Zabezpečení vozidel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Zamek razeni (ktery)
Ja jsem srovnavaci testy nevidel, ale z vlastni zkusenosti se mi nejvice libil Construct, protoze nemusis nikde nic zasouvat ( treba cep, coz zdrzuje ) a jen strcis klicek do zamku a odemknes, zamknes. V 98 roce mne Construct do Formana vysel na 5600 kc, v okolnich servisech byl ale za 6000 - 6500 KC. Podle mne se ceny nezmenily. Na www.construct.cz ti najdou nejblizsi servis a reknou cenu, za jakou ti to udelaji. -
« Zamek razeni (ktery)
Preji pekny den,
rad bych se zde odnorniku zeptal, jaky je nelepsi(nejvhodnejsi) zamek radici paky na S. Felicia:
MedvedBlok, Construct, DefendLock
Doporucena cena?
Doporuceni montaze v Zapadnich Cechach?
Privitam jakekoliv zkusenosti.
Diky
PS: Starsi prispevky o DefenLocku jsem cetl. -
« Rozpíchaná *
Mému sousedovi se ještě za bolševika stalo toto: Když mu * zlodějský už 3x vykradli Š 105, vyrobil si hezký naducaný polštářek, který umístil na sedadlo řidiče. Ten polštářek v sobě obsahoval 13 injekčních jehel na 13-ti speciálně upravených inj. stříkačkách, naplněných hnojivem OBM (koncentrovaná močůvka, rychlá a těžká otrava krve, problematické hojení těžce zanícených vpichů). No a když * zlodějskej dosednul, dostal plnou dávku do *... Asi pěkně zařval, nevím, mám tvrdý spaní. Jenže asi za měsíc, když se uzdravil, si jméno a bydliště souseda zjistil podle SPZ a začal ho po nocích šikanovat - stálé telefonáty, otrávený pes, hořící domovní dveře a nakonec nastříkal sprejem jeho sedmiletýmu klukovi celou hlavu načerveno. Soused se odstěhoval jinam, jenže * si ho podle trvalého bydliště zase snadno našel a vybíjel si vztek za svoji * na jeho autě. Dneska už soused zase bydlí jinde, v občance má ale pouze fiktivní trvalé bydliště a má klid... Taky vám vadí, že si kdokoli může o vás zjistit všechny údaje jen podle SPZ? -
« Re: Další perla z MVCR
:-) Samozrejme, ze neni. A drzeni drogy je stejne jako kradez umyslny tresty cin - drzitel tedy musi vedet, ze ma u sebe kilo heroinu. Pokud se to nepodari prokazat, tak trada. :-)
Stejne tak zlodej zase musi vedet, ze vec co krade, rozhodne neni jeho. Takze pokud prohlasim, ze mam uplne stejne auto - divil jsem se sice, ze mi do nej nejdou klice, normalne nerozbijim kamenem okno, ale co se dalo delat, ze jo. Ze mam cerveny a tohle je modry? No vidite snad jak jsem zdratovanej, kdo to ma v ty tme poznat, ale nebojte ja jsem nechtel nikam jet - jenom jsem si sel pro radio, aby mi ho nikdo neukradl. Co si vubec dovolujete me kontrolovat, budu si stezovat. :-) -
« Re: Jak se kradou auta
No, co z nej vypadlo? Klice? Treba je tam mel predesly majitel kvuli tomu zabouchnuti... Spis bych ale rekl, ze sestra je sestra, totiz chci rict, ze keca. Popisu kradez Felicie (profesionalni) v pripade, ze mam klice a doklady. Prijdu k autu a odjedu za roh. Nasadim znacky a jedu dal. Zduraznuji, ze za 1. K dokladum musim mit SPZ (ty se schovavaji pod ty puvodni :-))). 2. Neexistuji falesne doklady. Ty jsou dobre jen k podvodnemu prodeji. Kradena auta jezdi na legalnich dokladech. -
« Další perla z MVCR
"Přemisťování" cizího majetku skutečně není zákonným důvodem ke kontrole.
Řidič odtahového vozidla, který provádí odtah není povinen u sebe mít
doklady od odtahovaného vozidla. Zákon neukládá povinnost předat doklady od
naloženého vozidla ani jeho provozovateli. Je tedy zcela legální (i když
možná nelogické), že řidič odtahové služby nemusí kontrolním orgánům doklady
od odtahovaného vozidla předložit. Policie proovádí takovou kontrolu v
případě důvodného podezření, že jde o krádež vozidla nebo v případě
zjištění, že vozidlo je v pátrací evidenci policie. Pokud si Vy sám
objednáte převoz Vašeho nepojízdného vozidla odtahovou službou a nepojedete
spolu s řidičem, jistě také řidiči nepředáváte doklady od Vašeho auta.
mjr. Jiří Suttner
-
To Login:
Jdes na to chytre, Ty asi nebudes zlodej,zlodeji jsou blbci.Zlodeji to MOHOU = nemusi vzdy delat pomoci klicku ve zpetnem zrcatku.Osobne si myslim, ze tento zpusob provozuje jen nekolik SVINI, ale sestra meho kamose urvala pri couvani zrcatko a hadejte co z neho vypadlo?(Orisky to nebyly)..........Bylo to u Felicie koupene v bazaru........... -
No, kdyby tenhle nesmysl byl jenom v Kvetech, tak bych to pochopil, ale je opravdu zajimave, jak to vsichni novinari papouskuji. A to o nic nejde - nikdo to neplati, nikdo na tom nema zajem. Co teprve, kdyz nekdo (zajmova skupina) nejaky blabol podporuje.
Zvlastni ale je, ze je to hloupost uz na prvni pohled. A clovek by si rekl, ze takovou pitomost, nemuze nikdo ani vypustit do sveta a kdyz uz, tak si ctenari (divaci) jen poklepou na celo. Ale jak je videt, tak cim vetsi hovadina, tim vic lidi na to skoci. A jeste zajimavejsi je, ze se neda jednoduse vysvetlit, proc je to blbost - uz jsem se o to nekolikrat pokousel, s velmi malym uspechem.
Takze - jaky ma zlodej duvod davat cokoliv (klice, doklady - u W353 byla v prirucce rada: dat si klic od dveri pod parabolu kvuli zabouchnuti :-) do zrcatka ap.? Neni 100x lepsi mit ho u sebe, jenom prijit a odjet? Proc montovat zrcatko? Ze by bazar (servis) takhle hloupe riskoval (ze ho tam majitel najde)? Navic je to komplikovanejsi, riskantnejsi a ja nevim co jeste. Ale vysvetlujte to nekomu - zni to tak pekne... -
« Jak se kradou auta "z druhé ruky"
O víkendu jsem četl v Květech článek o kradení aut typicky koupených v autobazarech tj. bez druhého klíče. Zloději si prý předem uloží druhý klíček i papíry dovnitř zpětného zrcátka nebo blinkru. Když si nový majitel odveze auto domů jdou najisto - rozbijí blinkr nebo zrcátko a startují. Doporučená rada - ihned po koupi auta nechte vyměnit všechny zámky (tedy u zahraniční ojetiny asi dost drahá věc). Uvědomil jsem si až teď, že domnělí vandalové, kteří před pár měsíci zkoušeli utrhnout zpětné zrcátko na mé ojetině byli zřejmě onou sortou zlodějů... -
« Cobra - podělte se o zkušenosti
Pročítám si tady vaše příspěvky a chtěl bych se vrátit k jednomu od "mateje".
Podle něj si servisáci mohou naučit svůj vlastní ovladač vypínat cizí alarm. Neznám funkce ostatních alarmů, ale na tom mém tohle dělat nejde, protože je k tomu potřeba znát PIN - čtyřmístné číslo, pomocí kterého se nastavují všechny funkce alarmu.
Jedná se konkrétně o Alarm Cobra Bridge 7918. Chtěl bych vás zároveň požádat, jestli má někdo úplný manuál, jestli by mi ho mohl naskenovat nebo alespoň část opsat. Zajímá mne např. přesný postup nastavování hlasitosti pípání při zapínání a vypínání alarmu, nastavení, zda se má po vypnutí rozsvítit světlo v kabině a další.
Taky by mne zajímalo, jak funguje automatické nastavování citlivosti ultrazvukových čidel u tohoto alarmu, protože mě se spínají už při otevřeném střešním okně při závanu větru.
Díky předem
-
« Re: Řidič odtahovky ve srovnání s náhodným účastníkem demons
Policie ma naopak neuveritelne pravomoci. Kterykoliv policista muze kdykoliv, kohokoli beztrestne zastrelit. Je to zakotveno primo v trestnim zakone!
Policie je nejvetsi zlocinecka organizace v CR - napr. co se tyce aut, tak se spolupodili na drtive vetsine kradezi. Nema to cenu pitvat, ale jenom namatkou - uredni cisla, neskutecny bordel v evidenci nebo primo podvody a kradeze, kterych se policajti ucastni.
Ta demonstrace je typicky priklad - k policii jde jedine luza a spodina spolecnosti. Nikdo slusny by k nim nesel, pripadne odesel po par tydnech, kdyz by zjistil, co je to za verbez. Velitel proste prijde a rekne - ty, ty a ty, jdete mlatit do Prahy demonstranty, ty, ty a ty, jdete nahanet zidy do plynu, vy jdete a postrilejte tamhlety lidi. Policajti jdou a udelaji to - to si musi uvedomit kazdy, kdo jde k policii (bude muset mlatit lidi, pripadne vrazdit, atd. - jinak ho v nejlepsim pripade vyhodi). Staci se podivat do historie, ted se jenom mlati demonstranti, sikanuji slusni obcane a sem tam se nekdo zastreli (coz je veliky pokrok).
Je potreba si uvedomit, ze policajti jsou uplne stejna verbez, jako Ti, co kradou auta, kseftuji s drogami ap. -
« Řidič odtahovky ve srovnání s náhodným účastníkem demonstrac
Policie celkem nemá problémy zakročit proti jakémukoli náhodnému kolemjdoucímu okolo nějaké demonstrace, protože existuje riziko, že by došlo k nějakému narušení pořádku či majetku či bůhvíkčemu. Nelze podobnou prevenci aplikovat i na odtahovaná vozidla ? Přece odtahované vozidlo evidentně odtahuje někdo, kdo obvykle není majitelem. Není to důvod k tomu kontrolovat zda má oprávnění ? Náhodného kolemjdoucího povalí na zem - co kdyby chtěl zvednout kámen a rozbít výlohu. Náhodnou odtahovku, která táhne jim nepatřící vůz nemůžou zastavit ? -
« Re: Zloději v Občanském judu
Vybírám z odpovědi Ministerstva vnitra na dotaz, který jsem jim poslal o zaměření na odtahovky:
V souvislosti s Vašimi dotazy se
opět naskýtají otázky dostatečnosti a rozsahu kontrolních pravomocí policie
daných zákony. Je zřejmé, že sama skutečnost, že je vozidlo odtahováno, není
zákonným důvodem k policejní kontrole. Pokud bychom bezdůvodně zintenzivnili
tuto kontrolní činnost, nepochybuji o tom, že by naše inspekční orgány byly
zaplaveny stížnostmi o zbytečném obtěžování řidičů odtahových služeb a
jejich šikanování. Řidič odtahového vozidla není pro policii z hlediska
zákona žádným specifickým subjektem, který by vyžadoval individuální
kontrolní přístupy. Tímto konstatováním však nepopíráme skutečnost, že
jedním ze způsobů krádeží motorových vozidel, je jejich odtažení. Proto se
této problematice věnujeme tak, jak je v možnostech Policie ČR.
Povinnost kontroly dokladů před odtažením vozidla není podle našich
informací řidiči odtahové služby žádným předpisem uložena, a proto nemůže
být ani vyžadována ani kontrolována. I toto je otázka zákonné iniciativy a
případné změny právních norem. Rádi se k takové iniciativě připojíme. O
vašem podnětu budeme informovat naše kolegy z ostatních služeb Policie ČR.
-
« Re: Prerusenie paliva -
To na to mnou popisovane preruseni privodu paliva se samozrejme pouzije seriove vyrabeny a homologovany (snad :-) elektromagneticky ventil. Mam ale takovy pocit, ze ho Jablotron? pro nezajem prestal vyrabet.
Je to neco podobneho co v tom Puntu (nevim co konkretne v nem je). Dulezite ale je, ze je to neco nestandardniho a zlodej s tim nepocita. Tudiz kdyz nevi co, tak to ani nemuze prekonat - auto mu proste nejde nastartovat. Asi ho to samozrejme po chvili napadne, ale pokud je ten ventil vhodne zapojeny a primontovany, tak nejde prekonat - jedina moznost je pripojit nahradni nadrz (treba flasku s benzinem). Pokud by ten ventil byl uz s fabriky, tak by se vedelo, jak se da vypojit (vsichni by to meli zapojene stejne - pripad imobilizeru), pripadne by s sebou zlodeji nosili tu flasku.
Auta se nekradou stylem - tak ktere to bude dneska? Ale na objednavku. Rozumej - ten krade Punta, ten Mercedesy. Nekdo treba krade vsechno, ale bud si to pred objednavkou vyzkousi (jak uz tu nekdo psal) nebo je to nejaky trouba, co to auto spis znici, nez ukradne. V kazdem pripade plati - pokud je zabezpecene z fabriky, tak je zabezpecene v nejlepsim pripade proti pubertakum, co se chteji projet nebo se nekde vytahovali, ze ukradnou cokoliv a dostali objednavku.
Preziti Tveho Punta tedy zavisi na tom, jestli o nej ma nebo nema zajem. Tj. - nekdo rekne: Chci cerveny Punto 1,2 16V, pokud mozno co nejlepsi vybavu. Tipari se pak porozhlednou po takovem autu - tyc ap. by zlodeje sice mohla odradit, ale pokud se v okoli nevyskytuje takove auto bez tyce (nejlepe s klicky v zapalovani)...
A co se tyce te kamery. No snad to k necemu je, ale nevim. Zase plati - ve chvili, kdy budou kamery vsude, tak je to k nicemu (zlodeji budou chodit s vyhrnutym limcem v klobouku nebo s maskou Spejbla a Hurvinka :-) -
« Re: Zloději v Občanském judu
A o jakou legislativni zmenu by se melo jednat? Ten majitel odtahovky byl proste zlodej, co na objednavku krade auta. To je neco podobneho, jako kdyz me chyti s kilem heroinu v kapse, a ja prohlasil, ze jsem ho zrovna nasel v odpadkovem kosi a nesu ho odevzdat na policii.
Uz vidim tu reportaz - Obchodnici s drogami prisli na novy trik. Bali pernik do pytliku od cukru. Podle soucasne legislativy jim nelze prokazat, ze vedeli co prevazi. -
« Re: Žebříček odpudivosti
Odpudivost zařízení je nesmysl - vše co zloděj předem ví si může předem nastudovat má-li zájem právě o Vaše auto. Pokud chcete uvažovat o zdolatelnosti zabezpečovacích metod nikdy se nespoléhejte na sériovou ochranu od výrobce. Sériově montovaný imobilizér nebo alarm překoná profík vždy: sežene si stejné auto, experimentuje na něm v dílně a pak jde najisto. Jediné co může odradit je kombinace různých metod zjevných a skrytých. Mám-li dodatečně montované zařízení v autě určitě si "hrdě" nevyvěsím jeho nálepku na skla. -
« KAMERA na parkovisku
Byvam v 12-poschodovom panelaku s cca 100 bytmi a cca 50timi autami. Tato nasa "mala 300-obyvatelova dedina" v Petrzalke uvazuje o zakupeni a instalovani kamery, presnejsie OFFLINE kamery. Financna nakladovost offline systemu - t.j. nahrava sa vsetko na video a v pripade "problemu" sa mozeme pozriet co sa stalo je < 50 000 Skk, t.j. menej nez 1 000 Skk na auto. Cenovo je preto tento napad velmi prijatelny (len o trosku viac nez login-ove prerusovatka paliva), ALE, tazko povedat nakolko ucinny, kedze ziaden dom v okoli nic take nema.
Takze, mily Janko Mrkvicka, odstrasil by Ta od kradnutia mojho Fiat-u fakt, ze by bol Tvoj "akt" kradeze nafilmovany a distribovany na miestny policajny utvar, alebo Ti to je na haku - a este by si nam do kamery zakyval, pripadne zavolal dalsich kamosov aby sa prisli pobavit na nase parkovisko.....
A co Vy, "normalni" , neuvazujete o dakej kamere na Vasom parkovisku ???
Na nazory z oboch stran barikady vopred dakuje Bolek -
« Janko Mrkvicka, vitaj...
Moj predchadzajuci a obzvlast ten nasledujuci prispevok priam bazi po odpovedi "kompetentnych". Neviem ci zakladatela tejto diskusie nepoburim, ale myslim, ze by bolo vhod, keby sa do tohto fora priamo zapojil jeden kompetentny - je jedno ci si da prezyvku rovno "zlodej" alebo sa zamaskuje pod "jozko mrkvicka", ale , mozno sa Vam to bude zdat absurdne, by nielen spestrili tuto diskusiu.
Ak poznate dakeho takeho cloveka (?), ktori okrem penazi z ukradnutych aut bazi aj po "vyssich" potrebach, napriklad v podobe publicity na motorCafe, pozvite ho sem, please. -
« Re: Prerusenie paliva - "rebricek odpudivosti"
Chcem sa opytat Login-a ci to prerusenie paliva je to iste nez tzv. "imobilizer", ktory je montovany standardne napriklad aj do noveho Fiat Punta. Nejde mi ani tak o to, ci je to to iste, ale ci to ma podobnu ucinnost, resp. o kolko su tieto fabrikovo montovane elektoricke prerusovatka menej (viac ?) ucinnejsie nez tie Loginom popisovane, doma-vyrobene a na tajne miesto umiestnene prerusovatka paliva.
O 10%, o 30% ci o 99% ??.
Este by ma zaujimalo, ako Login (ci niekto iny, technik-kradnutia znaly) vidi sance na prezitie (mojho) noveho Punta zabezpeceneho IBA tymto fabrikovym imobilizerom. Zoberie si zlodej radsej vedla stojacu Feliciu, Punto I.,Oktaviu,... ktore nemaju tuto ochranu, ale maju "iba" paku ci defend-lock, alebo....
Vlastne, moja Otazka znie : ake je "poradie vyberu" , coho sa pripadny zlodej boji viac, coho menej. Jednoducho chcel by som , aby moje auto posobilo na zlodeja vzdy o kusok odpudzujucejsim dojmom, nez to susedove -:)). Vie niekto zostavit takyto rebricek ? -
« Jak to může fungovat
Zloděj může přijít za odtahovkou, nemusí prokázat svou totožnost, požádá je, aby s ním jeli na parkoviště, tam si vybere aut, kolik uvezou, oni mu to odtáhnou třeba do lesa, on zaplatí a všechno je O.K. Jediný všeobecný paragraf proti je, že se nesmí úmyslně napomáhat páchání trestného činu, na což majitel odtahovky prohlásil, že když mu ten člověk řekne, že mu ta auta patří, tak že mu to stačí a že nemá povinnost to ověřovat, že je to přeprava nákladu jako každá jiná. To chce honem rychle novelu zákona. Copa kdyby to projednávali místo přejmenovávání Svátku práce na Svátek lásky ? -
« Zloději v Občanském judu
Včera byla šílená reportáž, jak si zloději najímají odtahovky na auta a majitel odtahovky do kamery říkal, že je mu úplně fuk, jestli si to auto poroučí odtáhnout majitel nebo zloděj a právník vysvětloval, jak obtížně lze vinit odtahovku ze spoluviny a policajti se na jeden konkrétní případ s prokázanou účastí jedné odtahovky taky konkrétně vy.... Hlavně, že je letos rok ochrany aut proti zlodějům nebo jak tomu říkají. V Brně začali prodávat nálepky a to zřejmě úplně stačí. Zloději si mohou najímat odtahovky podle libosti a který zloděj to ještě neví, tomu dala včera TV Nova podrobný návod. -
« Re: Zabezpečení proti _vykradení_
matej> Problém je v tom, že se do auta dostanou tak, že vyloměj vložku zámku a otevřou si centrálem (i kufr). Pokud by ten alarm začal řvát už, když začnou dělat na zámku, tak by to snad pomohlo. Můžeš mi napsat něco víc: typ, kde se dá sehnat, kde to namontujou a na kolik ta legrace příjde. Díky. -
« Re: plavajuci kod
Delal jsem si montaz alarmu s plovoucim kodem sam tak jsem o tom i neco cetl - domluveni vysilacky s prijimacem spociva v tom, ze ve vysilacce je zakodovany urcity algoritmus generujici dlouhou ciselnou radu. Prijimac dovede odvodit parametry tohoto algoritmu pri prijmu vetsiho poctu cisel - to se provadi v tzv. rezimu uceni. Tehdy si prijimac zapamatuje posledni vysilane cislo a vypocte si i cisla vysilana pozdeji. Z toho taky plyne, ze ochrana je tim lepsi, cim slozitejsi je ten algoritmus,tj. cim delsi je vysilany klic (bezne miva 24bitu, lepsi maji uz 32bitu). Taky lze odtusit, ze proti poulicnim zlodejum je to ochrana slusna ale proti servisakum to nefunguje - muzou ten prijimac klidne naucit kod sveho vysilace (rezervni ovladace jsou levne). Takze bacha na zlodeje ze servisu - coz bohuzel plati na vetsinu bezpecnostnich prvku... -
« Re: Zabezpečení proti _vykradení_
Bez alarmu ani ranu - mas-li potize s vykradenim kufru prazdneho auta urcite se jedna o zlodeje amatery a na ty alarm dost slusne funguje. Musi ale jit o alarm vybaveny otresovym cidlem - sam jsem je videl v akci na mem autu - 3 kluci tak 18tileti okouneli okolo, pak se rozhodli vyzkouset zabezpeceni, trhli zpetnym zrcatkem - alarm 2x zahoukal a uz mazali. Proste tak zkouseji ruzna auta v ulici k tem mene zabezpecenym se potom pozdeji vrati... To co tu nikdo nerika je, ze alarm musi mit dvouzonove otresove cidlo s predpoplachem - to se da seridit aby zbytecne nedrazdilo sousedy a spolehlive odradilo primitivni poberty. Vetsina houkajicich aut jsou setrilci, kteri maji v aute jen alarm s jednoduchym otresovym cidlem, ktere ze strachu potom serizuji na vysokou citlivost. Do na ocich parkujiciho prazdneho auta o nemz vi, ze bude rvat vetsinou nelezou... -
« Zabezpečení proti _vykradení_
Zajímalo by mě, jak zabezpečit auto ne proti krádeži, ale proti vykradení/vloupání. Jediné, co mi byli schopni poradit v servisu je alarm. Já ale na alarm moc nevěřím. 1) Spustí se až v okamžiku, kdy se zloděj do auta dostane - a to je pozdě. 2) Nevím jak jinde, ale v Praze si z houkajícího alarmu nikdo nic nedělá. Problém není, že bych se bál, že mi něco ukradnou - v autě nic nenechávám. Už mi auto vykradli 3x. Naposledy mi vzali věci za cca. 25Kč (láhev docré vody a čokoládovou tyčinku, obojí z kufru :-)), ale na autě udělali škodu 6000Kč :-(. Jestli máte někdo nějaký nápad, tak sem s ním! -
« Re: informace
S jablotronackymi alarmy mam nejake zkusenosti, maji slusne funkce a zivotnost a ze ctyr aut do kterych jsem je montoval zatim vsechny chodi, maji plovouci kod,da se k tomu poridit jednotka pro centraly ma to autoimo, a rearm atd. nemohu ovsem posoudit se zahranicnimy a temi nemam zkusenosti, jinak jedine co u toho pravidelne odchazi jsou spinace kapot, ty maji po trech letech dost a je potreba je promazat, nebo vymenit. Jinak jsou to dobry alarmy a muzu je doporucit, pomer cena /vykon je take dobry. -
« Re: Pokracovanie ...
Nejlepsi zabezpeceni je asi rotvailer (nebo jak se to pise) anebo krajta.
Jinak se muze hodit odpojovac civky (nevim, kde vsude se to da aplikovat, na 120 to jde). Proti odtahovce asi neudelame nic a kdyz to nekdo bude chtit ukrast za kazdou cenu, tak si proto prijde s kulometem. -
« Pokracovanie ...
Kondenzator v klasickom zapojeni /Skody 105-130, Lady atd../ ma nizku kapacitu a pomaha k lepsej funkcii zapalovania. Ak pridas vacsiu hodnotu vysoke napatie na sviecky sa nevytvori /funkciu pochopi len odbornik/. Na novsich vozidlach je pre zapalovanie potrebne dodat impulzy zo snimaca /Felicia ho ma na bloku nad spojkou/. Su najviac indukcne ale aj kontakne. Kondenzator preto, aby neznicil obvody v zapalovani,ak je na nom nejake napatie. Je to univerzalne a 100 percent ucinne.
Nezabrani to odtahu vozidla, ale na to uz je tiez 99 percent ochrana. Ale popis a rozsirenie tohto navodu by viedlo tiez k ucinnej protizbrani a zlodeji by boli zase o krok v predu. Vsetky elektronicke zabezpecenia je mozne odstavit ak su pouzite hromadne. Skusenym "odbornikom" to nerobi problem. -
« Zabezpeceni na benzin
Je to jednoduche. Vyvod od snimaca impulzov k zapalovaniu na vhodnom mieste /neviditelnom/ spojit cez kondenzator a skryty vypinac na kostru a je to. Zapalovanie je odstavene a ani desat mechanikov v znackovom servise si nevedelo s tym poradit. Jedine vymenit "dratovacku" celeho zapalovania. Skusali to po mne aj odbornici /zlodeji/ a boli z toho hotovi. Neda sa to nicim zmerat /v terene/. -
« Re: Zabezpeceni
Mám na autě orig. immobilizér, Jablotron s náklonovým čidlem a pagerem, Defend-Lock a vypískovaná skla. Chci si koupit ještě zámek na pedály (při šikmém rozchodu pedálů P306 je to problém) a nejlépe ještě něco, nechám si poradit. Kdyby tak fungoval třeba uzamykací hever, který by nadlehčil polovinu auta a nešel ulomit - proti odtažení či něco levnějšího na bázi GSM, případně nějakej chytrej nestandardní fígl - ručně vyrobený. Využívám nabídky a nechám si poradit, do čeho ještě investovat. ( Nejsem tak bohatý, abych mohl investovat do nového auta, proto raději několik tisíc do zabezpečení. ) -
« To > gsf
Preruseni paliva, ze je k nicemu? A pak ze o tom neco vis... :-)))
Za par stovek je ventil nejlepsi zabezpeceni. Zlodej o tom totiz nevi!!! Auta se nekradou tak, ze se v nem zlodej nejdriv pul hodiny vrta a pak prohlasi - tohle jde jedine odtahnout. Blby je spis, ze na nektery auta to nejde vubec a u karburatoru se to musi kombinovat jeste se spinacem na elektriku, aby zlodej nedojel za roh (na benal v karburatoru). A kdo by se odtahoval se starym kramem, kdyz vedle stoji stejne auto s tyci na volantu.
Schvalne napis, co Te napada jako lepsi zabezpeceni, nez ventil, alarm na pokles napeti + otresove cidlo (kdyz uz mermomosi chces neco proti odtazeni). (tj. cena asi 3 - 4 tisice) -
to gsf : Ahoj, tak ja teda chci poradit, jak na zabezpeceni Felicie. Mam tam construct, vlastni
heblo na pedaly, krytky na cudlikach, znemozneni
otevreni 5.dveri zvenku. Ted chci investovat
10 000 do Jablotronu vcetne pageru a piskovani skel. Mozna se to zda prehnane, ale zkusenosti mluvi za vse. Toz porad co jeste, kdyz o tom neco vis. -
No vidite, ze to jde. Nemusi se porad jenom nadavat na druhe, ze neco delaji spatne. Oni to kvuli nam 5ti co se tady o tom bavime lepe delat nebudou, nedelejme si iluze. Oni to lepe delat nebudou, ani kdyz jim to nekdo naridi, protoze jsou to porad jenom fizlove... A on-line pripojeni v terenu?... a kdo by to obsluhoval? Ten co sedi vedle, tem ma dochozenou akorat tak zakladku a jediny co dovede je schovat se do sedacky, kdy cumi na radar, a ten co ridi, to uz je sice kadr, protoze musel udelat ridicak, ale o regulernosti jeho zaverecnych zkousek by se dalo s uspechem pochybovat. Takze fakt nezbyva, nez se postarat sam. A mohu vam garantovat, ze auto do pul milionu se da zabezpecit proti kradezi velice kvalitne do deseti tisic. Preruseni privodu paliva je nesmysl, protoze auto vezmou na lano, nebo na naraznik. Pokud nejeci a neblika, nikdo si jich nevsimne. A i kdyby ho ve finale neukradli, budes mit znicene dvere, spinacku, popripade potrhanou elektriku. Neco o tom vim, takze kdyz budete chtit... Zatim cau. -
Krome toho ze si teda hlidam auto sam bych jeste vzal nejakyho policajta za fligr a dotahl ho do 30 bazaru v Brne aby to tam vybral. A od te doby by to musel obchazet kazdej tyden jednou minimalne. A kdyby to nahodou nepoznal, tak mu jich par ukazu. Treba bezovej Peugeot 405 v bazaru v Bohunicich za 53 000 Kc. -
« Zabezpeceni
45 tisic za zabezpeceni auta? Mozna by ses mel min divat na televizi. :-)))
Takze - zabezpeceni cislo 1.:
Cena: okolo 600 korun.
Popis: Chytre umisteny elektromagneticky ventil privodu paliva a tajny vypinac (nap. spojeny s ovladacim prvkem vozu, nebo individualne vyrobeny spinac - napr trikrat zmacknout ap.)
Rychlost prekonani: Neprekonatelne. Pri vhodnem umisteni a chytrem zapojeni. Auto jde jedine odtahnout nebo pripojit nahradni nadrz.
Zabezpeceni cislo 2.:
Cena: 1500 - cca 20 000,-
Popis: Individualne zapojeny alarm. Pri zapnuti jakehokoliv elektrospotrebice (napr. zarovky pri ovevreni dveri) se do deseti sekund spusti sirena (stoji to 1500 korun!!!). Drazsi provedeni - otresova, ultrazvukova atd. cidla (vhodne jenom kvuli odtazeni, popr. kradezi kol ap., tj. pro sunku zbytecnost).
Rychlost prekonani: Podle vhodnosti umisteni a chytrosti zapojeni (individualni spinace, zabezpeceni baterie proti odpojeni ap.). Desitky sekund az hodiny - do pripadneho vybiti baterie :-).
Draha auta jsou ale stejne zpravidla neukradnutelna sama o sobe - jsou to bud podvody, nebo to kradou lide ze servisu.
Zaver: Za par set korun a par hodin prace se da auto zabezpecit tak, ze v podstate nejde ukrast. -
« Re: Kontroly
To gsf: Netvrdim, ze nemas vubec pravdu. Ale to co rikas, by se mohlo zobecnit a pak by to znamenalo, ze zrusime policajty, poridime si kulomety a obestavime svuj majetek pytlema s piskem. Nikdo tady prece netvrdi, ze kazde auto ma mit sveho polise, abych mohl nechat auto venku nezamcene s klicky v zapalovani. Stejne tak nikdo nerekl, ze je potreba postavit po republice zatarasy a zastavit vsechna projizdejici vozidla. Asi se shodneme na tom, ze kdyz uz je auto z nejakeho duvodu policii zastaveno, melo by byt zaroven prekontrolovano. Kdyby meli hlidky on-line pristup do databaze, zdrzeni by bylo minimalni. Rovnez tady nikdo nerekl, ze by se kontrolami nasla vsechna ukradena auta.
Co tim vsim chci rici? Ze je potreba uceleny system, ktery by pokud mozno co nejvice omezil kradeze vozidel a kdyz uz k nim dojde, aby se zvysila sance, ze bude auto nalezeno. Do takoveho systemu samozrejme spada i individualni zabezpeceni vozidla.
Ale zpet k tomu zabezepeceni. Dnes se kradou vsechna vozidla bez rozdilu. Takze at si poridim cokoliv, bude minimalni cena za dobre zabezpeceni vozidla nejmene 45.000,-Kc. Jak jsem na to prisel? Takhle: LoJack/Sherlog - min. 30.000,- + rocne min. 4000,-, Defendlock/Multilock/Medvedlock min. 6.000,-, piskovani cisel na skla min. 1000,-, pojisteni "proti" :-) kradezi min. 5000,- rocne. Takze si poridim sunku za 100 litru a dam 50 litru za zabezpeceni. To je dost neunosne! Urcite namitnes, ze takovou sunku nema cenu takhle "dokonale" zajistit. Jak jsem ale rekl, dnes se kradou vsechna auta. Takze i tu sunku mi mohou ukrast stene jako medoura za 2 melouny. Kdyz mi ale tu sunku ukradnou, je to pro me MOZNA mnohem vetsi pohroma, nez kdyz nekomu seberou toho medoura. Protoze ten, co ma na toho medoura, si muze dost pravdepodobne nouzove poridit "sunku" za treba 300.000,-. Proste si myslim (asi nebudu sam), ze riziko by melo byt minimalizovano nejen ze strany majitele, ale i ze strany systemu, ve kterem zijeme a KTERY SI PLATIME ZE SVYCH DANI. Bohuzel mi pripada, ze ten system na nas sere (sorry)! -
Tema se jmenuje zabezpeceni vozidel, a vy tady krafete o kontrolach... V cele diskusi jsem nasel jedinou vetu, ktera mnela hlavu a patu: kazdy si za sve veci zodpovida sam. Mas auto za pul milionu? A nechas ho stat na ulici bez jakehokoliv zabezpeceni? No tak to jsi potom vul a nemuzes po nikom chtit, aby ti ho hlidal... Pro zkuseneho zlodeje je to stejne, jako bys u chodniku nechal valet rovnou prachy... A kontroly? Kolik kradenych aut z celkoveho poctu ukradenych aut se pri techto buzeracich naslo? Muj odhad: 0,0001%. A kolik normalnich a sporadanych lidi na to doplatilo? No tech 99,9999%. Takze si panove sve veci hlidejte sami, a nespolehejte na nejake kontroly. A pokud si ho neuhlidate, potom je to jen vase blbost. -
Jo a jinak mam znamyho co ted 2 mesice jezdil s Lagunou :-) Muzu vam rici, ze je to prekvapive, ale k radaru nikdo z policajtu nechce. Horsi uz je pry jenom slapat chodnik pesky. Pred dvema mesicama dostal vybrat budto laguna s radarem nebo pesi pochuzky po Brne. Tak si s nadavanim vybral radar. Clovek by rekl, ze se o to perou :-) -
No jak kecam? Muzu ti presne popsat 3 trasy, ktery jezdim pravidelne. Beru treba sluzbu www.radary.cz (na mejl) a jeste nikdy se tam neobjevila ulice kteryma jezdim. Bydlim na Lesne a pracuji v Kralove Poli, asi dvakrat za poslednich 10 let jsem videl policajty naproti Kralovopolske strojirne, (ale z MHD:-) Treba na Lesne, nebo tride gen. Piky jsem v zivote policajta nevidel. Je tam totiz 80tka, tam by moc nevybrali. Tak to tam kalim 100 Km/h :-)Ted jsem si vzpomel ze jednou pred 2 lety v 3:00 rano jsem videl stavet policajty na Chodske, ale ja sjem jel dolu po Dobrovskeho :-) -
Budu si trochu protirecit, ale prozradim Ti, jak se mj. kradou auta. (ale jenom, ze jsi to Ty, nikomu jinymu bych to nevykladal :-)
Nejaky chytrak ma treba Rapida a moc se mu nelibi - motor v haji, kastle shnila, brzdy nebrzdi. Vezme tedy SPZ, OTP a zajde za zlodejem (pokud na to nema nervy sam). Ten udela prd (ukadne Rapida ve vhodne barve, uprave atd.), prd (za rohem vymeni znacky) a jede. Policajti si muzou maximalne... V dilne se pak prebrousi, popr. prohodi vyr. cisla a pouzitelne dily z puvodniho se prodaji (motor s kastli jsou uz stejne v haji). V optimalnim pripade se na dilech vydela na tu corku a "nove" auto je vlastne zadarmo.
Nebudeme tu z toho ale delat poradnu pro zacinajici zlodeje, ze jo. :-)))
Takze - policajti by meli mit pravomoc zastavovat auta pouze pri prestupku, nebo duvodnem podezreni, ze... Zadne buzerativni radobykontroly, stejne je to na *. Kdo se boji nesmi do lesa (kupovat si auto) za par stovek se da auto zabezpecit tak, ze ho bez svarecky (popr. odtahovky) ukradne jedine Buh. Nebo tisic a neukradne ho nikdo. -
to login: jak kontrolovali, jesti není auto kradený: dotazem do databáze, jak jinak - za 2 minuty měli i ověřeno, že fakt prochází změna majitele a docela slušně mě informoval, že mám ještě n dnů času na to, abych si nechal OTP vystavit na svý jméno (stalo se asi ve 23:00 hod). A proč stavěj slušně vypadající starý škodovky? - protože se občas vyskytne specializovaná parta, co je ve velkým krade na náhradní díly... To jsem si taky vyslech přímo od nich, když jsem ji ještě před lety měl. V zásadě měli asi pravdu - když se tak koukneš, kolik z těch starejch škodovek fakt nějakej ten ND potřebuje a kdo v tom sedí... Z podobnýho důvodu stavěj i jiný starý kusy - hlavně žigulíky - hledaj zloděje a tech. stav je ani tolik nezajímá, to jenom trochu oflastrujou, pokud je to vůbec zajímá. -
To > Walther: Kecas! Jestli jezdis pravidelne, tak cca jednou za dva mesice se delaji akce, kdy zastavuji na kazdem rohu - specielne v tuhle dobu (kvuli opilim ridicum - notorici to stejne vedi dopredu). Tri roky bez buzerace proste neni mozny - pokud nejezdis pravidelne jednou za mesic.
Kazdemu, kdo si mysli, ze policajti malo buzeruji ridice preji mnoho preventivnich kontrol a pokut napr. za napis na plastovem drzaku na SPZ ap. S pozdravem "smrt policii" se loucim. -
Jezdim po Brne 3 roky, prevazne v noci, 2 roky starou sunkou, ted nove s docela mladym autem. Nikdy me nikdo nestavel. Jezdim pres cely Brno pravidlene asi v 22:00. Nikdy jsem ani policajta nevidel. Vzdy jsem videl hlidky jenom coby chodec. Kdyz jdu v noci stredem mesta tak potkam hlidku treba 4x.
Co se tyce nalepky, tak taky prvni co me napadlo, proc si policajti mysli, ze tu nalepku zlodej nestrhne? -
« Re^2: Kontroly
Jezdím většinou po Praze, do Ústí n.L. a v Ústí. Co si pamatuju, tak dvakrát mne kontrolovali v Ústí na sídlišti a jednou v Praze, pod mostem, po kterém se přijíždí z teplické dálnice, asi jsou to Holešovice. Jo a vlastně jednou taky mezi vesnicema u Úval, ale to asi někoho honili, protože jich bylo nejmíň pět a měli vystrčený škorpíky. Ale 4x za 8 roků opravdu není moc.
Jinak co se trasy Praha-Ústí týká, tak na konci dálnice před Novou Vsí jsou kromě mrazu a hustýho deště skoro nepřetržitě i v noci, tam ale měřej šedesátku a zákaz předjíždění na výjezdu z dálnice (přesto pokaždý, když tam jedu, někoho zrovna zpracovávaj). -
Ja to absolutne nechapu. Kudy proboha jezdite?
Od cca dubna do rijna me stavi zhruba kazdych ctrnact dnu. Bez ohledu na auto jakym jedu a to same se stava nekolika mym znamym, co jezdi hlavne po Praze (ale treba taky v Brne - i Brnakum). V letnim obdobi muzu presne rict, kde fizlove zastavuji (kdyz jedu do prace, z prace, tak je tam vidam min. dvakrat do tydne) - na desetikilometrovem useku to je na trech mistech tam a ctyrech zpatky (alespon na jednom, dvou mistech tedy jsou). Kdyz jedu v patek na chatu, tak na ctyricetikilometrovem useku jsou tak na kazdych peti kilometrech. Pri jize po dalnici (napr. na Brno) jsou pres den alespon na dvou mistech (nemyslim mereni rychlosti).
Ze vy je chlapi nevidite, jak vas zastavuji a normalne jim ujizdite! :-) -
« Re: Nalepky na okne???
Muze mi nekdo (napr. Pohoda), vysvetlit, jak se kontroluje, jestli auto neni kradene? Je na to nejaky specielni figl, nebo jak tomu mam rozumet.
Podle me, vic nez bohate, staci zkontrolovat OTP, v pripade, ze ho ridic nema, mrknout (zavolat) do databaze, jestli souhlasi majitel (popr. ridic zna jeho jmeno) a zapometlivce zapsat (kdyby se pozdeji ukazalo jako kradene).
Pokud je to zlodej, tak nema OTP. Pokud by ho nasel v aute, popr. ukradl majiteli, tak stejne neni jeste nahlasene jako kradene. Kontrola vyr. cisel je k nicemu, protoze se proste prerazi a nikdo uz nezjisti, jaka tam byla puvodne. Tj. jestli to auto nekdo ukradl, nebo jenom vymenil motor (nechtelo se mu na DI, nemel od nej doklad treba o procleni, atd.), nikdo nikomu nedokaze. -
« Kontroly
Jezdím asi tak osm let (nebo 130 tisíc km), za tu dobu mne kontrolovali (jindy než při přestupku nebo nehodě) asi třikrát, většinou večer nebo v noci. Nejdůkladnější kontrola - při vjezdu do sídliště, doklady, pojištění, prohlíželi i číslo kastle a motoru. Mám rapida, žádné nápadné, tím méně neschválené a viditelné doplňky, čitelná SPZ, i já vypadám snad civilizovaně. Těsně po mně projelo kolem individuum v autě (snad BMW) bez čísla a toho si ani nevšimli.
Můj názor - nechtějí si dělat pakárnu. Vyberou, zkontrolujou a zapíšou si pár aut, u kterých je aspoň na první pohled předpoklad, že bude všechno v pořádku. Splnili úkol s vynaložením nejmenší námahy.... -
Vic kontrol? Proboha, to snad ne!!!
Jestli se nekomu zda, ze ho malo buzerujou fizlove, tak ja mu reknu kudy jezdit. :-) Jestli je nekdo takovy vul, ze si nedokaze udelat poradny zabezpeceni auta, tak at kvuli tomu neotravuje ostatni.
A jen tak na okraj - chytri zlodeji jezdi ve dvou. Prvni auto ma napr. prasklou zarovku, nebo automaticky zastavi gestapakum, aniz by ho staveli ap.
Vubec nejlepsi by byly zavory na kazdem kilometru, kde by se kontrolovaly doklady a SPZ a yrobni cisla. -
jo, jednou mě zkontrolovali, jestli auto není kradený - to bylo když bylo jenom odhlášený z původního jména a já jsem ho ještě neměl přihlášený na sebe (OTP byl ještě na původního majitele) a navíc jsem měl s sebou jenom řidičák a ne občanku... jinak je to fakt nezajímalo (= zkušenost z asi 12 kontrol). -
« Nalepky na okne???
Vcera jsem videl v TV reportaz z Brna. Vymysleli tam nejakej system nalepek na auta. Tyto nalepky si maji na sklo auta nalepit lide, kteri obvykle nejezedi v noci. Pokud bude toto auto spatreno v noci poldama, bude zastaveno.
Jak uzasne! Zlodeji aut jsou *, kteri by zaslouzili na dozivoti do lomu nebo rovnou zastrelit. Ze by ale byli tak blbi, to se mi nezda. Kdyz se prece nejakemu * zachce ukradnou konkretni auto a to ma nalepku, tak neni nic jednodussiho, nez ji behem par okamziku sundat!!!
Majitel takoveho auta si akorat rika o to, ze ho pri pripadne nocni jizde budou casteji stavet.
Pri soucasne kriminalite by prece nebylo od veci zastavovat v noci obecne mnohem vice aut. Mozna to nekomu prijde jako buzerace, ale kdyz takovemu cloveku ukradnou auto, nejradeji by zastavil vsechna auta.
Jeste me zarazi jedna vec. Uz parkrat me zastavovali polisi. To se stalo snad asi kazdemu ridici. Vsimli jste si ale nekdo, ze by vase auto bylo proverovano, zda neni kradene??? Polisi jsou schopni cloveka otravovat kvuli kdejake pitomosti, ale legalnost drzeni zastaveneho auta nezkontroluji. To me tedy fakt se...!!! -
"-- skrytý --" 03.02.00 11:58
« Re: defendlock
Tyto mechanismy jsou na draka,kdyz je k tomu dobry pristup.Mit zamek s pristupem klice seshora,jako jsem to mockrat videl,je zhovadilost.Namontovani do tunelu,pod tezkym uhlem je jine kafe.Odtlacit se da kazde auto,ale ne moc daleko,jizda na lane uz vzbudi pozornost policajtu,a v Brne dokonce maji nejaky tercik na aute,se kterym kdyz nekdo v noci jede,tak ho polisi jsou schopni videt a prinejmensim se zeptat,co tam dela.Daji ho tomu,kdo v noci nepotrebuje jezdit.Pokud pojede,mohou ho otravovat na kazdem kroku(Mno toho bych se asi moc nebal,autohlidek je porad v noci jako safranu). -
« Hlídání
Kdyby ve městech někdo založil firmu, u které by si člověk mohl zaplatit hlídání ve stylu: v noci obvykle parkuji před domem. Firma bude mít 3 lidi na noční a od každého majitele, který s ní spolupracuje identifikaci auta a seznam lidí, kteří do auta smí vlézt a podepsané právo mi legitimovat. Takovej hlídač v noci se zvládne procházet oblastí 500 m x 500 m, kde bude mít nasmlouváno bez problémů 200 aut. Za stovku měsíčně je to 20000 Kč. Nemyslím, že by ten hlídač hlídal, jestli tam to auto je, to je samozřejmě blbost, jen by ve své oblasti koukal, jestli auto, do kterého ve 2 v noci někdo nastupuje, náhodou není na seznamu hlídaných. Když je bude mít rozumně setříděné a bude mít baterku, která svítí, aby to neluštil potmě, a bude to půl roku furt to samý, tak už to bude umět zpaměti. -
A co kombinace Defend Lock a zamykání pedálů (ne volant-spojka, to je na nic, ale pedály proti podlaze) ? Pak se zloději zúží jen na "kasaře", co to umějí s bezpečnostními zámky za pár minut, zloděje s autogenem a zloděje s odtahovkou.
První, co bych udělal jako šéf policajtů, že bych nařídil legitimovat každou odtahovku "na každom kilometri". Seriózní odtahovky by prostě měly nějaké heslo se změnou každý týden přímo od policajtů nebo 1000 jinejch nápadů s nahlašováním případů mobilem, .... -
S defendlock-om mam nasledujucu skusenost. Manzelka ho mala namontovany vo Felicii a napriek tomu jej ho ukradli. Sposob bol, podla mna viac-menej jednoduchy - dotycny vyslapol spojku, zlomil zamok na volante a komplic ho odtlacil na kludne miesto, kde sa s tym uz mohli pohrat kolko len chceli. Moja skusenost je teda nasledujuca: defendlock je dobra ochrana proti obycajnym autickarom, ktori sa chcu len povozit. Ale ak auto chce niekto ukradnut, tak vam nepomoze ani defendlock. Tym, samozrejme, nechcem znizovat jeho uroven. Koniec-koncov ho mame namontovany aj na nasom aute. Aspon sa trochu zuzi okruh ludi, ktori maju o neho zaujem. -
Saab 11.01.00 06:58
« Re: Piskovani cisel na skla
Pískování je k ničemu. Bavil jsem se o tom s jedním celníkem a ten mi řekl proč to na hranicích nekontrolují. Z počátku kontroli prováděli, ale společnosti, které pískování prováděli měli ve svých databázích absolutní bordel. Např. zadrželi auto (černý Passat), který měl pískované skla a podle databáze to bylo červené BMW 316, ale přitom se po několika dnech potvrdilo, že to mělo patřit tomu Passatu. A takových případů tam bylo víc, jeden se prý tak naštval, že si nechal vyměnit skla a o pískování už nechtěl ani slyšet. Je to cca 3 roky zpátky a od té doby to už nekontrolují (i když se třeba databáze zlepšili). Jediný efekt to může mít v tom, že si zloděj (některý) bude muset sehnat nové skla. -
« Piskovani cisel na skla
Myslite si, ze cisla vypiskovana na skla k necemu jsou?
Podle meho nazoru se uzitecnost blizi k nule. Mate nekdo optimistictejsi nazor? Neznam cloveka s cisly na sklech auta, ktery by byl treba na hranicich nekym kontrolovan. Sam jsem mel kdysi na Passatu zadni trojuhelnikove okenko s vybrousenym cislem a nikdy to nikoho nezajimalo, ikdyz si toho vsimnul. -
« Re: Databáze kradených aut
Ja jenom k tomu, ze Gestapo Barta letos jeste nezastavilo. Nevim, odkud jsi, ale v praze Te zastavi klidne i nekolikrat za noc (v zime se jim ale nechce ven, *), kdyz mas smulu. Jsou to buzeranti a doufam, ze az nahodou zastavi zlodeje, tak je rovnou odpraskne.
Ja jenom aby nekdo nevolal po tom, ze by se mely zvysit preventivni kontroly na silnicich. :-))) -
Ty, hele znam kluka co v tom jede. Po tom, co mi řek, nemá cenu aby to do tý databáze vůbec dávali. Auta se údajně kradou nejvíc do půlnoci, aby to mohli do rána rozebrat a rozvést kus po kusu po ostatních dealerech. Je to docela v rpdeli, protože takhle to auto prostě nemůžeš najít. Vem si taky, kolikrát tě za poslední rok vůbec zastavily policajtí. Mně ani jednou a jezdim dost.
Podle mně by bylo nejúčinější ochranou instalovat na parkoviště hlídací kamery a nějakou ostrahu, která bude mít na starost tak 5 parkovišť a bude na ně zevlovat v kuse. Když ti ho ukradnou, budou natočený jak to dělaj a i se jim to bude líp dokazovat. Bouhužel je to jenom představa. Bart -
Obavam se, ze ta databaze je na dve veci: na nic a na h.....! V patek 24.12. (Ano! O Stedry den!) jdem byl sproste okraden o svuj vuz. Dnes 27.12. nelze moji SPZ v teto databazi nalezt!!! To jsou 3 dny!!! Za tu dobu je auto bud rozebrane na soucastky nebo si v nem vozi * nejakej vosoust nekde na Ukrajine nebo za Uralem.
Pokud je tato databaze identicka s databazi pouzivanou policajtama "v terenu", tak se nedivim, ze nejsou schopni temer zadne auto najit. -
« UKRADLI MI AUTO!!!
Nejaka svine mi ukradla auto!!! Kdybyste nahodou nekdo narazil na Ford Mondeo 1.8 GLX tmave cervene metal. barvy, c.motoru PG96089, c.karoserie WFOAXXGBBAPG96089, SPZ CVK 30-14, dejte vedet na zk@cscare.com nebo na telefony 02-3018292, 02-20611311. Odmena.