FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

09.04.01  19:59

« Re: porovnani kombiku Fabia a Focus

To jsi me docela dostal. Tak fabka je zatim jeste moc cerstva, takze toho moc rict nemuzu. Prvni postrehy zatim ve prospech fabky, jsou to ale spis drobnosti jako treba klicek od zapalovani nebo ten volant, ten rozdil je fakt velky,k ty kuzi se neda nic rict(pro fabku 9 bodu pro focuse 6), tvar volantu zase o neco lepsi u focuse( 9:8) roleta zakryvajici kufr nebo spousta prihradek, kterymi se da fabka, sice za priplatek, vybavit. Myslim, ze ty koncernovy auta maji dokonale vyresene detaily a tim hodne ziskavaji. Nicmene z pohledu vnejsiho vzhledu nedam na focuse dopustit. Mam rad vyjimecnost a focus ji pro me 100% splnuje, to auto se v rade ostatnich neda prehlednout. Fabku mame na 15 palcovych kolech, focuse na 16kach, prijdou mi oba skoro stejne tvrdy, jizdni vlastnosti zkusim popsat pozdeji. Motorove nemuzu porovnavat neporovnatelne, focus(1.8) me prijemne prekvapil svym sportovnim zvukem, fabka(1,4 55kw) ale taky. Uvidim pristi tyden az bude na fabce alespon 1000 km, urcite se ozvu. Jedeme na to Slovensko ve trech a bereme kola, do focusu by se urcite vesly, do fabky jsem to jeste nezkousel, myslim ale, ze se tam nevejdou. Opravdu jsem necekal, ze se najde nekdo s podobnyma rubrikama. Vedes 1:0.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.04.01  19:28

« porovnani kombiku Fabia a Focus

To srst: Porovnani obou Tvych kombiku by mohlo byt docela zajimave (jizdni vlastnosti, komfort odpruzeni, vnitrni prostor, zivost motoru ...).
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.01  15:52

« Re: Klepnuti

Nepodarilo. Nejdrive mi vymenili tycku stabilizatoru, potom znovu utahli vsechny pedaly a ted tam jedu znovu s tim, ze mi ty pedaly necim vypodlozi. Navrhovali i vymenit vsechny pedaly, kdyz to mam v zaruce. Zatim jsem se pro to nerozhodl, protoze by to podle nich nemelo byt nic zavazneho. Uvidim jestli se to po tom vypodlozeni nejak zmeni. Kdyz mi ty pedaly poprve utahli, tak to bylo asi 14 dni v klidu, nicmene potom se to znovu "rozpukalo". Krome toho se mi stava velice casto pri studenych startech, cca 80% startu, ze mi motor vybehne do do vysokych otacek kolem 3000 a asi po 5-10 vterinach se vrati zpatky na 1000. Zatim mi to taky neodstranili. Mate s tim nekdo podobne zkusenosti jako ja? Mam benzin 1.8.
  • 00 Reagovat !

foto

07.04.01  13:22

« Klepnuti

Mam Focus 1.6 74kW a mam problem ktery zde jiz nekdo popsal. V nekolika pripadech jednou neco klepne vpredu vlevo. U mne to je napr. v prudsi zatace, pusteni spojky, pribrzdeni, po prejeti hrbu, a nekdy jen tak, ale ne vzdy jen obcas. Podarilo se jiz nekomu tuto zavadu odstranit? Jak? Diky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.04.01  13:16

« Re: Brzdy

Podobny problem jsem mel ale na jinem aute. Rizeni hazelo ve vysokych rychlostech pri brzdeni. Vsichni rikali ze jedine reseni je vymenit kotouce. Ja jsem to ale neudelal. Porad jsem to odkladal, az to prestalo samo. Kotouc se pri brzdeni zahriva a muze se deformovat. Jiste hazeni je normalni, ale pokud je to hodne tak je to citit. V mem propade se pravdepodobne stejnym procesem zase deformovaly tak ze to citit neni. Kazdopadne desticky na to vliv mit nemuzou - konstrukce celisti to vylucuje.
    VD
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.01  15:12

« Kniha Jak na to? na Ford Focus

Upozorňuji fandy a majitele vozu Ford Focus na vydání knihy Jak na to? Ford Focus z nakladatelství Kopp. Pro zájemce: [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.04.01  15:09

« rezonance vnejsiho zrcatka

Jiz nejakou dobu pri prejezdu nerovnosti slysim nekde z prednich dveri nebo blizkeho okoli slabsi rezonance. Pri patrani po jejich zdroji jsem zjistil, ze kdyz poklepu zevnitr na otevrene dvere, zadrnci vnejsi el. ovladane zrcatko. Deje se to nekomu take? Co s tim?
    Mimochodem, prezul jsem z GY Ultra Grip 6 na puvodni letni ContiEcoContact CP a zda se mi, ze ty zimni goodyearky byly tissi nez letni continentalky.
  • 00 Reagovat !

foto

02.04.01  08:16

« Multifunkcni dipslej

Mam dotaz,nevite nekdoo co vsechno mi bude
    zobrazovat multifunkcni diplej ve focusu?
    Je tam i vnitrni teplota?
    Dik za odpovedi.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.03.01  14:29

« Re: Prodlouzena zaruka

Maje na pameti Rayovu poznamku, ze se muze treba rozsypat prevodovka, jsem zakoupil prodlouzenou extra zaruku na 2. a 3. rok (do 50 000 km) za 10 tisic Kc. Nicmene jsem mel pocit, ze ty penize vyhazuju. Pred chvilkou jsem mluvil s majitelem Focusu Combi TDdi 1.8, o jehoz spokojenosti s turbodieselem jsem se tu kdysi zminoval. Nedavno mu po 38 000 km odesla prave prevodovka. Vzhledem k tomu, ze to byly 3 mesice po zaruce, zaplatil "jen" 5 tisic za praci.
  • 00 Reagovat !

foto

23.03.01  10:33

« Snížení

Máte někdo zkušenosti se snižováním podvozku a rozšiřováním rozchodu kol u Focuse?
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.01  14:17

« Re: Postřeh

To prof: Nikdo ti Focuse nevnucuje.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  15:52

« Re: Cosworth

focus rs je jen takova priprava na focus rs cosworth, ktery bude 4x4... jinak focus rs by se snad mel do CR dostat jeste letos.. viz. www.rsautorevue.cz
  • 00 Reagovat !

foto

14.03.01  14:28

« Postřeh

Včera jsem viděl ušpiněnýho, stříbrnýho Fokuse, čtyřdveřového s kufrem. Nemám nic proti New Edge, ale to auto normálně vypadá, jako by bylo ze zadu nabouraný.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  12:52

Taky budu měnit brzdové kotouče-mondeo (vibrace při brždění ve vyšší rychlosti), destičky jsou tak na pulce. Při objednávce opravy mi výměna destiček byla automaticky doporučena, s vysvětlením, aby nepoškodily nové kotouče. Dle Tvých problemů zřejmě správný postup.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.03.01  17:47

Myslim si ze je lepsi menit s kotouci take desticky.
    Ja osobne jsem vzdy menil s kotouci i desky.
    Popisovany problem s tim muze souviset.
    Jinak jsem si objednal Focuse Ghia kombi a tak
    jsem zvedav jak bude spolehlivy.
  • 00 Reagovat !

foto

09.03.01  13:09

« Brzdy

mÁM Ford Focus 1,6i 16V ZETEC SE 5 dv., najeto 37 tis. km. Při 35 tis. začalo při brždění chvění ve volantu (hlavně při naloženém autě a jízdě z kopce, zejména pak v zatáčkách). Mechanik diagnostikoval chybu na levém kotouči. Nechal jsem je vyměnit za nové, originální. Auto brzdilo jako dřív - hladce, dobře. Byl jsem spokojen. Po ujetí 1500 km se však začíná chvění při brzdění pomalu projevovat znovu. Upozorňuji, že na moji otázku, zda při výměně koutoučů vyměnit i desky mi bylo mechanikem Fordu sděleno, že je to zbytečné. Takže jsem ponechal desky původní. Myslíte, že mi staré desky "chytly" nové kotouče? Doporučuje Ford pro Focus při výměně kotoučů měnit taky desky?
    Můžete mi, prosím Vás, poradit? Máte někdo podobný problém?
    Hrozně mě to mrzí, protože jízda s mým jinak perfektním autem, už není takovým potěšením jako dříve.
    Díky za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  20:10

« Re: Prodlouzena zaruka???

Já jsem si koupil prodlouženou záruku na 4 roky a jsem přesvědčený (předchozí zkušenosti), že se vyplatí. Minimálně jsem více v klidu, je to vlastně taková pojistka.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  17:44

to Jiri: mam uplne to same co ty, v dubnu mi konci zaruka. Myslim, ze za ty penize bych to vzal. Ja uz mam najeto 36000 km a krome vrzajici spojky, kterou zminuje Ray a ja ji jeste nevymenil, jsem s tim zatim nic vazneho nemel. Ja si asi koupim tu nejdelsi zaruku, protoze jezdim opravdu hodne.
    to ostatni: mam kombika a uz po nekolikate mi menili osvetleni SPZky. Kdyz jsem se na to podival u znameho v servisu, tak mi rekl, ze tam musi pekne tect, protoze ty medeny uchyty zarovky jsou uplne prohnily. Je to jenom muj problem nebo nejsem sam?
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  10:23

Až na pár drobností, které stejně nespadají do prodloužené záruky, žádné potíže nemám. V poslední době mě trápila pouze vrzající spojka, jejíž oprava trvá necelou hodinu a stojí pár korun.
    Ovšem můžeš mít také smůlu a rozsype se Ti převodovka. Pokud ale najedeš jenom 10 tisíc Km ročně, pak bych to uvážil.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.03.01  11:09

« Prodlouzena zaruka???

Za tri tydny mi konci rocni zaruka a tak zvazuji jeji pripadne prodlouzeni o rok ci dva. S Focusem 1.8i Combi Ambiente (ABS, 4 airbagy, klima, DO dvojite centralni zamykani s alarmem, el. ovladana a vyhrivana zrcatka, radio 6000CD, zamykani razeni TYTAN) mam najeto 10 000 km a zatim se nevyskytl zadny problem, resp. jsem ho nezaregistroval. Bylo by za techto okolnosti prodlouzeni zaruky ucelne? V nasledujicich letech taky asi ujedu kolem 10 000 km rocne. Poradite mi, hlavne Vy, co uz jste s Focusem absolvovali vice kilometru?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…