FORD FOCUS

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > FORD

• 00 Reagovat !

foto

29.01.02  23:44

« Focus

Potrebuju neznackovej (tedy ne drahej) servis, kde umej Fordy. Mam problemy s predni napravou, asi jsem vlit do najaky diry. Nejlip na Praze 5. Doufam, ze mi nekoho doporucite. Diky Martin. hubblebubble@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  08:51

« Re: Focus 3dv.

Taky zdravim Marty, je mi lito, ze zavady Tvuj vuz neopousti, ale pricital bych to spis tomu, ze jsi narazil na spatny vuz jako takovy. Netvrdim, ze moje auto bylo v pohode, ale vseho vsudy jsem mel jenom dve zavady (jednu v zaruce, jednu po zaruce). Pak uz se jednalo jenom o drobne prkotiny. Doufam, ze nic podobneho me s mym autem neceka. Mimochodem, kolik mas vlastne najeto? :)
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.02  21:24

Fikus 3dv, 2.0litr, trend. rv1998, najeto 65.000km. 1 zavada - prorezly "protipozarni" kryt pod vyfukem, zaruka. 2 zavada - probijeni vnitrni lampicky. Jinak to zatim jezdi a leju benzin, ostrikovac a 2l oleje na 15.000km. K.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.02  09:57

Od konce brezna 2000 mam kombika 1.8i (vyroben v unoru 2000) a mam najeto pres 21000 km. Dosavadni zavady: 1)Loni v lete mi po nastartovani ukazatel paliva zustal na nule a rozsvitila se prislusna kontrolka; kratce pred tim jsem bral plnou nadrz. Po dalsim nastartovani asi po desetiminutove jizde uz to bylo v poradku a zatim se tato zavada nezopakovala. 2} Pri jizde po nerovnych cestach nekdy zaslechnu slabou rezonanci nekde od prednich dveri nebo stredniho sloupku na strane ridice. Podeziram z toho vnejsi el. ovladane zrcatko, protoze kdyz bouchnu zespoda do dveri zarezonuje. Na radu Raye jsem zkusil zacloumat mirne stazenymi skly v obou prednich dverich a zadnou vuli nemaji, takze stahovaci mechanismy jsou asi v poradku. A tim vycet mych dosavadnich problemu, spise prkotin, konci. Zatim tedy sve volby pri vyberu vozu nelituji a jsem se svym Focusem spokojen.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  08:44

Mrkni se na www.agrega.cz
    Mam s nima dobre skusenosti.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  01:04

« Re: Vibrace ve volantu

Měl jsem podobný probém, stačilo vyvážení(jen ne u FORDA!) Nedávno mi vibrovalo řízení od 120 a příčina byla, že zimních plecháčích zůstalo kus ledu...
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.02  00:00

Focus je opravu auto se samým drnčením oken výměnami všeho možného a mnoha starostmi. Po třech letech ježdění s Fordem (FOCUS Amb 1,6 5dv)můžu zodpovědně prohlásit, že nikdy více FORD! Auto je to nádherný (design), jízdní vlastnosti má skvělé, řekl bych, že ve své třídě v tomto ohledu nemá konkurenci. Ale bohužel je to "spotřebák" se vším všudy. Vystřídal jsem mnoho servisů, vyměnil skoro celý auto. Ad sevis: Slušné jednání techniků (znalost Carnegiho) si nemohu vynachválit, s prací je to ale horší. Oni mají svou techniku, na které se dá vše změřit, ale chtít po nich nějaké kreativní myšlení nemůžeš. Focus je ve své filosofii skvělé auto. Bohužel podléhá neúprosné ekonomice a snaha ušetřit se potom projevuje na tom, že to auto během provozu koupíš vlastně 2x.
    Příklady: jednopístkové brzdiče, (na takhle dynamické a těžké auto), tlumiče výfuku, které praskají ve svarech (rezonace), ozubený řemen (omyl let 90tých - dnes se Ford vrací k řetězu - pozdě - když řemen praskne... je motor v pr..), kastle z tenkého plechu (kroutí se a rezonuje) atd. Rekapitulace 3 let provozu: 70k Kč výměna dílů v záruce. 80k Kč výměna dílů po záruce...
    Když jsem u toho, nějak se nemohu dostat na to abych napsal nový příspěvek - sever hlásí chybu. Neznáte někdo "šmudlu" v garáži v Praze a okolí, který se vyzná v elektrice Fordů? Autorizované servisy Ford se mi snaží vnutit výměnu alternátoru (cca 17K + cca 4K práce). Auto občas nedobíjí občas dobíjí, ale oprava je to tak za 2000 - výměna uhlíků a regulátoru. Pročítal jsem si příručku "Ford Focus jak na to" a z hrůzou jsem zjistil, že kromě vadné žárovky dobíjení a špatného ukostření se všecny závady na dobíjení řeší výměnou alternátoru! Zdá se mi to jako plýtvání. Vždyť na takovouhle opravu vždy stačily kombinačky (přihnout držák uhlíků) a kousek brusného papíru (zbrousit plochu rotoru pod uhlíky).
    Jinak ahoj Rayi po pár měsících...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  20:33

« Nákup nového vozu.

Mám možnost koupě buď Mondeo combi 1.8EFi z roku 2000 nebo Focus combi 1.8TDCi. Oba vozy mají najeto cca 20000km a cena je přibližně stejná. Může mi někdo poradit co zvolit?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.01.02  10:58

« Re: POMOC !!!

odhadem 8 litru
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.02  08:38

Jak vidím, nikdo neodpověděl na tento příspěvek. Nevím, jak ostatní, ale myslím si, že Ford je na tom s kvalitou velmi dobře. Mohlo by to být ještě o něco lepší, ale při srovnání s jinýma značkama je na tom pořád skvěle. Musíš si uvědomit, že tento nebo podobný chat neslouží k tomu, abychom si vzájemně vychvalovali vozy, ale spíš k tomu, aby pokud má někdo problém s autem, mu ostatní poradili. Proto celá diskuze může navenek působit tak, že Focus je auto s hromadou problémů, ale není to pravda.
  • 00 Reagovat !

foto

05.01.02  00:00

« POMOC !!!

Niekto (...) mi nahodou odrel mojho Focusa - poskriabany lak ( asi 14 cm nad prednym blatnikom ) + mala preliacenina. Neviete nahodou, kolko vysolim za opravu ??? FF Ghia 1,6 automat.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.12.01  21:59

Tak problem je skutene vyresen. Dve kola byla vyvazena spatne (10 a 15 gramu rozdilu). Nemyslim si ale ze je nutno to delat nejak specialne - asi jenom poctive (spravne nastavit stroj, vyvazovat s presnosti min. 5gramu, po pribiti zavazi to jeste jednou roztocit). Tak jen pro informaci FORD CHAROUZ (Cernokostelecka) to vyvazit NEUMI, v BARUMU (Praha 10) to bylo v pohode za par minut.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.12.01  20:44

Mohu jen potvrdit řešení-změnu pneuservisu. Já jsem osobně byl ve dvou a nakonec mi to musel vyvážit mechanik-pneulaik ve Ford servisu. Potvrdil, že je třeba si s vyvažováním pohrát. Každé kolo vyvažoval 2x až 3x. Vždy po vyvážení kolo v upínáku pootočil a znovu musel dovažovat. Focus je asi na dobré vyvažování citlivější.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  19:18

Nevím,jak jsem tady četl ty příspěvky tak to bylo samé drnčení a něco nefunkčního(je mi jasné,že sto lidí ma sto názorů a že drnčení se nevyhne prakticky žádnému autu)přece jenom jsem trochu rozpačitý protože jsem četl několik článků v časopisech a tam tvrdili,že Ford byl poslední léta
    s kvalitou a výdrží nic moc,ale že od nového Mondea je to už uplňe jinak?Opravdu nevím nechci
    znehodnocovat žádnou značku,jde mi čistě o to jestli do toho vložit peníze nebo ne!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  16:07

Mám 1.6i 16V Focuse 5dv., najeto 50.000 km. Zatím absolutní spokojenost, výborný zátah motoru, nechá se točit, vynikající spotřeba (ve 4 lidech přes kopec do práce, denně 80 km) - 7.0 litru/100 km (v létě), vynikající jízdní vlastnosti. Oproti konkurenci trochu chudší základní výbava, ale zase je to FORD!
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  16:03

« Re: BENZÍN / služby na ČS

V-power jsem zkoušel. Mám 1.6i motor a žádný znatelný rozdíl jsem nezpozoroval. Jediné, co jsem zjistil, že mi průměrná spotřeba vyletěla nahoru ze 7.0 litru na 8.1 litru!!! Při bližším seznámení s reklamními materiály od Shelu jsem si ověřil, že se skutečně mluví "pouze" o nárůstu akcelerace, nikoliv úspoře paliva. Jezdím zpět na 95-ku. Co se týče značek ČS, osvědčila se mi jednoznačně ARAL a SHELL. Dojedu opravdu dál...oproti konkurenci (průměrně o 8%).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.12.01  09:03

« Re: husteni zimnich pneu

Myslim si, ze urcite hustit stejne jako letni, prodejce pneu prece nemuze objektivne posoudit vlastnosti vozu. Vyrobce (Ford) v tomto smeru dava jasne informace. Neco jineho by bylo, kdyby odlisne informace daval primo vyrobce pneumatiky. V tomto pripade by asi bylo lepsi ridit se doporucenim vyrobce pneumatik.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.12.01  17:18

« husteni zimnich pneu

Jak hustite zimni pneu? Stejne jako letni nebo vice? Nemohu se dopracovat k jednoznacne odpovedi. Dealeri Fordu rikaji stejne jako letni (focus je lehky), mezi prodejci pneu je to ruzne (napr Safranek - vice o 0.2 - 0.6 podle zatizeni, Chara - stejne). Ptal jsem se na GY UG6, ale zrejme to plati obecne.
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.01  22:14

« lita kola 15"

nemate nekdo na prodej pekne hlinikace na Focuse ? mely by to byt 15" a za rozumnou cenu . Diky ... info i do skybiz@volny.cz
  • 00 Reagovat !

foto

04.12.01  17:23

« Focus 3dv.

Ahojte dneska jsem se díval do bazaru abyl tam Focus 16 16v jenom bych se chtel zeptat jaké s tím mate zkušenosti at o tom trochu vím?Jak jsou na tom se spolehlivostí a motorově.dík
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…