném pravém pruhu? Které z nich má v tu chvíli přednost? Je to stále ta úvodní analogie a přednost by mělo vozidlo v připojovacím pruhu nebo v tuto chvíli rozhoduje fakt, že vozidlo najíždějící na tuto dvouproudou komunikaci musí dát přednost na základě značky "Dej přednost v jízdě" i vozu, které z rychlého pruhu chce přejet do průběžného pravého??
    Co si o tom myslite Vy? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  16:03

No, ja nevim jak Ty, ale ja potrebuju na predjeti osobaku jedouciho rychlosti 100 km/h (jedu-li rychlosti 110 km/h) zhruba 220 m. Na dvou km by se dalo timto rozdilem rychlosti predjet vozidlo dlouhe asi tak 182 m. To je solidni vlak. BTW max. delka soupravy na silnici je tusim 22 m.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  15:15

« Re: Naboreni auta ...

Tak jsem si přečetl Příspěvek číslo: 169 a jak to bude dnes? Co udělat, když vám troubaq takto promáčkne auto a vy ho nechytíte? Předpisy se nezměnily? Na jakou pojišťovnu jít?
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  15:12

« Re: Zdvojené předjídění na dálnici

Hank: To nemlo byt nic proti tobe, ale jen konstatovni,
    ze to liceni udalosti je dosti subjektivni (i kdyz
    predjizdet mezi vami ;-)). Mozna (jak pises) nezahajil predjizdeni podle predpisu, ale ten VW to trebas neubrzdil a tak to "nejak" vyresil. Prave tohle jsem mel na mysli. Ale je to fakt jedno -- ja tam nebyl, tys to nesledoval celou dobu a jenom ten VWckar zna pravdu (a mozna jeste Ten nad nami), ale ten tu neni. A proto to me konstatovani -- je to jedno.

Nekde jsem cetl, ze nekde (neni tu uz nejak moc
    "nekde"? Neni to uz nahodou JPP :-)) psali, ze maj nekde (uz zase!)
    zakon, ze musi byt pri predjizdeni rozdil rychlosti
    alespon 20 km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto

06.05.02  15:01

Víte že na předjetí vozidla jedoucího 100km/h rychlostí 110km/h (tedy o 10 km vyšší) potřebujete trasu celých 2km? Údaj pochází z nějaké tabulky rychlostí.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.08.01  11:20

« Re:

Osobně předjíždím až když chci jet o 10km/h a víc rychleji (o:
  • 00 Reagovat !

foto

29.08.01  09:01

« Bez nadpisu

Tady se jen přesně potvrzuje jeden z Murphyho silničních zákonů:"Pokud vás někdo předjíždí,je to proto,že chce jet rychlostí o 5km/h vyšší než vy."A pokud je to navíc chrudimák,chce to se připojistit...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.08.01  07:21

Takových pseudo "machrů" jezdí bohužel po našich cestách nepočítaně.:-( A to že je někdo rychlejší,není ještě podmínkou to ho aby se s autem choval jako prase(proč ale urážím to to zvíře,fakt nevím).Pavel
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.01  14:33

to Pives: Jakou měl SPZ fakt nevím. Ale bylo to mezi Brnem a Vyškovem, tak nevím, jestli je tam moc chrudimáků. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.08.01  14:31

to Bob_: Jasně že předjíždět rychlostí o 5 km/h (nikoliv 1 km/h - to jsem nepsal) vyšší než předjížděné vozidlo není nejchytřejší, ale přece nelze počínat si vyloženě nebezpečným způsobem jako ten v tom VW jenom proto, že někdo předjíždí pomalu. Pokud bych měl vždy udělat větší blbost něž člověk přede mnou, tak bych asi brzo skončil v příkopě. Např. když člověk za mnou nedá blinkrem znamení, že přejíždí do levého pruhu a chce mě předjet, tak podle tvého názoru bych to do toho levého pruhu bez obav střihnout taky, protože ten člověk udělal chybu - nedal znamení.

Zkrátka, měl na něj zatroubit nebo zablikat (i když pochybuju, že by to nějak urychlilo předjíždění) a ne ohrožovat další účastníky silničního provozu (třeba mě ;-), kteří předpisy dodržovali. Koneckonců, podle předpisů jel i ten škodovkář, co mě předjížděl. Tedy pokud zahájil předjížděcí manévr v okamžiku, kdy se jej nikdo nechystal předjet. Tak to vidím aspoň já.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…