Zabezpečení vozidel

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

23.08.00  23:29

« defendlock_construct

Vedel by mi niekto napisat, ci je princip zabezpecenia vnutornym Defend-lockom taky isty, ako u Constructu?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.00  22:50

« Re: Zamky Octavie

Tak udajne jo apon co ja jsem slysel!Ale da se tam namontovat zabezpeci je to njaky plech kolem zamku a pote to udajne nejde. v Ostrave to delaji normalne ve skodovce kamosovi to doporucili kdyz si kupoval nove auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.08.00  20:56

« Zamky Octavie

Co soudíte o dveřních zámcích Octavie, jsou opravdu tak špatný, jak se povídá - lze je prý vylomit šroubovákem do 3 sec.? Nový oktávky prej už mají nějaký vylepšení...?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.00  16:00

« Re: Je to hovadina

Samolepka je nahodou genialni tah. Je to vlastne misto tyce na volant. Zlodej jde a rekne si - jeee samolepka, to by mi trvalo nejmin dve vteriny, nez bych ji prelepil a ukradne jine auto.

Jeste lepsi je vzit sprej co nejodlisnejsi barvy, nez je lak vozu a trochu si ten svuj kram zkraslit. Pri delsim odstaveni vozu je zase dobre mit vypustene gumy nebo nechat stat auto na spalkach, pripadne v nem nechavat prespat nejakeho bezdomovce. :-)))
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.00  12:47

« Je to hovadina

s těma nálepkama. Policajti se snaží simulovat nějakou činnost, hlavně ať je to hodně medializovaný... a vypadaj že se snažej. Jinak dělaj úplný * a krádeže leda jen evidujou. Stoupnou si na silnici s mikrovlnkou.... jo to sou hrdinové....ale chytnou partu vykradačů aut....ani vomylem. Nedávno mě v Praze vykradli auto. Div mě nesprdnuli, že sem do tej Prahy vůbec jel. Auto bylo vykradený během deseti minut mé nepřítomnosti a policajti na to "co se divíte dyť jste v praze". Zapoměli dát na začátek Prahy ceduli - "Pozor tady se krade a mi to jen evidujem". No to auto bylo vyháčkovaný a dost vomatlaný - na sklech samej votisk. Myslíte, že se s tema otiskama snímali, ani náhodou. Takže až jednou někoho takového (ta pravděpodobnost je malá, ale kdyby přece jenom) chytnou, tak mu stejně dokážou jen to u čeho ho chytli. Přitom kdyby do pár střežených aut po praze narafičili nějakejch pár lákadel, jako třeba diplomatku, tak je vychytaj rychle. Jenomže to by museli hnout prdelej a mít trochu vo svou práci zájem a chtít motoristům pomoct, zatím uměj jenom rozdávat pokuty a botičky, na víc jejich IQ nestačí. Je to hnus.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.08.00  09:31

« Re: Stop 24

Ja o takovych podrobnostech nevim, ale urcite bych to uvital i ve svem meste. A vubec, proc to nemuze mit celorepublikovou platnost ?
  • 00 Reagovat !

foto

18.08.00  08:49

« Stop 24

Mohl byste mi někdo vysvětlit, jak funguje akce s nalepováním samolepky STOP 24 ? Kdo zabrání zloději, aby tu samolepku strhnul nebo ji přelepil nějakou jinou ? A i kdyby ji tam nechal, jak ji policajti mají zepředu vidět, když je nalepená na zadním okně a ještě navíc jsou oslněni světly ? Mají přece stavět hlavně auta s těmito samolepkami.
  • 00 Reagovat !

foto

05.08.00  20:22

« Zlepšení

Možná se už policajti trochu vzpamatovali. Včera v 8 večer mě kontrolovala běžná silniční kontrola a součástí kontroly bylo i ověření zda vozidlo není hlášené jako ukradené. Ještě nedávno se poldové spokojili s malým OT.
    Je to však procedura, kterou ještě nemaj asi dobře zvládnutou, čekal jsem asi tak 15 min.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.00  23:23

« Re: Kopie OTP

To samozřejmě... když tě pojišťovna podvede, je to podvod... ale když to má už ve smlouvě????
    Jako je to třeba s kolama... Kde si některý stanovily, že pojistka se nevztahuje na kolo ukradnutý před hospodou, v garáží a dokonce v kolárně. Jiné pojištovny takové stupidnosti do smlouvy nedávají a uhradí škodu proti smluvním podmínkám. ¨Jestli je to u aut stejné nevím. Myslím, že zde se seriozní také najdou.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.00  21:51

« Re: pagere

Pager mi zklamal. Pípá jen do vzdálenosti, do které ten alarm slyšíš i ušima. Pozor - s nalepovací anténou. Zvlášť anténu na pager nemám. :-((
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.00  00:00

« pagere

Nejak to tu spí. Čo tak napríklad hovoríte zo skúsenosti na pagere. Oplatí sa kvôli nim investovať k alarmu o niekoľko tisíc naviac, alebo nie?
    Pozná niekto alarmy Magicar?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.00  00:00

Jak jsem koupil, tak prodávám, nicméně když se nad tím nestranně zamyslím, tak zloděj s malým techničákem je více imunní proti náhodné silniční kontrole, asi i na hranicích. Pak by se pojišťovna mohla otáčet na tom, že jsem nesplnil povinnost udělat vše k odvrácení pojistné události. Pojišťovnu, která nemá v podmínkách pro pojištěného povinnost udělat vše k odvrácení pojistné události, asi na světě nenajdeš. Navíc pojišťovnu nepoznáš podle uzavírání pojistky, ale podle likvidace události, a to už je pozdě na vybírání.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.00  18:57

Ten chlápek co jsi s ním mluvil byl nejspíš pořádnej IDIOT, zanechání malého tech. p. ve voze není nápomáhání k trestnému činu krádeže. Kde jsi k tokové hovadině přišel. Stejně tak s tou pojišťovnou. Pojišťovnu, která si klade podmínky, za jakých nesmí být auto ukradeno obejdu a půjdu k serioznější, protože zdělit tyto podmínky zloději asi není možné. Řidič se především řídí vyhláškou, jestli si někdo vymejšlí nějaké jiné nesmysly, tak je jenom blbej žvanil.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  09:54

« Re:

moná, že nes pes v autě, by byla lepší a levnější cvičená kobra pod sedačkou řidiče (pořizovací náklad asi stejný a žere 2x za měsíc jednu větší myš... a pro chuť by si kousla do nějakého toho chmatáckého lýtka...:)))))
  • 00 Reagovat !

foto

28.07.00  08:20

« Bez nadpisu

Ono vubec jestli nebude lepsi nechavat odemcene dvere u auta, jenze ona pak pada pojisteni, pokud zlodej neprekonava prekazku. Ale kolikrat nejaky * rozbije okno, jena aby se podival do kufru. Kdyz jsme s tatou staveli barak, stalo se nam 2 x, ze jsme byli vykradeni. Poprve jsme nasli jen rozbite dvere, ale podruhe se uz dostalo dovnitr, vsechny zabezpeceni uvnitr baraku byla zbytecna, jednoduse vzal krumpac a prokopal se dverma, nove postavenou zdi. Nebyl to amater, protoze se na kazde strane pootviral okna, jako unikovou cestu, o barak oprel lopatu, aby si sousedi mysleli, ze u nas pracuje nejaky nadenik a ten kraval, ze patri k tomu. Skutecne to fungovalo, sousedi slyseli hluk, a kdyz se podivali, videli tam chlapa v monterkach, jak nese lopatu a nechali to byt. Skody byly nastesti male, ukradl 2 vrtacky a savli na opekani parku na otocnem rozni. Vetsi skoda napachal na rozbitych dverich uvnitr baraku. Od te doby uvnitr baraku nic nezamykame, krome dveri do loznice. Kdyz uz se zlodej dostane dovnitr, nic jej nezastavi.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  22:46

« Pes v aute

Pokud pises o tech pitbulech,napadla me jedna davna prihoda.
    Muj znamy mel Pitbula,ktereho nechaval pres noc v aute.Jednou rano prisel k autu a z obou sedadel zbyl jen skelet.Okenko u spolujezdce bylo prorazeno a asi sto metru od auta byla zardousena kocka,ktera byla napul sezrana.Domnivam se ,ze by byl lepsi utok zlodeje,nez tato zkaza.
    Nedivim se,za je toto plemeno mnohde zakazano.Agresivita techto psu nezna meze.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  19:04

« prerušovače a záruka na auto

Chcem si dať namontovať prerušovač prívodu paliva a štartéru, ale známy ma upozornil, že po takomto zásahu padá záruka na auto. Pred servisnou kontrolou sa však dá ten ventil údajne vybrať a potom zase pomerne jednoducho namontovať. Má niekto s týmto skúsenosti - najmä ty login by s' mohol o tom niečo vedieť.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  18:54

« Re: podivná náhoda

Doufám, že měli předem uzavřenou pojistku. Jinak je z toho vidět, co v tomhle postkomunistickým bordelu je všude za ksindl. Já stavím barák a už teď trnu, jak dlouho to bude trvat, než mi ho poprvé vykradou. Zatím jediná spolehlivá zabezpečovačka, kterou jsem objevil, jsou tři hladoví pitbullové.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.07.00  16:21

« Re: podivná náhoda

Mému kolegovi z práce ukradli auto 1/2 hodiny po koupi v autobazaru a jeho kamarádovi 1/2 hodiny po dovezení z autosalónu - prý jen vyjel výtahem do paneláku pozvat manželku, aby se šla kouknout, jaké mají hezké nové auto.
  • 00 Reagovat !

foto

27.07.00  11:45

« podivná náhoda

Minulý týden se naši známí vrátili z dovolené v Českém ráji a ríkali, že jejím známým kteří tam byli s nimi ukradli novou Oktávku TDI. Údajně se jim pokazil imobilizér, tak zavolali servis, a ten jim ten imobilizér vyřadil. A druhý den bylo auto fuč. Podivné, že? Co si o tom myslíte? Potom důvěřujte servisům.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  19:03

« Re: zabezpeceni vozidel

Myslí,že satelitný zabezpečení je nejúčinnejší.Ale pokud máte vozy jako A8,BMW 7 nebo S-klasse tak si skupina zlodejú zistí o tom voze vše.A pokud ma vysílač GPS tak ví kde ho mají hledat.Ale pokud si to nezistí tak je to myslim jediná spolehlivá ochrana proti zlodejúm.
  • 00 Reagovat !

foto

24.07.00  23:14

« zabezpeceni vozidel

ze se vracim zpatky k problematice zabezpeceni vozidel. pro drazsi vozy je podle mne nejlepsim resenim vyuzit sluzeb satelitniho monitorovani vozidla. je to strezene 24 hodin denne a v pripade kradeze se o vsechno postaraji sami a hlavne je realna sance, zo to auto najdou. porizovaci cena a rocni poplatek se sice na prvni pohled mohou zdat velke, ale pak se zase da celkem slusne usetrit na havarijnim pojisteni. znamy ma Accorda za 750'000 Kc a naklady na porizeni a rocni provoz byly mensi nez bonus, ktery diky tomu ziskal v pojistovne. ale je fakt, ze treba do Felicie si to daji pouze fajnsmekri.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.00  07:39

Probirali jsme to doma a toto je nejjednodussi reseni.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.07.00  23:54

Znam jednoduche reseni! Proste na policajtech nahlas ze jsi ho stratil a pak budete mit kazdy svuj! U bezne dopravni kontroly policajti neoveruji jestli je to kopie proste mas dva originaly! A kdyby ti na to nahodou prisli no tak co stratil jsi ho a zase jsi ho nasel!
    Ja jsem to tak taky udelal a uz jezdim rok takhle!
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.00  15:06

« OTP

Je to byrokracie, ale pochopitelná. Je to jako s občankou, pasem atd... smiřte se s tím, že můžete mít taky jen jednu. Kdyžby vám ho policajti sebrali za třeba špatný stav, jezdíte dál, oni nejsou zas tak úplný blbci jak vypadaj.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.00  14:19

« Re: OTP

Nerozumiem. Ešte ste nikdy nestratili OTP?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.00  10:29

« Kopie OTP

Byl jsem se zeptat zástupce náčelníka na DI, zda je možné mít kopii OTP, že často potřebuji manželce nechat auto na parkovišti a nemáme šanci si osobně předat OTP. Odpověděl policajtsky, že v žádném případě nelze mít kopii OTP, že i takovéto předání auta není možné, protože držitel musí zapůjčit auto jinému řidiči tak, že mu auto předá na místě a nový řidič si za jeho asistence zkontroluje technický stav a přebere doklady od vozu, stejným způsobem jej pak vrací. Pokud nechám OTP schovaný v autě, páchám čin napomáhání ke krádeži, pokud vůz ukradnou a já policii neukážu malý OTP, pak mi to policie spočítá a pojišťovna mi taky nic nedá, protože jsem nesplnil podmínky havarijního pojištění a pojištění proti odcizení tím, že jsem zloději usnadnil obelstít policejní kontrolu. Pochopil jsem z toho, že když mi ukradnou auto i s OTP, tak "zloděje nechají jet a zavřou mě". Rozešli jsme se po několika mých poťouchlých dotazech, zda když půjčuji manželce auto na nákup, zda to musí být notářsky ověřené a zda si mám na OTP koupit trezor. Nevím nakolik si vymýšlel a nakolik je to pravda, nicméně už si dovedu představit některý * pojišťovácký.
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.00  10:14

« Bez nadpisu

Samozrejme, pokud je to mozne ...
  • 00 Reagovat !

foto

21.07.00  10:14

« Bez nadpisu

A co takhle udelat si potrebny pocet duplikatu OTP na DI a mit kazdy svuj vlastni ?
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.00  09:22

« Re: Maly technicak - nechat v aute alebo radsej nie ?

Záleží hodně na autě. Když kradou auto za půl melounu, tak ho stejně odtáhnou a OTP nepotřebujou nebo už mají svůj. Když kradou něco staršího, tak jsou to většinou *, co se chtěj jen povozit, nebo to prostě chtěj jen vykrást, nebo to chtěj na ND. Pro tyhle * je každopádně nalezený techničák plus. Už jen kvůli policajtům, když je chytěj. Navíc není takový problém, předávat si klíčky i s papírama.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.00  08:20

« Re: Maly technicak - nechat v aute alebo radsej nie ?

Ja myslim, ze radsi nenechavat. Kdyz pripadny zlodej vytahne pri silnicni kontrole maly technicak, policajt mu bez overovani uveri, ze jsi mu auto pujcil. Pokud ale technicak nebude mit, bude si to overovat a je sance, ze jej zadrzi i s kradenym autem.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.07.00  08:16

« Re: immo

Zahranicni auta se u nas kradou ne pro nas trh, ale pro rusky, ukrajinsky. U nas je mala poptavka po zahranicnich autech na jezdeni. Neco jine jeho kradez starsich skodovek, trabantu, lad, fiatu na nahradni dily. Pro gang je mnohem jednodussi vyvezt auto pres hranice do Ruska z Ceske republiky nebo Polska nez z Nemecka ci Rakouska. V ceste na vychod jsme jedna z poslednich zemi a zlodeji nebudou riskovat prechod dalsi hranice.
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.00  21:52

« Maly technicak - nechat v aute alebo radsej nie ?

V rodine mame 1 auto, a pouzivame ho vsetci. Mame dilemu s malym technicakom (Osvedcenie o TP) - ja tvrdim, ze by sme mali nechat technicak v niektorom z okladacich priecinkov v aute (je ich tam az az...). Ale ostatni v rodine sa uplne poburili, ze ako si to predstavujem, ze je to nezodpovedne, ze co ak auto ukradnu. Ja osobne si myslim, ze ak sa do auta dakto vtrepe a nebodaj s nim aj odide, tak je uplne jedno ci tam najde aj maly technicak alebo nie. Myslim, ze pre zlodeja je maly technicak tym najmensim problemom, a ze tym, ze ho nenechame v aute si len komplikujeme situaciu. Ako som uz spominal, auto pouzivame vsetci, a tak spolu s klucikmi si odovzdavame aj technicak. Ale nie vzdy sa podari, a ja som uz raz za jazdu bez technicaku platil 300 Sk.

Takze poradte, maju obavy zvysku rodiny svoje opodstatnenie, alebo aj vy s kludom na srdci nechavate maly technicak v aute.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.00  21:47

Ze se v Rakousku krade aut mene je dle meho nazoru tim, ze je tam nasyceny trh jak s novymi tak i s ojetymi vozy. Tady zatim jeste neni, proto se auta dovazi havarovana ze zahranici a z nejake corky se zpravuji. Bye Mila
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.00  21:42

Jestli vis o ktere pace na volant jsem psal, tak investuj 800,- Kc nebo tak nejak a zkus to sam. Jenom staci za ni rukou poradne cuknout a rozpadne se na dva kusy. :-))) Bye Mila
  • « 00 Reagovat !

foto

20.07.00  15:01

« Re: Zadost o radu

Protože tam máš ochranu proti vytažení čudlíku provázkem, stojí Tě to čas a peníze za opravu. Mě už takhle vykradli auto asi 4x a jsem skoro vděčnej, že to jde takhle otevřít, protože aspoň neudělaj na autě další škodu. Většinou ukradli tak akorát nabíječku k telefonu, která stojí asi dvě stovky, což je míň, než stojí třeba prut antény. Mimochodem, naposled mi to vybrali v neděli, byli jsme na houbách a auto vybraný. Bohužel jsme vyzvedávali dítě od tchyně, takže jsme měli v autě tašku plnou dětskýho oblečení, která je v *. Nejspíš to ty * stejně vyhodili do popelnice. Jinak je nejlepší v autě nic nenechávat, protože 99% zlodějů jde po rádiu a věcech v autě, celý auto ukrást neuměj a ani nechtěj. A na ukradení celýho auta je asi jedině pojistka, když budou chtít, stejně ho ukradnou.
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.00  14:41

« když to auto chtěj, tak ho ukradnou

Mám známého, kterému ukradli novou oktávku. Měl tam alarm, immobilizér, defend-lock, pískovaný skla, parkoval v rušný ulici. Prostě mu to odtáhli. Profesionální gangy maj na auta rovnou záznamy a jdou na jisto. Není to ojedinělý případ, stejně tak ukradli jinému známému novou mazdu. Čili když někdo chce auto za půl melounu, musí si ho pojistit. Když má starou šunku, kterou profíci nekradou, nejúčinější jsou NESÉRIOVĚ vyráběná zařízení (jako skryté spínače, atd.), nebo konstrukt, to ty amatérský * odradí. Akorát pak ve vzteku mohou auto poškodit.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.00  22:19

« Re: Construct

To Fija:To dalkove ovladani centralu jsem si prikoupil jako priplatkovy prvek(neco pres 4 Tis.Kc).Je to normalne zabudovane v klicku spolu s immem.Ty tam mas zrejme bodove osvetleni,ze?
    Pokud mas Octavku,jak ji mas dlouho a jaky motor?
    Prozrad mi taky co se Ti na tom aute libi a co ne.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.00  09:55

« Zadost o radu

To login: Ahoj, tak mi tedy porad, co jeste mam udelat na klasickou Felicii 50MPI. Mam Construct, tyc na volant, vlastni zamykani pedalu, piskovana skla, alarm Akcent vcetne otresu a ultrazvuku a pager. Navic jsem si nechal namontovat vyztuzovaci plechy na zamky, jelikoz uz mi je jednou vypacili (ostatne jako uz asi 50% novejsich Felicii, stava se z toho narodni sport, ktery je ale dost drahy - cca 4100 za opravu metalizy). Jeste tam je ochrana proti otevreni kufru z mista ridice pri zavrenych dverich a ochrany proti vyhackovani a "vyprovazkovani" na vsech dverich. Souhlasim, ze vsechno az na ty pedaly jsou to seriove zabrany a je tudiz zlodejum jiste znam zpusob prekonani. Jestli si dobre vzpominam, psal jsi tady o ventilu na privod paliva a skrytem vypinaci. V ramci alarmu uz tam nejaky ventil mam, stalo by za uvahu tam pripojit dalsi nebo jen na neco napojit skryty vypinac? Wendoul.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.00  09:04

O jednoduchych (za par stovek) a temer neprekonatelnych zabezpecenich jsem nejen tady psal uz nekolikrat. Jenze na to skoro nikdo nereagoval a vzdy se zacalo diskutovat o tycich na volant, zamcich na zpatecku a podobnych hovadinach proti dvanactiletym detem, co se chteji projet.

Pricina kradezi neni ve spatnem zabezpeceni aut, ale v policii (sami se na kradezich a legalizaci kradenych aut podileji, nesnazi se po autech patrat, ani je hlidat) a v tom, ze pro par tisic za ukradene auto se nevyplati napr. tomu Rakusakovi riskovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.00  08:20

to Kamil*: - nevim, jak v SLX, ale v GLX je to tak, jak pisu. Protoze zaslepky do dveri mi v salonu nabizeli (a k tomu dalkove ovladani centralu), predpokladam, ze mas neco extra - nikoliv original. Nemyslim, ze skodovka setri na jednom zamku do dveri, kdyz ti za prachy nacpe dalkovy ovladani centralu... on ten zamek v kufru jsem uz menil (v ramci reklamace) a maji to vyysleny docela hloupe - spalil se motorek, takze bylo z kufru mozny odemknout cele auto, jenom ten kufr ne :-((( to musel mechos vlizt do kufru pres zadni sedacky, odtrhnout kus kryciho plastu a kufr "otevrit" sroubovakem :-((( a ja to, bohuzel, musel sledovat.
    to G: ja existuju uz docela dlouho, ale tebe tady vidim kratce :-)

K nasi polemice - nakolik si myslim ze prehanis, to je muj problem. Ale podle mych (a "proflaknutych") info NEBUDE v Octavii MR2001 zatim zadny motor TDI PD, zato bude zadni sterac s ostrikovacem pro sedan.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.07.00  05:08

Tyto auta jsou uz cenove vyhodna pro dost zrucne a vybavene zlodeje - tam je nejaka zavora na volantu nebo razeni k prdu. Immob. proste prinesou svuj vlastni, doklady taky. Po zkusenych zlodejich je lepe nestrilet (nemyslim pubertaky co vykradaj auta - i kdyz i ty mohou byt nebezpecny). Oni totiz vetsinou strilej lip nez vy. Jak tady bylo uz uvedeno, nejlip dobra pojistovna.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  23:00

To Fija:Zamek u me Octavky r.v. 06/2000 je skutecne jen u ridice a na patych dverich.Na strane spolujezdce je hlinikova zaslepka prekryta plastovym odlitkem.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  22:33

A, fija tak Ty existujes. Btw. cakam na Tvoju odpoved.

K tym imobilizerom strucne. Uroven zavisi od motora, pozri rubriku "aky bude novy model" nizsie. Tyka sa sice MR2001 ale ak mas 1.6MPI/55kW tak si bud isty ze je prvej generacie.

1. generacia imobilizera: kluc-riadiacia jednotka imobilizera (RJI)- pevny kod a RJI-riadiaca jednotka motora (RJM)- pevny kod. 2. generacia: kluc-RJI plavajuci kod, RJI-RJM pevny kod, 3.generacia kluc-RJI plavajuci kod a RJI-RJM plavajuci kod.

• « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  21:32

Kamil*e, proc myslis, ze u "novych Octavek" neni na strane spolujezdce zamek ? Jak vis, mam "novou Octavku" - MR2000, novejsi se jeste nedelaji - a zamky jsou: u ridice, u spolujezdce a v kufru. Jak by jinak bylo mozne odemknout auto od spolujezdce, kdyby tam nebyl zamek, ale jen zaslepka ? Construct mam taky, k tomu tycku na volant pro odrazeni pubertaku a pochopitelne pojistku. A auto ma od vyrobce nejakej immobilizer, netusim jaky generace (to by vedel G). Vic asi udelat nemuzu...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  21:25

« Construct

Zdravim vsechny diskutujici.Mam v Octavce Construct na zpatecce.Myslite si,ze toto zarizeni samo o sobe dostatecne zamezi pripadne kradezi vozu?Mam to samozrejme v kombinaci s immobiliserem a alarmem.
    Jinak hned po ctrnacti dnech co jsem auto prevzal se mi nekdo snazil vypacit zamek u spolujezdce.Nepodarilo se mu to,ale drsne mi poskrabal lak v okoli zamku a klicky.Oprava i s lakem cca 5000.Brali me vsichni certi,co vam mam povidat.Je jen par veci co me dokaze vytocit k nepricetnosti a tohle je prave jedna z nich.Ten zlodej ma celkem stesti,ze jsem ho nevidel z okna.Asi bych v tom zachvatu vzteku i strilel.Ale to uz bych Vam asi psal z basy.
    Jinak byl to tezky amater, na strane spolujezce u novych Octavek totiz zadny zamek neni.Je tam jen hlinikova zaslepka
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  17:29

Ne to neni smysl pro humor - to je jenom naivita lidí, kteří si svoje auto zajistěj jenom tak, že ho zamknou. Jinak by se tolik stará auta krást nemohla. To sem vůbec nepleť. Já jsem tu mluvil o tom, že immob. v kombinaci s ještě nějakým jiným jištěním pro auta do 300 tisíc docela stačí. Lepší pak už je jenom ta pojistka.
    Jestli o něčem lepším víš tak se přestaň posmívat a sem s tím.
    Smysl pro humor máš možná ty - protože už vidím jak organizováný genk se super výbavou a falešnýma dokladama a možná podplacenejma policajtama krade starou pixlu v hodnotě třicet tisíc, aby jí pak za deset někde udali.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  17:16

Deset let starého fordíka ukradnou zloději taky,
    ovšem to už jsou běžný pobertové co kradou špatně zajištěná auta. Na auto s immob. se takovejhle zlodějík vykašle a když bude mít ještě jedno jištění třeba volant, půjde asi ukrást to vedle, který to nemá.
    Vlasně je lepší neradit ostatním aby si ho všemožně jistili. Je pak větší pravděpodobnost, že ukradnou to vaše.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  15:50

Koukam, ze Danula ma smysl pro humor. :-) Prave stare sunky (Skoda 100, 110, 105, 120, Favorit, Forman, Lada) tvori skoro polovinu ukradenych aut. A pocet aut, ktere se u nas rocne ukradnou je, ve srovnani treba s Rakouskem, zhruba petinasobny. Takze nevim, kdo by mel (nemel) byt vyjeveny.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  15:32

nemluvím o havarování auta, to je jiné téma. Pojistit se lze proti krádeži a to lze kombinovat současně i s havar. pojištěním. Tu pojistku lze sjednat na cenu nákupu nového vozu. Samozřejmě to není levné. Při koupi drahého auta se s výdaji tohoto druhu musí počítat. Kdo s tím nepočítá, je trouba - auta se kradou všude na světě. Samozřejmě, my jsme z toho vyjevený protože u nás se dříve nekradlo na prof. úrovni. Kdo by ukrad Ladu nebo Trabucha
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  11:13

Já jsem se o svého 10 let starého fordíka zezačátku nebál. Řikal jsem si, že přeci nikdo nemůže chtít takovou plechovku s rezivýma blatníkama. Ale jednoho dne jsem přišel k autu a vypáčený dveře, zámek pryč. Popadl mě strach o fordíka, dvě noci jsem nespal a auto hned pojistil. Teď jsem daleko klidnější. Jasně, že by mě štvalo, kdybych o něj přišel, ale něco trochu bych od pojišťovny dostal a je to pořád lepší než drátem do oka. V budoucnu budu vždy uvažovat s takovou cenou auta, abych měl i na pojištění. Jo stojí to pár peněz, ale já na jiný auto nemám a to mi za to stojí.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  08:53

Na odstraneni vetsiny soucasnych mechanickych zabran na volant, radici paku, pedaly se pouziva tekuty dusik. Tento dusik zmrazi slabe misto zabrany, ktera natolik zkrehne, ze pak staci jen klepnuti kladivka. Trva to skutecne par sekund. Jinak nevim, jake jsou zkusenosti s praci pojistoven pri pojisteni proti havarce, ale podle mne jsou schopni odecist od skutecne ceny auta naprosto vse, co se da a vysledek je ten, ze treba za Felicii s p.c. 220 000 Kc dostanete po 3 letech jen treba 100 000 Kc, kdyz si z toho odectete rocni platby a spoluucast ... Ale i to se pocita.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  06:45

BLBOST - každej je svého štěstí strůjcem....
    Jestli má "někdo" na auto za milion nebo skoro za milíon a nemá už na pojistku je to vůl....
    Nejdokonalejší ochrana pred prof. zlodeji je, mit to auto pojištěný. Máte-li auťák za 300 tisíc
    nemusíte se útoku organizovaného gangu zas tak příliš obávat. Tam myslím immob a závora na volant
    dostačuje. Ostatně nevím čím by se dala bytelná závora za 3 sekundy zlomit. Rozhodně to ale už předpokládá mít "nějakou" výbavu. V prvním případě
    si buďte naprosto jistí, že jestliže si Vaše auto předem vyberou, tak ho taky ukradnou. Dokonce si vyberou i místo, kde ho ukradnou.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.00  05:14

Všechny tyto, a podobná zabezpečení vozidel ochrání auto pouze před zloději "amatéry" anebo těmi co si chtějí jen zajezdit. Zloděj "profesionál" nebo gang zlodějů ukradou čímkoli zbezpečené auto, když o něj budou mít zájem (např. do skříňové AVIE vtáhnou jakékoliv auto zabezpečené čímkoliv a i ten alarm píská jen do zavření dveří AVIE).Vyjímkou je snad zabezpečení GPS, ale ta cena není pro normálního člověka přijatelná.
    Dovoluji si tvrdi, že když do takto zabezpečeného auta vlezou a zjisí, že má GPS, tak vám v autě něco zničí ať máte alespoň nějakou škodu. To co k ochraně svého auta potřebujeme nejvíce je ŠTĚSTÍ.
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.00  02:57

« immo

A jeste jednu vec jsem k tomu chtel napsat. Idealni je k tomu alarmu a tovarnimu immu dat jeste nejakou mechanickou zabranu. Napr. zamykani zpatecky, jeste lepsi je mozna BULLOCK nebo jak se to jmenuje. A uplne na nic jsou paky na volant. Preriznutej volant je za minutu. A paky - vypadaji celkem mohutne, davaji se z vrchu na volant a ta noha lezi na kaplicce pristrojovky, vetsinou jsou potazeny takovou zlutou nebo cervenou buzirkou - tak tem se taky vyvarujte, protoze tato paka je zlomena za cca 2 sec.

Tak to je pro dnesek tak nejak vse Bye Mila
  • 00 Reagovat !

foto

18.07.00  02:50

« immobilisery

Rad bych tady podotknutl par poznatku o immech. Predne, immo z fabriky je velice dobra a pro zlodeje tezko prekonatelna prekazka. Immobilisery se montuji takrka do vsech aut seriove a v zakladni vybave zhruba od roku 1995-1996. Immo u benzinoveho auta je schovano ve zvlastni krabicce umistene vetsinou pod palubkou a tato je spjata s ridici jednotkou vstrikovaní. Budu ted psat jen o autech ktera znam.

S Felicia 1.3 monomotronic - odstranení immo - velmi jednoducha vec - pripojis ridici jednotku z Favorita s monomotronicem.
    S Felicia 1.3 MPI a 1.6i - to uz je slozitejsi, bud je nutne mit rid jednotku bez imma (nekdo to nejak upravil, videl jsem na vlastni oci jenom jeden kus), nebo musis mit jednotku immobiliseru, ridici jednotku motoru a mikroprocesor z klicku - to vse musi pochazet z jednoho funkcniho auta.
    S Felicia 1.9D - immobiliser nelze odstranit!!! - je to zase krabicka pod palubkou a cerpadlo.
    Dale napr VW golf III to stejne jako Felda MPI.
    Potom treba vsechny novejsi vozy z koncernu VW (A3, A4, A6, A8, OCTAVKA, PASAT) - immobiliser je tam uplne na * - staci vymenit budiky a nacvakat do nich kod. Podle zkusenosti jednoho nejmenovaneho odjizdi do 3 min.

Mozna jsem si v urcitych pripadech protirecil, ale immo u nekterych aut je pro vetsinu zlodeju neprekonatelna prekazka (nemyslim zrovna ty auta co jedou na budiky). Tovarni immobiliser v kombinaci s kvalitnim alarmem je dle meho nazoru dostatecna, protoze jestli Vam to auto nekdo bude chtit odvezt tak ho stejne oveze napr. na te odtahovce nebo na lane. S pozdravem Mila
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.00  10:44

« Re: nove autoradio

Já osobně jsem to vyřešil nákupem neznačkového rádia, které hraje normálěn. Není tp žádná špička, ale v autě netrávím dlouhé chvilky, tak to stačí. Je to šuplík, ale ani ho nevyndavám. Nemyslím, že by to někomu stálo za to ho ukrást.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.00  09:02

Obavam se, ze odnimatelny panel je taky k nicemu. Hodne lidi ma totiz panel a schani k nemu ten zbytek. :-) Ostatne i ten panel se da v pohode sehnat.

Uvedu priklad - znamy si zapomnel panel v aute. Zlodeje ale asi nekdo vyrusil a sebrali jenom ten panel. Behem nekolika dnu sehnal za 500,- jiny (v bazaru - ne ten svuj). Za par dni si zlodeji prisli i pro radio, ktere behem tydne koupil pres Annonci za 1500,- Radio stalo okolo 12 000,- nove - Sony (nevim jaky model, samotny panel stal novy 4500) + changer (10 000), ten ale vzdy zustal v kufru.

Lide take ty panely ztraceji - zapominaji v hospode, ap. Sice je to lepsi oćhrana, nez nic, ale je to skoro jako nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.00  06:57

Sance proti kradezi se podle mne nepatrne zvysi, kdyz si z hlavniho panelu autoradia ( viditelny po odejmuti tatranky) odlepis nalepku Sony,Kenwood a prelepis to nejakym *: treba MTC, nebo nejakym vietnamskym. Ten napis by mel byt co nejvetsi. Obecne sam vis, ze radio ti muzou ukradnout treba tyden po koupi, nebo treba nikdy. Jinak mam kolegu, kteremu v miste bydliste , kdyz byl na obede,zlodeji vytahli hlavni panel autoradia ( tatranku + mobil + 15 000 mel schovanych v aute ) a na palubni desku mu dali listek, ze jestli jim tatranku neda na smluvene misto, rozbijou mu celni sklo. Ten clovek je v miste, kde bydli pomerne velke zvire a kdyz se dozvedeli, komu vlastne ukradli radio, beze slova mu za par dnu nenamontovane radio lezelo opet na prednim sedadle. HappyEnd.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.00  23:00

Jednoduse, staci radio s odnimatelnym panelem.
    Zlodeji pak nic nevezmou. Ironi je, ze skodu stejne nadelaji i kdyz nakonec nic neukradnou.
    Nove okno nebo ponicenej lak kolem zamku neni take nic levneho. Me se to uz stalo, pravda radio
    za deset tacu zustalo, a to jsem ten panel mel v postranni kapse dveri. Jo potme ho nevideli.
  • 00 Reagovat !

foto

16.07.00  00:00

« nove autoradio

Chcem si kupit autoradio. Nie je pre mna problem investovat aj do tych najdrahsich , ale.....

Chcem sa opytat, ak je sanca, ze mi dobre autoradio (za 10 000 a viac) neukradnu do tyzdna, resp. co preto urobit

Ako alternativu vidim kupu "orignialneho" autoradia specialne pre moj typ vozidla... ale to radio je * , navyse dva krat tak drahe.

Poradte !
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.00  09:21

« Re: zablokovane radio

Někdy může mít člověk v životě kliku. S tím rádiem jí ale nemáš. Až se ti to stane příště s něčím jiným, zkus začít obráceně. Vezmi manuál k rádiu do ruky (během nabíjení baterky stejně nemůžeš nic jiného dělat), přčti si co a jak. Nebo zajdi (zavolej) do jakéhokoli značkového servisu, případně napiš e-mail nějaké firmě, která tvoje rádio prodává a servisuje. Mě takhle pomohli u "filipsů" (Philips). Hodně úspěchů.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.07.00  05:10

« Re: O tom jak si policajti sami sobě věřej

Myslím že to není o tom, že si nevěří. Spíš je to o tom, že on ví čeho všeho jsou kriminálníci schopný a tak se jim to snaží co nejvíce ztížit, popřípadě znemožnit. Svůj majetek by si měl především chránit každý sám. Takže např. když si nebudu zamykat auto a on ho někdo ukradne nemůžu si stěžovat, že za to může policie, protože zkrátka u každýho auta nemůže stát jeden policajt a hlídat ho. Doba je holt taková. Obdobný případ viz. Al. kola.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.07.00  09:05

« Re: zablokovane radio

Ja jsem mel taky modry bod a stalo se mi presne to same. Blaupunkty maji takovou zajimavou ochranu, ze kdyz nezadas spravne kod, cas, kdy ti to nabidne zadani dalsiho kodu roste geometrickou radou a neudelas nic. Mej to radio zapnute a pockej az ti to nabidne zadani kodu. Vzpominam si, ze jsem cekal asi 2 dny, nez mi to nabidlo zadani kodu. Mozna uz je ale tvuj problem vyresen.
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.00  20:42

« zablokovane radio

Prosim o radu. Mam zablokovane radio. Taslo se to takhle: vybila se mi baterka (svetla ;-) a vymazala pamet radia, coz by tak moc nevadilo, jenze radio ma security code, takze po nabiti baterie to pome chtelo kod. Ten jsem mel ale nekde doma na papirku, ale i tak jsem razi zadny nenatukaval, jen jsem asi vdakrat radio zapnul a vypnul (to same asi udelala i pritelkyne). No a ted mam radio zablokovane tak, ze nechce ani kod, pise jen "SAFE". Nevite co s tim?
    Jedna se o Blaupunkt (rc 220 asi) original z vyroby namontovany v Opel Corsa.
    diky za radu ... (do servisu budu volat az zitra ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

11.07.00  20:22

« O tom jak si policajti sami sobě věřej

Mám kamaráda, je to policajk (jeho žena taky).
    Jsou to fajn lidi. Mají malé auto. Dayhacsu nebo jak se to píše, starší nijak moc drahý. No a maj řadovou garáž a na ni tři bezpečnostní zámky na vratech a těsně za vratama obrovskou masivná mříž s dalším bezpečnostním zámkem a za mříží se krčí malej prďola autíčko tak v ceně 50-60 tisíc.
    Opravdu důvěra v ochranu majetku policii.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.07.00  16:52

« Re: A co kola pánové ...

Neměl jsem, já vím jsem asi idiot ale když jsme u toho, u kol o která jsem přišel byly ozdobné matice, u nových jsou také. Jde to za něco vyměnit, jaký tap matice by byl dobrý. Poraďte.
    Dík.
    Karel
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.00  20:55

Mimochodem s tou botickou je to dost dobry napad,asi si ji poridim.Nevite nekdo kde to v Brne koupit?
  • « 00 Reagovat !

foto

10.07.00  20:50

Ty tam nemas bezpecnostni sroub??
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.00  20:31

« A co kola pánové ...

Mám z minulého pátku dost nepříjemný zážitek. U auta zaparkovaného přímo u domu jsem přišel přes noc o 4 litá kola včetně pneu, rána za cca. 25 tisíc, den volna kdy jsem měl relaxovat v .... Má měkdo nějakou ideu jak na to?

Díky.

Karel.

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.00  15:34

« Re: Dokonalé mechanické zabezpečení se zatím nevyrábí

Dobraj nápad, jenomže pak by to asi ani nešlo odtáhnout když se to odtáhnout musí - takže by to asi neprošlo. Jak by se asi tak dělo takové odtažení takovéhoto auta. Policie by asi musela vlastnit vrtulníky s velkou nosností.
    Nebo jste ještě neviděl troubu, který klidně zaparkuje před požárním vjezdem či výjezdem a zmizí klidně na několik dní????
  • « 00 Reagovat !

foto

08.07.00  15:22

« Re: Rozpíchaná *

PĚKNÁ zhovadilost.... to se mi jen snad zdá...
    Když si zajistíš auto tak, že zloděj zemře...
    on je sice zloděj... ale ty jsi VRAH.
    taky si pouštíš do kliky u dveří 100 000 voltů
    když odejdeš z domu??? Aby každý kdo tam nemá co dělat - chcíp....
  • « 00 Reagovat !

foto

07.07.00  21:40

Omyl, boticka se bezne prodava. Videl jsem ji v Ostravskem FerroMarketu. Cenu uz nevim, ale je to dost velke a neskladne.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.07.00  13:25

Auta s automatickou prevodovkou se nesmi odtahovat (aby se neposkodila). V USA, kde jich je vetsina, se pouzivaji jeraby. Tj. pro odtahovky tohoto typu by nebyl problem toto zabezpeceni prekonat. :-)

A ted k prekonani v nasich podminkach. Pokud by to bylo dobre zkonstruovane, neprichazelo by v uvahu prekonani zamku, nadzvednuti auta a vyndani, atd., tak by se to cele dalo podlozit listou na koleckach, pripadne podlozit kolecky ty nohy. Homologaci by takove zarizeni urcite nedostalo, protoze auta proste odtahnout musi jit - kdyz brani provozu, stoji na zakazu ap.

P.s.: Pokud odeberes rozumne mnozstvi, tak Ti vyrobu klidne zajistim. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.07.00  12:07

« Dokonalé mechanické zabezpečení se zatím nevyrábí

Dokonalé mechanické zabezpečení bude teprve až to, které znemožní odtažení jak po vlastní ose, tak odtahovkou. Botička se sice tomu dost blíží, ale má nepohodlnou manipulaci a je neskladná a kupodivu se asi komerčně nevyrábí, jen pro policajty. Ovšem naprosto dokonalý by byl uzamykatelný hever pevně spojený s podlahou: byl by zamčený v zasunuté poloze, po odemčení by se vysunul, proti zemi by mířily 3-4 pevné hrotové nohy, klikou by se nepatrně nadlehčilo auto a v té poloze zamknulo. Tím by bylo nemožné naložit auto na tahač ani po sebelépe naolejovaných lyžinách, protože hrotové nohy by spolehlivě brzdily o podklad. Jen by to muselo být natolik masivní, aby se to samozřejmě neulomilo, ale myslím, že prahy tohle musí vydržet. Myslím, že za 10 tis. Kč by to bylo určitě prodejné, protože ještě v kombinaci se zámkem řadicí páky je takové auto v praxi neukradnutelné. Rozhodně by to bylo nesrovnatelně spolehlivější, než jakékoli elektronické zabezpečení kromě Autoawascu, který ovšem výjde tuším na 35 tis. Kč + 8 tis. Kč ročně. Neznáte někoho, kdo by takové zařízení z kalené oceli byl schopen vyrábět a montovat - hlavně asi homologace připojení k prahům by asi byl trošku problém, kdyby na to myslel už výrobce, mohlo by to být součástí auta (prostě někde šikovně na úkor mrtvého vnitřního prostoru), dodatečně by to nešlo asi jinak, než jako odnímatelné, což poněkud snižuje komfort.
    SciFi nebo zlepšovák ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.00  19:00

« RE: Znate Titan?

To FuJo: Titan pouzivam asi 3 mesice a jsem s nim spokojeny (jeste mi ho nikdo i s autem neukradl). Funguje to tak, jak jsi uvedl.
  • 00 Reagovat !

foto

05.07.00  19:35

« Znáte Titan?

Znáte zabezpeceni podobné Constructu neo Defenloku, ktere se jmenuje Titan? Pry je vyhodnejsi v tom, ze po odemceni se da trn vytahnout i se zamkem, je to jeden kus, a tak treba v servisu nemaji sanci si udelat klic podle zamku, ktery jinak pra zustava u jinych podobnych zabezpeceni v aute. Cena cca 6000,-Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  11:59

« Re: zamek octavia

To zabezpeceni proti vylomeni zamku vyrabi firma HT Centr tusim z Valasskeho Mezirici.Jmenuje se to SAFE PLUS a maji o tom informace i na svych WWW strankach /www.htcentr.cz/. Ja uz to mam ve sve Octavii namonovane. Nektere servisy Skoda o tom vedi a bezne to delaji, v nekterych to jeste neznaji - chce to zeptat se po okoli. Jedine, co se pred montazi zeptaji je, jake mas v Octavii zamky - jestli VW nebo FAB. Cena i s montazi je neco kolem 1200,- korun a je to zalezitost pro sikovneho mechanika asi na 30-40 minut na oboje predni dvere. Skodovka to nemontuje seriove, zatim jen zesilila nalitky na telesech zamku, ale stejne to neni ono. Neco podobneho jako SAFE PLUS jiz take maji udajne uchystane, ale zatim se to bezne nedela. Jo a jen pro informaci - ten HT Centr tohle zabezpeceni vyrabi uz i na Fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.00  13:45

« Re: Zamek razeni (ktery)

Já mám DefendLock, zvykl jsem si ho používat i na minutové zastávky a nemyslím, že by mi něco zdržovalo, protože při zamykání stačí zasunout trn a nepotřebuješ klíček. U Constructu, který jsem zažil na služebním autě, musíš vždy použít klíček a ještě zatlačit váleček trošku silou dovnitř, což také není moc pohodlné. Navíc na Construct stačí když se zloděj nasune pod auto a kleštěma to zařízení prý bez problémů ohne a vyhákne. Navíc na to zespoda může vlhkost a sůl a může to zreznout a pak to nejde odemknout, ... Defend Lock je celý uvnitř, takže nepotřebuje údržbu. Cenově je to asi tak stejné. Navíc jsem si k tomu pořídil zámek pedálů - rozpor proti podlaze, aby k odtažení na laně nestačilo vyšlápnout spojku !!! Navíc psychologicky je větší šance, že se zloděj vykašle na auto, které má alarm, pager, vypískovaná skla, zámek řadicí páky, zámek pedálů, immobilizér a skrytý vypínač nikoli pod palubní deskou, ale kdesi dobře schovaný v zadní části vozu. Ne, že by to šikovný zloděj nezvládl, ale asi se mu to vyplatí u aut za milión a ne u běžného auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.00  14:36

« Re: zamek octavia

Nejaky autoservis Skoda tady na Ostravsku inzeroval, nejakou dodatecnou montaz zabranujici vylomeni zamku, nebo tak nejak. Pry je to odolne proti znamym zpusobum vypaceni a SKoda uz to do novych aut montuje seriove. Stoji to kolem 500 Kc. Myslim, ze v servisech Skoda o tom budou vedet.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…