FORD FOCUS
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD
-
« Re: drnceni
Okna drncela jen pokud byla pootevrena pri jizde na kostkovici nebo celkove spatne silnici. Vyuzil jsem zaruky a nechal vymenit stahovaci mechanismus v obou prednich oknech. Problem byl vyresen. Spatny stahovaci mechanismus prednich oken poznas tak, ze pootevres okno a zkusis s nim zacloumat pricne dovnitr a ven. Pokud ma okno vyraznou vuli, je to spatne. Po vymene se mi okno timto zpusobem skoro ani nepohne.
Nicmene v soucasnosti se mi ozyva nejaky pazvuk zrejme z prostoru radia a zpetneho zrcatka u spolujezdce. Je to problem vymrzleho vozu. Pri vyhrati pazvuky postupne ustanou, ale rad bych je odstranil uplne. -
"-- skrytý --" 26.11.01 11:28
« drnceni
Stale se mi nedari identifikovat zdroj pazvuku snad z levych prednich dveri nebo stredniho sloupku pri prejezdu nerovnosti (asi zase jen nejakych specifickych). Jezdim se zavrenymi okny.
To Ray: Byl ten stahovaci mechanismus pred vymenou "slyset" i pri zavrenem okne. Menili Ti ty mechanismy v obou dverich? To srst: Nechal sis to take vymenit nebo ses na to vykaslal?
-
« Re: Zadní pneumatiky
To Jiri: Ja osobne ted hustim plynem vepredu 2.3 a vzadu 2.6. (Focus 5D 1.6). Diky pouziti plynu skutecne neni nutne vubec kontrolovat tlak v pneumatikach. Za dobu provozu cca 7 mesicu zmena tlaku minus 1 desetina atmosfery! Trojnasobne overeno na dvou ruznych vozech! -
Focus Hatchback ma pro predni napravu doporuceny tlak 2.2, lepe je vsak hustit na 2.3-2.4. Dozadu se ma davat 2.2, pri zatezi 2.6. Vzadu se vsak standardne doporucuje staly tlak 2.6. Nejsou to oficialni informace, ale nazory mechaniku v servisu nebo velke casti majitelu vozu. Nove Focusy uz pry maji tlak pneumatik v prirucce k vozu patricne zmenen. -
"-- skrytý --" 20.11.01 13:45
« Zpatecka
Posledni dobou se mi zda, ze se mi hure zarazuje zpatecka, zvlaste po dojezdu a vypnuti motoru, kdy chci zasunout trn zamykani razeni. Musim pak znovu nastartovat. I pri bezicim motoru musim casto jeste jednou seslapnout spojku. Je to normalni nebo ne? Mam s tim nekdo nejakou zkusenost (kombi 1.8 16V). -
« Motor TDCi
Ford konečně uvedl motor TDCi i v Čechách. v EU je v prodeji již od června. Má to být superbomba (alespoň podle dokumentace). Máte někdo s tímto motorem zkušenosti? Nevíte, jak moc se liší od motorů PSA? Bohužel ho nabízejí za neuvěřitelnou cenu - Focus combi TDCi za 680000,-Kč !!! V porovnání Mondeo 2.0TD za 730000,-. Rozdíl 1.8TDi a 1.8TDCi je 50000,-Kč. Cena Focusu je na úrovni Octavie 4x4 74kW nebo Passat 74kW. V EU je ale o něj strašlivý zájem. Čekám na vaše názory a zkušenosti.
Měl jsem dnes půjčený Focus 5dv. s motorem 1.4 a do 120km/hod je to super. Při porovnání s 1.8 benzínem si vedl velmi dobře. Nad 120km/h je to už horší ale je to použitelné.
Osobně mám Mondeo combi 1.8EFi a je to skoro srovnatelné. Focus jsem neněl rád, hlavně interiér nestojí za moc, ale ten prostor a jízdní vlastnosti - to je super! -
Nemám sice kombíka, ale 1.6i hatchback, ale "pilky" na zadních pneu jsem měl taky. Pomohlo foukání dusíkem na vyšší tlak. Když se podívate do návodu k Focusu, tak Ford píše na zadní nápravu celkem "slušné" rozmezí, myslím, že od 2,2 do 3,1 kPa. Stabilně mám nahuštěno na 2,7 kPa, jezdím často ve 3 lidech a se zadnímími pneu nemám problémy..., pilky zmizely, a pneu se sjíždí po celém běhounu rovnoměrně (kupodivu - čekal bych, že bude vzhledem k tlaku více středem, ale není). Chápu ale, že u kombíků je tato záležitost mnohem choulostivější. -
« Re: Studené starty
Byl jsem s tím v servisu, nahráli mi nový firmware do ŘJ a začal jsem praktikovat způsob, ktarý radíš i ty: počkat déle v poloze I. a až zhasnou kontrolky tak startovat. Chodí to nyní výborně. Zjistil jsem, že po nahrání nového FW je při otočení klíčkem do polohy I. po sepnutí palivového čerpadla slyšet dvě "cvaknutí", u starého FW jenom jedno. Prodleva je asi 0,5 sekundy, což při startování naprudko (bez čekání) nestihne proběhnout. Díky za radu! -
Byl jsem v servise a ukazal jim zadni i predni gumy (zadni znatelne predni lehoucce). Prijimaci technik rekl ze to jsou tlumice ale kdyz jsem mu rekl ze mam najeto 6.000 tak trochu znejistel.
Pri predavani zpet mi rekli ze dostali od Fordu papir se se ma hustit kombik na 2.5, ze je to tim. -
Já nejdu za celou sezonu u Focusu combi 1,6 s tlakem na zadní nápravě pod 2,5. Už druhou sezonu mám dobré zkušenosti s foukáním plynem. Údajně se pneumatiky tak nezahřívají, ale každopádně neklesá tlak. Celou sezonu jsem letní pneu ani jednou nedofukoval.