Zabezpečení vozidel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Zadost o radu
Protože tam máš ochranu proti vytažení čudlíku provázkem, stojí Tě to čas a peníze za opravu. Mě už takhle vykradli auto asi 4x a jsem skoro vděčnej, že to jde takhle otevřít, protože aspoň neudělaj na autě další škodu. Většinou ukradli tak akorát nabíječku k telefonu, která stojí asi dvě stovky, což je míň, než stojí třeba prut antény. Mimochodem, naposled mi to vybrali v neděli, byli jsme na houbách a auto vybraný. Bohužel jsme vyzvedávali dítě od tchyně, takže jsme měli v autě tašku plnou dětskýho oblečení, která je v *. Nejspíš to ty * stejně vyhodili do popelnice. Jinak je nejlepší v autě nic nenechávat, protože 99% zlodějů jde po rádiu a věcech v autě, celý auto ukrást neuměj a ani nechtěj. A na ukradení celýho auta je asi jedině pojistka, když budou chtít, stejně ho ukradnou. -
« když to auto chtěj, tak ho ukradnou
Mám známého, kterému ukradli novou oktávku. Měl tam alarm, immobilizér, defend-lock, pískovaný skla, parkoval v rušný ulici. Prostě mu to odtáhli. Profesionální gangy maj na auta rovnou záznamy a jdou na jisto. Není to ojedinělý případ, stejně tak ukradli jinému známému novou mazdu. Čili když někdo chce auto za půl melounu, musí si ho pojistit. Když má starou šunku, kterou profíci nekradou, nejúčinější jsou NESÉRIOVĚ vyráběná zařízení (jako skryté spínače, atd.), nebo konstrukt, to ty amatérský * odradí. Akorát pak ve vzteku mohou auto poškodit. -
« Re: Construct
To Fija:To dalkove ovladani centralu jsem si prikoupil jako priplatkovy prvek(neco pres 4 Tis.Kc).Je to normalne zabudovane v klicku spolu s immem.Ty tam mas zrejme bodove osvetleni,ze?
Pokud mas Octavku,jak ji mas dlouho a jaky motor?
Prozrad mi taky co se Ti na tom aute libi a co ne. -
« Zadost o radu
To login: Ahoj, tak mi tedy porad, co jeste mam udelat na klasickou Felicii 50MPI. Mam Construct, tyc na volant, vlastni zamykani pedalu, piskovana skla, alarm Akcent vcetne otresu a ultrazvuku a pager. Navic jsem si nechal namontovat vyztuzovaci plechy na zamky, jelikoz uz mi je jednou vypacili (ostatne jako uz asi 50% novejsich Felicii, stava se z toho narodni sport, ktery je ale dost drahy - cca 4100 za opravu metalizy). Jeste tam je ochrana proti otevreni kufru z mista ridice pri zavrenych dverich a ochrany proti vyhackovani a "vyprovazkovani" na vsech dverich. Souhlasim, ze vsechno az na ty pedaly jsou to seriove zabrany a je tudiz zlodejum jiste znam zpusob prekonani. Jestli si dobre vzpominam, psal jsi tady o ventilu na privod paliva a skrytem vypinaci. V ramci alarmu uz tam nejaky ventil mam, stalo by za uvahu tam pripojit dalsi nebo jen na neco napojit skryty vypinac? Wendoul. -
« Re: immo
O jednoduchych (za par stovek) a temer neprekonatelnych zabezpecenich jsem nejen tady psal uz nekolikrat. Jenze na to skoro nikdo nereagoval a vzdy se zacalo diskutovat o tycich na volant, zamcich na zpatecku a podobnych hovadinach proti dvanactiletym detem, co se chteji projet.
Pricina kradezi neni ve spatnem zabezpeceni aut, ale v policii (sami se na kradezich a legalizaci kradenych aut podileji, nesnazi se po autech patrat, ani je hlidat) a v tom, ze pro par tisic za ukradene auto se nevyplati napr. tomu Rakusakovi riskovat. -
to Kamil*: - nevim, jak v SLX, ale v GLX je to tak, jak pisu. Protoze zaslepky do dveri mi v salonu nabizeli (a k tomu dalkove ovladani centralu), predpokladam, ze mas neco extra - nikoliv original. Nemyslim, ze skodovka setri na jednom zamku do dveri, kdyz ti za prachy nacpe dalkovy ovladani centralu... on ten zamek v kufru jsem uz menil (v ramci reklamace) a maji to vyysleny docela hloupe - spalil se motorek, takze bylo z kufru mozny odemknout cele auto, jenom ten kufr ne :-((( to musel mechos vlizt do kufru pres zadni sedacky, odtrhnout kus kryciho plastu a kufr "otevrit" sroubovakem :-((( a ja to, bohuzel, musel sledovat.
to G: ja existuju uz docela dlouho, ale tebe tady vidim kratce :-)
K nasi polemice - nakolik si myslim ze prehanis, to je muj problem. Ale podle mych (a "proflaknutych") info NEBUDE v Octavii MR2001 zatim zadny motor TDI PD, zato bude zadni sterac s ostrikovacem pro sedan. -
Tyto auta jsou uz cenove vyhodna pro dost zrucne a vybavene zlodeje - tam je nejaka zavora na volantu nebo razeni k prdu. Immob. proste prinesou svuj vlastni, doklady taky. Po zkusenych zlodejich je lepe nestrilet (nemyslim pubertaky co vykradaj auta - i kdyz i ty mohou byt nebezpecny). Oni totiz vetsinou strilej lip nez vy. Jak tady bylo uz uvedeno, nejlip dobra pojistovna. -
A, fija tak Ty existujes. Btw. cakam na Tvoju odpoved. K tym imobilizerom strucne. Uroven zavisi od motora, pozri rubriku "aky bude novy model" nizsie. Tyka sa sice MR2001 ale ak mas 1.6MPI/55kW tak si bud isty ze je prvej generacie. 1. generacia imobilizera: kluc-riadiacia jednotka imobilizera (RJI)- pevny kod a RJI-riadiaca jednotka motora (RJM)- pevny kod. 2. generacia: kluc-RJI plavajuci kod, RJI-RJM pevny kod, 3.generacia kluc-RJI plavajuci kod a RJI-RJM plavajuci kod. -
Kamil*e, proc myslis, ze u "novych Octavek" neni na strane spolujezdce zamek ? Jak vis, mam "novou Octavku" - MR2000, novejsi se jeste nedelaji - a zamky jsou: u ridice, u spolujezdce a v kufru. Jak by jinak bylo mozne odemknout auto od spolujezdce, kdyby tam nebyl zamek, ale jen zaslepka ? Construct mam taky, k tomu tycku na volant pro odrazeni pubertaku a pochopitelne pojistku. A auto ma od vyrobce nejakej immobilizer, netusim jaky generace (to by vedel G). Vic asi udelat nemuzu... -
« Construct
Zdravim vsechny diskutujici.Mam v Octavce Construct na zpatecce.Myslite si,ze toto zarizeni samo o sobe dostatecne zamezi pripadne kradezi vozu?Mam to samozrejme v kombinaci s immobiliserem a alarmem.
Jinak hned po ctrnacti dnech co jsem auto prevzal se mi nekdo snazil vypacit zamek u spolujezdce.Nepodarilo se mu to,ale drsne mi poskrabal lak v okoli zamku a klicky.Oprava i s lakem cca 5000.Brali me vsichni certi,co vam mam povidat.Je jen par veci co me dokaze vytocit k nepricetnosti a tohle je prave jedna z nich.Ten zlodej ma celkem stesti,ze jsem ho nevidel z okna.Asi bych v tom zachvatu vzteku i strilel.Ale to uz bych Vam asi psal z basy.
Jinak byl to tezky amater, na strane spolujezce u novych Octavek totiz zadny zamek neni.Je tam jen hlinikova zaslepka -
Ne to neni smysl pro humor - to je jenom naivita lidí, kteří si svoje auto zajistěj jenom tak, že ho zamknou. Jinak by se tolik stará auta krást nemohla. To sem vůbec nepleť. Já jsem tu mluvil o tom, že immob. v kombinaci s ještě nějakým jiným jištěním pro auta do 300 tisíc docela stačí. Lepší pak už je jenom ta pojistka.
Jestli o něčem lepším víš tak se přestaň posmívat a sem s tím.
Smysl pro humor máš možná ty - protože už vidím jak organizováný genk se super výbavou a falešnýma dokladama a možná podplacenejma policajtama krade starou pixlu v hodnotě třicet tisíc, aby jí pak za deset někde udali. -
Deset let starého fordíka ukradnou zloději taky,
ovšem to už jsou běžný pobertové co kradou špatně zajištěná auta. Na auto s immob. se takovejhle zlodějík vykašle a když bude mít ještě jedno jištění třeba volant, půjde asi ukrást to vedle, který to nemá.
Vlasně je lepší neradit ostatním aby si ho všemožně jistili. Je pak větší pravděpodobnost, že ukradnou to vaše. -
Koukam, ze Danula ma smysl pro humor. :-) Prave stare sunky (Skoda 100, 110, 105, 120, Favorit, Forman, Lada) tvori skoro polovinu ukradenych aut. A pocet aut, ktere se u nas rocne ukradnou je, ve srovnani treba s Rakouskem, zhruba petinasobny. Takze nevim, kdo by mel (nemel) byt vyjeveny. -
nemluvím o havarování auta, to je jiné téma. Pojistit se lze proti krádeži a to lze kombinovat současně i s havar. pojištěním. Tu pojistku lze sjednat na cenu nákupu nového vozu. Samozřejmě to není levné. Při koupi drahého auta se s výdaji tohoto druhu musí počítat. Kdo s tím nepočítá, je trouba - auta se kradou všude na světě. Samozřejmě, my jsme z toho vyjevený protože u nás se dříve nekradlo na prof. úrovni. Kdo by ukrad Ladu nebo Trabucha -
Já jsem se o svého 10 let starého fordíka zezačátku nebál. Řikal jsem si, že přeci nikdo nemůže chtít takovou plechovku s rezivýma blatníkama. Ale jednoho dne jsem přišel k autu a vypáčený dveře, zámek pryč. Popadl mě strach o fordíka, dvě noci jsem nespal a auto hned pojistil. Teď jsem daleko klidnější. Jasně, že by mě štvalo, kdybych o něj přišel, ale něco trochu bych od pojišťovny dostal a je to pořád lepší než drátem do oka. V budoucnu budu vždy uvažovat s takovou cenou auta, abych měl i na pojištění. Jo stojí to pár peněz, ale já na jiný auto nemám a to mi za to stojí. -
Na odstraneni vetsiny soucasnych mechanickych zabran na volant, radici paku, pedaly se pouziva tekuty dusik. Tento dusik zmrazi slabe misto zabrany, ktera natolik zkrehne, ze pak staci jen klepnuti kladivka. Trva to skutecne par sekund. Jinak nevim, jake jsou zkusenosti s praci pojistoven pri pojisteni proti havarce, ale podle mne jsou schopni odecist od skutecne ceny auta naprosto vse, co se da a vysledek je ten, ze treba za Felicii s p.c. 220 000 Kc dostanete po 3 letech jen treba 100 000 Kc, kdyz si z toho odectete rocni platby a spoluucast ... Ale i to se pocita. -
BLBOST - každej je svého štěstí strůjcem....
Jestli má "někdo" na auto za milion nebo skoro za milíon a nemá už na pojistku je to vůl....
Nejdokonalejší ochrana pred prof. zlodeji je, mit to auto pojištěný. Máte-li auťák za 300 tisíc
nemusíte se útoku organizovaného gangu zas tak příliš obávat. Tam myslím immob a závora na volant
dostačuje. Ostatně nevím čím by se dala bytelná závora za 3 sekundy zlomit. Rozhodně to ale už předpokládá mít "nějakou" výbavu. V prvním případě
si buďte naprosto jistí, že jestliže si Vaše auto předem vyberou, tak ho taky ukradnou. Dokonce si vyberou i místo, kde ho ukradnou. -
Všechny tyto, a podobná zabezpečení vozidel ochrání auto pouze před zloději "amatéry" anebo těmi co si chtějí jen zajezdit. Zloděj "profesionál" nebo gang zlodějů ukradou čímkoli zbezpečené auto, když o něj budou mít zájem (např. do skříňové AVIE vtáhnou jakékoliv auto zabezpečené čímkoliv a i ten alarm píská jen do zavření dveří AVIE).Vyjímkou je snad zabezpečení GPS, ale ta cena není pro normálního člověka přijatelná.
Dovoluji si tvrdi, že když do takto zabezpečeného auta vlezou a zjisí, že má GPS, tak vám v autě něco zničí ať máte alespoň nějakou škodu. To co k ochraně svého auta potřebujeme nejvíce je ŠTĚSTÍ. -
« immo
A jeste jednu vec jsem k tomu chtel napsat. Idealni je k tomu alarmu a tovarnimu immu dat jeste nejakou mechanickou zabranu. Napr. zamykani zpatecky, jeste lepsi je mozna BULLOCK nebo jak se to jmenuje. A uplne na nic jsou paky na volant. Preriznutej volant je za minutu. A paky - vypadaji celkem mohutne, davaji se z vrchu na volant a ta noha lezi na kaplicce pristrojovky, vetsinou jsou potazeny takovou zlutou nebo cervenou buzirkou - tak tem se taky vyvarujte, protoze tato paka je zlomena za cca 2 sec.
Tak to je pro dnesek tak nejak vse Bye Mila
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!