FORD FOCUS
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
"-- skrytý --" 08.01.01 09:40
« naplne do ostrikovace, kombi 1.8i po 9000 km
Jak je to s michanim zimnich naplni do ostrikovacu? Jsou vsechny naplne na trhu vice mene na stejne bazi? Od dealera mam v nadrzce SONAX. Cim to muzu (resp. nesmim) doplnit?
Mimochodem, sterace mi take poprve setrou sklo na sucho. S kombikem 1.8i mam najeto neco pres 9 tisic km a zatim se nevyskytla zadna zavada s vyjimkou vetsi spotreby oleje do 5000 km. Olej uz ted prakticky neubyva. Prumernou spotrebu mam necelych 8 litru (dalnice vetsinou 140-160, obcas s klimatizaci). Taky jsem si uz pred nejakym casem zkusil necelych 210 (nechtene se zapnutou klimatizaci). Zadny obtezujici hluk v kabine a vyborna stabilita. Uz ale asi osud znovu pokouset nebudu. Prezute pneu GY Ultrgrip 6 se mi zdaji trochu hlucnejsi, ale jinak jsou super. Husteni zadnich pneumatik na vetsi tlak doporucuji i u Charouze (rovnez na doporuceni Fordu jako opatreni proti sjizdeni zadnich gum). -
« ke gumam... podvozek
podvozek je u focusu fakt fakt moc dobrej. má nejlepší jízdní vlastnosti ve své třídě. sedí parádně. zadní náprave je víceprvková, tuším pětiprvková a když jedu večer za jiným focusem a svítím mu pod zadek, je to nádhera pozorovat to divadlo :-)). většinu toho, jak se focus chová ma nasvědomí zadní náprava.
no a k těm stěračům, nemyslel jsem, že jdou napoprvé nasucho, ale že prostě "tam" hrčí. I když dost prší, tak po cestě "tam" (doleva) hrčí. Není to moje auto, tak tu drobnou opravu dělat nebudu. Ono stačí chytit stěrač a trošku ho přihnout ke sklu... A ty ostřikovače? No... úplně perfektně to má vyřešený Peugeot 405. (Mám 405 Mi 108kW) Ostřikovací lišta přímo na stěračích. e to hodně spolehlivé řešení. A učinné, bez nastavování... bez problémů. Nevím, proč tohle nepoužívají ostatní... ? Třeba v nějaké modifikované verzi. Třeba proto, že to nejde vyhřívat???? Jsem docela na stěrače vysazenej :-)) Nesnáším ty pravidelné zvuky... nemůžu se soustředit, stejně jako když nemůžu usnout, při cvakání budíka. -
« Něco za něco....
K problému sjíždění gum na zadních kolech - zatím nemohu soudit, mám najeto něco přes patnáct tisíc, a to jsem v polovině měnil na zimní gumy. Jestli je to ale fakt, a je to způsobeno natáčením zadních kol při extrémních situacích, tak je to holt daň za to, co zase Control Blade autu propůjčuje - prakticky neutrální chování v jakékoliv situaci.... Nebo znáte snad jiné auto této kategorie, které by sedělo tak, jako Focus? Krouhat zatáčky s ním je naprostý požitek....
Možná, že budu mít teď trochu rouhavou (pro někoho) připomínku - jakmile mám na Focuse, jeví se mi gumy jako proti jeho ceně ne tak drastická položka - existují i jiné, kvalitní pneu (v ceně i kolem tří tisíc). Kvůli jiným kvalitám vozu si je klidně dvakrát do roka vyměním...... -
« Re: stěrače
To SRST: s tema gumama jsem mel-mam podobny problem. Udajne je to opravdu problem zadni napravy resp. jejiho drzeni. Jednoznacne konstrukcni vada. Byt Tebou, tak zacinam nekompromisne reklamovat. Fordove prodejci a dealeri se s tim chlubit nebudou jako s kazdou dalsi jinou zavadou - viz to, jak jsem zde psal, ze mi fokus kompletne vyhorel od zavady na zapalovani diky vyrobni vade prvnich kousku Fokusa. Jinak nic a nikdo neni dokonaly, mam sveho upraveneho (tuning motor na 150HP + wolf&RC facelift) moc rad a jsem s tim vozem na pomer vykon/cena nadmiru spokojen. 2 roky, 60.000km s jednou zavadou proreziveni krytu vyfuku pod motorem . - Karta (karta@marias.cz). -
« Re: stěrače
Já nic takového nepozoruju, ale první setření mám taky na sucho. Zkoušel jsem poslední model VW Polo a tam jsou o kousek dál. Nejenže stěrač nejde ani jednou na sucho, ty trysky mají vyřešeny tak, že kapalinu rozstřikují mnohem lépe, skoro po celém skle.
Mám ale taky jednu otázku. Mám Focuse kombika 1.8 benzín a po 25000 km jsem měl sjetý zadní gumy tak, že na vnějších stranách gumy nebylo po vzorku ani památky a na vnitřních stranách mi zbyly 2 mm. Přední jsou v pohodě, asi 3 mm. Jsou, spíš to byly bridgestonky za 6500 jedna. Nejsem žádný závoďák, jezdím hodně na spotřebu, nedokázal jsem si ale vysvětlit, proč tomu tak je.
V servisu mi jeden mladej kluk-technik řekl, že je to problém focusácký nápravy. Zadní náprava se údajně v extrémních situacích natáčí, například při prudkém zatáčení nebo rychlém průjezdu zatáčkou. Jestli jste se s tím už taky někdo setkal napište to. Nemyslím si totiž, že by to byla moje chyba, protože žádnou formuli nemám a extrémně taky nejezdím. Proti focusáckýmu podvozku neřeknu ani popel, ale když mi takhle poleze do peněženky, tak asi svůj názor pozměním. Nejsem si totiž jistý, že by mi takovouhle reklamaci uznali. Auto mám 7 měsíců.
Přeju všem hodně štestí a pohodu na těch našich ještě ne příliš pohodovejch silnicích. -
« stěrače
Minulý týden jsem jel ve focusu. Auto mě nadchlo, ale čeho jsem se šíleně lekl, ...stěrače. Na pohled vypadaly robustně a že by mohly stírat rovnoměrně a bez čmouh a zbytečných slepých míst, tiše a klidně, ale spustil jsem ostřikovače a co se nestalo, začali strašně hrčet po skle tam, ale zpět už to bylo tiché. (Zřejmě špatný úhel naklonění stěračů vudči sklu, není to problém odstranit za chvilinku) Setřeno bylo čistě, ale toho rámusu... Ty stěrače se neustlálily a hrčely už asi rok... Je to tak u všech focusů, nebo je to nějaká vyjímka? -
« Prodejci Fordu
Na stránkách ford.cz nabízejí zkušení jízdy, tak jsem o ni projevil zájem začátkem listopadu, zatím se žádný prodejce neozval - a to vypadá, že to je spíš jen "fór" Fordu, než seriozní nabídka. Neuvádějí tam ani žádnou e-mailovou adresu, a z ta, ze které odesíla informace "Komunikační centrum Ford" info@ccford.cz, se chová jako neexistující. Máte někdo jinou zkušenost? -
"-- skrytý --" 15.12.00 13:59
« RE: Rezerva paliva
Ja tankuji vzdycky plnou nadrz a vynuluji denni pocitadlo. Mam pak dosti presny odhad kolik toho v nadrzi zbylo a pri vice mene vyrovnane prumerne spotrebe kolik km mohu s rozumnou rezervou do pristiho tankovani ujet. Pri obsahu nadrze 55 litru davam kontrolce moznost se projevit take spise vyjimecne (takze si ani nepamatuji kolik toho mohlo zbyvat v nadrzi, kdyz zacala blikat). -
« Rezerva paliva
Pánové nevíte jaká je rezerva paliva v nádrži
po rozsvícení kontrolky?Zatím jsem vždy tankoval
dříve než se rozsvítila.V příručce jsem nic nenašel.
Dovolím si zde předložit pár vlastních zkušeností
s Focusem 5dv,1,6.Po 3tis.km mi začala povrzávat
sedačka řidiče a stále se to zhoršuje.Mám dojem,
že stavěcí mechanismus sedáku není zrovna šťastně
navržen.Doufám,že se po dalších 3.tis.km nerozpadne úplně.V zadních pravých dveřích
v okolí reproduktoru něco klepe při přejezdu
nerovností.Motor je OK,hladiny provozních
kapalin se ustálily(zpočátku mi ubývala kapalina serva řízení).Průměrná spotřeba 7l/100km.
Většinou jezdím sám a kratší trasy.Mám najeto
~4000km. -
« Re: RE: Jake zakoupit zimni pneu?
Rozdíl je skoro 1000 Kč na pneumatiku, což při čtyřech kolech dělá 4000 Kč. Kdybych ale kupoval nové pneu, asi si vezmu právě Goodyear Ultra Grip 6. Na druhou stranu, ten kdo moc v zimě nejezdí, nepotřebuje tak drahé zimní pneumatiky, na české zimy Micheliny určitě postačí.