FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

10.08.00  06:02

« Re: co motor ?

Motor 1.6 16V u Focusu je výborný. Celohliníková konstrukce, opravdu dobrá akcelerace, malá hlučnost a nízká spotřeba (když jezdím slušně: 5.0; 6.8; 8.0). Pokud si nechceš koupit rovnoou dvoulitr, pak je 1.6 dobrá volba s překvapivým sportovním výkonem.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  09:06

« co motor ?

Jen se chvi zeptat jak je na tom motor 1.6 ? Akcelerace, spotřeba atd. ?
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.00  09:05

« černý Focus

Jo taky jsem viděl černého Focuse s dotmava skly a jedním slovem byl nádhernej. Musel jsem se zastavit a zírat jen s otevřenou hubou neschopen slova. Moooc mu to slušelo. O mém budoucím autě je rozhodnuto.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.00  07:06

« Re: elektrony - jaky rozmer?

V neděli jsem viděl černý Focus 5D se 16" nebo 17" chromovanými elektrony. Auto vypadalo skutečně impozantně a dlouho jsem si ho "slintajíc" prohlížel. :-)))
  • « 00 Reagovat !

foto

08.08.00  06:59

« Re: Konečně ho vyrobili

To bobo1: klepající okna jsem úspěšně vyreklamoval. Byla to jedna ze závad, na kterou přímo upozorňoval Ford a týkala se všech modelů do 08 nebo 09/99. O unikajícím oleji se rovněž zmiňoval leták od Fordu, naštěstí se mě netýkal. Proto je smůla, jestli jsi neobjevil tyto závady během prvního roku provozu vozidla. Další možností bylo dokoupit si rozšířenou záruku.

Podle pozorovaných skutečností odhaduji, že zhruba dvě třetiny majitelů jsou s Focusem plně spokojeni a třetina je spokojena s určitými výhradami. V současnosti jsou snad tyto "dětské" bolesti Focusů minulostí.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.08.00  12:35

« Re: Konečně ho vyrobili

Ja mam Focuse Trenda uz rok, auto jako takove je super, ale mam dojem ze ho uvedli prilis brzy. Neustale mam nejake drobne problemy, piskajici napinak klinoveho remenu (2x),klepajici okna,unikajici olej zpod krytu ventilu uvolnene narazniky (koupil jsem kompletni RS-sadu) atd.
    Uz jsem posilal stiznost na Forda, ale jim je to suma fuk. Takze auto SUPER, ale lidi kolem stoji za dve veci. Auto je ale tak dobre ze to vynahradi.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.08.00  15:42

« Re: Stresni okno

Já jsem zatím Focus se střešním oknem nikde neviděl, ale opravdu vážně uvažuju o tom, že si ho nechám namontovat. Vím, že to zcela určitě jde, ale jestli budou při dodatečné montáži nějaká omezení, to opravdu netuším. Snad ne.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.00  11:41

« RE:Stresni okno

Ja jsem videl pouze Focus 5D se stresnim oknem uz z vyroby (s vyklapenim i zasouvanim) a vypadalo to pekne jak na pohled z venku tak zevnitr. Nejsem si jist jestli stresni okno montovane dodatecne se da i zasouvat.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.00  10:58

« Střešní okno

Vzhledem k tomu, že nemám ve voze klimatizaci, uvažuji o montáži střešního okna. Nevíte někdo, jak vypadá na pohled Focus 5D se střešním oknem? Kolik tak asi stojí v současnosti montáž střešního okna (manuálního i elektrického)? Má vůbec smysl montovat do Focusu el. střešní okno bez ohledu na to, že je mnohem dražší? Samozřejmě počítám s tím, že se po montáži okna sníží tuhost karoserie.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.08.00  10:53

« Re: Supertest Autobildu

Neznám test, ve kterém by nezvítězil Focus (při srovnání s vozy stejné třídy) :-)). Doma mám hodnocení asi od pětadvaceti nejrůznějších motoristických časopisů - vítězem byl vždy Focus a mnohdy porazil i auta vyšší třídy. Vítězné testy se ale většinou dotýkají verze hatchback, pokud jde o provedení kombi, tam mám pocit, že jednou Focus skončil na druhém místě, ale nejsem si tím zrovna jist.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.00  10:10

« Zdrazeni

Zaregistrovali jste, ze podrazilo (asi k 1. 8.) nektere prislusenstvi (napr. airbagy, el. ovl. zrcatek, lita kola, metaliza,...), ctyrdveraky a nektere verze 1.4i. Ve vybave Ghia je nabizen i motor 1.8i (Slavoj by si nyni objednat 4D s 1.8i).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.08.00  09:53

« Supertest Autobildu

Supertestu Autobildu se zucastnily Focus, Audi A3, Mercedes A, Opel Astra, Renault Megane a VW Golf. Zvitezil Focus (1.6 Trend) pred Golfem a Audi A3. Obsahly clanek je dostupny na www.ford-focus-club.ch (Focus, Testarchiv). Nevim ale jak je to stare.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.08.00  06:06

Možná je potřeba také zdůraznit, že 16" nebo 17" kola už přestávají být vhodná na naše silnice. Při jejich současné kvalitě totiž skutečně hrozí poškození elektronu tak, jako se to stalo mému známému s BMW, který si koupil 18" elektrony (25.000 Kč/ks). Nejenže se auto chovalo jako "žebřiňák", ale jednou při nájezdu do většího výmolu došlo k poškození předních elektronů natolik, že byly neopravitelné. Kromě toho ještě zničil jednu pneumatiku, jak ji disk při nárazu procvaknul.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.08.00  21:48

Rozumnym kompromisem jsou na Focusu asi 15". 16" uz je to takovy lehky "kostitras" a 17" nejsou schvaleny a pri najezdu do jamy narazi do blatniku, pokud nejsou bl. vytazeny. Ja sam tam mam na F.trendu 15" a v lete tam asi hodim 16". Vse na elektronu, ale asi zalezi na penezich, jelikoz zrovna disky ztraceji na hodnote, kradou se, pri najezdu na obrubnik se poskodi a ztrati na "krase..". El. jsou hlavne na krasu a ne na uzitek. Spis je asi lepsi investovat do gum to se opravdu na jizde pozna. btw: mam k dispozici na Focuse sadu zimaku 14" na elektronech BORBET, najeto 3.000km. Prodame komplet za 10.000Kc, ma-li nekdo zajem: karta@marias.cz. - KARTA
  • 00 Reagovat !

foto

01.08.00  00:00

« Konečně ho vyrobili

Nazdar, focusáci, zdravím všechny. Předminulý týden sjel můj Focus z linky, cca za dva až tři týdny bych ho měl tedy přebírat, konečně, strašně se na to těším (jsem cvok?). Pak to tady teprve řádně rozjedu - mimochodem, má tady někdo Trenda nebo vůbec Focuse s ESP packem (ESP, ABS, TCS)? Zajímaly by mě zkušenosti s nimi, ať jsem předem trochu připravený. Zároveň se budu loučit se svým malým Káčkem, bude se mi asi chvíli stýskat (ve městě je tahle miniatura neocenitelná).
  • « 00 Reagovat !

foto

31.07.00  16:41

Na původní 14" plechové disky jsem dal zimní pneu a letní pneumatiky jsem dal na 14" elektrony. Ekonomicky je to sice mnohem přijatelnější řešení, ale co se týká vzhledu, větší kola by vypadala lépe. Elektrony, co mám na autě vypadají velmi pěkně, ale jsou trošku menší, než by mohly být. Na druhou stranu zase tak úplně malé nejsou, je to možná jen můj subjektivní dojem. Musíš zvážit, zda chceš investovat podstatně větší částku jak do disků, tak i pneumatik. Větší pneumatiky také trochu sníží dynamiku vozu a zmenší komfort odpružení. Naopak získáš trošku lepší jízdní vlastnosti apod. Já jsem nehodlal investovat větší částku, protože beru Focus jako rodinný vůz a druhým důvodem byla nutnost kompromisu kvůli manželce :-). I tak jsem spokojen, auto s elektrony vypadá prostě líp.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.00  13:15

« elektrony - jaky rozmer?

To Ray: Jake jsi mel puvodni gumy na svem focusu kdyz jsi prikupovaval lita kola a jaky rozmer jsi zvolil? Ja mam letni 14" a vznika mi dilema, jestli pri nakupu zimnich pneumatik je nechat namontovat na ty puvodni 14" plechace a pro letni gumy koupit 14" elektrony (ekonomicke reseni pruchodnejsi u me zeny) anebo koupit 15" (nebo snad jeste vetsi???) elektrony i s letnimi gumami.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.07.00  14:55

« Re: 1 000 000

Informaci o milionu vyrobených Focusů jsem už zahlédnul v několika časopisech, naposledy v AUTOHITu. Focus je prvním Fordem v Evropě, který dosáhnul počtu milionu kusů za méně než dva roky. Podle statistik prodeje byl za první čtvrtletí tohoto roku Ford Focus nejprodávanějším vozem planety. Na celém světě Focus získal téměř padesát nejrůznějších ocenění.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.00  12:53

« Re: spotreba oleje

Když jsem přebíral auto,tak byly všechny náplně
    na max. Asi po 14-ti dnech mi začala klesat hladina u serva řízení.Netěsnost jsem žádnou
    neodhalil (ani v servisu). Nyní je mezi ryskama
    a neklesá. Ani v servisu mi toto nevysvětlili.
    Asi je to normální stav. Popisuji vše při studeném
    motoru.
    Hladina mot.oleje je beze změny.
    Mám najeto ~ 1000 km.Za tu dobu mi už 3-krát!!!
    praskla krytka defendlocku.Není nad kvalitu.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.07.00  15:37

« Re: spotreba oleje

S olejem jsem žádné potíže neměl. Hladina byla pořád na téměř stejné úrovni, což mě docela překvapilo. Co se týká serva, hladina částečně poklesla po ujetí asi 2 tisíc km a tam také zůstala - dále neklesala. Nebyla na minimu, ale přiblížila se k první pětině spodní hranice (jako u Tebe). Po doplnění na hladinu maximum (asi v 5,5 tis. km) se od té doby stav nezměnil (11 tisíc km). Stejné poznatky u serva má více majitelů Focusů - zpočátku hladina poklesne, ale potom se už její stav drží.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…