Zabezpečení vozidel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: nove autoradio
Obavam se, ze odnimatelny panel je taky k nicemu. Hodne lidi ma totiz panel a schani k nemu ten zbytek. :-) Ostatne i ten panel se da v pohode sehnat.
Uvedu priklad - znamy si zapomnel panel v aute. Zlodeje ale asi nekdo vyrusil a sebrali jenom ten panel. Behem nekolika dnu sehnal za 500,- jiny (v bazaru - ne ten svuj). Za par dni si zlodeji prisli i pro radio, ktere behem tydne koupil pres Annonci za 1500,- Radio stalo okolo 12 000,- nove - Sony (nevim jaky model, samotny panel stal novy 4500) + changer (10 000), ten ale vzdy zustal v kufru.
Lide take ty panely ztraceji - zapominaji v hospode, ap. Sice je to lepsi oćhrana, nez nic, ale je to skoro jako nic. -
Sance proti kradezi se podle mne nepatrne zvysi, kdyz si z hlavniho panelu autoradia ( viditelny po odejmuti tatranky) odlepis nalepku Sony,Kenwood a prelepis to nejakym *: treba MTC, nebo nejakym vietnamskym. Ten napis by mel byt co nejvetsi. Obecne sam vis, ze radio ti muzou ukradnout treba tyden po koupi, nebo treba nikdy. Jinak mam kolegu, kteremu v miste bydliste , kdyz byl na obede,zlodeji vytahli hlavni panel autoradia ( tatranku + mobil + 15 000 mel schovanych v aute ) a na palubni desku mu dali listek, ze jestli jim tatranku neda na smluvene misto, rozbijou mu celni sklo. Ten clovek je v miste, kde bydli pomerne velke zvire a kdyz se dozvedeli, komu vlastne ukradli radio, beze slova mu za par dnu nenamontovane radio lezelo opet na prednim sedadle. HappyEnd. -
Jednoduse, staci radio s odnimatelnym panelem.
Zlodeji pak nic nevezmou. Ironi je, ze skodu stejne nadelaji i kdyz nakonec nic neukradnou.
Nove okno nebo ponicenej lak kolem zamku neni take nic levneho. Me se to uz stalo, pravda radio
za deset tacu zustalo, a to jsem ten panel mel v postranni kapse dveri. Jo potme ho nevideli.
-
« nove autoradio
Chcem si kupit autoradio. Nie je pre mna problem investovat aj do tych najdrahsich , ale.....
Chcem sa opytat, ak je sanca, ze mi dobre autoradio (za 10 000 a viac) neukradnu do tyzdna, resp. co preto urobit
Ako alternativu vidim kupu "orignialneho" autoradia specialne pre moj typ vozidla... ale to radio je * , navyse dva krat tak drahe.
Poradte ! -
« Re: zablokovane radio
Někdy může mít člověk v životě kliku. S tím rádiem jí ale nemáš. Až se ti to stane příště s něčím jiným, zkus začít obráceně. Vezmi manuál k rádiu do ruky (během nabíjení baterky stejně nemůžeš nic jiného dělat), přčti si co a jak. Nebo zajdi (zavolej) do jakéhokoli značkového servisu, případně napiš e-mail nějaké firmě, která tvoje rádio prodává a servisuje. Mě takhle pomohli u "filipsů" (Philips). Hodně úspěchů. -
« Re: O tom jak si policajti sami sobě věřej
Myslím že to není o tom, že si nevěří. Spíš je to o tom, že on ví čeho všeho jsou kriminálníci schopný a tak se jim to snaží co nejvíce ztížit, popřípadě znemožnit. Svůj majetek by si měl především chránit každý sám. Takže např. když si nebudu zamykat auto a on ho někdo ukradne nemůžu si stěžovat, že za to může policie, protože zkrátka u každýho auta nemůže stát jeden policajt a hlídat ho. Doba je holt taková. Obdobný případ viz. Al. kola. -
« Re: zablokovane radio
Ja jsem mel taky modry bod a stalo se mi presne to same. Blaupunkty maji takovou zajimavou ochranu, ze kdyz nezadas spravne kod, cas, kdy ti to nabidne zadani dalsiho kodu roste geometrickou radou a neudelas nic. Mej to radio zapnute a pockej az ti to nabidne zadani kodu. Vzpominam si, ze jsem cekal asi 2 dny, nez mi to nabidlo zadani kodu. Mozna uz je ale tvuj problem vyresen. -
« zablokovane radio
Prosim o radu. Mam zablokovane radio. Taslo se to takhle: vybila se mi baterka (svetla ;-) a vymazala pamet radia, coz by tak moc nevadilo, jenze radio ma security code, takze po nabiti baterie to pome chtelo kod. Ten jsem mel ale nekde doma na papirku, ale i tak jsem razi zadny nenatukaval, jen jsem asi vdakrat radio zapnul a vypnul (to same asi udelala i pritelkyne). No a ted mam radio zablokovane tak, ze nechce ani kod, pise jen "SAFE". Nevite co s tim?
Jedna se o Blaupunkt (rc 220 asi) original z vyroby namontovany v Opel Corsa.
diky za radu ... (do servisu budu volat az zitra ;-) -
« O tom jak si policajti sami sobě věřej
Mám kamaráda, je to policajk (jeho žena taky).
Jsou to fajn lidi. Mají malé auto. Dayhacsu nebo jak se to píše, starší nijak moc drahý. No a maj řadovou garáž a na ni tři bezpečnostní zámky na vratech a těsně za vratama obrovskou masivná mříž s dalším bezpečnostním zámkem a za mříží se krčí malej prďola autíčko tak v ceně 50-60 tisíc.
Opravdu důvěra v ochranu majetku policii. -
« Re: Dokonalé mechanické zabezpečení se zatím nevyrábí
Dobraj nápad, jenomže pak by to asi ani nešlo odtáhnout když se to odtáhnout musí - takže by to asi neprošlo. Jak by se asi tak dělo takové odtažení takovéhoto auta. Policie by asi musela vlastnit vrtulníky s velkou nosností.
Nebo jste ještě neviděl troubu, který klidně zaparkuje před požárním vjezdem či výjezdem a zmizí klidně na několik dní???? -
« Re: Dokonalé mechanické zabezpečení se zatím nevyrábí
Auta s automatickou prevodovkou se nesmi odtahovat (aby se neposkodila). V USA, kde jich je vetsina, se pouzivaji jeraby. Tj. pro odtahovky tohoto typu by nebyl problem toto zabezpeceni prekonat. :-)
A ted k prekonani v nasich podminkach. Pokud by to bylo dobre zkonstruovane, neprichazelo by v uvahu prekonani zamku, nadzvednuti auta a vyndani, atd., tak by se to cele dalo podlozit listou na koleckach, pripadne podlozit kolecky ty nohy. Homologaci by takove zarizeni urcite nedostalo, protoze auta proste odtahnout musi jit - kdyz brani provozu, stoji na zakazu ap.
P.s.: Pokud odeberes rozumne mnozstvi, tak Ti vyrobu klidne zajistim. :-) -
« Dokonalé mechanické zabezpečení se zatím nevyrábí
Dokonalé mechanické zabezpečení bude teprve až to, které znemožní odtažení jak po vlastní ose, tak odtahovkou. Botička se sice tomu dost blíží, ale má nepohodlnou manipulaci a je neskladná a kupodivu se asi komerčně nevyrábí, jen pro policajty. Ovšem naprosto dokonalý by byl uzamykatelný hever pevně spojený s podlahou: byl by zamčený v zasunuté poloze, po odemčení by se vysunul, proti zemi by mířily 3-4 pevné hrotové nohy, klikou by se nepatrně nadlehčilo auto a v té poloze zamknulo. Tím by bylo nemožné naložit auto na tahač ani po sebelépe naolejovaných lyžinách, protože hrotové nohy by spolehlivě brzdily o podklad. Jen by to muselo být natolik masivní, aby se to samozřejmě neulomilo, ale myslím, že prahy tohle musí vydržet. Myslím, že za 10 tis. Kč by to bylo určitě prodejné, protože ještě v kombinaci se zámkem řadicí páky je takové auto v praxi neukradnutelné. Rozhodně by to bylo nesrovnatelně spolehlivější, než jakékoli elektronické zabezpečení kromě Autoawascu, který ovšem výjde tuším na 35 tis. Kč + 8 tis. Kč ročně. Neznáte někoho, kdo by takové zařízení z kalené oceli byl schopen vyrábět a montovat - hlavně asi homologace připojení k prahům by asi byl trošku problém, kdyby na to myslel už výrobce, mohlo by to být součástí auta (prostě někde šikovně na úkor mrtvého vnitřního prostoru), dodatečně by to nešlo asi jinak, než jako odnímatelné, což poněkud snižuje komfort.
SciFi nebo zlepšovák ?
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
S Felicia 1.3 monomotronic - odstranení immo - velmi jednoducha vec - pripojis ridici jednotku z Favorita s monomotronicem.
S Felicia 1.3 MPI a 1.6i - to uz je slozitejsi, bud je nutne mit rid jednotku bez imma (nekdo to nejak upravil, videl jsem na vlastni oci jenom jeden kus), nebo musis mit jednotku immobiliseru, ridici jednotku motoru a mikroprocesor z klicku - to vse musi pochazet z jednoho funkcniho auta.
S Felicia 1.9D - immobiliser nelze odstranit!!! - je to zase krabicka pod palubkou a cerpadlo.
Dale napr VW golf III to stejne jako Felda MPI.
Potom treba vsechny novejsi vozy z koncernu VW (A3, A4, A6, A8, OCTAVKA, PASAT) - immobiliser je tam uplne na * - staci vymenit budiky a nacvakat do nich kod. Podle zkusenosti jednoho nejmenovaneho odjizdi do 3 min.
Mozna jsem si v urcitych pripadech protirecil, ale immo u nekterych aut je pro vetsinu zlodeju neprekonatelna prekazka (nemyslim zrovna ty auta co jedou na budiky). Tovarni immobiliser v kombinaci s kvalitnim alarmem je dle meho nazoru dostatecna, protoze jestli Vam to auto nekdo bude chtit odvezt tak ho stejne oveze napr. na te odtahovce nebo na lane. S pozdravem Mila