VW 1.9TDI - 85kW/280Nm
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Volkswagen
-
« Camaro versus Octavia?
Camaro s V8 strčí do kapsy upravené octavie do kapsy.A dizajn sa nedá zrovnávat.Octavia je učelové auto bez emotívnych prvkov.A us cars majú omnoho viac lákavejší dizajna ako auta v europe.Či už je to napr.Chrysler 300M alebo Lincoln Town car,Cadillac Seville.Nemecký dizajn je pekný ,ale neosobný.Camaro s 5.7V8 je raketa.zrýchluje pod 6sekúnd.Maximálka nie je vysoká,pretože v USA sú povolené nízke rýchlosti,ktoré policajti prísne kontrolujú. -
« Re: to Hufnágl
Ja jsem si tuning na Formanu nechal udelat hlavne pro to, ze mne se 4 mladymi holkami predjela do tahleho kopce S 135 L se 5 dospelakama. Proste jesm ten tuning vyuzival jen pro bezpecne situace. ALe vim, ze o tom vinc mluvil, jsou vyjimky. Ja bych si tuning nechal udelat kvuli nizsi spotrebe. Zcela jednoznacne. -
« to Hufnágl
Jenže tito mladí vořeši právě nejsou vůbec našimi zákazníky. Spíš bych řekl, že sorta těchto lidí projíždí Annonci od zvrchu dolu a hledají max. výkon za min. cenu. Tuning potom probíhá taky v Annonci nebo v noci na parkovišti. No a odseparovat výfuk a namontovat lešenářskou trubku umějí i beze mě. -
« Re: to vinnc
ATX> Já bouhžel jako mladý znám ve Svém okolí kluky, kteří nahání pod kapotu každého koně, co potkají jen aby to mohli ostatním natřít. To vůbec není bezpečné, protože moc zkušeností nemají. Pak takového potkám třeba na pumpě a má rozbitý narazník. Na otázku, co dělal s úsměvem odpoví, že ladil rádio a zajel při tom do přikopy... Smutné, leč výstižné, Má Golfa II GTI se 150 kobylama a jezdí jako dobytek. Mě taky občas chytne rapl, ale snažím se to omezovat na minimum. Vůbec, vetšina aut mladých "závodníků" je tak obouchaná, že se mi chce smát. Koupí ojetinu a jak to hasí, tak to prasí. Na opravu už ale nemají. -
To je hodně filozofická otázka. Svým způsobem máš pravdu svým způsobem ne. Viděl bych to spíše na individualitě člověka, než li na vlivu 30% zvýšení výkonu. A stejně tak je tato procentuální hodnota velice relativní. Nemyslím si, že bych dával lidem do rukou větší zbraň než li třeba prodejce lihovin, kuchyňských nožů, úplateček na STK. atd.. Kdysi jsem přemýšlel jací jsou vůbec naši zákazníci a dospěl k názoru, že jsou to v drtivé většině inteligentní, nezakomplexovaní lidé kteří něco již dokázali a něco dokázat ještě chtějí. Svoje auto nepovažují jenom jako spotřební zboží, či dopravní prostředek. Myslím si, že pozitivní vztah k autu přímo ovlivňje pasivní i aktivní bezpečnost. -
Máš naprostou pravdu.Každej má jiný priority. Tohle je diskuzní prostor, tak sem řekl svůj názor na věc. Dá se na to ale koukat i z jiný strany. Je jasný, že silnice jsou společný pro všechny a každej musí vzít svůj kus odpovědnosti za to, aby na nich bylo pokud možno bezpečno. Proto se snažim tady upozorňovat na nebezpečí honby za rychlostí a výkonem. Vždycky se najdou mezi nějakou skupimou lidi rozumní a blbci. Já na silnicích nemam rád "sváteční jezdce" (plato vajec za oknem a nerozsvítí, dokud nepřijedou domů) a taky kluky ve vytunovanejch kárách, co si myslí, že jedou závod se životem. Nemám ty řidiče rád, protože se chovají často nevypočitetelně a tudíž nebezpečně (všechno má výjimky). Nic proti rychlé jízdě, ale v bezpečným rámci. Každej má svý priority a každej má svý práva a svobody. A svoboda jednoho končí tam, kde začíná ohrožovat druhého. Přemejšlel si někdy o tom, jako zbraň a hlavně komu ji dáváš do rukou, když mu bez jinejch úprav přidáš 30% výkonu motoru? Tohle jsou jenom kecy, jasně, statistiku nemám, ale kecat budu, aby si to aspoň každej uvědomil. Netvrdim, že mám pravdu, ale můžeš se nad tim aspoň zamyslet. Začít u tebe je dobrej začátek, s -
« Re: Chipovat 85 kW TDI ?
Ještě mě to nedá, abych to nechal. Trochu se to stočilo od toho, co sem chtěl říct. Já to myslel tak, že chipovat je opravdu na řadě, až když člověk neví co s penězma, auto je max. zabezpečené proti krádeži, má výbavu (co kdo chce) a má všechno v dokonalém techn. stavu (např. tlumiče). Pak přichází na řadu chip. A ne se hnát za výkonem za každou cenu. Větší přínos pro bezpečnost je např. ESP než o něco silnější motor (aspoň v našich podmínkách určitě). Takže jestli si někdo koupil auto např. bez ESP a chvíli na to přemýšlí, jak ho vylepšit a chipuje, tak s ním nesouhlasím. To sem chtěl říct. -
S tou spotřebou sem hned na začátku psal, že šlo o chiplej benzín, sem rád, že se to vysvětlilo. A ostatní je asi věc názoru, pořád si myslim, že je lepší dát těch 20 tis. na zabezpečení, nebo i na dovolenou, než si dělat z dobrýho auta ještě o trochu lepší. -
1.O co jde, neobjevujeme Ameriku. Vždyť Bora se prodává s motorem TDI PD 150PS a i ten se dále chipuje a je mechanicky stejný s TDI PD 115PS.
2. Pozor! Benzinové nepřeplňované motory jdou po chiptuningu se spotřebou nahoru, ale rozhodně ne přeplňované diesely!
3. Tu životnost krásně vystihl fija. Přesně tak to je, i když má někdo řekněme 200PS, když zprůměrujeme všechny jízdy, vyjde výsledek, že motor produkoval průměrně 60kW. A tak je to i s motory s chipem. Dle mého názoru, se celkový, průměrný vyprodukovaný výkon motoru (za předpokladu stejného řidiče) nijak výrazně nezvýší a s tím sounáleží i životnost motoru. Ono to hlavně bude ve způsobu jízdy.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!