Zabezpečení vozidel
« Re^2: Kontroly
Jezdím většinou po Praze, do Ústí n.L. a v Ústí. Co si pamatuju, tak dvakrát mne kontrolovali v Ústí na sídlišti a jednou v Praze, pod mostem, po kterém se přijíždí z teplické dálnice, asi jsou to Holešovice. Jo a vlastně jednou taky mezi vesnicema u Úval, ale to asi někoho honili, protože jich bylo nejmíň pět a měli vystrčený škorpíky. Ale 4x za 8 roků opravdu není moc.
Jinak co se trasy Praha-Ústí týká, tak na konci dálnice před Novou Vsí jsou kromě mrazu a hustýho deště skoro nepřetržitě i v noci, tam ale měřej šedesátku a zákaz předjíždění na výjezdu z dálnice (přesto pokaždý, když tam jedu, někoho zrovna zpracovávaj). -
« Re: Kontroly
Ja to absolutne nechapu. Kudy proboha jezdite?
Od cca dubna do rijna me stavi zhruba kazdych ctrnact dnu. Bez ohledu na auto jakym jedu a to same se stava nekolika mym znamym, co jezdi hlavne po Praze (ale treba taky v Brne - i Brnakum). V letnim obdobi muzu presne rict, kde fizlove zastavuji (kdyz jedu do prace, z prace, tak je tam vidam min. dvakrat do tydne) - na desetikilometrovem useku to je na trech mistech tam a ctyrech zpatky (alespon na jednom, dvou mistech tedy jsou). Kdyz jedu v patek na chatu, tak na ctyricetikilometrovem useku jsou tak na kazdych peti kilometrech. Pri jize po dalnici (napr. na Brno) jsou pres den alespon na dvou mistech (nemyslim mereni rychlosti).
Ze vy je chlapi nevidite, jak vas zastavuji a normalne jim ujizdite! :-) -
« Re: Nalepky na okne???
Muze mi nekdo (napr. Pohoda), vysvetlit, jak se kontroluje, jestli auto neni kradene? Je na to nejaky specielni figl, nebo jak tomu mam rozumet.
Podle me, vic nez bohate, staci zkontrolovat OTP, v pripade, ze ho ridic nema, mrknout (zavolat) do databaze, jestli souhlasi majitel (popr. ridic zna jeho jmeno) a zapometlivce zapsat (kdyby se pozdeji ukazalo jako kradene).
Pokud je to zlodej, tak nema OTP. Pokud by ho nasel v aute, popr. ukradl majiteli, tak stejne neni jeste nahlasene jako kradene. Kontrola vyr. cisel je k nicemu, protoze se proste prerazi a nikdo uz nezjisti, jaka tam byla puvodne. Tj. jestli to auto nekdo ukradl, nebo jenom vymenil motor (nechtelo se mu na DI, nemel od nej doklad treba o procleni, atd.), nikdo nikomu nedokaze. -
« Kontroly
Jezdím asi tak osm let (nebo 130 tisíc km), za tu dobu mne kontrolovali (jindy než při přestupku nebo nehodě) asi třikrát, většinou večer nebo v noci. Nejdůkladnější kontrola - při vjezdu do sídliště, doklady, pojištění, prohlíželi i číslo kastle a motoru. Mám rapida, žádné nápadné, tím méně neschválené a viditelné doplňky, čitelná SPZ, i já vypadám snad civilizovaně. Těsně po mně projelo kolem individuum v autě (snad BMW) bez čísla a toho si ani nevšimli.
Můj názor - nechtějí si dělat pakárnu. Vyberou, zkontrolujou a zapíšou si pár aut, u kterých je aspoň na první pohled předpoklad, že bude všechno v pořádku. Splnili úkol s vynaložením nejmenší námahy.... -
« Re: Nalepky na okne???
Vic kontrol? Proboha, to snad ne!!!
Jestli se nekomu zda, ze ho malo buzerujou fizlove, tak ja mu reknu kudy jezdit. :-) Jestli je nekdo takovy vul, ze si nedokaze udelat poradny zabezpeceni auta, tak at kvuli tomu neotravuje ostatni.
A jen tak na okraj - chytri zlodeji jezdi ve dvou. Prvni auto ma napr. prasklou zarovku, nebo automaticky zastavi gestapakum, aniz by ho staveli ap.
Vubec nejlepsi by byly zavory na kazdem kilometru, kde by se kontrolovaly doklady a SPZ a yrobni cisla. -
« Re: Nalepky na okne???
jo, jednou mě zkontrolovali, jestli auto není kradený - to bylo když bylo jenom odhlášený z původního jména a já jsem ho ještě neměl přihlášený na sebe (OTP byl ještě na původního majitele) a navíc jsem měl s sebou jenom řidičák a ne občanku... jinak je to fakt nezajímalo (= zkušenost z asi 12 kontrol). -
« Nalepky na okne???
Vcera jsem videl v TV reportaz z Brna. Vymysleli tam nejakej system nalepek na auta. Tyto nalepky si maji na sklo auta nalepit lide, kteri obvykle nejezedi v noci. Pokud bude toto auto spatreno v noci poldama, bude zastaveno.
Jak uzasne! Zlodeji aut jsou *, kteri by zaslouzili na dozivoti do lomu nebo rovnou zastrelit. Ze by ale byli tak blbi, to se mi nezda. Kdyz se prece nejakemu * zachce ukradnou konkretni auto a to ma nalepku, tak neni nic jednodussiho, nez ji behem par okamziku sundat!!!
Majitel takoveho auta si akorat rika o to, ze ho pri pripadne nocni jizde budou casteji stavet.
Pri soucasne kriminalite by prece nebylo od veci zastavovat v noci obecne mnohem vice aut. Mozna to nekomu prijde jako buzerace, ale kdyz takovemu cloveku ukradnou auto, nejradeji by zastavil vsechna auta.
Jeste me zarazi jedna vec. Uz parkrat me zastavovali polisi. To se stalo snad asi kazdemu ridici. Vsimli jste si ale nekdo, ze by vase auto bylo proverovano, zda neni kradene??? Polisi jsou schopni cloveka otravovat kvuli kdejake pitomosti, ale legalnost drzeni zastaveneho auta nezkontroluji. To me tedy fakt se...!!! -
"-- skrytý --" 03.02.00 11:58
« Re: defendlock
Tyto mechanismy jsou na draka,kdyz je k tomu dobry pristup.Mit zamek s pristupem klice seshora,jako jsem to mockrat videl,je zhovadilost.Namontovani do tunelu,pod tezkym uhlem je jine kafe.Odtlacit se da kazde auto,ale ne moc daleko,jizda na lane uz vzbudi pozornost policajtu,a v Brne dokonce maji nejaky tercik na aute,se kterym kdyz nekdo v noci jede,tak ho polisi jsou schopni videt a prinejmensim se zeptat,co tam dela.Daji ho tomu,kdo v noci nepotrebuje jezdit.Pokud pojede,mohou ho otravovat na kazdem kroku(Mno toho bych se asi moc nebal,autohlidek je porad v noci jako safranu). -
« Hlídání
Kdyby ve městech někdo založil firmu, u které by si člověk mohl zaplatit hlídání ve stylu: v noci obvykle parkuji před domem. Firma bude mít 3 lidi na noční a od každého majitele, který s ní spolupracuje identifikaci auta a seznam lidí, kteří do auta smí vlézt a podepsané právo mi legitimovat. Takovej hlídač v noci se zvládne procházet oblastí 500 m x 500 m, kde bude mít nasmlouváno bez problémů 200 aut. Za stovku měsíčně je to 20000 Kč. Nemyslím, že by ten hlídač hlídal, jestli tam to auto je, to je samozřejmě blbost, jen by ve své oblasti koukal, jestli auto, do kterého ve 2 v noci někdo nastupuje, náhodou není na seznamu hlídaných. Když je bude mít rozumně setříděné a bude mít baterku, která svítí, aby to neluštil potmě, a bude to půl roku furt to samý, tak už to bude umět zpaměti. -
« Re: defendlock
A co kombinace Defend Lock a zamykání pedálů (ne volant-spojka, to je na nic, ale pedály proti podlaze) ? Pak se zloději zúží jen na "kasaře", co to umějí s bezpečnostními zámky za pár minut, zloděje s autogenem a zloděje s odtahovkou.
První, co bych udělal jako šéf policajtů, že bych nařídil legitimovat každou odtahovku "na každom kilometri". Seriózní odtahovky by prostě měly nějaké heslo se změnou každý týden přímo od policajtů nebo 1000 jinejch nápadů s nahlašováním případů mobilem, .... -
« Re: defendlock
S defendlock-om mam nasledujucu skusenost. Manzelka ho mala namontovany vo Felicii a napriek tomu jej ho ukradli. Sposob bol, podla mna viac-menej jednoduchy - dotycny vyslapol spojku, zlomil zamok na volante a komplic ho odtlacil na kludne miesto, kde sa s tym uz mohli pohrat kolko len chceli. Moja skusenost je teda nasledujuca: defendlock je dobra ochrana proti obycajnym autickarom, ktori sa chcu len povozit. Ale ak auto chce niekto ukradnut, tak vam nepomoze ani defendlock. Tym, samozrejme, nechcem znizovat jeho uroven. Koniec-koncov ho mame namontovany aj na nasom aute. Aspon sa trochu zuzi okruh ludi, ktori maju o neho zaujem. -
Saab 11.01.00 06:58
« Re: Piskovani cisel na skla
Pískování je k ničemu. Bavil jsem se o tom s jedním celníkem a ten mi řekl proč to na hranicích nekontrolují. Z počátku kontroli prováděli, ale společnosti, které pískování prováděli měli ve svých databázích absolutní bordel. Např. zadrželi auto (černý Passat), který měl pískované skla a podle databáze to bylo červené BMW 316, ale přitom se po několika dnech potvrdilo, že to mělo patřit tomu Passatu. A takových případů tam bylo víc, jeden se prý tak naštval, že si nechal vyměnit skla a o pískování už nechtěl ani slyšet. Je to cca 3 roky zpátky a od té doby to už nekontrolují (i když se třeba databáze zlepšili). Jediný efekt to může mít v tom, že si zloděj (některý) bude muset sehnat nové skla. -
« Piskovani cisel na skla
Myslite si, ze cisla vypiskovana na skla k necemu jsou?
Podle meho nazoru se uzitecnost blizi k nule. Mate nekdo optimistictejsi nazor? Neznam cloveka s cisly na sklech auta, ktery by byl treba na hranicich nekym kontrolovan. Sam jsem mel kdysi na Passatu zadni trojuhelnikove okenko s vybrousenym cislem a nikdy to nikoho nezajimalo, ikdyz si toho vsimnul. -
« Re: Databáze kradených aut
Ja jenom k tomu, ze Gestapo Barta letos jeste nezastavilo. Nevim, odkud jsi, ale v praze Te zastavi klidne i nekolikrat za noc (v zime se jim ale nechce ven, *), kdyz mas smulu. Jsou to buzeranti a doufam, ze az nahodou zastavi zlodeje, tak je rovnou odpraskne.
Ja jenom aby nekdo nevolal po tom, ze by se mely zvysit preventivni kontroly na silnicich. :-))) -
« Re: Databáze kradených aut
Ty, hele znam kluka co v tom jede. Po tom, co mi řek, nemá cenu aby to do tý databáze vůbec dávali. Auta se údajně kradou nejvíc do půlnoci, aby to mohli do rána rozebrat a rozvést kus po kusu po ostatních dealerech. Je to docela v rpdeli, protože takhle to auto prostě nemůžeš najít. Vem si taky, kolikrát tě za poslední rok vůbec zastavily policajtí. Mně ani jednou a jezdim dost.
Podle mně by bylo nejúčinější ochranou instalovat na parkoviště hlídací kamery a nějakou ostrahu, která bude mít na starost tak 5 parkovišť a bude na ně zevlovat v kuse. Když ti ho ukradnou, budou natočený jak to dělaj a i se jim to bude líp dokazovat. Bouhužel je to jenom představa. Bart -
« Re: Databáze kradených aut
Obavam se, ze ta databaze je na dve veci: na nic a na h.....! V patek 24.12. (Ano! O Stedry den!) jdem byl sproste okraden o svuj vuz. Dnes 27.12. nelze moji SPZ v teto databazi nalezt!!! To jsou 3 dny!!! Za tu dobu je auto bud rozebrane na soucastky nebo si v nem vozi * nejakej vosoust nekde na Ukrajine nebo za Uralem.
Pokud je tato databaze identicka s databazi pouzivanou policajtama "v terenu", tak se nedivim, ze nejsou schopni temer zadne auto najit.
Co se tyce nalepky, tak taky prvni co me napadlo, proc si policajti mysli, ze tu nalepku zlodej nestrhne?