Zabezpečení vozidel
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Zabezpečenie radiacej páky vs. voľne prístupné tiahlo
Včera som sa dočítal, že takisto nie je problém obísť aj pri Fabii zabezpečenie radiacej páky (Defend-lock, Medved-blok, Construct...) vďaka voľne prístupnému tiahlu spod auta.
Údajne je to záležitosť pár sekúnd zaradiť tam trojku a môže sa ísť.
Neviem akosi pochopiť, prečo na to nikto v servisoch, kde montujú tieto zariadenia, nevie upozorniť.
Hlavne, že dostanú zaplatené za svoju prácu.
V súvislosti s tým už vôbec nechápem, prečo napr. Defend-lock ponúka 25 000 Sk v prípade, ak mi takto "zabezpečené" auto ukradnú.
Však to musí byť brnkačka. -
« Re: C 4 nebo semtex
to Peter: ted si nechal bratranec namontovat alarm za 15 000,-, ale je to vcetne dalkovyho startu, automaticky odemykani a zamykani, digitalni kontroly na dalkovym ovladaci atd. opravdu super, necham si to taky namontovat do novyho auta. Je to nejakej magic car 3000, ale vyrobce bohuzel nevim. -
« Re: C 4 nebo semtex
C4 alebo semtex?
Trošku deštrukčné, nie? :-)
Ja už som sa rozhodol pre alarm od Jablotronu;
viem, že ani to a vôbec nič nie je 100%-né.
Ja len chcem odradiť potencionálneho zlodeja, aby si radšej zobral auto vedľa, ktoré nemá ani immo, ani alarm, ani nejaké mechanické zabezpečenie a nechal to moje napokoji. :-)
Samozrejme, že profík to obíde, ale osobne si myslím, že profík sa nebude zahadzovať z autami tejto kategórie; to by sa mu neoplatilo. -
« Re: Ešte pár otázok :-)
ja jsem se pred casem rozhodoval mezi Akcentem 320 a Crimestopperem CS-1512. Nakonec vyhral CS-1512, protoze neni tak obvykly jako Jablotron, ma 2 ovladace ( 1 graficky ), pager, daji se nastavit funkce jako automaticke zamceni vozu po nastartovani, stazeni oken pri zamknuti ( umi i Akcent ), vyrazeni otresoveho cidla tlacitkem, ma oproti Jablotronu jen 1 immobilizer a nema ultrazvuk. Jablotron s pagerem je asi o 1500 Kc drazsi. Pekne informace o o bou alarmech ( i s navod ) jsou na www.tulach.cz. Muzu ti v pripade zajmu poslat i korenspondenci s p. Tulachem ohledne rozdilu a praktickych zkusenosti Akcentu a CS-1512. Mimochodem, s pagerem jsem o hodne klidnejsi, sice to neni vselek, ale ma vyznam. -
Díky za bleskovú a vyčerpávajúcu odpoveď.
Ty aj niekedy správaš alebo si tu stále? :-D
Medzičasom som zistil, že sa dá napomtovať záložná batéria, takže bodu 2. by som sa v tom prípade nemusel moc obávať.
A taktiež asi skúsim interiérovú piezosirénu - 120 dB je vcelku dosť... :-)
Ešte raz díky -
"-- skrytý --" 10.02.04 08:50
Odpovědi na ten Jabkotron najdeš v návodu k alarmu, či na jejich webu. Krátce:
1. Nevím, pokud by někdo dal vedle auta přijímač a nahrával povely z ovladače, jestli a za jak dlouho by se mu podařilo rozlousknout algoritmus. Antiscan funguje tak, že když přijímač zachytí nesprávný kód, asi tak na 5s nepřijímá žádné povely.
2. ano, to je možné, ale dohledat alarm, ustříhat dráty a propojit okruhy rozpojené imobilizérem bude chvilku trvat.
3. Funkce tlačítka Valet pro nouzové odstavení alarmu lze zakázat v menu.
4., 5. Počet aktuálně naučených ovladačů (1-3) indikuje alarm vždy při zapnutí klíčku počtem bliknutí. Navíc, při učení ovladačů se nejdřív smaže paměť - takže nelze jen přidat ovladač, musí se naučit všechny znovu. Jinak, co se důvěry v autorizovaný servis týče, to ti neporadím, já si veškerý servis dělám sám, příp. když nemám čas a náladu, tak známý servis, na který mám 100% spoleh...
Ad Bullock - to s tím tekutým dusíkem je podle mě kravina. Schválně je kontaktuj a zeptej se jich, jestli to tomu odolá... -
« Ešte pár otázok :-)
Mám ešte pár otázok:
Alarm
Urobil som si menší prieskum a zistil so nasledovné:
údajne sú dosť dobré alarmy od Jablotronu, konkrétne model CA-320 Akcent.
Takže:
1. Nakoľko zložité je obísť DO s plávajúcim kódom a údajným Anti-scanom?
2. Čo ak niekto odpojí batériu (síce je tam snímač na kapotu, ale myslím, že by nebol problém dostať sa k batérii zdola, bez otvorenia kapoty)?
Potom sa v pohode môže dostať do auta, "urobiť" alarm a znova pripojiť batériu, nie?
3. Alarm obsahuje aj tlačítko VALET, ktoré má byť na nejakom skrytom mieste (zlodej určite bude vedieť, kde sa dáva); nie je to jednoduchá cesta, ako obísť alarm?
4. Je možné alarm nejako vypnúť či deaktivovať - ako poistka pre servisy, kde si nastavia ďalší ovládač a potom prídu naisto?
Prípadne, je možné zistiť, na koľko DO je alarm nastavený? Aby som si mohol overiť, či naozaj má v pamäti iba jediný z možných troch - môj.
5 Môžem s kľudným svedomím zveriť jednému z autorizovaných servisov firmy Jablotron inštaláciu alarmu, bez strachu z toho, že si nastavia ďalší DO "pre svoju potrebu"?
Ja viem, že by som mal mať právo byť pri inštalácii prítomný, ale stáť nad niekým 2 - 3 hodiny mi pripadá dosť nepríjemné, nehovoriac o tom, že jeho práci aj tak prakticky nerozumiem...
Nie som paranoik, ale dnes je ťažko niekomu a niečomu dôverovať a preto chcem mať maximálnu možnú istotu, do čoho idem a na čo si mám dať pozor.
Lepšie to vedieť dopredu, ako si neskôr, keď už bude neskoro, nadávať, že som si to mal zistiť.
A ešte k tomu Bullocku.
Pozeral som si ich web (www.bullock.cz) aj tie videá; vyzerá to dosť dobre, len neviem, nakoľko to môže byť odolné takému tekutému dusíku, ktorý zlodeji vraj z obľubou na takéto zariadenia používajú.
Ale inak, určite lepšie ako páky na volant.
Ak poznáte odpovede na moje otázky, budem vďačný za každú radu či doporučenie na čo si mám dať pozor.
Díky -
"-- skrytý --" 06.02.04 14:07
« Re: Defend-lock alebo Construct?
U té Felicie by asi chtělo volit nějaký jiný způsob zapezpečení. Pokud parkuješ někde před domem nebo prostě někde v dosahu, dal bych do toho asi alarm s pagerem, a zámek pedálů (Bullock). To je pro zloděje asi nejnepříjemnější kombinace - ale ukrást se to dá samozřejmě i s tím... -
"-- skrytý --" 06.02.04 13:57
Zámek řadicí páky se obejde tak, že se rozpojí táhlo řazení, a na převodovce se natvrdo zařadí trojka - na tu se dá jak rozjet, tak i jet docela slušnou rychlostí. Řadička zůstane zamčená... Funguje to takhle pochopitelně především na autech s klasickými táhly řazení - dodělávat zámek řadicí páky např. do Felicie je jen a pouze vyhození peněz. Jak je to ovšem u novějších aut s řazením lanky, to netuším, zatím jsem takové auto neměl, takže jsem to ani nezkoumal. -
sem slyšel že u obojího, se prostě demontuje řadicí páka a zloděj tam pak vrazí něco aby mohl nouzově řadit. A pak v garáží v klidu rozbrousí mechanická překážka ze zdola. Nicméně fakt je to informace na úrovní JPP (jedna paní povídala) -
« Defend-lock alebo Construct?
Sorry, zabudol som na tagy :-)
Zdravím,
obnovujem túto diskusiu, pretože som akosi nenašiel odpoveď na moju otázku.
Chcem si dať namontovať mechanické zabezpečenie riadiacej páky, ale neviem, či mám zvoliť Construct alebo Defend-lock.
O Construct-e som čítal niečo o tom, že sa dá obísť zdola, ale neviem, nakoľko sa dá tomu veriť.
Takže aké máte skúsenosti?
Čo je lepšie?
Skutočne to odradí amatéra, ktorý sa chce len trošku previesť či zamachrovať, alebo už sú amatérom dostupné spôsoby, ako to obísť?
Díky -
« Defend-lock alebo Construct?
Zdravím,
obnovujem túto diskusiu, pretože som akosi nenašiel odpoveď na moju otázku.
Chcem si dať namontovať mechanické zabezpečenie riadiacej páky, ale neviem, či mám zvoliť Construct alebo Defend-lock.
O Construct-e som čítal niečo o tom, že sa dá obísť zdola, ale neviem, nakoľko sa dá tomu veriť.
Takže aké máte skúsenosti? Čo je lepšie?
Skutočne to odradí amatéra, ktorý sa chce len trošku previesť či zamachrovať, alebo už sú amatérom dostupné spôsoby, ako to obísť?
Díky
"Viac ako tisicov krat, niekolko dni by ste museli kazdu sekundu stlacat ovladac a niekto by ho musel nahravat a dekodovat."
Takže som o niečo kľudnejší. :-)
Ohľadom anti-scanu mi prišla odpoveď potvrdzujúca to, čo už písal oddie nižšie:
"Ak alarm zisti, ze niekto nahodne generuje kody a kod je blizky skutocnemu, ale nie presny, zablokuje prijimac na isty, nie vzdy rovnaky cas. Ak by za nim nasledoval ihned spravny kod, tento nebude prijaty, pretoze sa prepoklada nahodne generovanie spravneho kodu.
Antiscan nebrani nahraniu kódu, ale jeho nahodnému najdeniu prostrednictvom generovania skupiny nahodnych kodov."
Takže som opäť o niečo múdrejší.