FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  09:23

« Re: drnceni

To Jiri: Matne si jeste vzpominam, ze okna vlastne drncela i pokud byla zavrena, ale ne s takovou intenzitou.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.12.01  09:20

« Re: drnceni

Okna drncela jen pokud byla pootevrena pri jizde na kostkovici nebo celkove spatne silnici. Vyuzil jsem zaruky a nechal vymenit stahovaci mechanismus v obou prednich oknech. Problem byl vyresen. Spatny stahovaci mechanismus prednich oken poznas tak, ze pootevres okno a zkusis s nim zacloumat pricne dovnitr a ven. Pokud ma okno vyraznou vuli, je to spatne. Po vymene se mi okno timto zpusobem skoro ani nepohne.
    Nicmene v soucasnosti se mi ozyva nejaky pazvuk zrejme z prostoru radia a zpetneho zrcatka u spolujezdce. Je to problem vymrzleho vozu. Pri vyhrati pazvuky postupne ustanou, ale rad bych je odstranil uplne.
  • 00 Reagovat !

foto

02.12.01  01:01

« BENZÍN / služby na ČS

Aky benzin pouzivate ludia ? Citie rozdiel mezi "normalnou" 95-kou a napr. Shell V-power alebo Aral 98 ? Ktore cerpacie stanice maju najkvalitnejsie sluzby ?
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.01  07:32

« Re: Vibrace ve volantu

Tento problém jsem měl také, také při rychlosti kolem 120 km/h. Pomomohlo mi však ještě jednou převážit (jednou převažovaná) kola na přední nápravě v jiném pneuservisu na kvalitní vyvyžovačce a pomohlo to.
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.01  23:02

« Vibrace ve volantu

Pri rychlostech nad 120 Km pocituji a i vidim (0.5-1 mm) vidrace volantu. Zajimave je ze nekdy to citit je, nakdy ne. Neni to povrchem vozovky, vyvazenim pneu, geometrii ani pneumatikami (vse bylo provedeno). Pozorujete neco podobneho? Co s tim?
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.01  22:51

« Re: Zadní pneumatiky

Ja hustim obycejnym vzduchem a za 3 mesice zadny ubytek...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.01  11:28

« drnceni

Stale se mi nedari identifikovat zdroj pazvuku snad z levych prednich dveri nebo stredniho sloupku pri prejezdu nerovnosti (asi zase jen nejakych specifickych). Jezdim se zavrenymi okny.
    To Ray: Byl ten stahovaci mechanismus pred vymenou "slyset" i pri zavrenem okne. Menili Ti ty mechanismy v obou dverich? To srst: Nechal sis to take vymenit nebo ses na to vykaslal?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.01  15:49

« Re: klepání převodovky na volnoběh za studena

Muzes mi prosim rict ve kterem servisu ti to opravili? Mam stejny problem, uz jsem byl ve 3 servisech a nikdo nevedel o co jde. Diky.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.01  14:01

To Jiri: Ja osobne ted hustim plynem vepredu 2.3 a vzadu 2.6. (Focus 5D 1.6). Diky pouziti plynu skutecne neni nutne vubec kontrolovat tlak v pneumatikach. Za dobu provozu cca 7 mesicu zmena tlaku minus 1 desetina atmosfery! Trojnasobne overeno na dvou ruznych vozech!
  • « 00 Reagovat !

foto

23.11.01  13:57

Focus Hatchback ma pro predni napravu doporuceny tlak 2.2, lepe je vsak hustit na 2.3-2.4. Dozadu se ma davat 2.2, pri zatezi 2.6. Vzadu se vsak standardne doporucuje staly tlak 2.6. Nejsou to oficialni informace, ale nazory mechaniku v servisu nebo velke casti majitelu vozu. Nove Focusy uz pry maji tlak pneumatik v prirucce k vozu patricne zmenen.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.11.01  13:45

« Zpatecka

Posledni dobou se mi zda, ze se mi hure zarazuje zpatecka, zvlaste po dojezdu a vypnuti motoru, kdy chci zasunout trn zamykani razeni. Musim pak znovu nastartovat. I pri bezicim motoru musim casto jeste jednou seslapnout spojku. Je to normalni nebo ne? Mam s tim nekdo nejakou zkusenost (kombi 1.8 16V).
  • 00 Reagovat !

foto

20.11.01  00:00

« Otáčkoměr

Blázní mi u Focuse 1.8 TDI otáčkoměr. Ukazuje buď něco kolem 3000 nebo nic. Netušíte někdo čím to může být?
  • 00 Reagovat !

foto

14.11.01  21:53

« Motor TDCi

Ford konečně uvedl motor TDCi i v Čechách. v EU je v prodeji již od června. Má to být superbomba (alespoň podle dokumentace). Máte někdo s tímto motorem zkušenosti? Nevíte, jak moc se liší od motorů PSA? Bohužel ho nabízejí za neuvěřitelnou cenu - Focus combi TDCi za 680000,-Kč !!! V porovnání Mondeo 2.0TD za 730000,-. Rozdíl 1.8TDi a 1.8TDCi je 50000,-Kč. Cena Focusu je na úrovni Octavie 4x4 74kW nebo Passat 74kW. V EU je ale o něj strašlivý zájem. Čekám na vaše názory a zkušenosti.
    Měl jsem dnes půjčený Focus 5dv. s motorem 1.4 a do 120km/hod je to super. Při porovnání s 1.8 benzínem si vedl velmi dobře. Nad 120km/h je to už horší ale je to použitelné.
    Osobně mám Mondeo combi 1.8EFi a je to skoro srovnatelné. Focus jsem neněl rád, hlavně interiér nestojí za moc, ale ten prostor a jízdní vlastnosti - to je super!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  10:12

Nemám sice kombíka, ale 1.6i hatchback, ale "pilky" na zadních pneu jsem měl taky. Pomohlo foukání dusíkem na vyšší tlak. Když se podívate do návodu k Focusu, tak Ford píše na zadní nápravu celkem "slušné" rozmezí, myslím, že od 2,2 do 3,1 kPa. Stabilně mám nahuštěno na 2,7 kPa, jezdím často ve 3 lidech a se zadnímími pneu nemám problémy..., pilky zmizely, a pneu se sjíždí po celém běhounu rovnoměrně (kupodivu - čekal bych, že bude vzhledem k tlaku více středem, ale není). Chápu ale, že u kombíků je tato záležitost mnohem choulostivější.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  10:05

« Re: Studené starty

Byl jsem s tím v servisu, nahráli mi nový firmware do ŘJ a začal jsem praktikovat způsob, ktarý radíš i ty: počkat déle v poloze I. a až zhasnou kontrolky tak startovat. Chodí to nyní výborně. Zjistil jsem, že po nahrání nového FW je při otočení klíčkem do polohy I. po sepnutí palivového čerpadla slyšet dvě "cvaknutí", u starého FW jenom jedno. Prodleva je asi 0,5 sekundy, což při startování naprudko (bez čekání) nestihne proběhnout. Díky za radu!
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.01  07:58

Byl jsem v servise a ukazal jim zadni i predni gumy (zadni znatelne predni lehoucce). Prijimaci technik rekl ze to jsou tlumice ale kdyz jsem mu rekl ze mam najeto 6.000 tak trochu znejistel.
    Pri predavani zpet mi rekli ze dostali od Fordu papir se se ma hustit kombik na 2.5, ze je to tim.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  22:42

Myslím si, že tento problém se může zvýraznit ještě tím, že se použijí litá kola, která jsou údajně choulostivější na vyvážení, než kola plechová.
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.01  22:35

« model 2002

Viděl jsem Focus modelový rok 2002. Dá se říci, že je úplně stejný jako starší modely, má ovšem bodové světlomety. Má někdo kontakt na koupi těchto světlometů, popř. bílých krytů směrových ukazatelů ? Ty oranžové snad u nových vozidel používá jen Ford.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  22:29

« Re: Studené starty

Zkus déle počkat v poloze I. a poté startovat do polohy II. Pomůckou může být moment, kdy ti počítadlo kilometrů přestane ukazovat samé nuly a naskočí ti zobrazení skutečného stavu najetých kilometrů a zhasne většina kontrolek.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.11.01  22:21

Já nejdu za celou sezonu u Focusu combi 1,6 s tlakem na zadní nápravě pod 2,5. Už druhou sezonu mám dobré zkušenosti s foukáním plynem. Údajně se pneumatiky tak nezahřívají, ale každopádně neklesá tlak. Celou sezonu jsem letní pneu ani jednou nedofukoval.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…