Zabezpečení vozidel

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.07.00  19:00

« RE: Znate Titan?

To FuJo: Titan pouzivam asi 3 mesice a jsem s nim spokojeny (jeste mi ho nikdo i s autem neukradl). Funguje to tak, jak jsi uvedl.
  • 00 Reagovat !

foto

05.07.00  19:35

« Znáte Titan?

Znáte zabezpeceni podobné Constructu neo Defenloku, ktere se jmenuje Titan? Pry je vyhodnejsi v tom, ze po odemceni se da trn vytahnout i se zamkem, je to jeden kus, a tak treba v servisu nemaji sanci si udelat klic podle zamku, ktery jinak pra zustava u jinych podobnych zabezpeceni v aute. Cena cca 6000,-Kč.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.06.00  11:59

« Re: zamek octavia

To zabezpeceni proti vylomeni zamku vyrabi firma HT Centr tusim z Valasskeho Mezirici.Jmenuje se to SAFE PLUS a maji o tom informace i na svych WWW strankach /www.htcentr.cz/. Ja uz to mam ve sve Octavii namonovane. Nektere servisy Skoda o tom vedi a bezne to delaji, v nekterych to jeste neznaji - chce to zeptat se po okoli. Jedine, co se pred montazi zeptaji je, jake mas v Octavii zamky - jestli VW nebo FAB. Cena i s montazi je neco kolem 1200,- korun a je to zalezitost pro sikovneho mechanika asi na 30-40 minut na oboje predni dvere. Skodovka to nemontuje seriove, zatim jen zesilila nalitky na telesech zamku, ale stejne to neni ono. Neco podobneho jako SAFE PLUS jiz take maji udajne uchystane, ale zatim se to bezne nedela. Jo a jen pro informaci - ten HT Centr tohle zabezpeceni vyrabi uz i na Fabie.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.00  13:45

« Re: Zamek razeni (ktery)

Já mám DefendLock, zvykl jsem si ho používat i na minutové zastávky a nemyslím, že by mi něco zdržovalo, protože při zamykání stačí zasunout trn a nepotřebuješ klíček. U Constructu, který jsem zažil na služebním autě, musíš vždy použít klíček a ještě zatlačit váleček trošku silou dovnitř, což také není moc pohodlné. Navíc na Construct stačí když se zloděj nasune pod auto a kleštěma to zařízení prý bez problémů ohne a vyhákne. Navíc na to zespoda může vlhkost a sůl a může to zreznout a pak to nejde odemknout, ... Defend Lock je celý uvnitř, takže nepotřebuje údržbu. Cenově je to asi tak stejné. Navíc jsem si k tomu pořídil zámek pedálů - rozpor proti podlaze, aby k odtažení na laně nestačilo vyšlápnout spojku !!! Navíc psychologicky je větší šance, že se zloděj vykašle na auto, které má alarm, pager, vypískovaná skla, zámek řadicí páky, zámek pedálů, immobilizér a skrytý vypínač nikoli pod palubní deskou, ale kdesi dobře schovaný v zadní části vozu. Ne, že by to šikovný zloděj nezvládl, ale asi se mu to vyplatí u aut za milión a ne u běžného auta.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.00  14:36

« Re: zamek octavia

Nejaky autoservis Skoda tady na Ostravsku inzeroval, nejakou dodatecnou montaz zabranujici vylomeni zamku, nebo tak nejak. Pry je to odolne proti znamym zpusobum vypaceni a SKoda uz to do novych aut montuje seriove. Stoji to kolem 500 Kc. Myslim, ze v servisech Skoda o tom budou vedet.
  • 00 Reagovat !

foto

26.06.00  13:40

« zamek octavia

preji hezky den, nevite nahodou nekdo o moznostech upravy zamku u octavie (velmi slabe misto)? Mam bohuzel blbou zkusenost s nejakym grazlem, ktery se mi rychle dostal do auta a slohnul radio.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.06.00  07:49

« Re: Zamek razeni (ktery)

Ja jsem srovnavaci testy nevidel, ale z vlastni zkusenosti se mi nejvice libil Construct, protoze nemusis nikde nic zasouvat ( treba cep, coz zdrzuje ) a jen strcis klicek do zamku a odemknes, zamknes. V 98 roce mne Construct do Formana vysel na 5600 kc, v okolnich servisech byl ale za 6000 - 6500 KC. Podle mne se ceny nezmenily. Na www.construct.cz ti najdou nejblizsi servis a reknou cenu, za jakou ti to udelaji.
  • 00 Reagovat !

foto

25.06.00  19:45

« Zamek razeni (ktery)

Preji pekny den,
    rad bych se zde odnorniku zeptal, jaky je nelepsi(nejvhodnejsi) zamek radici paky na S. Felicia:
    MedvedBlok, Construct, DefendLock
    Doporucena cena?
    Doporuceni montaze v Zapadnich Cechach?
    Privitam jakekoliv zkusenosti.
    Diky
    PS: Starsi prispevky o DefenLocku jsem cetl.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.00  12:08

« Re: Rozpíchaná *

ten soused byl trouba - neměl tam dávat OBM, měl tam dát currare a měl by klid a pár dalších lidí taky (teda když už si s tím dal tu práci...)
  • « 00 Reagovat !

foto

15.06.00  22:24

« Rozpíchaná *

Mému sousedovi se ještě za bolševika stalo toto: Když mu * zlodějský už 3x vykradli Š 105, vyrobil si hezký naducaný polštářek, který umístil na sedadlo řidiče. Ten polštářek v sobě obsahoval 13 injekčních jehel na 13-ti speciálně upravených inj. stříkačkách, naplněných hnojivem OBM (koncentrovaná močůvka, rychlá a těžká otrava krve, problematické hojení těžce zanícených vpichů). No a když * zlodějskej dosednul, dostal plnou dávku do *... Asi pěkně zařval, nevím, mám tvrdý spaní. Jenže asi za měsíc, když se uzdravil, si jméno a bydliště souseda zjistil podle SPZ a začal ho po nocích šikanovat - stálé telefonáty, otrávený pes, hořící domovní dveře a nakonec nastříkal sprejem jeho sedmiletýmu klukovi celou hlavu načerveno. Soused se odstěhoval jinam, jenže * si ho podle trvalého bydliště zase snadno našel a vybíjel si vztek za svoji * na jeho autě. Dneska už soused zase bydlí jinde, v občance má ale pouze fiktivní trvalé bydliště a má klid... Taky vám vadí, že si kdokoli může o vás zjistit všechny údaje jen podle SPZ?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.00  13:17

« Re: Další perla z MVCR

Pozor na Logina.....:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.00  12:11

« Re: Další perla z MVCR

:-) Samozrejme, ze neni. A drzeni drogy je stejne jako kradez umyslny tresty cin - drzitel tedy musi vedet, ze ma u sebe kilo heroinu. Pokud se to nepodari prokazat, tak trada. :-)

Stejne tak zlodej zase musi vedet, ze vec co krade, rozhodne neni jeho. Takze pokud prohlasim, ze mam uplne stejne auto - divil jsem se sice, ze mi do nej nejdou klice, normalne nerozbijim kamenem okno, ale co se dalo delat, ze jo. Ze mam cerveny a tohle je modry? No vidite snad jak jsem zdratovanej, kdo to ma v ty tme poznat, ale nebojte ja jsem nechtel nikam jet - jenom jsem si sel pro radio, aby mi ho nikdo neukradl. Co si vubec dovolujete me kontrolovat, budu si stezovat. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.00  12:01

« Re: Jak se kradou auta

No, co z nej vypadlo? Klice? Treba je tam mel predesly majitel kvuli tomu zabouchnuti... Spis bych ale rekl, ze sestra je sestra, totiz chci rict, ze keca. Popisu kradez Felicie (profesionalni) v pripade, ze mam klice a doklady. Prijdu k autu a odjedu za roh. Nasadim znacky a jedu dal. Zduraznuji, ze za 1. K dokladum musim mit SPZ (ty se schovavaji pod ty puvodni :-))). 2. Neexistuji falesne doklady. Ty jsou dobre jen k podvodnemu prodeji. Kradena auta jezdi na legalnich dokladech.
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.00  11:43

« Další perla z MVCR

"Přemisťování" cizího majetku skutečně není zákonným důvodem ke kontrole.
    Řidič odtahového vozidla, který provádí odtah není povinen u sebe mít
    doklady od odtahovaného vozidla. Zákon neukládá povinnost předat doklady od
    naloženého vozidla ani jeho provozovateli. Je tedy zcela legální (i když
    možná nelogické), že řidič odtahové služby nemusí kontrolním orgánům doklady
    od odtahovaného vozidla předložit. Policie proovádí takovou kontrolu v
    případě důvodného podezření, že jde o krádež vozidla nebo v případě
    zjištění, že vozidlo je v pátrací evidenci policie. Pokud si Vy sám
    objednáte převoz Vašeho nepojízdného vozidla odtahovou službou a nepojedete
    spolu s řidičem, jistě také řidiči nepředáváte doklady od Vašeho auta.
    mjr. Jiří Suttner
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.00  11:13

To Login:
    Jdes na to chytre, Ty asi nebudes zlodej,zlodeji jsou blbci.Zlodeji to MOHOU = nemusi vzdy delat pomoci klicku ve zpetnem zrcatku.Osobne si myslim, ze tento zpusob provozuje jen nekolik SVINI, ale sestra meho kamose urvala pri couvani zrcatko a hadejte co z neho vypadlo?(Orisky to nebyly)..........Bylo to u Felicie koupene v bazaru...........
  • « 00 Reagovat !

foto

12.06.00  11:06

No, kdyby tenhle nesmysl byl jenom v Kvetech, tak bych to pochopil, ale je opravdu zajimave, jak to vsichni novinari papouskuji. A to o nic nejde - nikdo to neplati, nikdo na tom nema zajem. Co teprve, kdyz nekdo (zajmova skupina) nejaky blabol podporuje.

Zvlastni ale je, ze je to hloupost uz na prvni pohled. A clovek by si rekl, ze takovou pitomost, nemuze nikdo ani vypustit do sveta a kdyz uz, tak si ctenari (divaci) jen poklepou na celo. Ale jak je videt, tak cim vetsi hovadina, tim vic lidi na to skoci. A jeste zajimavejsi je, ze se neda jednoduse vysvetlit, proc je to blbost - uz jsem se o to nekolikrat pokousel, s velmi malym uspechem.

Takze - jaky ma zlodej duvod davat cokoliv (klice, doklady - u W353 byla v prirucce rada: dat si klic od dveri pod parabolu kvuli zabouchnuti :-) do zrcatka ap.? Neni 100x lepsi mit ho u sebe, jenom prijit a odjet? Proc montovat zrcatko? Ze by bazar (servis) takhle hloupe riskoval (ze ho tam majitel najde)? Navic je to komplikovanejsi, riskantnejsi a ja nevim co jeste. Ale vysvetlujte to nekomu - zni to tak pekne...
  • 00 Reagovat !

foto

12.06.00  10:51

« Jak se kradou auta "z druhé ruky"

O víkendu jsem četl v Květech článek o kradení aut typicky koupených v autobazarech tj. bez druhého klíče. Zloději si prý předem uloží druhý klíček i papíry dovnitř zpětného zrcátka nebo blinkru. Když si nový majitel odveze auto domů jdou najisto - rozbijí blinkr nebo zrcátko a startují. Doporučená rada - ihned po koupi auta nechte vyměnit všechny zámky (tedy u zahraniční ojetiny asi dost drahá věc). Uvědomil jsem si až teď, že domnělí vandalové, kteří před pár měsíci zkoušeli utrhnout zpětné zrcátko na mé ojetině byli zřejmě onou sortou zlodějů...
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.00  09:10

« Cobra - podělte se o zkušenosti

Pročítám si tady vaše příspěvky a chtěl bych se vrátit k jednomu od "mateje".
    Podle něj si servisáci mohou naučit svůj vlastní ovladač vypínat cizí alarm. Neznám funkce ostatních alarmů, ale na tom mém tohle dělat nejde, protože je k tomu potřeba znát PIN - čtyřmístné číslo, pomocí kterého se nastavují všechny funkce alarmu.
    Jedná se konkrétně o Alarm Cobra Bridge 7918. Chtěl bych vás zároveň požádat, jestli má někdo úplný manuál, jestli by mi ho mohl naskenovat nebo alespoň část opsat. Zajímá mne např. přesný postup nastavování hlasitosti pípání při zapínání a vypínání alarmu, nastavení, zda se má po vypnutí rozsvítit světlo v kabině a další.
    Taky by mne zajímalo, jak funguje automatické nastavování citlivosti ultrazvukových čidel u tohoto alarmu, protože mě se spínají už při otevřeném střešním okně při závanu větru.
    Díky předem
  • « 00 Reagovat !

foto

06.06.00  13:44

« Re: Řidič odtahovky ve srovnání s náhodným účastníkem demons

Policie ma naopak neuveritelne pravomoci. Kterykoliv policista muze kdykoliv, kohokoli beztrestne zastrelit. Je to zakotveno primo v trestnim zakone!

Policie je nejvetsi zlocinecka organizace v CR - napr. co se tyce aut, tak se spolupodili na drtive vetsine kradezi. Nema to cenu pitvat, ale jenom namatkou - uredni cisla, neskutecny bordel v evidenci nebo primo podvody a kradeze, kterych se policajti ucastni.

Ta demonstrace je typicky priklad - k policii jde jedine luza a spodina spolecnosti. Nikdo slusny by k nim nesel, pripadne odesel po par tydnech, kdyz by zjistil, co je to za verbez. Velitel proste prijde a rekne - ty, ty a ty, jdete mlatit do Prahy demonstranty, ty, ty a ty, jdete nahanet zidy do plynu, vy jdete a postrilejte tamhlety lidi. Policajti jdou a udelaji to - to si musi uvedomit kazdy, kdo jde k policii (bude muset mlatit lidi, pripadne vrazdit, atd. - jinak ho v nejlepsim pripade vyhodi). Staci se podivat do historie, ted se jenom mlati demonstranti, sikanuji slusni obcane a sem tam se nekdo zastreli (coz je veliky pokrok).

Je potreba si uvedomit, ze policajti jsou uplne stejna verbez, jako Ti, co kradou auta, kseftuji s drogami ap.
  • 00 Reagovat !

foto

06.06.00  12:12

« Řidič odtahovky ve srovnání s náhodným účastníkem demonstrac

Policie celkem nemá problémy zakročit proti jakémukoli náhodnému kolemjdoucímu okolo nějaké demonstrace, protože existuje riziko, že by došlo k nějakému narušení pořádku či majetku či bůhvíkčemu. Nelze podobnou prevenci aplikovat i na odtahovaná vozidla ? Přece odtahované vozidlo evidentně odtahuje někdo, kdo obvykle není majitelem. Není to důvod k tomu kontrolovat zda má oprávnění ? Náhodného kolemjdoucího povalí na zem - co kdyby chtěl zvednout kámen a rozbít výlohu. Náhodnou odtahovku, která táhne jim nepatřící vůz nemůžou zastavit ?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…