FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.06.05  18:59

« Re: Nulová okamžitá spotřeba???

Ano, tak tomu je u většiny moderních motorů: při "nuceném volnoběhu" elektronika (ŘJ) odstavuje vstřikování. Ostatně, měl to už Mitsubishi Lancer z r.v. 1991, evropským výrobcům to trvalo o hodně let déle...
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.05  18:50

« řazení

Při řazení zpátečky se mi občas stává, že to jakoby nejde(nechce zaskočit). Když stojím z kopce, tak jen trochu povolím brzdu, auto se o par cm pohne a rychlost tam pak hned zaskočí. Podobně mi to dělalo u Golfu. Je to vpořádku?
    Jinak si musím nechat vyměnit jednu z pružin v řadící páce. Nevrací se mi totiž z levé strany(rychlost 1 a 2) do neutrálu. Z pravé strany(zpátečka a 5) tam pružina je a funguje to dobře. Technik říkal, že ta druhá pružina -ta prasklá - prý je někde jinde a že se to musí víc rozkuchat. Když jsem se na to díval i do chytré knížky(Jak na to), tak jsem žádnou pružinu na nákrese nenašel, ani zmínku o ní. Nemáte někdo zkušenost?
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.05  18:31

« servočerpadlo

Na STK mi technik řekl, že bych si měl nechat přetěsnit simering na servočerpadle. Je tam patrný únik kapaliny. Když jsem se ptal ve Fordu, řekli mi, že se musí vyměnit celé čerpadlo, protože jen simering prý vyměnit nejde. :-( Je to pravda? Nové stojí prý 6 - 7 tis. Ale jestli prý po 15 000km nemusím dolévat víc jak "deci", tož je to prý o.k. 8-s Takže zatím jen hlídám hladinu v nádržce.
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.05  18:22

« Nulová okamžitá spotřeba???

Velmi mě překvapilo, že při jízdě z kopce se zařazeným rychlostním stupněm 5 a pedálem plynu v klidu je prý spotřeba nulová... Je to tak vždy nebo jen při určité rychlosti. Zatím jsem vždy (mimo zimu)kvůli úspoře vyřazoval na neutrál. Co vy na to?
  • 00 Reagovat !

foto

07.06.05  18:15

« dotaz

Ahoj! Kde jste všichni? Prokousal jsem se postupně celou historií tohoto fóra. Psali sem hlavně pánové, kteří koupili focuse úplně nového(ad Jiří,Ray). Zajímalo by mě, zda-li jej už prodali - protože už sem nepíší. Škoda. Ale jistě se najde pár takových, kteří koupili ojetinu jako já.
    S autem jsem zatím velmi spokojen. Aby ne - přesedlal jsem z VW Golfu II z r. 1988 - 1.8 GT. Je to pokrok... Přál bych si, abych do fokusu nemusel vrazit víc jak 10 000,- Kč ročně - ale nevím nevím... Každopádně s Golfem mi to stačilo a to jsem počítal i povinné ručení a gumy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.06.05  07:59

« Re:

uz jsem na to prisel, ale ono to nikoho nezejima
  • « 00 Reagovat !

foto

01.06.05  21:06

« Re: Protikorozna ochrana

Zdravím všechny "fokusáky". Focuse kombi vlastním teprve 14 dní. Když jsem si vybíral v bazarech nějakou 2000ku, byl jsem nemile překvapen, že relativně nové auto má rezavý spodek. Takže si myslím, že to s antikorozním nástřikem je celkem bída. Chystám se co nejdřív na dutiny i nástřik spodku. Taky jsem zjistil korozi svaru zadních dveří. Technik ve Fordu mi řekl, že to je jedna z bolestí focusu. Prý rezavějí i zadní boční dveře. Záruka na prorezivění je 12 let. Zitra jedu do Fordu - prý to nafotí a reklamace by neměl být problém. Taky mě zajímá, zda-li při pozdější reklamaci některých bočních dveří bude uznáno ošetření karoserie (dutiny a nástřik spodku) svépomocí či jiným levnějším servisem.
  • 00 Reagovat !

foto

26.05.05  09:58

« Bez nadpisu

Chtěl bych doporučit dobrého servismana na Focuse v libereckém kraji, okolí Mladé Boleslavi nebo Jičína. A jaké máte zkušenosti se zaslepením EGR ventilu u TDCI.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.05.05  10:26

« Vibracie

V zime ked bol posledny sneh som zapadol a odvtedy mi vo stvorke a patke pocas zrychlovania trasie predkom auta. Dal som vyvazit zimne gumy na plechacoch, potom pred tym ako som prezul som dal vyvazit nove Firestony na elektronoch, aj tak to robi. Takze gumy vylucujem. Volal som s chlapikom z pneuservisu ci mozem prist na geometriu, ked som popisal zavadu, povedal mi aby som nechodil, ze to geometria nie je. Stretli ste sa s takou zavadou?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.05.05  21:44

« Bez nadpisu

Jenom bych se chtel zeptat odborniku:
    Jak se da poznat zezadu Focus r. vyroby 2004 od r.v. 1999? Zepredu to jde podle blinkru, ale zezadu na to nemuzu prijit.
    Dik
  • 00 Reagovat !

foto

22.04.05  19:20

« polofunkční zadní stěrač

Byl bych vděčný za schéma zapojení elektriky zadního stěrače. Focu 98, combi. Nebo alespoň informace, proč by mohl občas jít a občas ne...
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.05  17:30

« Re: Zámky u Fordu

normálka pokud jsou už vložky ochozené.Bolest Fordu už 15 let, co používají 6-to hrany......
    Nechej si poskládat znova a jinak planžety v zámcích nebo úplně nejlíp, dálkový centrál a zaslepit zámky na autě z venku.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.04.05  15:43

« Re: Zámky u Fordu

a dostane sa do vsetkych zamkov alebo iba do jedneho? dost zaujimave. mozno aj kvoli tomu zmenili design klucov u novych focusov, kde su teraz klasicke "placate".
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.05  15:29

« Zámky u Fordu

Nazdar všichni.Sháním všechny kdo se setkal s otevřením cizím klíčem.
    Známý se mi dostane do focuse rv.2002
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.05  19:47

« Re: Hlučnost vozu

2 PanjoOO : a v levotočivé zatáčce se zvětší ? Možná to bude ložisko. Ikdyž v 60 tis km by to ještě dělat nemělo...
  • 00 Reagovat !

foto

17.04.05  18:51

« Hlučnost vozu

Prosím o radu. Při zimních pneumatikách i nových letních mi vadí dosti značný hluk pneumatik/vrčení/ nad 60 km/hod. V pravotočivé zatáčce hluk přestane. Vozidlo Ford Fokus 60 tis. najeto . Děkuji
  • 00 Reagovat !

foto

14.04.05  10:48

« kotouc?

Ahoj, muzete mi prosim nahodit nejakou jinou moznou zavvadu u prave predni napravy v Mondeu mimo ohnuteho brzdoveho kotouce, kdzy pri brzdeni z 120 km/h se mi od praveho kola ozyva dost pochybne pulzovani?
    Kotouce i desticky maji nabrzdeno zatim "jen" 2000 km
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.04.05  09:16

« Re: Porovnání rozměru ráfku 6J/7J R15.

globemaster: ja mam na focuse II Pirelli P6, na to ze je to rozmer 195/65 R15 som spokojny :-) je fajn, ze rovno z vyroby tam daju poriadne pneu.
  • 00 Reagovat !

foto

18.03.05  06:40

« Porovnání rozměru ráfku 6J/7J R15.

Koupil jsem rozměr 6x15" a mám klid na duši. Je to jiný design,ale už to neřeším. Teď řeším volbu letních pneu.Dík za názor.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.03.05  09:33

« Re: Porovnání rozměru ráfku 6J / 7J R15

e-pneu.cz odporuca pri rozmere 195/55 R15 sirku rafku 5.5-7.0, takze by to malo byt ok, pri TK by to podla mna vadit nemalo, skor ak by sa nieco stalo s autom, poistovna by sa z toho urcite chcela vykrutit, lebo to je prva vec na ktoru sa pozeraju - kolesa. ale vacsinou to skonci pri kontrole rozmeru pneu a ked ten rozmer mas povoleny, tak to vacsinou dalej neriesia.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…