Zabezpečení vozidel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Re: Re: Phoenix
Souhlas, můj sen - zamykací masivní výsuvný hever nadlehčující auto neodlomitelný od podlahy - jak proti zlodějům, co s tím chtějí odjet, tak proti odtahovce. K tomu ještě Defend Lock, alarm, Auto-Awasc přes družici, GSM hlídač, vypískovaná skla, vydirkované VIN do každého plechu, zámek pedálů, immobilizér, pancéřová skla, 1 řetěz ke kandelábru, na 2. dobrman v neprůstřelné vestě, policajtskou botičku na každé kolo, páku na volant, tajný vypínač, náklonové čidlo a můžete auto klidně nechat přes noc na ulici a stačí se okolo jen každou půlhodinu projít s nabitým samopalem. -
« Re: Re: Phoenix
Ten Ortutovy spinac je zase len na zablokovanie elektriky, na ktory v tej garazi pridu raz dva.
Ostava uz len parkovat niekde pri stlpe a vozit so sebou pekne velku retaz. Inac este som rozmyslal urobit taku nejaku vec ako papuca (boticka) co pouzivaju mestsky policajti, a navarit na to take rury, ktore by znemoznovali uchytit tie drziaky co maju odtahovky. -
« Re: Phoenix
Nejak tak som si to predstavoval aj ja, zlodej aspon nebude vediet preco mu nejde nastartovat a radsej rycho zdrhne z auta, ale ako som uz pisal inde, vsetky zabezpecovacie zariadenia su dobre po nejaku hranicu. Vsetky dalsie su uz zbytocne, lebo novodoby trend kradnutia aut je nalozit ich na odtahovku a to si uz vsimne asi menej ludi ako alarm. Dobra odtahovka to stihne do 1 minuty, a na to som este zabezpecovacie zariadenie nevidel. Tam by sa asi osvedcil nejaky ten polohovy chip, ale funguju aj v garaziach ? -
"-- skrytý --" 20.09.00 15:57
« Re: Phoenix
to mfilip: No jak funguje jazyckove rele to vim. Ja jsem mel na mysli, co by to melo delat pri pokusu o nastartovani bez magnetu, jestli troubit, aktivovat pager nebo tak.. Jinak podobne zarizeni v aute mam. Vlastne ve vsech autech v rodine. Ale obavam se,ze je to snadno prekonatelne, zejmena na me Skode Rapid, tam uz mam ale ted lepsi vec. Kazdopadne, pokud nemas co ztratit (napr. zaruku), tak takove zarizeni neni k zahozeni. -
« Phoenix
Ten cyklisticky snimac otacek je v podstate umelohmotne pouzdro, ve kterem je trubicka se dvema plisky proti sobe. Kdyz k tomu prilozis magnet, plisky se spoji. Odtahnes magnet, plisky se rozpoji. V podstate bys jen pri startovani mel sepnuty obvod na starter pouze pri prilozeni magnetu ke snimaci .... Pri blokaci timto treba vstrikovani, muselo by zustat obvod sepnuty po priblizeni magnetem po dobu treba behu motoru. -
"-- skrytý --" 15.09.00 07:05
« pager a gsm
Můj názor: Pager i "GSM PAGER" lze jednoduše zarušit a efekt je v háji. Samozřejmě to platí jen pro ty obávané " perfektně vybavené organizované skupiny z nejmenovaných zemí". Obyčejný vandal a příležitostný zloděj naletí, ale jiní ne. Zajímavé je pokud má pager obousměrnou komunikaci s kontrolou - potom to má efekt. Čau LN -
« Pager a gsm
Chlapci chystám sa nad tým koumať,dá sa to využiť všade.Chaty,garáže,byty,autá...Len och tie finance..V podstate to je pár log.obvodov ktoré na základe nejakého podnetu s čidiel,zopnú voľbu a zrušia volanie(a ani nemusia).Súčiastky s DPS určite nepresiahnu cenu 1000sk.Ide o know-how.Pagery.Jeden chalan momentálne v USA mi tu dal supertip na americký pager CarMonitor(pozrite staršie prísevky).Už som aj našiel predajcu tu na Slovensku,len ten hajzel má na tom pagere 120%tnú priražku(8000sk vs.150CAD).Je to super viacvsupový obostraný pager t.j komunikuje obojstranne a kontroluje si dosah signálu.Ide na 430Mhz.Má idikáciu bateríí,signálu piktogram auta s vyobrazením narušených zón a príjmač má perfektný dizajn s display.Pípa,svieti,vibruje.Ako taký skoro mobil.Ide o to ako zistíme poplach.Ten radar je bomba,len keď nastavíš citlivosť na pohyb človeka,tak stačí že prejde nakladiak popri aute,hoc aj dva metre.Auto musí parkovať na tichom kľudnom mieste.Ono tie poplachy sa dajú vyfiltrovať elektronikou napr.ak čidlo dá dva poplachy behom 10 sec. tak dá na výstup signál,až ktorý spustí pager.A za desať sec musí presť popri aute hocčo.Zase to nesmie poznať zlodej,lebo to odkrokuje.Ale pravdu vám poviem ten pager s radarom to je prekvapko pre zlodeja,vandala.A dosah.Pozrite problém je ten že žiadny výkon nevyžiariš na 100% naladenou antenou,a kto chce aby mu pribuddol daľší "prút" na aute.Ale tento pager má super vyrišenú anténu v interiéri nad zrkadlom dve tyčky,spojené poctivo koaxial. káblom.Porovnajte to taiwan šmejdmi s autokáblikom a vyleptaným meandrom na folii,to je naprd.Podľa mňa tých 300 metrov v zástavbe bohate stačí.A ten radar sensor.Mne sa osvedčil dvojzónový Avital za 1500 sk.Zhańajte dealerov na nete v čechách. -
« Re: To:Andy220
Já jsem měl pagery 2 (Jablotron 27 MHz a nějaký "Red něco" 300 MHz). Strašně mi zklamaly, protože nedosáhly dál, než byla slyšet siréna alarmu a to je na prd. Mobil má dosah přece jen neomezený vzdáleností. Sepnutí je 2. otázka, ale z principu je podstatné, zda se umí nějací kutilové napojit na tu elektroniku mobilu za míň, než mnoho tisíc. -
« Re: To:Andy220
Ahoj. Ja mam vicezonovy pager s Jablotronem, ale kdyz jsem se ptal na moznost sledovani pohybu kolem vozidla pomoci pageru, nebyli mi to schopni udelat. Predpokladam, ze se jedna o to radarove cidlo, o kterem pises. Kde to muzu sehnat nebo si nechat udelat? Wendoul. -
« Re: To:TomaszPlzne
Sorry myslel som multlock.Áno ten defendlock nemá ako zhniť sorry.K tým gsm a dverným spínačom.Všetko má svoje pro a proti.Napr. na felde,octávii odrežeš lištu urobiš si prípravok,ktorým podložíš dverný spínač(je to supernaprd vyriešené)a tralala s autom odídeš a mobil nezvoní.Nie je to zlý nápad s tým vyrozumením poplachu cez mobil,len aktiváciu poplachu resp. vytáčanie by som zvolil trochu inakšiu.Dá sa to realizovať len musí byť vymakaná ovládacia elektronika aby sa predišlo falošním poplachom.Mne sa osobne páči špičkový viaczónový pager s kontrolou dosahu,spúštaný radarovým a otrasovým čidlom.Je to super keď viem že niekdo venuje resp. je bližšie pri mojom aute a ja o tom viem.Len tie falošné poplachy od náklaďákov.Chce to tiché miesto.A ten magnet.Je to udelej si sám a keď to nejaký dobrý kamoš odsleduje tak je to ľahko prekonateľné. -
« Re:
ten magnet mi pripada ako dobry napad, snimac schovaty niekde pod palubovkou a nikto ani spolujazdci si nemusia vsimnut kde si prilozil ruku. Snimac by cez rele rozpojil nejake kontakty na RJ, alebo starteru, a vlastne co koho napadne napriklad mala rozbuska pod sedadlom vodica..... moznosti je vela. -
« Re: vospolok
DefendLock: v interiéru auta je prostřední tunel, do kterého je ukotvena řadicí páka. Při montáži DefendLocku na téměř jakékoli auto se provrtá tento tunel a do toho tunelu okolo paty řadicí páky se namontuje nerozebiratelné ocelové zařízení, ke kterému dostanete ocelový trn, který prostrčíte napříč tunelem a on drží patu řadicí páky v pozici zpátečky. Zasunutím trnu se trn automaticky zamkne, pro vysouvání potřebujete klíček. Trn pak odložíte do držáku vedle.
Bull-Lock je rozpěra mezi spojkou, brzdou a podlahou, takže nelze zmáčknout spojku ani brzdu. Pak nejde při zamknuté zpátečce vyšlápnout spojku a auto odtáhnout na laně nebo ho alespoň pohodlně vytlačit z řady, aby se lépe nakládalo. Jeden zloděj otevře dveře, sedne si tam, na DefendLock kašle, ale zmáčkne spojku a může natočit motor a vycouvat na zamknutou zpátečku nebo druhý ho v pohodě vytlačí. Při kombinaci Defend-Lock a Bull-Lock musí aspoň 1 překonat, k odjezdu po vlastní ose oba dva ! K tomu to chce ještě alarm na náklonové čidlo nebo skrytý vypínač a zloděj v tu chvíli vidí, že majitel auta si s tím vyhrál a neví, co všechno ho ještě čeká a radši jde vedle, kde je o 2-3 zabezpečení míň. Přitom nemusíte instalovat úplně všechno, když zastavíte na 5 minut, ale před odstavením v noci na ulici dáte DefendLock, BullLock, alarm (s pagerem), skrytý vypínač na nestandardním místě, zacouváte napříč do těsné mezery, máte vypískovaná skla a malou značku na každém kusu karoserie immobilizér a auto Vám ukradnou jen když a) stálo 3 milióny b) zloděj si chce dokázat, jak je dobrej. Navíc by to chtělo, aby konečně nějakej kutil začal nabízet úpravu obyčejného mobilu na zatelefonování na Vaše číslo na druhý mobil na nějaký spínač třeba jen na dveře či ještě lépe na infra.