FORD FOCUS
"-- skrytý --" 07.08.01 09:34
« Re: skubani
Koukam, ze jsem se uz od fokuse nakazil, pokud jde o to skubani. Nez mi ludwig podal kvalifikovane vysvetleni, obvolal jsem temer vsechny prazske dealery a ti mne jen zvali na diagnostiku motoru, kterou bych zrejme zaplatil bez ohledu na rozsirenou zaruku. Ludwigu, diky za vysvetleni a usetreny cas i penize. -
« Re: skubani
Jo tak ver tomu, ze to je slabina uplne vsech fokusu. Bohuzel je to mozna slabina uplne vsech aut, ktery splnuji Euro 3,4. Cela sranda spociva v tom, ze kdyz pridas, tak chvili trva nez lambda sonda rozpozna mnozstvi splodin v plynech a vetsinou ubere na plynu, coz se projevi cukanim. Snad to vyresi co nejdrive, protoze je to fakt neprijemny. Ale na druhou stranu min zasirame zivotni prostredi :-)) -
"-- skrytý --" 06.08.01 10:25
« skubani
Pri dovolene v rakouskych Alpach jsem zacal byt alergicky na jev, ktery se pri mem jezdeni doma tak casto neprojevuje. Kdyz zcela uberu plyn a pak ho zase pridavam, auto nejprve zareaguje znatelnym zaskubanim. Pocitoval jsen to hlavne pri zarazene ctyrce nebo petce pri nizsich i vyssich otackach, nezavisle na tom, zda-li jsem plyn pridal velmi povlovne nebo razantneji. -
« Titan
Ahoj lidi, tak jsem se take pripojil do rad spokojenych majitelu Focusu, koupil jsem ho pred tydnem a jsem vylozene nadsen! Prechod Felicia/Focus je vskutku grandiozni :-) Nicmene nechal jsem si namontovat hned u dealera zamek na radici paku, myslel jsem, ze to bude Defend lock, ale dali mi tam nejaky TITAN, s klicem Gerda, ktery se mi moc nepozdava. Rad bych se zetal, zda nema nekdo nejake zkusenosti s timto zabezpecenim. Diky. -
« Re: Máte zkušenost s Ford-Horák?
ZMĚNY V DEALERSKÉ SÍTI
Ford Motor Company, spol. s r. o. ukončila s platností od 4. 7. 2001 spolupráci s firmou Horák, spol. s r.o., se sídlem Na Křivině 1/1371 , 140 21 Praha 4, která byla do té doby jejím autorizovaným dealerem.
_____
Důvodem pro ukončení platnosti dealerské smlouvy bylo hrubé porušení podmínek této smlouvy ze strany zmíněné firmy. Od uvedeného data firma Horák, spol. s r.o. není dealerem Fordu, autorizovaným pro prodej ani servis osobních a užitkových vozů Ford.
Společnost Ford Motor Company, spol. s r.o požádala majitele firmy Horák, spol s r.o., aby bez prodlení vyrovnal všechny své závazky včetně těch, které má vůči zákazníkům, kteří již složili zálohu na nový vůz.
Společnost Ford Motor Company, s.r.o zároveň oznamuje, že novým hlavním dealerem Fordu pro tuto oblast se stává společnost AUTO PALACE s.r.o. se sídlem Na Chodovci 2457 / 1, Praha 4. -
« Re: tuning Zetec E 1.8 16V
da se tam urcite neco vymyslet. Takova ta zakladni uprava - sani vyfuk + sedla da asi 10% na vykonu, samozrejme ve vysokych otackach. Pokud by slo o brouseni vacek a spousta dalsich uprav tak rekneme 20-25% a pokud by se tem upravam dal spravne program, tak verim, ze 30-35% se da najit. Pak jeste udelat novy vyfukovy potrubi a brzdit brzdit a brzdit. Mame udelanyho dvoulitra na 170PS bez potrubi. (je to vlastne motor, kterej nabizi Wolf) a jelikoz jsme ho vyvijeli, tak mame tam jeste par mezer, kam se da jit. Ale je to vcelku draha sranda. -
« Focus 1,8 DI 90PS Combi
Ahoj, máte někdo skušenosti s tímto autem? Chci si na něj koupit alu disky, co říkáte na kombinaci 7 x 15" pneu 195/60 R15 nebo 205/55 R15.... má tam někdo takové kola? Co říkáte na servis Fordu? S autem jsem spokojen, moje spotřeba se pohybuje kolem 6,7 l/100km.... můj styl jízdy se dá shrnout jako dynamický, nejezdím zrovna předpisově.... :)Sklamaný jsem ale ze servisu.... -
« Re: vysoke otacky
zkus mi dat na nej kontakt. Nerikam, ze takovi lidi neexistujou, ale uprimne tomu moc neverim. Kdyz jsme ladili motory, tak to vzdycky skoncilo prave u toho ze nelze drbat do jednotky. To pak muzes brzdit motor o sto sest, vymyslet mozny i nemozny, alev jak tam nedas spravny data je zle.
« Re: vysoke otacky
To bych chtel videt toho frajera, co naprogramuje ridici jednotku ve Fordu. Pred takovym clovekem klobouk dolu. Ridici jednotky jdou programovat az od roku 2000 a to pouze za pouziti systemu WDS2000 a predem pripraveneho software. Takze preji uspesne preprogramovani. Jinak kolisajici otacky motoru ma od verze focus 1,6 - po vsechny modely od roku 2000 ridici jednotka, ktera prizpusobuje otacky rychlosti vozu (kvuli prizpusobeni synchronizace v prevodech), takze i pri rychlosti 10km/h muze auto tocit uz 1500 otacek apod -
« Re: klepání převodovky na volnoběh za studena
Taky se mi ozývalo klepání z motoru při vyšlápnuté spojce na volnoběh. V servisu mi to opravili během chvilky, už si to ale přesně nepamatuju. Nejsem technickej typ, ale říkali, že to byla nějaká napínací kladka a buď ona nebo její ložisko, pokud nějaké má, vydávalo takový klepavý zvuk. Od té doby je všechno v pořádku.