HALDEX - A3, S3, TT, Octavia, Golf, Bora, ... - vaše zkušeno
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Neuvěřitelný den v mém životě / The incredible day in my
audis: náhodou jsem zavítal do této rubriky, a Tvého "Neuvěřitelného dne" jsem se zděsil. Nikdy bych se o sobě neodvážil říci, že jsem dobrý řidič, i když jsem se řízením několik let živil, a to i na soupravách. Rádoby dobrých řidičů, kteří nedopadli dobře, pár znám. Co se týká alkoholu za volantem, pak souhlasím s Rambo1. A je zcela jedno, jak daleko to máš domů. Nejsem zlomyslný, ale dobře Ti tak. PS: omlouvám se všem, kteří otevřeli tuto rubriku, aby se dozvěděli něco nového, či přispěli do diskuze o HALDEX. Nemohl jsem ale nereagovat. Ještě jednou se omlouvám (neplatí pro audis). -
"-- skrytý --" 14.06.01 09:48
« Re: Olej v haldex spojce
upřesnění: olej a filtr (u Octávky) se mění po 30 kkm (omlouvám se za mylnou info). Filtr se mění speciálním přípravkem (je hůře přístupný - někde zhora). Tohle jsem včera na garančce vytáhl z mechanika. Více info o Haldex LSC na [odkaz] Čau LN -
« Re: Neuvěřitelný den v mém životě / The incredible day in my
add.1) Hubu jsem si vždycky v autě či na motorce myslel, a většina lidí, že už umím dobře řídit. Vidím, že k tomu rozbití huby máš docela blízko.
add.2) Po té co jsem viděl dítě přejeté opilím řidičem, bych povolil na místě odstřel řidiče, který sedne za volant či řídítka po alkoholu. Už jsem taky viděl pár mrtvých opilých řidičů, a vždycky jsem z toho měl vělice uspokojivý pocit, že zabili naštěstí jen sebe.
add.3) Nech těch blábolů o své zodpovědnosti.
add.4) Chápu, že Tvoje rozpoložení nad ztrátou papírů je velké, ale třeba si to příště zapamatuješ, že do hospody se chodí pěšky, zejména když to máš blízko. Přesto bys těmito příhodami nemusel zamořovat téma haldexů, čímžto se omlouvám za odpověď na toto téma, ale člověk který něco vypije, netvrdím, že musí být opilý a pak se ospravdlňuje před celým světem, mě vždycky vytočí. -
« Neuvěřitelný den v mém životě / The incredible day in my lif
Neuvěřitelný den v mém životě / The incredible day in my life
Na tomto místě bych vám chtěl popsat včerejší den, co se dělo, co jsem zažil a všechno prožil. Bude to fejetonske povidani nebo mala povidka. Pri cteni nasleddujicich radku doporucuji poslouchat ceskou skupinu CHAOZZ a jeji tvorbu, nejlepe vsak POLICIEE a Z * KLIKA! Toto vse muzete naleznout a poslechnout si na [odkaz] Dale se chci omluvit za chybejici diakritiku a obcasne preklepy, snad vam to moc nebude vadit. Z duvodu zavaznosti nekterych skutecnosti nebudu moc "konkretni", smysl to vsak neohrozi. Preji prijemnou cetbu!
Vyrostl jsem a ziju v jednom hezkem meste v České republice. Mym velkym konickem je uz delsi dobu motorismus a vse co s nim souvisi. Je tedy prirorozene ze i velmi rad ridim cokoliv motoroveho, zvlaste však automobily – proste mi to dela dobře(krome jinych veci J). Osud mi však obecne moc nepreje, a tak sedim za volantem auta jednou az dvakrat za 14 dnu, coz mi je lito. Dalo by se rici, ze asi nejsem moc dobry ridic, ale opak je pravdou. Pry na svůj vek ridim velmi dobře. Tolik asi o mne a o vsem, co je dulezite k nasledujicimu textu, tj. jak z nazev vypovida, jak jsem prozil vcerejsi den.
Včera jsem mel narozeniny, coz je samo o sobe takova radosnejsi udalost a dále me cekalo spousta vyrizovani nejruznejsich veci ve meste. Bylo toho na cely den, a protože nebylo moc prijemne počasí a ani nebylo (technicky) mozne cestovat na kole, malem motocyklu ani autobusem, pujcil jsem si auto. Je to auto z poloviny devadesatych let, tenkrat za zhruba ˝ milionu, takze zadna sracka. Cekal me tedy den v aute, coz me pohladilo na srdci, protože toto se mi moc často nestava. Rano jsem jel rovnou na pohovor kvuli budoucimu zamestnani do jedne prosperujici a zname firmy v kraji, která obchoduje s automobily. Pohovor dopadl „tak nejak“, ja jsem predem tusil, ze tato práce pro me nebude asi to super, nicmene když tam clovek pujde a nevezmou ho, tak tim nic neztrati. Ještě predtim jsem volal do radia, aby motoristum vzkazalo, kde je policejni hlidka, kterou jsem cestou zahledl. Když jsem jel zpet, tak uz tam nebyli. Jinak jsem cele dopoledne zarizoval vse potrebne a najezdil (v aute) jsem docela hodne kilometru. Vse jsem zvladl a prijel jsem dom po 13h. Při obede jsem si vzpomnel, ze mam dneska odpoledne rande s jednou znamou z inetu. Protože jsem se ještě predtim potreboval stavit v nemocnici pro nejake leky a bylo uz malo casu, opet jsem si vzal auto a odjel jsem to zaridit. V nemocnici uz nikdo nebyl, a tak jsem vyrazil na rande. Prisel jsem sice malinko pozdeji, ale slecne to nevadilo. Hezky jsme si popovidali, bylo to asi na 3 hodiny, ale ne bych si stezoval, obcas se cloveku taky ulevi, když vi, ze se blbe nemá jen on. Domluvili jsme se, ze spolu pujdeme do kina, a tak dnes uvidim, jak to vsechno dopadne. Mam trosku vetsi obavy nez jindy, protože ja sam nevim, jak to ještě dneska bude a ona taky rikala, ze ji to mozna kvuli zraneni z treningu nevyjde. Kdyztak uvidime, jak se to bude v dalsich dnech vyvyjet… Prijel jsem domu tedy az vecer a uz jsem spechal taky na trening. Protože jsem toho na ten den najezdil pomerne hodne a ti, od kterych si auto pujcuji, jsou na najete kilimetry celkem haklivi, nasedl jsem na maly motocykl (na který musite mit jako * ochranou prilbu!!!) a dojel jsem zmrzlej jak ruskej kralik na trening. Trening byl docela super, dobrej program i lidi. Mj. me i potesilo, ze jsem pro urcitou skupinu lidi mezi 15 a 17 lety jakousi vudci osobnosti, clovekem, ktereho mají radi a když prinese i nejakou spatnou anekdotu, tak poslouchaji. Je to spodivem, protze jsem se s timto ještě nikdy nesetkal a protože se v nicem jako vudci osobnost neangazuju. Musim ale uznat, ze to je prijemne zjisteni. Po treningu jdeme téměř vždy splachnout zizen do prilehle restaurace, ridici to však mají horsi… Ja jsem nesel, protože uz jsem mel domluveno „splachnuti zizne“ nekde jinde. Dojel jsem tedy na malem motocyklu do oblibene zarizení, kde jsem se se znamym sesel. Zamerne jsem dojel a maly moto zaparkoval před zarizenim, protože potom to mam domu co by kamenem dohodil (domov mam téměř na dohled), a tak risk, ze by me příslusnici Policie CR(dále jen PCR) zastavili, zkontrolovali doklady a provedli zkousku obsahu alkoholu, je téměř mizivy i proto, ze toto nedelam poprve. UZ desitky mesicu predem jsem si rikal, ze by pro me bylo nejvetsi hanbou a zklamanim, kdybych prišel o RP prave na malem motocyklu. Rikam to i proto, protože jsem v aute platil pokutu jen jednou a na malem moto kvuli nejruznejsim * uz asi 10x. To je prece nedustojne, sice i na malem moto se da spachat mnoho prestupku, ale jinak to je nedustojne ve srovnani s osobnim automobilem. Po nejakem pivu jsme se s kamaradem rozesli a ja zacal startovat moto, abych dojel ten kousicek domu, jak to obcas, ale ne poprve, delam. Nosim bryle a ty se nasouvaji na nos přes integralni prilbu dost blbe, a proto jsem si řekl, ze se na ni na ten kousek jízdy vyseru. PCR si na me pockali ve vedlejsi ulicce a po parmo metrech me zastavili a uz se to vezlo: „Proc nemate prilbu, doklady, dejchnete do balonku, dejchnete do digitalniho pristroje, zaparkujte vozidlo a pojedete s nami podat vysvetleni!“ Toto vse a ještě další se odehravalo v pozdni noci. Dále pak „druhé dychnuti do digit. pristroje, vypoved“ a po otazce, „jak to bude nadale probihat“, nasledovala odpoved, „ze to bude resit spravni organ, RP mi nemohou na miste odebrat, atd, ale bude asi nasledovat docasne odebrani RP“. PCR si na me pockali v postranni stinne ulicce mezi zaparkovanymi auty. Mam asi 10% jistotu, ze si pockali primo na moji osobu, 80% jistotu, ze cekali na toho, kdo si pro moto prijde a pak se na nej podivaji, protože stalo před zminenou provozovnou a asi 5% jistotu, ze hlidkovali v prilehle ulici (Sice nechapu co tam mohli delat, ale budiš.) Zbylych 5% jde na Akta-X. Cela peripetie trvala asi hodinu. Ja, protože me „bavi“ motorismus, mam tedy urcite vyvinutou urcitou odpovednost, jako každý obcas porusime nejake to narizeni, i ja ho porusim, ale napr. nikdy nejedu na cervenou nebo vždy zastavim na STOPce(tady však jen proto, ze jinak by to bylo velmi drahy). Mohu rici, ze sem v noci usnul az za svitani…
Tolik tedy, co vse jsem prozil za jediny den, doufam, ze jsem vas prilis nenudil, spise pobavil… Cely ten den, veskera ta fakta, mi pripadala jako neuveritelna souhra nejruznejsich paradoxů, které dohromady davaji pomerne vymrdanou naladu! Ještě uvidim, jak to fsechno dopadne, drzte mi palce… :-/
-
"-- skrytý --" 28.05.01 08:02
« Re:
Tak teraz som uz uplny magor! Na Impreze je typicke to, ze ked som prilis dlhy do zakruty, staci riadne dupnut na brzdu a zatocit, voz tam vojde. No v zime, na lade evidentne vnimam funkciu ABS, hlavne, ked blbnem na parkovisku a snazim sa voz dostat do absurdnych situacii. Ako je mozne, ze sa neroztocim, ked by prave napevno nastaveny obmedzovac mal uspesne anulovat snahu ABS o udrzanie "kurzu"? -
"-- skrytý --" 15.04.00 15:27
« Re: zkušenost s Octavií 4x4 TDI
tož povídej, povídej, porovnáme.... Já mu zatím nemůžu vytknout ani Ň. Jen jsem počítal s chiptuningem, ale jelikož si Haldex povídá s ECU motoru, tak zatím nic (solidní tunigové firmy nemají a pro ostatní to není problém). Čau LN -
« Bez nadpisu
Pro AlesK: To je přece paráda. Subaru nemá omezovač brzd. výkonu na zadní nápravě, ale má ho nastavený napevno a to tak, že se skutečně přetáčí a to i s ABS (to hlavně u Turba a u Legacy) jinak ABS u Imprez (1.6 a 2.0) je nejhorší součást toho auta. Nauč se s tím zacházet a už nebudeš chtít nic jiného. Pro všechny: Zajímalo by mě, kdo znáte Subaru a jezdil jste s Haldexem, napište dojmy - rozdíly (horší, nebo snad lepší), nebo jak se projevuje absence stálého 4x4. Díky. P.S. Stařičké Subaru 1800 Turbo (85-90) mělo mezinápravový dif. úplně volný se 100% el. uzávěrkou a s tím jsem si užil na sněhu legrace naprosto nejvíc. Přetáčivost vždy a všude - a ještě se dal dokoupit dozadu samosvorný (ne viskospojka) dif., který fungoval zajímavě - když se zvedly zadní kola a zatočilo se jedním, tak druhé se točilo stejně rychle stejným směrem! -
« Vsem
Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !
Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!
Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!
Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.
Je nejvyšší čas na reakci postižených.
Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.
Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.
Rozhodující den je 30. dubna 2000.
Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.
Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.
Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale:
NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!
Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.
Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!
Děkuji
----------------------------------------… /> Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)
---
Příchozí zpráva neobsahuje viry.
Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]
Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000
----------------------------------------… /> -
« Re: Paralela
Windowsy jsem nedělal já. Původně jsem měl dělat DOS, ale zrovna když mi volal šéf IBM, tak jsem byl na rybách a neměl na něj čas :-)
Těm technickej věcem tolik nerozumím a tak se do hlubší debaty nebudu pouštět. Přesto mi připadá nestandardní opravovat něco něčím, tím spíš, že u TT to bylo až po bouračkách.
Já osobně jsem program opravil a cítím vnitřní uspokojení. Jenom mi to nikdo nezaplatí ... A o tom to asi právě je.
-
« Re: Paralela
2AlesK: Tak ty si programoval windowsy... :-))
K tym paralelam - no a? Ked nieco nefunguje podla nasich predstav, pridame korekcne a pomocne systemy. Nevidim nic zle na tom, ze niecim eliminujes vrodene chyby systemu, ktory ma oproti inym svoje vyhody aj nevyhody. Navyse v pripade Haldexu a EDS tvoje prirovnanie trochu kriva, nemyslim si, ze tam je EDS preto, lebo Haldex chybuje. To je to iste, akoby si tvrdil, ze viskospojka u Subaru opravuje chyby klasickeho volneho diferencialu, ktory Subaru pouziva aj ako medzinapravovy difak. Ma do bodky tu istu funkciu uzavierky ako EDS pri Haldexe.
Mimochodom, preco si myslis, ze Haldex nepracoval tak, ako tvorcovia ocakavali? Snad si nemyslis, ze od medzinapravovej spojky chceli, aby uzatvarala napravovy diferencial? :-O -
« Paralela
Včera jsem narazil na myšlenku, díky níž jsem se osmělil vytáhnout toto
téma z archívu.
Potřeboval jsem upravit něco na prográmku, který jsem psal kdysi, když
jsem se ještě programováním živil. Tam jsem našel tuto obezličku:
Do programu se zadala data a vypadl výsledek. Věděl jsem, že výsledkem
je číslo v rozmezí od 0 do 10. Jenomže z programu pořád padaly výsledky
mezi 0 a 20. Co s tím? Program byl složitej a nechtělo se mi hledat chybu.
Tak jsem to tehdy vyřešil tak, že jsem na konec programu přidal procedůrku,
která výsledek vydělila dvěma :-)
A teď pár paralel
Nepracuje Haldex tak jak jsme původně očekávali? Udělá občas chybu? No tak
přidáme EDS a přibrzdíme pravé zadní kolo ...
Má Mercedes "A" vysoko položený těžiště? No tak přibrzdíme levé přední kolo ...
Uf... A je to... A ušetřené peníze dáme do reklamy ...
- 15 kkm tvrdí servisní knížka a některé servisy
- 30 kkm tvrdí další servisy
- 60 kkm tvrdi vyrobce ve Svedsku, kdyz jsem se ho mejlem ptal
- celoživotní náplň tvrdí nějaký odborník od českého VW.
Ještě štěstí, že takové auto stojí pár šupů. Koupit si auto za milión a nedozvědět se od odborníků, kdy vyměnit olej, to by mi asi naštvalo -:)