FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  08:11

« Re: Zimni aditiva

To Ray:K tomu VELFOBINU-Docela by me zajimalo proc se usmival, co ho na tom tak pobavilo?
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.99  06:37

« Zimni aditiva

Vcera jsem na to zapomnel. Jak jsem se v servisu vyptaval na ty okna a startovani, bavil jsem se s technikem i o tech zimnich aditivech. VELFOBIN do Focusu nedoporucoval, vzbudilo to u nej usmev na rtech. Rikal mi, ze je to takovy bezny pripravek pro vsechny vozy. Do Focusu radil koupit spis neco lepsiho u znackovych benzinek OMW, BP apod. I ty pripravky jmenoval, ma hlava je vsak derava. Problem se startovanim by to melo vyresit asi ze 70%. Presto vsak doporucoval nejprve navstivit servis. Vcera jsem tankoval opet u Benziny a dnes rano naskocil motor skoro dokonale. Snad uz se to uklidnilo.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.11.99  06:27

« Re: Focus a mycka aut

Pri myti vozu jsem doposud postupoval jako Vy, ale ted se mi do toho v zadnem pripade nechce. Nejak v rijnu jsem voskoval karoserii, takze tu mycku asi risknu. To me auto uz neni spinave, ztratilo totiz svou puvodni barvu. :-) Ten specialni vosk me zajima. Muzete o tom zjistit neco blizsiho?
  • 00 Reagovat !

foto

30.11.99  06:20

« To Jiri

Mne take zarazila ta dodaci lhuta. V lednu mi ji vysvetlovali tim, ze Focus je jeste stale horka novinka, ktera je beznadejne vyprodana, ale ted je uz konec listopadu. Je pravda, ze v dubnu, kdy jsem si odvazel vuz, mi rikali, ze berou objednavky az na srpen. Takze, bud je Ceska Republika s dodavkami Focusu na poslednim miste nebo to byl Vas zamer, aby jste mel vuz az na jare.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  22:57

« To Jiri

Myslim ze ta 1.8i do combi je dobrá volba. Já mám lehčí 5dv hathback a je fakt, že IV. a V. st. jsou odstupňovány dost do pomala. Při polovičním zatížení pohoda, ale když se auto naloží tak už je to trochu znát. Kdybych potřeboval combi, asi bych volil taky 1.8i Těch pár koníků a hlavně větší točivý moment se u combíka, který je od toho aby se hodně nakládal, určitě hodí. Co mě docela zaráží je dodací lhůta, kterou uvádíte. Pochopil bych to loni při náběhu výroby Focusu, ale letos je to trochu dlouho. Potom se nedivím, že fordům klesá prodejnost.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  21:59

« Re: Jak jsem malem o auto prisel

To je o infarkt. Alkohol za volantem se změřit dá, ale lidská blbost, která je ještě nebezpečnější, bohužel ne. Vždycky si v takové situaci říkám co by si na těch blbech člověk vzal? Nejhorší na tom je, že dáváte přednost ABS před klimatizaci, kupujete zimní pneumatiky a potom se naprosto bezmocně díváte na rezaté 120tky na ojetých letních gumách bez rozsvícených světel, které se za vámi snaží dobrzdit na světlech. Začínám si nechávat půlmetřík před autem, aby se dalo někam vystřelit...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  21:06

« Re: Focus a mycka aut

Dost dlouho jsem si vystačil s ručním mytím - ruční tlaková myčka Wap, houba a jelenice. Ale teď je to o život. Před zimou jsem auto navoskoval tvrdým voskem tak mu myčka snad tolik neubliží. Vyhlédl jsem si jednu, kde používají velké množství vody. Důležité je auto před mytím v myčce namočit (ostříkám ho krátce tlakem). Po třech pokusech vypadá lak dobře bez škrábanců. Ten vosk pomáhá. Známý si nechal na Audinu nanést nějaký speciální Polymerní vosk, který by měl 6 měsíců vydržet myčku bez následků asi to také zkusím.I tak ale hledám v Praze a okolí nějakou bezkartáčovou myčku. Zatím bez úspěchu.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  13:15

« To Marty: reklamace oken

Dnes jsem se pokousel vyreklamovat ty drncici okna. Prehazovali si me jak horky brambor z telefonu na telefon a nakonec jsem se dozvedel, ze si garancni technik musi overit, zda se da tato vada reklamovat. V pondeli si mam zavolat do servisu a ze uz to snad budou vedet. Kazdopadne se jim do toho moc nechtelo. Na to startovani mi rekli, ze Focus ma velmi nizke emise a diky tomu musi mit palivo presnejsi slozeni. Uz mala odchylka muze zpusobit to, ze zlobi startovani. Jsou ochotni mi zkontrolovat volnobeh, elektroniku atd. a pripadne provezt opravu, ale ted mi to s tim Aralem startuje perfektne. Nicmene, dnes budu zamerne tankovat u Benziny (potrebuji natankovat co nejdrazsi benzin - kvuli cestaku na zitrejsi sluzebni cestu :-) a uvidim, co to udela.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  13:08

« To Jiri

To je skutecne pekna vybava. ABS je urcite dulezitejsi nez klimatizace, taky jsem ji ozelel. Navic, klimatizace se da dodelat snadno, ABS jde dodelat jen ve vyjimecnych pripadech, u Focusu nevim. A rozhodne by to stalo pekne penize. S tou 1.8 chybu urcite neudelate. V kombiku budete vozit vic nakladu a silnejsi motor se vyplati. Na druhou stranu 1.6 ma novou konstrukci, 1.8 je jenom modernizovana ze starsi verze. Pokud ale vim, tak motor 1.8 chvalili v "Jizde". Ja jsem objednaval vuz v lednu 1999 s tim, ze mi ho privezou v dubnu 99. Mezitim Focus podrazil o 20 tisic, ale mne zustala cena stejna - 474.000 Kc. Mel jsem uzavrenu kupni smlouvu na tuto castku a slozil jsem zalohu 20.000 Kc. Pak uz me nezajimalo, ze Ford zdrazil. Pokud by ale doslo ke zlevneni, pak bych asi jenom tezko pozadoval nizsi cenu vozu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.99  11:09

« To Ray

V patek jsem objednal Focus 1.8i Kombi (ABS, ctverice airbagu, el. ovl. zrcatka, dvojite centralni zamykani s autoalarmem, metaliza - pacific green - ulitba manzelce, radio c CD prehravacem - bez menice, stresni okno, zamykani razeni). Cena: soucet doporucenych cen - 7500.
    Auto chci dodat v breznu. Mistni dealer mi slibil,
    ze pokud dojde mezitim k pohybu ceny, tak se uplatni jen sleva!
    Ted kdyz jsem slysel tu chvalu na motory 1.6, tak si nejsem jist jestli jsem ten 1.8 motor nemel obetovat ve prospech klimatizace, ale doufam ze ne. Cetl jsem o nem, ze je pruzny a chtel jsem mit i nejakou vykonovou rezervu. S motorem 1.8 jsou navic dodavany kotoucove brzdy i na zadnich kolech.
    Co se tyce te jinak dosti bohate vybavy, nechtelo se mi ji vyznamneji redukovat kvuli klimatizaci.
    Bud jsem neco povazoval za dulezite z hlediska bezpecnosti posadky nebo vozu (posledni auto mi ukradli) nebo jsem mel pocit, ze to vyuziji vice.
    Stresni okno je do jiste miry nahradnim resenim.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  10:05

« To Jiri

Uz jste objednal toho kombika??? Motor 1.8i ma kolega na Mondeu. Myslim, ze ty motory jsou stejne nebo podobne.
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  09:56

« Jak jsem malem o auto prisel

Pred chvili jsem byl ucasten dopravni nehode. Dve mlade holky v Peugeotu 105 vletely do pravotocive zatacky aspon devadesatkou. Samozrejme jim nevadilo, ze je namrzla vozovka a ze maji letni pneumatiky. Auto slo na strechu a skoncilo az v poli. Jel jsem asi 60 km/h a videl jsem co se stalo. Chtel jsem zastavit, kdyby bylo potreba poskytnout pomoc. Protoze jsem vedel, ze se za mnou lepi dve skodovky, trochu jsem jim poodjel a zacal pomalu brzdit, aby videly brzdove svetlo a nenapalily to do mne. Zastavil jsem velmi pozvolna asi po 250 metrech zhruba 15 metru za mistem nehody. Celou dobu jsem si daval pozor na auta za zadkem. Myslite si, ze ty dve slepice, ktere sedely ve skodovce za mnou, to pochopily? Tesne pred uplnym zastavenim vozu jsem musel pridat plyn, aby do mne nevrazily. Kdyz videly, ze temer stojim, ridicka dupla na brzdu, sla do smyku a chybelo ji pul metru do prikopu. Mezitim, co jsem zjistoval, zda je posadka Peugeotu v poradku, jsem dostal od slecen ze skodovky vynadano, protoze se mohly kvuli mne vybourat. Pro dobrotu na zebrotu. Videly, ze brzdim, ale nemyslely, ze budu zastavovat. Pred nami se stane nehoda, ale oni nevedely, ze se spravne ma zastavit a poskytnout pomoc. Pri pokusu jim vysvetlit, ze prece ridic musi byt schopny bezpecne zastavit a v pripade nehody, ze by stejne byly vinny ony, jsem radeji urychlene opustil sve pozice. Timto chci rict, ze predvidat chovani nekterych ridicu je velmi slozite a nekdy az nemozne. Slecny zrejme dal nadavaji na hloupeho chlapa, ktery si dovolil pred nimi zastavit, aby poskytl pripadnou pomoc na miste nehody.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.99  09:30

« Zetec E 1.8i

Mate nekdo Focus s benzinovou osmnactistovkou? Jak jste spokojeni s timto motorem?
  • 00 Reagovat !

foto

29.11.99  06:55

« Focus a mycka aut

A ja se opet ptam: byl jste s Focusem uz nekdy v mycce? S Felicii jsem byl v mycce pouze jednou a mikroskopickym skrabancum na laku a predevsim zpetnych zrcatcich jsem neuniknul. V servisu mi rikali, ze Focus ma na laku nejakou "pokovenou" vrstvu, ktera temto skrabancum zabrani. Pravdou je, ze ani pri rucnim myti se doposud zadne skrabance neobjevili, lak je skutecne kvalitnejsi nebo je to tou stribrnou barvou. Prodejce vsak poznamenal, ze do mycek stejne radeji jezdit nemam, ale ted v zime umyt auto je docela narocne.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  06:47

« Re: Trabant

Nestaci jim, ze otravuji vzduch ...
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.99  06:46

« Re: To Marty: hlucne servo

Napadlo me to same. Jen jsem neco podobneho u Felicie nezazil a Focus me obcas necim prekvapuje. Souhlasim s nazorem, ze motor 1,6 Zetec je skvely - opravdu dobry vykon a mimoradna tichost. Dodnes nechapu porad "Jizda" z lednu 1999, kde tento motor kritizovali. Zlate casy "Auto moto revue", kdy moderovali skutecni odbornici s dlouholetymi zkusenostmi. Ale co muzeme cekat od hercu, reziseru a jejich kolegu, kteri se snazi "fusovat" do aut. Pro nekoho je zrejme normalni, kdyz herecka, ktera vlastni sve prvni auto, BMW o obsahu ctyri litry, zhodnoti "objektivne" dvoulitrovy motor. Anebo reziser, ktery 20 let jezdi ve Skode 120 a hodnoti nove auto slovy: "Jede to kam to ma, zataci to kam to ma, spojka reaguje tak, jak ma, ..."!!! Aby u noveho auta spojka nereagovala "tak jak ma", to by bylo snad "silne kafe". To jen muj postesk nad ztratou Auto moto revue. Skoda dalsich slov. Jinak, stejne jako Vy jsem si zvyknul poslouchat motor a podezrele zvuky ve mne vzbuzuji nelibost. Proto jsem se take ptal.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.99  21:06

« Re: Trabant

Trabant už ne. Mám rád přírodu.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.11.99  21:04

« Re: To Marty: hlucne servo

Zdravím v novém chatu. Ten "napouštěcí" zvuk slyším taky. Podle mne je to benzinové čerpadlo. Doraz rejdu je u Focusu dost "natvrdo". Při plném vytočení kol se mi spíš přidává volnoběh a čerpadlo serva (asi) je taky slyšet, jakoby se posilovač snažil ten doraz překonat . Je to legrace takhle poslouchat motor, ale všechny autíčka, které jsem kdy měl, jsem měl "akusticky zmapované". U Focusu zatím nevím, ale to přijde. Všechno so slyšíme, je asi normální a jen dokazuje velmi tichý chod motoru. Na to servo se budu muset zeptat teď při garanční prohlídce.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.99  14:17

« To Marty: hlucne servo

Tezko rict, co to je. Takovy odbornik nejsem, i kdyz jsem o podobnem problemu slysel. Servo meho vozu me prekvapuje necim jinym, mozna, ze je to vsak zcela normalni. Pokud otocim volantem uplne nadoraz, slysim takovy tlumeny, ale vyssi a bzucivy zvuk. Jakmile jen trochu volant povolim, zvuk utichne. Kapalinu v servu mam ted na maximalni hladine. Pri koupi vozu bylo kapaliny slabe do poloviny nadrzky. Zdalo se mne, ze ji ubyva, tak jsem prinutil mechanika v servisu, aby mi ji dolil na maximum. Od te doby se drzi stale na stejne urovni. Zeptal bych se na jinou vec: kdyz nastartuju motor, uplne zretelne slysim bublani a proudeni nejake kapaliny pres cerpadlo (chladic?, servo?). Doslova jako kdyz napoustite radiator. Po chvili zvuk utichne, ale napoprve to nebyl prijemny pocit. Zrejme je to normalni, ale neda mi to, abych se Vas nezeptal.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.99  14:04

« Novy zacatek

Vse o Fordu Focus. Snad se tu budou potkavat jen normalni lide. (:-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…