FORD FOCUS
« klepání převodovky na volnoběh za studena
mám focus 1.4 r.r 9/00,najeto 10tkm,za studena,jakmile klesnou otáčky na 800,tak při volnoběhu se ozývá klepání,po vyšlápnutí spojky toto klepání zmizí.Po ujetí cca 10km je vše normální.Měl někdo podobný problém?Má cenu nechávat toto opravovat?jinak jsem celkem spokojen a bez závad.Měl sem předtím Octavii a tam sem byl v servise poměrně často.Mějte se. -
« Re: RE: REZ
Nejsem stupidní idiot, abych nerozeznal poloosy a sběrné potrubí. Myslel jsem karoserii - když mi dovezou Escorta z 98 roku a má vzadu kolem lemů v dutinách cca 10-15 cm korozi (na povlak ), tak to asi není to pravé ořechové. Konkrétně tohle auto nemělo ani žádný vosk v prazích. Na Escortech byl taky problém se sběrným potrubím, které praskalo a první koleno bylo sežrané tak po 50.000 km - to přece jenom není jen solí. Jinak Fordu fandím a sám jednoho momentálně jezdím ( Mondeo V6 ), na Focuse zatím zvědavě pokukuju. -
« Re: vysoke otacky
Ahoj,mam focuse 1,6 16V a najeto ani ne 2000,nedavno jsem ho kupovat.Cepoval jsem pouze u Shellu,nejdriv Natural 95 pak jsem nacepoval
V_Power.Myslel jsem si ze bude mit lepsi akceleraci a nizssi spotrebu.Ani jedno se ale
neprojevilo - spotreba stejna nebo spise vyssi a na akceleraci jsem to taky nepoznal.Stalo se mi nekolikrat vsak stejna vec s otackama pri studenem motoru.Nejdrive to vyskocilo asi na 2500 a pak zase kleslo.Tak to nekolikrat zapulzovalo a pak se to ustalilo na 950 ot/min.
Musim se zeptat kamose od Fordu ,ale neni to jen tim benzinem?Ted tam mam obyc. Natural 95 a je to vse OK.Ani jednou mi to zatim neudelalo.
Nema to na svedomi ridici jednotka ktera nemuze urcit typ nebo spise slozeni paliva ????
Kamos,programuje ridici jednotky,mi rikal ze mu musim rict co chci cepovat a podle toho mi udela
"zapis" do ridici jednotky.Az se ho zpeptam tak dam vedet. -
« Re: RE: REZ
Na poloosach je rez ve vsech autech. Ver tomu. A pokud ti rezne drzak baterky, tak to urcite neni v poradku a reklamuj to. Ale vyfukovy potrubi neochranis, tomu ver. Jinak tomu bude az budou jako v pripade nove 1,4Duratorq Diesel delat vyfukovy potrubu z nejakych vysokoteplotam odolnych plastu. V kazdym pripade jsem na tento motor kdesi cetl jakysi povidani a musim podle toho konstatovat, ze i tak zarytej odpurce dieslu se tesim az se v tom svezu. Ma 90 koni a udajne to ma byt jeden z nej dieslu vubec -
« vysoke otacky
Cau chlapi, mam dotaz? Pri studenem startu mi otacky vyleti az na 2500 a asi po 5 vterinach se vrati na 1000. To se stane zhruba 2-3krat, nez se motor trochu zahreje. Pri teplem startu se mi to nestalo nikdy. V servisu mi na to rekli, ze to bude souviset s volnobeznym ventilem, zatim jsem to jeste nenechal opravit, plati mi jeste zaruka. Muj znamy mi rekl, ze to muze souviset s tim, ze pocitac, ktery to ovlada, dostava nejake "divne" informace a na jejich zaklade takto rozhoduje. Mate s tim nekdo podobne zkusenosti pripadne radu, co s tim. Jinak po 14 mesicich mam najeto 47000 a zatim si nemam na co stezovat. Akorat mi vrzou plasty na patych dverich(kombi). -
"-- skrytý --" 26.06.01 15:31
« Re: RE: REZ
Ten rezavy film na poloosach beru, i kdyz by me zajimalo jestli takhle ro vypada i u jinych aut (treba u octavek a fabii). Vyfuk u Focusu je nastesti nerezovy. Co se tyka toho motoroveho prostoru, tak me docela vadi, ze kdyz zvednu kapotu, tak mne nejdrive upouta rezava plechova desticka na niz je asi ukostrena baterie a nevim co jeste. Mozna, ze je na ni take jen rezavy film, ale prvni dojem po otevreni kapoty je skvely! Vim, ze na ty ruzne reznouci drzacky nejezdi, ale vypada to blbe. -
« Re: RE: REZ
Chlapci mili, ty tyce co vedou ke kolum - pravdepodobne poloosy urcite nejsou rezave. Je proste na nich jen jakysi rezavy film, protoze nelze tyto poloosy nijak ochranit pred soli a dalsima "srackama" co se davaji na silnice. Je tam takovy pnuti a pohyby, ze nelze nic dat protikorozniho. A v motoru? Pravdepodobne mate na mysli vyfukovy potrubi. Tak az nekdo vymysli protikorozni ochranu na vyfukovy potrubi, ktery ma 600 stupnu, urcite ji tam Ford zacne davat. V kazdym pripade ale nema tato "koroze" prazadny vliv na kvalitu toho materialu. Mrknete se na jiny auta. Urcite to maji taky. -
"-- skrytý --" 25.06.01 17:03
« REZ
Taky mate zrzave ty tyce na predni naprave co vedou ke kolum. Kdyz se podivam do motoroveho prostoru, tak tam taky lecos rezne. Ptal jsem se na to dealera a dostal jsem odpoved, ze Ford nechce, aby zakaznici nemuseli platit vice za antikorozni ochranu tam, kde je zbytecna. Nevim o kolik by se tim zvysili naklady, ale ta "rez" Fordu urcite dobrou reklamu nedela.
« Re: Ghia Kombi - 15
Jam se bojim ze kdyz to auto vic nalozim a zhoupne
se na nejakem hrbolu tak klesne tak ze budu
drit podbeh.
Take ve predu nejsou zasterky nic moc a kola mi
vycnivaji nekolik milimetru ven.Bojim se ze budu mit od kaminku odreny lak.Je pravda ze nejvice kaminku je v zime a to budu mit plechace.
Strasne rad bych videl to tvoje auto s tema 205-kama.
To mas na sirce disku 7J ?jake mas licovani ?35 nebo 38?
Jinak jsem neco malo pres vikend najel,zatim mam
jen kladne poznatky.Auto sedi jak prilepene,pri 3000 otackach mam opravdu kolem 120 - 125 km.
Ma na to vliv ale asi vice faktoru - sklon silnice,protivitr ...
Zatim muzu jen doporucit. -
« Re: Ghia Kombi - 15
Milan, tiez premyslam ze kupim presne toto auto. Ake mas z toho pocity? Hlavne motoricky, hlucnost, nenasiel si nieco co ti uniklo a teraz ti vadi? NIekto tu pisal ako je 1.6 zprevodovana, ale nebolo to kombi, mozes napisat kolko km/h ide auto na 5 pri 3000ot - myslim ze to bolo 120? dik... -
« Ghia Kombi - 15" kola
Tak jsem si konecne odvezl nove auto Ghia kombi
1,6 16V ,sice si na neho nejak nemuzu
porad zvyknout,predtim jsem mel escorta,ale to
se asi casem poda.
Spis mam takovej dotaz,dal jsem si tam misto 14"
kol 15".Jsou to Enzo typ 13 s rozmery 6,5j*15
a mela by byt podle vyrobce primo na fucuse.
Mam to osazeno plasti GoodYear NTC5 195 60.
Zda se mi vsak ze mi ty kola nejak moc vycnivaji a bolim se abych si neznicil podbehy protoze zasterky nejsou nic moc.
Vubes si nedovedu predstavit kdyby tam byly 7j.
"-- skrytý --" 16.05.01 18:21
« "zafocusovane" Helsinky
Dnes rano jsem v Helsinkach cestou na letiste napocital 35 focusu (urcite jsem i nejake prehledl). Az na vyjimky bez mlhovek, ale zato s ostrikovaci svetlometu. Prevahu mely kombiky. Jsem docela rad, ze u nas tolik focusu nejezdi.