Zabezpečení vozidel
no to jo - a když to neuděláš ve správném pořadí a správných časových intervalech, tak se všechno na příštích 7 minut (aby zloděj neměl čas na anylýzu!) zablokuje a pak máš ještě poslední pokus, jinak se ti automaticky přepumpuje akumulátorová sírovka do válců...:)))) -
« Re: VIN na skla
Viděl jsem to na předváděném autu a pořád bych upřednostnil spíš pískování. Nedostatkem VINu je absence mezinárodní značky CZ (je divné, když ukrajinci přejíždí hranici autem s vypískovaným CZ a cizí značkou, VIN ukradeného vozidla se často dostane do policejní databáze až po týdnu a to už je auto dávno rozebráno, přeskleno nebo se i s původními skly prohání v Rusku). Při případném odstranění výstražných nálepek mi leptaný VIN přijde méně nápadný než pískování. Podle mě jediný účel pískování i VIN je znechutit zloděje úvahami o nutnosti výměnit všechna skla (aby byl zisk z loupeže co nejmenší) a proto mi přijde nejdůležitější aby ten "podpis na sklech pěkně razil" už z dálky (neviditelné podpisy, čipy apod. jsou jen pasti na peníze). Cenu 700 za samoobslužný VIN považuji za předraženou oproti pískování na počkání v roce 99 i se záznamem do databáze za méně než 500. -
« GSM PAGER
Vim jake jsou problemy s dosahy a spolehlivosti dosud vyrabenych pageru a proto mam takovou ideu:(bohuzel vyzadujici zasah do pristroje).
Dnes se da koupit starsi mobil okolo 500Kc. Napr. pod tlacitko 1 bychom si ulozili telef. cislo na ktere bychom si v pripade alarmu naseho auta nechli zaslat na svuj mobil "KRADEZ AUTA" /jednotlacitkova volba/.Signal pro alarm by byl napr. dverni kontakt nebo stavajici alarm. Vyhoda by byla v tom, ze bychom nepotrebovali vnejsi antenu a v miste s dostatecne silnym signalem GSM je "dosah" pres celou republiku. Timto zpusobem bychom mohli zabezpecit i jine objekty (chaty, neobydlene budovy a pod.).
Jaky mate nazor na bezpecnostni srouby proti ukradeni kol? Je to skutecne neprekonatelne? Napada mne jeste reseni - koupit 4 bezpecnostni srouby na kola a pak tenhle Tire Deflator. Jinak by to byla desna otrava je montovat na 2 kola.
Dalsi napad: Co takhle sve auto zabezpecit odebranim nektere dulezite pojistky? Hmm, taky se to neda delat furt, ale kdyz se parkuje na "nebezpecnem" miste...