FORD FOCUS
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: urazka ;)
Ono to určování tříd je v poslední době hodně ošidné. Zvlášť to nabourává Škoda a třeba i právě Focus. Focus je venkovními rozměry auto nižší střední třídy, ale řadou jiných parametrů (např. interiér) překonává i vozy třídy střední. Opakem je Octávia, která má venkovní rozměry střední třídy, ale podvozkem i interiérem patří do NS.
Každopádně, pokud se budeme držet přesnými pravidly pro určování tříd u vozů, jsou Focus i Octávia vozy NS třídy. Protože druhý nejdůležitější parametr (délka vozu) je u Octávie v segmentu třídy střední, bývá tam často zařazována.
Fábia je naopak klasický případ malého vozu. Je na hranici třídy NS, ale žádný z ostatních určujících parametrů už do NS nespadá. Proto také Fábia nikdy nebyla předmětem sporů, jako Octávia. Je řazena mezi malé vozy a tam taky patří. Na Slovensku třeba máte jiné normy. :-) -
« To Gapa:
Ty testy jsou už hodně staré a většina lidí zřejmě ví, že Focus získal 4 hvězdičky. Dokonce podle výsledných grafů vyplývá to, že je Focus s 2 airbagy bezpečnější než tolik propagovaný Renault Mégane se 4 airbagy. Nejsem ale odborník na crash testy, proto je možné, že je Renaul i přesto trochu bezpečnější. Jako laika mě to však dost překvapuje. -
"-- skrytý --" 09.03.00 12:56
« To Ray
"Muj Focus" uz je v centralnim skladu v Dobrovicich u Mlade Boleslavi. Den jeho prevzeti u dealera jsem dosud oddaloval kvuli dokoncovani stavby druzstevnich garazi. Jak se zda, tak se to stejne nestihne, a to auto si prevezmu za dva tydny. Gapa me potesil s jeho chvalou na radio 6000 s CD prehravacem (mel jsem totiz po jeho objednani podobny pocit jako on). -
« Re: Climatronic
Klimatizaci nemám ani jí nerozumím, ale viděl jsem, jak do toho sypou takový bílý prášek kvůli desinfekci proti bakteriím a plísním. Anebo jsou to jenom obyčejné usazeniny z vody, prachu apod. Ale nekamenujte mně tady jestli se mýlím. Jenom tak střílím od pasu. :-) -
Klimatizaci nemám ani jí nerozumím, ale viděl jsem, jak do toho sypou takový bílý prášek kvůli desinfekci proti bakteriím a plísním. Anebo jsou to jenom obyčejné usazeniny z vody, prachu apod. Ale nekamenujte mně tady jestli se mýlím. Jenom tak střílím od pasu. -
Ještě dodatek k tomu Climatronicu: řekl bych tedy, že ta čidla jsou tři - v panelu (vnitřní), někde ??? (vnější) a to na té přístrojové desce. Důvod tohoto příspěvku je jinde (asi by se to hodilo do jiné rubriky, ale když jsme to tu už nakousli...). Kolem těch mřížek na panelu Climatronicu, jmenovitě kolem té levé, za níž někde očekávám to čidlo, se mi udělal takový jakoby práškový bílý povlak (prostě se z té mřížky "vyvalil" nějaký bílý prášek). Jinak vše funguje stále normálně. Nevíte, co by to mohlo být? -
To gapa: Ne že bych za to dal krk, ale je to vlastně čidlo teploty uprostřed na přístrojové desce - zezhora, na té vodorovné ploše. A když do auta začne svítit, tak se ta přístrojová deska "rozehřívá" a začne to víc chladit. Potvrzuje mi to i aktuální zimní zkušenost, kdy nedávno byly ty teploty 10 až 15 stupňů a v režimu AUTO stačilo, aby začalo venku svítit slunce a hned mi začalo být v autě chladno. Já jsem to čidlo i různě přikrýval a tak různě, a vypadá to, že ta jeho funkce je opravdu taková, jak popisuju. Jestli do toho někdo vidíte a víte, že to je jinak, tak mne z toho vyveďte, rád se nechám poučit a budu za *... Jinak mne manuál ke Climatronicu irituje svým přesvědčením, že "co uživatel, to idiot", nemá absolutně snahu funkci alespoň trochu technicky vysvětlit a nabádá k tomu, abyste si dali režim AUTO a o víc se nestarali. -
« Re: Rádio 5000
Mně taky připadá, že ta originál rádia pro Ford jsou dost drahá. Já mám rádio 5000 s dálkovým ovládáním za 10k. Čekal jsem, že bude umět trochu víc, nejvíc mi chybí funkce Mute při telefonování. To mi připadá jako největší nedostatek. Každopádně, do Focusu nemůžeš dát jiné rádio. Tedy respektive můžeš, ale tím narušíš vzhled celé palubovky. To rádio je šité na míru pro Focus tak, aby vyniklo na středovém panelu. Protože má atypickou velikost, nebude ani pro zloděje příliš lákavým soustem. Navíc, jak uvedl Gapa, jeho ergonomie je skutečně skvělá.
K "pětitisícovce" můžeš připojit i CD Changer, to pro případ, že teď nehceš utrácet za dražší rádio s CD. Dalším kladem je to, že rádio je propojeno s automobilem, což u jiného typu zřejmě nepůjde. -
« Re: Rádio 5000
to: globemaster. Cena Forďáckých autorádií je určitě vysoká, ovšem ergonomií se jim snad žádné jiné rádio nevyrovná. Obrovská, pohodlná, výrazná a prosvětlená tlačítka jsou prostě super! Donedávna jsem měl 4000-covku Traffic, kromě jednoho detailu neměla chybu. Teď mám 6000-covku (místo kazeťáku CD player) a jsem v sedmém nebi. Hodněkrát jsem si říkal, jestli nejsem *, že jsem dal tolik peněz za rádio. Všechny pochybnosti ale zmizí, jak si ho pustím. Bezproblémů čte i vypalované CD-čka a nevadí mu ani "české" cesty. Co mne nejvíce překvapilo, je že opravdu funguje korekce hlasitosti v závislosti na vnitřním hluku vozidla...... Jak jsem někde četl, reproduktory pro Forda údajně vyrábí JBL, takže zřejmě ani ta rádia nebudou žádné šunky........ teď už by to chtělo jenom subwoofer....... -
Bezesporu je automatická klima vynikající, ale korekce v závislosti na slunečním svitu??? Proboha, Pavle, nemůžeš věřit každému blábolu od VW. Tou korekcí v závislosti na slunečním svitu mysleli, že když se ti v závislosti na slunečním svitu "ohřeje" interiér, klima začne chladit. Nedělej si iluze, že tam máš nějaká čidla, které měří sluneční svit. Dokonce i více teplotních čidel umístěných v různých místech karoserie je výsadou aut s cenou kolem milionu.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!
Dílenské zpracování je u Focusů prý perfektní, já si myslím, že k dokonalosti ještě něco chybí. Pokud nemáš dost peněz na vůz nějaké vyšší třídy, pak lze Focus s klidným svědomím doporučit. Určitě patří mezi to nejlepší, co lze v dnešní době koupit.
V této rubrice je spousta starších příspěvků, kde jsme rozebírali klady a zápory Focusu úplně do podrobností. Pokud budeš mít čas a chuť, zkus si nalistovat pár starších příspěvků.