FORD FOCUS
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Zadní pneumatiky
Myslím, že nepíši nic nového. Mám rok starý Focus combi s pneumatikami Continental. Po zimní sezoně se zimníma pneumatikama, jsem zakoupil lité disky, na které jsem chtěl vrátiti letní Continentaly (ujeto 6,5 tis. km). Zjistil jsem ovšem, že pneumatiky ze zadní nápravy nemůžu dát na přední, jelikož se na nich vytvořily tzv. plošky. Ty jsou důvodem znatelného brnkání ve volantu. V servisu to nikdo nedokázal vysvětlit, o reklamaci nechtěli slyšet vůbec. Jediné co udělali, změnili geometrii zadní nápravy dle tabulek roku 2001. Je to řešení ? -
« Schema elektroinstalace
Nemáte někdo možnost získat schemata el. instalace na Focus (mam 5D, 1.6), popr. poradit odkaz na web či literaturu. Diky za inforamci. V jedine dostupne literature Jak na to? na Focuse neni krome popisu pojistek o elektrice ani zminka, jine jsem se zatim nedopatral.
Děkuji za kazdou informaci. -
« Teploměr
Pánové poraďte mi kudy vést kabel od čidla teploměru dovnitř vozu.Chci si dát vnitřní a vnější teploměr,abych měl alespoň nějakou nformaci
o teplotě vně a uvnitř.Je to kvůli klimatizaci.
Mám manuální a těžko odhaduji nastavení teploty.
Nedávno jsem se řádně nachladil.Dík. -
« Klepání
Při přejezdu větších nerovností se mi od zadní nápravy občas ozývá nějaké klepání. Zkoušel jsem rukou auto rozhoupat, ale v klidové poloze se neozve vůbec nic. Nemáte někdo ponětí, co by to mohlo být? Ptám se jen tak, zítra s tím jedu raději do servisu. Podezření jsem měl na páté dveře nebo volnější zadní nárazník, ale nezdá se mi, že by to byly stejné zvuky. -
"-- skrytý --" 17.08.01 13:49
« PEDAL JACK
To petrh: Popis a obrazek PEDAL JACKu je na adrese [odkaz]
Koupil jsem ho u Charouze v Krizikove v Karline(Pha :-! za neco malo pres dva tisice a mohl jsem si jeho funkci nejprve vyzkouset na vystavenem focusu (to rozhodlo, puvodne jsem chtel koupit BULLOCK, ktery zde nemeli). Nasazeni nebo sejmuti PEDAL JACKu zabere maximalne tri vteriny.
P.S. Nejak to tu vcera a jeste dnes dopoledne nefungovalo (po kliknuti na novy prispevek se objevilo chybove hlaseni). -
« Re: chiptuning
No to je tezky. Vubec nemame zadnou zkusenost s timto Flash modulem, takze tezko hodnotit. Tocak vzroste podle toho slusne. Petku ve fokusu pojali opravdu jako rychlobeh a zrychleni je hodne slaby. S tim lze tezko co delat. Jedine tam hodit turbo:-)) (neporadim, kdo dela:-))
Pokusim se poptat jakej te chip je, ma to u nas na starosti JL Motorsport v Ostrave. -
"-- skrytý --" 08.08.01 17:01
« chiptuning
Zde je pro zajimavost odpoved od Superchips na muj dotaz co lze ziskat s jejich FORD FLASH MODULEM u Focusu 1.8i:
Your Ford Focus 1.8 16v would gain up to 8 bhp with 10-15 % gain in torque by using our Superchips EEC Modules. Since 1984 Ford have fitted their EEC IV computer to everything from the Fiesta 1.4 up to the Granada 2.9. They are
unlike other systems in that they have a custom built EPROM at the heart of their control. This uniqueness caused chip tuners to reckon them to be
"uncrackable". We spent over a year developing a solution that would enable us to utilise the computers diagnostic port on which to mount our Superchips EEC Module. The Superchips module plugs into the on board computer, allowing the car to run the revised Superchips programme which optimises the power delivery, improves throttle response resulting in improved low speed flexibility and swifter overtaking. Driven carefully fuel consumption may even improve.
Our approved fitting centres within your area are
Afroi (Ostrava) Tel: 0696963444
To ludwig: Co si o tom myslis? To uvadene zvyseni krouticiho momentu by se hodilo. Pri tezkem zprevodovani petky me pokles krouticiho momentu kolem 3500 ot/min u motoru Zetec E docela stve, zvlaste kdyz ho porovnam s 1.8 v Astre (i kdyz 1. maximum kolem 2400 je prijemne). Stavajici pruzne zrychleni na petku je dost bidne.
-
« Dokončení úprav
Pánové, už mám konečně dokončené úpravy svého Ferdíka. Sahal jsem jen do vzhledu a podvozku, takže Ferda je snížen vepředu o 40mm, vzadu o 30mm a vepředu rozšířen o 15mm, vzadu o 20mm. Pneu jsou 15/205/50, stabilita je teď jen těžko uvěřitelná, každému, kdo uvažuje o podobných úpravách, to mohu jen doporučit. Fotografie Ferdy hodím někam na Web, dám vědět kam.
Nemam ale zadnou predstavu o tom, nakolik se zvysi hlucnost motoru a jestli pak nebude obtezujici pri delsi jizde. Muzete mi nekdo poradit? Ludwigu, stoji to za to?
To srst: Mas ve svem focusu namontovan cely kit sani, nebo jen vymeneny filtr v puvodnim air-boxu.