FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  11:38

« Re: modra barva - to globemaster

Me dojmy z jizdy s focusem 1,8 5dv. hatch byly velmi kladne. Jeli jsme 3 osoby po meste a pak po okrsce
    s pomerne kvalitnim povrchem. Hlucnost ve voze
    minimalni,ikdyz si myslim,ze bude vyssi nez u 1,6,
    zatah od spodu nadprumerny,pruznost taktez.Myslim,
    ze tento motor bude patrit mezi nejlepsi od Forda.
    Mam dojem,ze se nejedna o novy motor,ale ze byla
    zmodernizovana starsi verze.Nevim to vsak zcela urcite,tady by mozna poradil nejaky zkuseny motorar.Pro Vase kombi to byla urcite spravna volba.Jenom malou perlicku.Kdyz jsme se tehdy svezli,tak kolega pri rozjezdu preradil na druhy
    stupen a znacne jej vytocil,nacez byl upozornen
    majitelem,ze by bylo vhodne preradit na vyssi
    stupen.Proste ten motor nebylo temer slyset.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.00  09:42

« Re: modra barva

Moc se omlouvam, ty fotky modreho kombiku jsou na www.fordchar.cz
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.02.00  09:30

« modra barva - to globemaster

Zakladni modrou barvu muzete videt na www.fordhorak.cz (fotky kombiku). V te barve byl take kombik vystaveny do minuleho tydne u meho dealera a rekl bych, ze ty fotky verne odpovidaji skutecnosti.
    Jaky byl Vas dojem z motoru 1.8? Mam objednane kombi s timto motorem.
    Na tu tmavomodrou metalizu jsem se dival vcera na zaparkovanem focusu a presto ze svitilo slunce, zdala se mi hodne tmava.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  07:48

« Re: Tak mi poradte

Zdar fokusaci.Dekuji za Vasi dosavadni kritiku.
    Velmi me potesila.Add barva;mam slabost na modrou,
    ale zatim se mi nepodarilo zahlednout focuse v zakladni modre.Nevite nekdo ,jak vypada? Je
    elegantni nebo naopak. Ja jsem videl focuse
    v nekolika barvach a az na bilou,se mi vsechny
    libily.Add zabezpeceni:uvazuji vazne o sade SGL7,
    ktera obsahuje central+dvojite zamykani+okna v el.
    +global+alarmy. Co Vy na to?Stoji to za ty prachy?
    Defendlock beru jako samozrejmost.Add mondeo:
    nasadili jste mi brouka do hlavy,ale nevim ,jak
    pochodim s timto navrhem u manzelky.Ta,jako vetsina zen (nechci urazet),ma nazor,ze nam staci
    "nejake" priblizovadlo.Akorat mi radi s barvou.
    Add podvozek:tusil jsem,ze focus bude tvrdsi.Ja
    predpokladam,ze budu vetsinou jezdit sam a tak jako Ray,hlavne po okrskach UH;predpokladam Raey,ze jsi z UB?Nevim,jestli investovat do ABS.
    O jeho vyhodach i nevyhodach nechci polemizovat.
    Myslim si vsak,ze focus ma dobre brzdy a jeste
    lepsi podvozek.Mel jsem moznost se svezt v 1,8
    a byl jsem doslova sokovan,co vsechno si s timto
    autem muze ridic "dovolit".Fyzikalni zakony plati
    samozrejme i pro focuse,ale presto klobouk dolu.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  07:07

S barvou a potahy Ti nikdo moc neporadí, záleží na vkusu. Já preferuji stříbrnou metalýzu. Je to praktická barva, auto vypadá pořád jako čisté. Perfektně vypadá Focus ještě v ostře červené a například tmavá modrá na mně působí, že v ní linie Focusu zanikají. Z hlediska špíny a mikroskopických škrábanců je to nepraktická barva, ale to je můj čistě osobní názor. Potahy jsem si nechal šít na zakázku přímo u Fordu - temnější šedá se šikmými pruhy různé šířky a délky (myslím, že je to ten mikrosemiš - vypadá to jako šedá metalýza - trochu se třpytí). Cena byla 2.5k, ale do Focusu jsou ty potahy vizuálně naprosto dokonalé. Prý jsou nejvíce žádané, tak asi je nás víc s podobným vkusem.

Co se týká výbavy, určitě ber ABS. Dal bych mu přednost před klimatizací, nejlépe však obojí. Marty správně poznamenal - zpětná zrcátka v elektrice. Zvlášť pokud budeš mít i elektrony. S Focusem jsem se také učil parkovat u chodníku a sklopit si zpětné zrcátko u spolujezdce tak, abys viděl obrubník, je k nezaplacení. Jinak počítej s tím, že si odereš pneumatiky i s disky. To rádio je fajn, ale na to kolik stojí, by toho mohlo umět víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  06:47

« Re: Povinná výbava

To Marty: No jestli je to pravda, tak se mají na co těšit. Toto si zjistím přímo u Ford Motor Company. Pokud i v dubnu 99 dávali povinnou výbavu zdarma ke každému vozu, pak na ně podám oficiální stížnost. Nešlo by o ty peníze, ale o to, co si to vůbec dovolili. Auto není rohlík a pokud investuju tolik peněz do výrobku určité firmy, měli by si toho vážit a ne ještě přemýšlet nad způsoby, jak co nejvíce vydělat. Vždyť oni se ty dva tři tisíce v půl milionu ztratí, že?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  06:38

« Re: Drnčení

To Marty: Normálně jsem zjistil, že drnčení ustává, čím jedu rychleji. Tzn., že drnčení je paradoxně intenzívnější při pomalejších otáčkách a určité rychlosti (50km/h - jízda po městě). Takže jenom určité otáčky motoru mi vyvolávají tu nepříjemnou rezonanci. Také mám pocit, že s tím jak se otepluje, postupně "utichá" i interiér Focusu. Je to přesně naopak jak doposud (... přišla zima a uklidnila se okna) . Asi podle Tvého příkladu navštívím nějakého šikovného soukromníka, ať se mi na to podívá.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  06:31

« To Pavel_Ch

Přesně přístup Škodovky u nás. :-))) Vážně jsem uvažoval o Octávii, jak už jsem se několikrát zmínil. Domlouval jsem si výbavu, barvu apod a prodejce mi stanovil cenu. Vlastně až téměř den předtím, než jsem chtěl potvrdit objednávku, jsem se náhodou dozvěděl, že platím cenu vozu + 2k za přepravu z Mladé Boleslavi. To byla také jedna z kapek, která mě od Škodovky odradila. Buď mají částku zahrnout do ceny vozu, abych o ničem nevěděl anebo je to další zdroj příjmů pro nějaké chytráky. Ale vsadím se, že Škodovka o tom ví.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  03:23

Na tom není co kritizovat - 1.6 je asi nejlepší volba ve vztahu cena výkon. Klima by měla být ve povinně ve standartu jako důležitý bezpečnostní prvek:-) 5000 radio je OK (žádné HI-FI, ale stačí). Určitě bych tam dal Alarm + dvojitý zámek a elektrická zrcátka (už jsem si zvykl, ale přesedl jsem do Focusu z Felicie a asi dva měsíce mi trvalo, než jsem se naučil správně parkovat u chodníku - Focus se totiž díky vnitřnímu designu zdá o moc širší než ve zkutečnosti je - a mít možnost si sklopit zrcátko zpolujezce je pro tyto začátky k nezaplacení:-)) A asi bych vzal i ABS (Ray si určitě vzpomene, jak jsem tu někde psal něco o šikovné pravé noze - nedávno mne tak vypekla, že už jsem se jenom modlil:-))) Otázkou zůstává, podvozek. Pro časté jízdy po městě to auto není. Do města je lepší vzít měkčí Mondeo. A řekl bych, že se bude opakovat akce Mondeo(v září nový model), kterou tady popisoval někde ve předu Gappa. Mondeo se skoro plnou výbavou za 500 k!
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  02:59

« Re: Povinná výbava

Tak v tomhle bodě musím pochválit svého prodejce. Povinnou výbavu jsem dostal k vozu zdarma spolu s nějakou autokosmetikou od Motorcraftů. Ale mám ten dojem, že Ford povinnou výbavu dává jako akci ke všem vozům už dlouhá léta.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.00  02:53

« Re: Drnčení

To Ray: Já jsem do konce měsíce teď pěkně "busy" takže to sem moc nestíhám... To mne mrzí, že Ti ta oprava nepomohla. V mém případě výplň drnčela od počátku spíš než to okno. Jak to v servisu demontovali a zase smontovali přestalo to. I tak chystám na jaro velkou akci v soukromé garáži u jednoho kutila. Vše co drnčí (v mém případě mlátící zadní dveře, drnčící opěrka a zadní část vozu nárazník etc..) se prostě rozebere a znova pečlivě smontuje. Ze zkušenosti vím že je to nejúčinnější cesta jak se zbavit pazvuků. Když už bude auto odstrojené, tak si pohrávám z myšlenkou dodatečného odhlučnění. asi na některá místa nalepím mechovku a nastříkám to nějakou pěnou...
  • 00 Reagovat !

foto

26.02.00  17:18

« Tak mi poradte

Zdar fokusaci.Hezky se to vsechno cte,ale o to tezsi je me rozhodovani.Stojim pred rozhodnutim,jakeho FOCUSE si koupit.Ma predstava
    je nasledujici:barva-modra;potahy-black;mot… /> radio-5000;klima;airbag spolujezdce;nejaka zabezpecovacka - jsme v Cesku.Timto vas zadam
    o kritiku mych predstav.
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.00  13:27

« To Ray

K té povinné výbavě, ale z jiného soudku: Když jsem šel koupit naší první firemní oktávii, tak jsem najednou měl na faktuře o 2 tisíce víc. Divil jsem se, počítal, a nakonec se zeptal, proč mi ta cena nějak nevychází. Dva tisíce jsou účtovány jako přepravné z Mladé Boleslavi! To jsem se dozvěděl až při přebírání auta! Prý to je v jejich (jakémsi polointerním) ceníku! Svojí oktávii už jsem si (z principu) koupil jinde, kde nic navíc neúčtovali. Taky dobrý podraz, co? A k tomu drnčení oken a všeho ostatního: Moje zkušenost je taková, že ať šáhnou v servisu do čehokoliv, drnčí to pak vždy. Asi se to tak jako ve fabrice už znova udělat nedá. To se týká montáže rádia, alarmu apod. A další zkušenost: když to reklamuju s tím, že to drnčí, tak poté, co si auto po reklamaci vyzvednu, to drnčí ještě více. Amatérsky jsem to řešil tak (to bylo např. po montáži alarmu), že jsem vyndal odkládací skříňku před spolujezdcem a všechny ty nové dráty a svorky jsem vůči sobě zakápnul silikonem. Trochu se to zlepší, ale jako nové už to nikdy nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.00  06:24

« Drnčení

To Marty (teda jestli sem ještě někdy zavítáš): Tak si představ, jak jsme se kdysi před těmi 14 dny bavili o tom drnčení oken, je to tu zas. Abych to ale vysvětlil přesněji. Ta okna mi po opravě nedrnčí, jsou asi v pohodě. Špatné je, že mi začala drnčet výplň dveří u řidiče a to pěkně nahlas a nepříjemně. Přesně, jak jsem tehdy předpokládal. Technik spraví okna, ale zapomene něco dotáhnout a už je to tady.
    Dá se tedy říct, že jsem na tom hůř, než před opravou, protože okna drnčela jenom na hrbolech a trochu. Jejich velká vůle v rámu mi nijak nevadila. Výplň dveří (asi je to výplň) drnčí mnohonásobně častěji a s větší intenzitou. Dokonce zadrnčí i když jedu po pěkné asfaltce a rychleji vjedu do zatáčky. Takže jsem nakonec dopadnul jak Napoleon u Waterloo. :-((
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.00  06:15

« Povinná výbava

Abych prodejce Fordu u nás jenom nechválil. Vzpomenul jsem si na jednu věc, která mě pořádně naštvala při koupi vozu a to byla sada povinné výbavy. Myslím, že stála snad okolo 2300 Kč bez DPH a vnutili mi ji tam s tím, že jsem povinen si ji k autu vzít. To jsem zjistil, až když jsem si měl jít pro vůz. Ještě, že jsem měl u sebe víc peněz. Pak jsem se dozvěděl, až po zaplacení, že to vlastně není pravda a odebrat ji nemusím. Každopádně jsem si říkal, že aspoň tam budu mít všechny nezbytnosti typu tažné lano, trojúhelník, lékarnička atd. Co mě však vytočilo bylo to, že za takové peníze jsem tam měl pouze tyto tři věci. Když jsem se zeptal, jestli to není trochu málo, začali mi vysvětlovat, že to pochopitelně nestálo tolik, ale pojmem povinná výbava oni myslí i zvýhodnění při servisních službách apod. Prostě a stručně: Někdo si na tomto mastí kapsu a okrádá zákazníka. Možná mi to v prodejně špatně vysvětlili a přece jenom jsem ty peníze nevyhodil za přemrštěnou cenu jejich sady povinné výbavy. Tehdy jsem se na to vykašlal, protože za mnou stál nový vůz, byl jsem plný dojmů a neměl jsem náladu kazit si den handrkováním se s prodejcem, který byl jinak OK. Když tak o tom přemýšlím dnes, udělal jsem blbost. Žádné výhody se zakoupením povinné výbavy jsem nikdy nepocítil. Navíc si myslím, že by měla být automaticky v ceně nového vozu. Jestli máte někdo podobnou zkušenost, tak to sem hoďte. Docela by mě zajímalo, jestli jsem jenom já takhle hloupě naletěl na prázdné kecy. Fakt mě to pěkně ž(s)ere. >-(
  • 00 Reagovat !

foto

25.02.00  05:53

« 500

Tak jsem myslel, že se nějak přehoupneme přes 500 příspěvků, ale je tu nějak mrtvo.
  • 00 Reagovat !

foto

24.02.00  21:33

« hmmmmm

Tož kde jste všeci?
  • « 00 Reagovat !

foto

12.02.00  07:21

« Re: Vrzající okna

Pavle, nestraš mně. Sakra, teď abych se letěl podívat, jestli náhodou nemáš pravdu. :-) No to kdyby byla vážně stejná příčina, tak bych se smíchy asi neudržel :-(.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.00  22:30

« Motor Tdi 1,8/66Kw

Zdravim Vsechny ucastniky tohoto fora a mel bych na Vas dotaz,zda nema nekdo zkusennost s timto motorem,nejlepe z dlouhodobeho hlediska.
    Dnes jsem byl na predvadecce u dealera a zda se mi to pomerne zive.Vsichni vsak tvrdi,ze Ford diesely moc delat neumi,tak mam strach aby to i neco vydrzelo.Rocne najezdim tak 50 tis.km,tak pro me benzin nepripada v uvahu.Zatim jsem se rozhodoval mezi Oktavkou Tdi/66 a prave timto Focusem.Cenove to vychazi tak na stejno,ale Focus me doslova nadchnul svymi jizdnimi vlastnostmi/zejmena podvozek/.Skoda ma zase ten vyhlaseny VW diesel,tak nevim...
    Jinak dealer mi rekl,ze od brezna se Focus bude zdrazovat v prumeru o 20 tis,takze se musim rozhodnout rychle.
  • 00 Reagovat !

foto

11.02.00  19:58

« Re: Vrzající okna

Líbí se mi, jak jsme si ta auta nakonec začali sami pomlouvat :-))). K těm oknům aktuální poznatek z mé (8 měsíců staré) oktávie: taky mi něco klepalo dole u předního okna a víte co to je? Prasklé sklo! V prosinci mi šutr rozbil čelní sklo, v servisu ho vyměnili (7100,-). Teď se při mytí na sklo podívám zblízka a nestačím se divit. Ta spodní (do karosérie lepená) vrstva skla je v obou spodních rozích prasklá (utržená). Dobře je to vidět jenom v bočním světle, je to ještě mimo zorné pole. V servisu se divili jak malí kluci :-))) (nikdy něco takového neviděli), zatím to neměníme, protože se s tím jezdit dá. Otázka je, jak dlouho...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…